!!! DEVELOPMENT MODE !!!

6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: 6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

exiledd έγραψε: 21 Φεβ 2025, 23:41
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 21 Φεβ 2025, 20:40
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 21 Φεβ 2025, 16:52 εφόσον εγώ είμαι εισπράκτορας του κράτους, η προμήθεια που αναλογεί στο 24% του ποσού που χτυπάω στη κάρτα, θα έπρεπε να βαραίνει το κράτος, όχι εμένα
Leporello foscilis
τι λέτε γι'αυτό; είναι παράλογο;
Όχι γιατί με την πληρωμή του πελάτη με κάρτα ξεπληρώνονται%
α) Το ΦΠΑ του κράτους
β) Την τιμή του προϊόντος
Ουσιαστικά αυτή η επιβάρυνση δεν διαφέρει από οποία πάγια έχει μια επιχείρηση πχ τηλέφωνο internet, ρεύμα.
Η τράπεζα παρέχει μία διευκόλυνση στον έμπορο, του ανοίγει το πελατολόγιο, γιατί εύκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως σν ο πελάτης δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα ίσως αποφύγει να γίνει πελάτης του εν λόγω επιτηδευματία...
αυτά που λες είναι σωστά αλλά ισχύουν μόνο στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας το επέλεξε
δηλαδή απολαμβάνει αυτές τις υπηρεσίες ύστερα από δική του ελεύθερη επιλογή
όταν του το επιβάλλουν όμως, αλλάζει το πράγμα
δε μπορείς να επιβάλλεις σε κάποιον έναν συνέταιρο (στα κέρδη μόνο βέβαια, όχι στη χασούρα)

πόσο έχουν αυξηθεί τα έσοδα των τραπεζών από τις προμήθειες τα τελευταία χρόνια από τότε που η κυβερνήσεις επέβαλαν pos αρχικά και ύστερα κατανάλωση του 30% του εισοδήματος μέσω καρτών;
με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή, οι κυβερνήσεις βρήκαν έναν τρόπο για να αυξήσουν τα έσοδα των τραπεζιτών σε βάρος του εισοδήματος των πολιτών (διότι κακά τα ψέματα, η χρήση πλαστικού χρήματος έχει συμβάλλει στην ακρίβεια)
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Ασέβαστος έγραψε: 22 Φεβ 2025, 08:30
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 21 Φεβ 2025, 20:40
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 21 Φεβ 2025, 16:52 εφόσον εγώ είμαι εισπράκτορας του κράτους, η προμήθεια που αναλογεί στο 24% του ποσού που χτυπάω στη κάρτα, θα έπρεπε να βαραίνει το κράτος, όχι εμένα
Leporello foscilis
τι λέτε γι'αυτό; είναι παράλογο;
ειναι βεβαιως λογικο.

αλλα να ειμαστε ειλικρινεις, ειναι ασημαντο. θα μπορουσαν να χρεωνουν προμηθεια στο ποσο χωρις φπα, αλλα αντι για 1% να χρεωνουν 1.2% και τελικα να παιρνουν τα ιδια λεφτα. θα ηταν θεωρητικα πιο σωστο, πρακτικα το ιδιο.

απο την αλλη εχουμε χοντραδες, οπου τα καυσιμα ειναι κατα 80% φοροι, και πληρωνουμε φπα πανω στο φορο. :102:
δεν είναι καθόλου ασήμαντο άμα υπολογίζεις τζίρους σε βάθος χρόνου
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

Νon4me έγραψε: 21 Φεβ 2025, 21:38
Aitwlos έγραψε: 21 Φεβ 2025, 20:03
Νon4me έγραψε: 20 Φεβ 2025, 23:04

Δεν υπαρχουν παντα . μπορει να ειχε ενα η 2 ταληρα . 10ρικο για μισο ευρω ειναι πολυ ( του παιρνεις ενα ταληρο και 4.5 κερματα ) . εμενα αν μου ερχοταν κανενας για νερο με 10ρικο και δεν ειχα ψιλα και αυτος καρτα του το κερναγα και τελειωνε το πανηγύρι .

