!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Re: Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Καβαλάρης έγραψε: 16 Ιουν 2023, 23:11
Isildur έγραψε: 16 Ιουν 2023, 09:46Μα, ούτε όλοι οι Χριστιανοί είναι τόοοοσο βαθιά θρησκευόμενοι ή τόσο αποκομμένοι από όλον τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να μην έχουν και μη χριστιανικά βιώματα, ούτε όμως και όλοι οι Άθεοι είναι 100% υλιστές ώστε να μην πιστεύουν, έστω σε μια μικρή ακρούλα του μυαλού τους, ότι υπάρχει κάτι παραπάνω "εκεί έξω" ακόμα κι αν δεν είναι Θεός, Άγγελοι ή πνεύματα με τη στενή θρησκευτική/χριστιανική έννοια.
Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου με αστείες δικαιολογίες.

Έβαλα πριν την μαρτυρία του Καθολικού ο οποίος είδε μεταξύ άλλων τις προηγούμενες ζωές του. Και λέει ότι παρά την εμπειρία του, χρειάστηκε πολύ καιρό για να το αποδεχθεί. Διότι πολύ απλά ούτε το πίστευε, ούτε είχε κάποιο βίωμα.

Στα άλλα για τους άθεους, μάλλον περιγράφεις τον εαυτό σου. Οι άθεοι που έχω δει να περιγράφουν τις εμπειρίες τους δεν λένε τίποτα τέτοιο. Ήταν άθεοι και δεν πίστευαν τίποτα.
Isildur έγραψε: 16 Ιουν 2023, 09:46Και το πώς θα λειτουργήσει εκείνη τη στιγμή το μυαλό για να δημιουργήσει εικόνες και ψευδαισθήσεις, φαντάζομαι ότι είναι πολύ δύσκολο να το προεξοφλήσουμε.
Καθόλου δύσκολο. Διότι πολύ απλά το μυαλό δεν λειτουργεί.
Isildur έγραψε: 16 Ιουν 2023, 09:46Για τα δε όνειρα που λες, διαφωνώ. Όντως την συντριπτική πλειοψηφία τους την ξεχνάμε ή μας μένει μια γενική αίσθηση περί τίνος επρόκειτο όταν ξυπνάμε, αλλά υπάρχουν και ζωντανότατα όνειρα, με κανονική ροή και που τα θυμόμαστε μια χαρά.
Τα "ζωντανά" όνειρα εκτός από σπάνια δεν συγκρίνονται με τις μεταθανάτιες. Και ακόμα και αυτά τα ξεχνάς μετά από καιρό. Τα όνειρα άλλωστε δεν έχουν συγκεκριμένη θεματολογία. Μπορεί να δεις πχ ότι πέφτεις με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο ή ότι ταΐζεις πάπιες σε μια λίμνη. Οπότε είναι αστείος ο ισχυρισμός ότι όλοι αρχίζουν να βλέπουν τα ίδια ζωντανά όνειρα όταν πεθάνουν.

Οι περιγραφές των μεταθανάτιων απλά δεν έχουν καμμία σχέση με όνειρα.
Αγαπητέ, το τελευταίο πράμα που θα μπορούσες να πεις για μένα και για αυτό το θέμα συγκεκριμένα, είναι ότι κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Κι αυτό, επειδή εγώ το εξετάζω σαν πιθανότητα να ισχύει αυτό που λέω, ως ένας τρίτος, εξωτερικός παρατηρητής. Δεν πιστεύω σε τίποτα απ' αυτά που πιστεύετε εσείς που κάνατε αρχικά την συζήτηση, για να έχω τίποτα αυταπάτες σχετικά με το τι ισχύει ή όχι. Είπα απλά την δική μου θεωρία, για ποιον λόγο πιθανόν αυτοί που πιστεύουν σε όλα αυτά και νομίζουν ότι έχουν δει ό,τι λένε πως είδανε, να τα είδανε.

