Βρε συ δεν με απασχολεί αν η επιχείρηση αυτή θα πάει για φούντο επειδή εσύ θα σταματήσεις να παίρνεις καφέ. Μιλάμε για την νοοτροπία που κυριαρχεί. Και όταν αυτό το καφέ θα πάρει κι άλλο καφέ πιο πέρα και πιο πέρα και γίνει αλυσίδα, εσύ θα βλέπεις μια αλυσίδα και θα την έχει ο ίδιος μπάμιας που εσύ τον έκοψες επειδή φέρθηκε έτσι. Και σε μεγάλες επιχερήσεις Ελληνικές η νοοτροπία είναι η ίδια με του καφετζή σου. Λίγοι είναι που έχουν ξεφύγει. Ίσως ή που έχουν δουλέψει και οι ίδιοι ή που έχουν ανοίξει λίγο περισσότερο το μυαλό τους και έχουν ξεφύει από την νοοτροπία.Ασέβαστος έγραψε: 09 Μαρ 2019, 12:01ειπα παραπανω, μιλαμε για επιχειρησεις καποιου μεγεθους, οχι για καφε.Naida έγραψε: 09 Μαρ 2019, 11:50
Δηλαδή θα πιάσεις την σερβιτόρα στο καφέ και θα σου πει "α ξέρεις τι; ο εργοδότης μου μου θέτει υψηλούς στόχους και μωρέ να δε τους πιάνω και γι'αυτό μας κρατάει τα μπουρμπουάρ."
Άσε μας βρε Ασέβαστε.
μολις χτες μου ειπε κοπελλα, οτι την υποχρεωσε ο καφετζης να πληρωσει απο την τσεπη της τα ρουχα με την επωνυμια του μαγαζιου. ε, εχασε απο πελατη εμενα, οποιον ξερω, και οποιον ξερει η κοπελλα. δε θα αργησει να παει για φουντο, οπως το 90% των καφε που ανοιγουν.
φυσικα και υπαρχει η νοοτροπια, αλλα οδηγει στο γκρεμο. οτι επιχειρηση μενει ζωντανη και αναπτυσσεται, πολυ δυσκολο να δουλευει ετσι.
Και αυτό συμβαίνει γιατί το να είναι κάποιος ιδιοκτήτης επιχείρησης κάποτε σήμαινε πλούτος. Άρα σεβασμός από τους γύρω.Τα βλέπεις και από τις ελληνικές ταινίες τις παλιές τι καρπαζιά, προσβολές κτλ έπεφταν στον υπάλληλο.
Έτσι επικράτησε και η νοοτροπία "αφεντικό".
Έχουμε αντιμετωπίσει τέρατα στο εργασιακό περιβάλλον, τι μου λες τώρα.
Τον άλλον επειδή ήταν μελαμψός και έπιασε 2η δουλειά σαν ντελίβερι του έλεγε ο εργοδότης χαριτολογώντας "μοιάζεις με πακιστανό, θα σε πληρώνω σαν πακιστανό." του το είπε μια, δυο,τρεις δεν έδινε σημασία και όταν τα πήρε κάποια στιγμή και τον ρώτησε δηλαδή πως θα με πληρώνεις;
του απάντησε "σαν ζώο, με νερό και φαγητό."
πραγματικά το ωραιότερο,ικανοποιητικότερο ξύλο που έχω δει στη ζωή μου.