Ως τι Μιλας; Εδώ λέμε για την περίπτωση που η κάρτα δεν ήταν υποχρεωτική και οι μισοί δεν τον ήξεραν. Έχεις δουλέψει περίπτερο μάτια μου; Κερναγες από την τσέπη σου;

Υ.Γ Αποφάσισες αν έχει δίκιο η ΝΔ ή η αφρουλα;
Δεν πουλανε μονο τα περιπτερα νερα ρε :smt005: :smt005: :smt005: 10 λεπτα εχει το νερο χοντρικα χοντρικα αγορα .
12 γιατί έχει ειχε μπει και ο περιβαντολογικος φόρος επειδή είναι σε πλαστικό :lol:

Υ.Γ αποφάσισες αν είσαι μεταξύ ΝΔ και Αφρουλας;
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Aitwlos έγραψε: 22 Φεβ 2025, 13:40
Aitwlos έγραψε: 21 Φεβ 2025, 20:03

Ως τι Μιλας; Εδώ λέμε για την περίπτωση που η κάρτα δεν ήταν υποχρεωτική και οι μισοί δεν τον ήξεραν. Έχεις δουλέψει περίπτερο μάτια μου; Κερναγες από την τσέπη σου;

Υ.Γ Αποφάσισες αν έχει δίκιο η ΝΔ ή η αφρουλα;
Δεν πουλανε μονο τα περιπτερα νερα ρε :smt005: :smt005: :smt005: 10 λεπτα εχει το νερο χοντρικα χοντρικα αγορα .
12 γιατί έχει ειχε μπει και ο περιβαντολογικος φόρος επειδή είναι σε πλαστικό :lol:

Δεν ξέρω θα δω όταν έρθει η ώρα .

Εσύ που έχεις κατασταλάξει ?
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

hellegennes έγραψε: 21 Φεβ 2025, 16:55 Θα το πω αργά για να το καταλάβεις: Αφού ο πελάτης πληρώνει την τιμή του προϊόντος και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος και ο φόρος, άρα ο πελάτης πληρώνει το κόστος και τον φόρο και εσύ με αυτήν την λογική δεν πληρώνεις ούτε ΦΠΑ ούτε φόρο εισοδήματος ούτε το κόστος του προϊόντος.

Αλλά δεν βολεύει να το λες έτσι γιατί ακούγεται ηλίθιο και διαλέγεις να πεις ότι τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο πελάτης και τα άλλα τα βγάζεις απ' την εξίσωση.
Δεν ξέρω τι διάλο συζητάτε τόσες μέρες, έπεσα κατ'ευθείαν σ'αυτή τη σελίδα

Η διαφορά των άλλων ποσών που λες είναι ότι σου ανήκουν και τα διαχειρίστηκες, το κόστος είναι δικά σου λεφτά που επέλεξες να το πληρώσεις γιατί επέλεξες να αγοράσεις το προϊόν απ'τον προμηθευτή σου, ο φόρος είναι ποσοστό από τα κέρδη τα οποία δημιούργησες με την εργασία σου και σου ανήκουν, ή τουλάχιστον σου ανήκαν μέχρι τη στιγμή που έγιναν οι υπολογισμοί της φορολογικής σου δήλωσης και γεννήθηκε η υποχρέωσή σου να πληρώσεις φόρο. Που και πάλι τυπικά άλλο τα κέρδη και άλλο ο φόρος, δεν έχεις καμμία υποχρέωση να πληρώσεις το φόρο απ'τα κέρδη σου, μπορείς να φας τα κέρδη και να πάρεις δάνειο για να πληρώσεις το φόρο.

Η ειδοποιός διαφορά του ΦΠΑ απ'όλα αυτά τα ποσά είναι ότι ο ΦΠΑ δε σου ανήκει ούτε σου ανήκε ποτέ, είσαι απλά φοροεισπράκτορας του κράτους.