Για τα δε όνειρα που λες, απλά είπα ότι μπορεί αυτά που είδαν να είναι κάτι σαν όνειρο, κάτι σαν οράματα κλπ. Και στη συνέχεια, σχολίασα μόνο το δικό σου σχόλιο, ότι συνήθως τα όνειρα είναι κάτι θολές απεικονίσεις που δεν τις θυμάσαι καν. Υπάρχουν όμως όνειρα που τα θυμάσαι μια χαρά και είναι και λεπτομερέστατα, αλλά και πάλι δεν λέω ότι είναι και καλά όνειρα αυτά που βλέπουν αυτοί που αναφέρεστε. Σαν όνειρα... κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Τα δε βιώματα που έχουν όλοι αυτοί που βλέπουν τέτοια οράματα (πες το όπως θες είπαμε), υπάρχουν είτε το ξέρουν όλοι αυτοί είτε όχι και είτε το παραδέχονται είτε όχι. Στον ίδιο κόσμο ζούμε, καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από ένα σωρό τέτοιες πληροφορίες (από εκκλησία, μίντια, βιβλία... παντού). Γιατί να μην υπάρχουν δηλαδή, ακόμα και στο υποσυνείδητό τους;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios »

Καβαλάρης έγραψε: 16 Ιουν 2023, 23:11 Δεν υπάρχει καμμία αντίθεση. Την κόλαση την περιγράφουν και σήμερα αλλά μόνον όσοι βρέθηκαν εκεί. Οι υπόλοιποι τι περιμένεις να πουν;
Αυτό που υπάρχει κατά κόρον είναι ο τελωνισμός της ψυχής και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για αυτή τη διαδικασία. Δηλαδή όπως φεύγει η ψυχή από το σώμα περνάει από διάφορους Δαίμονες που απειλούν παρουσιάζοντας τις αμαρτίες. Το αντιφατικό με τις μαρτυρίες που λες εσύ είναι ότι κανένας δεν δικάζεται και δεν δίνει λόγο για τη ζωή που έκανε. Παρόλ΄ αυτα κρίνεται ότι θα λάβει άλλο σώμα και άλλη ζωή. Γιατί να λάβει άλλο σώμα και άλλη ζωή και να μην αναπαυθεί στον Παράδεισο; Προφανώς κρίνεται σαν μη τέλεια ψυχή και πρέπει να ξαναζήσει.
Εδώ υπάρχει και η αντίφαση και πρέπει να έχουμε υπ΄ όψιν τον τελωνισμό του Αγίου Αντώνιου όπου οι Δαίμονες δεν του έβρισκαν τίποτα και του έλεγαν: «μας ξέφυγες Αντώνιε». Αυτός απαντούσε: «όχι ακόμα». Όταν πια τελείωσε ο τελωνισμός, τότε αναφώνησε: «τώρα σας ξέφυγα».
Όταν λοιπόν ένας μη αμαρτωλός περνάει από τελωνισμό και είναι τόσο μετριοπαθής, πως γίνεται όλοι αυτοί που δεν έχουν την ανάλογη ζωή του δεν παίρνανε καν από τελωνισμό και δεν βλέπουν κανέναν Δαίμονα, αλλά παρόλ΄ αυτά κρίνονται ότι θα μεταβούν σε άλλη ζωή γιατί προφανώς δεν είναι τέλειοι;