Επίσης ο πελάτης δε σου πλήρωσε το κόστος και το φόρο σου όσο κι αν εσύ το σκέφτεσαι έτσι. Ο πελάτης πλήρωσε την τιμή του προϊόντος και το ΦΠΑ, τώρα αν εσύ είχες κόστος ή όχι, αν το προϊόν το αγόρασες ή το βρήκες στο δρόμο ο πελάτης ούτε το ξέρει ούτε έχει τρόπο να το μάθει. Και φυσικά αν έχεις κάνει μαλακία στις τιμές και το πουλάς κάτω απ'το κόστος σου ή το δίνεις δωρεάν για προμόσιον ο πελάτης δεν έχει καμμία υποχρέωση να σου "πληρώσει" το κόστος.

Σε κάθε επίπεδο κόστος και τιμή είναι δύο εντελώς ασύνδετα και ανεξάρτητα πράγματα και μπορούν χαλαρά να κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μάλιστα από εμπειρία σου λέω ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων το πραγματικό τους κόστος είναι πρακτικά αδύνατο να το υπολογίσουν με ακρίβεια, ακόμα και επιχειρήσεις με στρατό ολόκληρο από λογιστές. Ο χρόνος σου σαν επιχειρηματίας, ο επιμερισμός του ενοικίου και των λογαριασμών σε χιλιάδες προϊόντα, η απόσβεση των εγκαταστάσεων, το κόστος διάφορων που δουλεύουν για σένα άμεσα ή έμμεσα, αναλώσιμα, φύρα, κλοπές, προβλέψεις για ληγμένα προϊόντα, τόκοι δανείων που πήρες για να στήσεις την επιχείρηση, και χίλια δυό άλλα, όλα αυτά είναι κόστη αλλά άντε βάλτα εσύ με ακρίβεια στην τιμή μιας σοκολάτας, καληνύχτα, ακόμα και κολοσσοί όπως η κοκακόλα με το μάτι και την εμπειρία το κάνουν. Στην πράξη αυτό που κάνουν (και αν είσαι έξυπνος το κάνεις κι εσύ ελπίζω) είναι ότι αποσυνδέουν εντελώς την τιμή από το κόστος και απλά χρεώνουν σαν τιμή όσο περισσότερο νιώθουν ότι μπορούν να πιάσουν απ'την αγορά. Το πραγματικό κόστος και άρα το κέρδος το μαθαίνουν αργότερα, όταν κλείσουν αποτελέσματα μήνα ή καλύτερα τριμήνου, και πάλι ακόμα και αυτά τα αποτελέσματα σε μεγάλο βαθμό με εκτιμήσεις και μαγειρέματα βγαίνουν.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Η ΑΑΔΕ ακόμα τον παίρνει και γέρνει,ούτε τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα ή χωρίς τέλη κυκλοφορίας δεν μπορεί να βρει. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

:102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Κάτσε μαλάκα γκαντέμη στην Αμερική καλύτερα.Ουστ κλασομπανιέρα.
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

Ευχάριστο, και σωστό. Ποιός ο λόγος να περπατάς με μετρητά; Το θέμα είναι πού θα πάνε τα χρήματα. Όπως είπε και ο Κώστας, θα πάνε σε Υγεία και Παιδεία;
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Chilloutbuddy έγραψε: 22 Φεβ 2025, 17:23 Που και πάλι τυπικά άλλο τα κέρδη και άλλο ο φόρος, δεν έχεις καμμία υποχρέωση να πληρώσεις το φόρο απ'τα κέρδη σου, μπορείς να φας τα κέρδη και να πάρεις δάνειο για να πληρώσεις το φόρο.
Να, βλέπεις πού είναι το λάθος; Είναι bias, πλύση εγκεφάλου ότι ο ΦΠΑ είναι κάτι διαφορετικό. Και τα λεφτά του ΦΠΑ μπορώ να τα φάω και να πάρω δάνειο για να πληρώσω την απόδοσή του. Πού είναι η διαφορά;

Chilloutbuddy έγραψε: 22 Φεβ 2025, 17:23 Επίσης ο πελάτης δε σου πλήρωσε το κόστος και το φόρο σου όσο κι αν εσύ το σκέφτεσαι έτσι. Ο πελάτης πλήρωσε την τιμή του προϊόντος και το ΦΠΑ, τώρα αν εσύ είχες κόστος ή όχι, αν το προϊόν το αγόρασες ή το βρήκες στο δρόμο ο πελάτης ούτε το ξέρει ούτε έχει τρόπο να το μάθει.
Ωραία, για να δεις πως κάνεις λάθος, ας υποθέσουμε ότι το προϊόν μού το έδωσε δώρο ένας προμηθευτής. Ε, αν το πουλήσω δεν είμαι υποχρεωμένος να αποδώσω ΦΠΑ ούτε καν να κόψω απόδειξη. Είναι ακριβώς σαν να σου κάνω εγώ δώρο ένα άρωμα κι εσύ να το πουλήσεις σε έναν φίλο σου γιατί δεν το θέλεις. Δεν είσαι υποχρεωμένος να αποδώσεις στο κράτος τίποτα ούτε να δώσεις απόδειξη πώλησης στον φίλο σου. Από την στιγμή που δεν το έχει πληρώσει η εταιρεία, δεν ανήκει στην εταιρεία αλλά στους μετόχους της κι αυτοί μπορούν να το κάνουν ό,τι θέλουν. Μπορώ αν θέλω να το κρατήσω για μένα, μπορώ να το πουλήσω. Αν θέλω να δώσω τα λεφτά από την πώληση στην εταιρεία μου, μπορώ να το κάνω.

Στην πράξη, βέβαια, αν διαλέξω να το πουλήσω ως επιχείρηση, θα το πουλήσω κόβοντας απόδειξη, για διάφορους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με πραγματική νομική υποχρέωση, αλλά ουσιαστικά μού ανήκει σαν μέτοχο, δεν ανήκει στην εταιρεία. Αντιθέτως, προϊόντα που έχει αγοράσει η εταιρεία δεν μπορώ να τα πάρω σπίτι μου χωρίς να κόψω στον εαυτό μου απόδειξη, γιατί δεν μου ανήκουν και αν το κάνω αυτό στην ουσία αποκρύπτω ΦΠΑ γιατί για την εφορία θα φαίνεται σαν αδιάθετο εμπόρευμα του οποίου ο ΦΠΑ αγοράς συμψηφίζεται με τον ΦΠΑ πώλησης.

Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία αν το προϊόν είχε κόστος ή όχι. Αν είχε κόστος, σημαίνει ότι είναι αγορά της εταιρείας και άρα υποχρέωση της εταιρείας να αποδώσει το κόστος αγοράς στον προμηθευτή της. Μπορεί να το αγοράσει επί πιστώσει και να μην δώσει τα λεφτά στον προμηθευτή μέχρι να πουληθεί. Όταν λοιπόν εισπράξω τα λεφτά από την πώληση, μού ανήκει το ποσό που αντιστοιχεί στο κόστος του ή όχι; Η απάντηση είναι "όχι φυσικά" και, αν δεν δώσω τα λεφτά, μπορεί ο προμηθευτής να με πάει στα δικαστήρια και θα δικαιωθεί γιατί του ΑΝΗΚΟΥΝ αυτά τα λεφτά.