Και φυσικά όλα αυτά να κριθούν δογματικά από την κάθε πλευρά, όχι αν γίνονται πιστευτά ή όχι.
Ο δογματισμός λοιπόν της μιας και της άλλης πλευράς είναι αντίθετος και δεν συμβαδίζει, αυτό επισημαίνω.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Befaios έγραψε: 17 Ιουν 2023, 14:32
Καβαλάρης έγραψε: 16 Ιουν 2023, 23:11 Δεν υπάρχει καμμία αντίθεση. Την κόλαση την περιγράφουν και σήμερα αλλά μόνον όσοι βρέθηκαν εκεί. Οι υπόλοιποι τι περιμένεις να πουν;
Αυτό που υπάρχει κατά κόρον είναι ο τελωνισμός της ψυχής και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για αυτή τη διαδικασία. Δηλαδή όπως φεύγει η ψυχή από το σώμα περνάει από διάφορους Δαίμονες που απειλούν παρουσιάζοντας τις αμαρτίες. Το αντιφατικό με τις μαρτυρίες που λες εσύ είναι ότι κανένας δεν δικάζεται και δεν δίνει λόγο για τη ζωή που έκανε. Παρόλ΄ αυτα κρίνεται ότι θα λάβει άλλο σώμα και άλλη ζωή. Γιατί να λάβει άλλο σώμα και άλλη ζωή και να μην αναπαυθεί στον Παράδεισο; Προφανώς κρίνεται σαν μη τέλεια ψυχή και πρέπει να ξαναζήσει.
Εδώ υπάρχει και η αντίφαση και πρέπει να έχουμε υπ΄ όψιν τον τελωνισμό του Αγίου Αντώνιου όπου οι Δαίμονες δεν του έβρισκαν τίποτα και του έλεγαν: «μας ξέφυγες Αντώνιε». Αυτός απαντούσε: «όχι ακόμα». Όταν πια τελείωσε ο τελωνισμός, τότε αναφώνησε: «τώρα σας ξέφυγα».
Όταν λοιπόν ένας μη αμαρτωλός περνάει από τελωνισμό και είναι τόσο μετριοπαθής, πως γίνεται όλοι αυτοί που δεν έχουν την ανάλογη ζωή του δεν παίρνανε καν από τελωνισμό και δεν βλέπουν κανέναν Δαίμονα, αλλά παρόλ΄ αυτά κρίνονται ότι θα μεταβούν σε άλλη ζωή γιατί προφανώς δεν είναι τέλειοι;

Και φυσικά όλα αυτά να κριθούν δογματικά από την κάθε πλευρά, όχι αν γίνονται πιστευτά ή όχι.
Ο δογματισμός λοιπόν της μιας και της άλλης πλευράς είναι αντίθετος και δεν συμβαδίζει, αυτό επισημαίνω.
Δηλαδή οι Δαίμονες είναι αυτοί που αποφασίζουν αν θα μείνεις σε υπόγειο ή στο ρετιρέ.
Κάποτε ένας καλός άνθρωπος πήγαινε προς τον παράδεισο. Στον δρόμο περνάει έξω από την πύλη της κόλασης.
Βλέπει μέσα από το παράθυρο της πόρτας πολύ κόσμο και μερικά συγκροτήματα ροκ να τους έχουν ξεσηκώσει.
Σκέπτεται πόσο ωραία θα είναι στον παράδεισο αφού στην κόλαση καλοπερνούν.
Όταν φτάνει στον παράδεισο του ανοίγει την πόρτα ο Άγιος Πέτρος. Βλέπει μέσα πέντε έξη άτομα σε μια γωνιά και έναν από αυτούς να παίζει ένα βιολί. Ρωτά τον Άγιο Πέτρο...καλά στην κόλαση υπάρχει μεγάλη διασκέδαση ... εδώ μόνο ένα βιολί?
Και του λέει ο Άγιος Πέτρος. Καλά τι περίμενες ... για πέντε έξη άτομα θα παίρναμε ορχήστρα? :lol:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης »

Befaios έγραψε: 17 Ιουν 2023, 14:32Αυτό που υπάρχει κατά κόρον είναι ο τελωνισμός της ψυχής και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για αυτή τη διαδικασία. Δηλαδή όπως φεύγει η ψυχή από το σώμα περνάει από διάφορους Δαίμονες που απειλούν παρουσιάζοντας τις αμαρτίες. Το αντιφατικό με τις μαρτυρίες που λες εσύ είναι ότι κανένας δεν δικάζεται και δεν δίνει λόγο για τη ζωή που έκανε.
Υπάρχουν κάποιοι που βρέθηκαν κατευθείαν στην κόλαση με το που πέθαναν. Δεν υπάρχει αντίφαση. Κολλάς στους τύπους και όχι στην ουσία.
Befaios έγραψε: 17 Ιουν 2023, 14:32Παρόλ΄ αυτα κρίνεται ότι θα λάβει άλλο σώμα και άλλη ζωή. Γιατί να λάβει άλλο σώμα και άλλη ζωή και να μην αναπαυθεί στον Παράδεισο; Προφανώς κρίνεται σαν μη τέλεια ψυχή και πρέπει να ξαναζήσει.
Ακριβώς. Δεν αρκεί μια ζωή για να τα καταφέρεις.
Isildur έγραψε: 17 Ιουν 2023, 12:19Είπα απλά την δική μου θεωρία, για ποιον λόγο πιθανόν αυτοί που πιστεύουν σε όλα αυτά και νομίζουν ότι έχουν δει ό,τι λένε πως είδανε, να τα είδανε.
Σου εξήγησα γιατί η θεωρία σου δεν έχει βάση.
Isildur έγραψε: 17 Ιουν 2023, 12:19Τα δε βιώματα που έχουν όλοι αυτοί που βλέπουν τέτοια οράματα (πες το όπως θες είπαμε), υπάρχουν είτε το ξέρουν όλοι αυτοί είτε όχι και είτε το παραδέχονται είτε όχι. Στον ίδιο κόσμο ζούμε, καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από ένα σωρό τέτοιες πληροφορίες (από εκκλησία, μίντια, βιβλία... παντού). Γιατί να μην υπάρχουν δηλαδή, ακόμα και στο υποσυνείδητό τους;
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κανέναν βομβαρδισμό. Για να ξέρεις τι γίνεται με τις μεταθανάτιες πρέπει να ασχοληθείς συγκεκριμένα με αυτές. Το να έχεις ακουστά για μετά θάνατον ζωή δεν αρκεί για να φτιάξεις ολόκληρο σενάριο το οποίο θα ζήσεις κάποια στιγμή.

Και τι να το κάνεις το υποσυνείδητο όταν ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί καν;
Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

Befaios έγραψε: 17 Ιουν 2023, 14:32

Δογματικά τα έκριναν και οι φαρισαίοι μπεφαίε, με το γράμμα, και είδες το αποτέλεσμα. Τήρησε ό,τι σου δυναμώνει την πίστη, αλλά μην γίνεσαι κριτής της ψυχής των άλλων με βάση το γράμμα του νόμου. Άφησε και κάτι στον Κύριο!
Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO »

Θελω τη γνωμη σας γι αυτον εδω τον κυριο. Μπορει να μοιαζει λιγο με τον Γιαννη το Φλωρινιωτη (καλο του παραδεισο) και να φαινεται διασκεδαστης περισσοτερο στην οψη, αλλα δεν εχω δει μεντιουμ να πεταει με τοση ευκολια και σε τετοιο βαθμο πληροφοριες για νεκρους συνεγγεις των ανθρωπων που μιλαει.
Befaios

Ξέρεις γιατί λέγεται μέντιουμ; Είναι επειδή είναι ο μεσάζοντας ανάμεσα στον άνθρωπο και τον Διάβολο.
Τυπικά λένε ότι είναι μεσάζοντες ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο, αλλά λένε ψέματα.
Έχει φυσικά γνώσεις ο Διάβολος για ψυχές που του ανήκουν.
Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων »

BILLO έγραψε: 17 Ιουν 2023, 22:11 Θελω τη γνωμη σας γι αυτον εδω τον κυριο. Μπορει να μοιαζει λιγο με τον Γιαννη το Φλωρινιωτη (καλο του παραδεισο) και να φαινεται διασκεδαστης περισσοτερο στην οψη, αλλα δεν εχω δει μεντιουμ να πεταει με τοση ευκολια και σε τετοιο βαθμο πληροφοριες για νεκρους συνεγγεις των ανθρωπων που μιλαει.
Λίγο ψεύτικο μου φαίνεται...
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
Άβαταρ μέλους
BILLO