Chilloutbuddy έγραψε: 22 Φεβ 2025, 17:23 Σε κάθε επίπεδο κόστος και τιμή είναι δύο εντελώς ασύνδετα και ανεξάρτητα πράγματα και μπορούν χαλαρά να κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μάλιστα από εμπειρία σου λέω ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων το πραγματικό τους κόστος είναι πρακτικά αδύνατο να το υπολογίσουν με ακρίβεια, ακόμα και επιχειρήσεις με στρατό ολόκληρο από λογιστές. Ο χρόνος σου σαν επιχειρηματίας, ο επιμερισμός του ενοικίου και των λογαριασμών σε χιλιάδες προϊόντα, η απόσβεση των εγκαταστάσεων, το κόστος διάφορων που δουλεύουν για σένα άμεσα ή έμμεσα, αναλώσιμα, φύρα, κλοπές, προβλέψεις για ληγμένα προϊόντα, τόκοι δανείων που πήρες για να στήσεις την επιχείρηση, και χίλια δυό άλλα, όλα αυτά είναι κόστη αλλά άντε βάλτα εσύ με ακρίβεια στην τιμή μιας σοκολάτας, καληνύχτα, ακόμα και κολοσσοί όπως η κοκακόλα με το μάτι και την εμπειρία το κάνουν. Στην πράξη αυτό που κάνουν (και αν είσαι έξυπνος το κάνεις κι εσύ ελπίζω) είναι ότι αποσυνδέουν εντελώς την τιμή από το κόστος και απλά χρεώνουν σαν τιμή όσο περισσότερο νιώθουν ότι μπορούν να πιάσουν απ'την αγορά. Το πραγματικό κόστος και άρα το κέρδος το μαθαίνουν αργότερα, όταν κλείσουν αποτελέσματα μήνα ή καλύτερα τριμήνου, και πάλι ακόμα και αυτά τα αποτελέσματα σε μεγάλο βαθμό με εκτιμήσεις και μαγειρέματα βγαίνουν.
Αυτά είναι όλα σωστά και όλα άσχετα με την συζήτηση. Δεν μιλάμε για το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης, μιλάμε καθαρά για το άμεσο κόστος πωληθέντων. Πόσο σου κόστισε να αγοράσεις το προϊόν ή υπηρεσία που πουλάς, όχι τι χρειάστηκε να πληρώσεις για να το διαφημίσεις, να το διαθέσεις, να το τοποθετήσεις και να το πουλήσεις, που περιλαμβάνει από οχήματα, καύσιμα, ηλεκτρισμό, μισθούς ως μάρκετινγκ, δάνεια και εγκαταστάσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Communio Sancta έγραψε: 22 Φεβ 2025, 20:36 Ποιός ο λόγος να περπατάς με μετρητά;
Για αρχή τα μετρητά δεν σταματάνε ποτέ να λειτουργούν. Ένα 20ευρω είναι πάντα ένα 20ευρω, δεν θα έρθει η στιγμή που θα ξεχάσει κανείς πώς λειτουργεί και ποια είναι η αξία του, όπως μπορεί να ξεχάσει το PIN της κάρτας του, να χαλάσει η κάρτα του, να μην έχει σύνδεση ο έμπορος, να κοπεί το ρεύμα.

Αν ρωτάς πόσο συχνά μπορεί να είναι αυτά, κυριολεκτικά εκατοντάδες φορές τον μήνα. Είναι ένα ενοχλητικά σημαντικό (μονοψήφιο) ποσοστό των συναλλαγών.

Έπειτα, ότι στην ουσία μεταφέρεις λίγο-λίγο όλο το χρήμα σου στις τράπεζες, στα χέρια των λίγων. Αν ξεκινήσεις με 100 δις συναλλαγών, την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν διαθέσιμα 98,5 δις, γιατί το 1,5 θα το έχουν πάρει οι τράπεζες.

Μέσα σε 7 χρόνια τα 100 δις θα έχουν γίνει 90 και εσύ θα αναρωτιέσαι για ποιον λόγο να περπατάς με μετρητά όταν μπορείς σε 7 χρόνια να έχεις χάσει το 10% της περιουσίας σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Νon4me έγραψε: 22 Φεβ 2025, 16:41
Aitwlos έγραψε: 22 Φεβ 2025, 13:40

Δεν ξέρω θα δω όταν έρθει η ώρα .

Εσύ που έχεις κατασταλάξει ?
1.0000000001 δινει εδω γλυκουλα ΓΑΛΗ .
Άβαταρ μέλους
Νon4me

θα πει το αλανι η θα παρει ζαιικο ορκο σιωπης ?
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”