Befaios έγραψε: 17 Ιουν 2023, 22:49 Ξέρεις γιατί λέγεται μέντιουμ; Είναι επειδή είναι ο μεσάζοντας ανάμεσα στον άνθρωπο και τον Διάβολο.
Τυπικά λένε ότι είναι μεσάζοντες ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο, αλλά λένε ψέματα.
Έχει φυσικά γνώσεις ο Διάβολος για ψυχές που του ανήκουν.
Ξερεις ποιο ειναι το ζητημα; Οτι λεει σωστες πληροφοριες. Αυτο ειναι καταρχην μια πολυ κοντα στο σιγουρο διαπιστωση. Αρα παμε στις πιθανες εξηγησεις μετα. Τι μπορει να συμβαινει; Διαβαζει μυαλα; Εχει στησει κομπινα με πολλους ανθρωπους ομολογουμενως και παιζουν ολοι μαζι θεατρο; Αυτο με το συνολο των βιντεο που εχω δει το θεωρω λιγο απιθανο. Μιλαει οντως με νεκρους; Μιλαει με διαβολους;
Ας παρουμε το ενδεχομενο οτι μιλαει με διαβολους. Αν μιλαει με οντοτητες που εμεις δε βλεπουμε, προφανως ειναι σαν να μιλαει καποιος σε ενα τηλεφωνο με το υπερπεραν χωρις πραγματικα να ξερει ποιος η τι του απανταει πισω. Μπορει να ειναι διαβολοι. Αλλα το βρισκω πολυ απιθανο να επιτρεπει ο Θεος τετοιο παιχνιδι εις βαρος των ανθρωπων απο τους δαιμονες. Αυτοι ειναι ανθρωποι κοσμικοι οι περισσοτεροι, ουτε ορθοδοξια ξερουν, ουτε τιποτα, ουτε εχουν ακουσει την εκδοχη σου. Ερχεται ενας και τους λεει αυτο, αυτο και αυτο και ειναι ολα με λεπτομερειες σωστα για τον ανθρωπο που εχουν χασει. Τι πιθανοτητες εχουν να ξεφυγουν απο την πλανη αυτη; Δευτερον. Το ολο θεμα δεν οδηγει σε καποια παραβαση, δεν προαγουν την αμαρτια, ουτε και την αμελεια, ουτε κατι αρρωστο. Κυριως δινουν ελπιδα στους ανθρωπους που τα ακουνε οτι ο ανθρωπος τους ειναι ζωντανος. θα μπορουσαμε να πουμε οτι προαγουν την αμελεια εμμεσα και καλα γιατι δειχνει οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι στον παραδεισο. Και γιατι να μην ειναι λεω εγω; Ο ενας ειχε προβλημα με τα ναρκωτικα και πεθανε, γιατι να μην ειναι στον παραδεισο; Ο αλλος ηταν απατεωνακος στη ζωη του, γιατι να μην ειναι στον παραδεισο; Και ουτω καθεξης. Αυτο εν πασει περιπτωση δεν ειναι δικη μας δουλεια αλλα σε εμενα φαινεται λογικο.
Λεει ας πουμε αυτο το μεντιουμ, οτι υπαρχουν κακοψυχοι ανθρωποι που πεθαναν και δεν ειναι στον παραδεισο. Βαρια κακοψυχοι ανθρωποι. Ανθρωποι του μισους. Περιφερονται λεει σαν τα στοιχειά απο δω και απο κει και μαλιστα ειναι ακομα επικυνδυνοι. Εμενα αυτο μου φαινεται λογικοτερο απο το να μας περιμενουν τελωνεια και διαολια να μας ζυγισουν τις πραξεις μετα το θανατο.
Ενας ορθοδοξος χριστιανος καποια στιγμη μπορει να κληθει να ακολουθησει τη δικη του εντυπωση και εξηγηση για καποια πραγματα. Αυτο αναποφευκτα τον φερνει μπροστα ακομα και στην αιρεση. Εγω μαλλον ειμαι απο καιρο σε αυτο το δρομο, οχι οσον αφορα στο 'Πιστευω' αλλα σε δευτερευοντα δογματικα θεματα. Δεν με ενδιαφερει για τον εξης λογο. Γιατι δε θελω να υποτασσομαι στο φοβο. Δηλαδη στο "πιστευε το πιο ασφαλες παρ ολο που ειναι το πιο παραλογο για να εισαι σιγουρος". Θελω να σκεφτομαι και να κρινω ελευθερα. Πραγματικα σου μιλαω, ουτε τιμια, ουτε γονιμη, ουτε ευχαριστη γινεται η ζωη αν υποτασσεται καποιος στον φοβο. Και δεν ειναι θεμα γεναιοτητας, ουτε κατα διανοια, ειναι θεμα ψυχικης ισορροπιας, ισορροπιας προσωπικοτητας, δεν γινεται αλλιως. Αυτη ειναι η δικη μου αποψη.
Δεν ξερω εσυ απο οποια βαση ξεκινας, μη φανταστεις οτι αναφερομαι σε εσενα οταν λεω για φοβο, απλα εχω δει πολλους ανθρωπους στο φοβο γενικα και αυτο ειναι που λεω. Μπορει εσυ να εχεις πολλες περισσοτερες πληροφοριες απο μενα και να εχεις πειστει για την ορθοτητα αυτων των πληροφοριων περισσοτερο απο μενα και εγω απλα να ειμαι απλως επικινδυνα ασχετος. Μπορει να υπαρχει αλλος λογος. Μπορει να υπαρχει αυτο που λενε οι πατερες ο εκτελωνισμος της ψυχης τελικα. Εμενα παντως μου φαινεται μια εντελως παραλογη κατασταση κατι τετοιο.
Άβαταρ μέλους
BILLO

Γράφων έγραψε: 17 Ιουν 2023, 23:43
BILLO έγραψε: 17 Ιουν 2023, 22:11 Θελω τη γνωμη σας γι αυτον εδω τον κυριο. Μπορει να μοιαζει λιγο με τον Γιαννη το Φλωρινιωτη (καλο του παραδεισο) και να φαινεται διασκεδαστης περισσοτερο στην οψη, αλλα δεν εχω δει μεντιουμ να πεταει με τοση ευκολια και σε τετοιο βαθμο πληροφοριες για νεκρους συνεγγεις των ανθρωπων που μιλαει.
Σουρεαλιστικο ειναι σιγουρα. Αλλα αν δεις αρκετα βιντεο, καπου λες δεν μπορει ολο αυτο να ειναι στημενο.
Άβαταρ μέλους
Γράφων

BILLO έγραψε: 18 Ιουν 2023, 21:05
Σουρεαλιστικο ειναι σιγουρα. Αλλα αν δεις αρκετα βιντεο, καπου δεν λες δεν μπορει ολο αυτο να ειναι στημενο.
Τι να σου πω; Δεν έχω δει άλλα βίντεό του, αλλά γενικά δεν με πείθουν αυτά τα βίντεο με μέντιουμ, αστρολόγους κλπ. Κάποιον λάκκο έχει η φάβα. Στο συγκεκριμένο αμφιβάλλω αν ανήκουν και στο προσωπικό της εκπομπής οι συγκεκριμένοι. Πιθανώς να πληρώνει ηθοποιούς. Θα το ψάξω περαιτέρω
Άβαταρ μέλους
BILLO

Γράφων έγραψε: 18 Ιουν 2023, 21:14

Σουρεαλιστικο ειναι σιγουρα. Αλλα αν δεις αρκετα βιντεο, καπου δεν λες δεν μπορει ολο αυτο να ειναι στημενο.
Τι να σου πω; Δεν έχω δει άλλα βίντεό του, αλλά γενικά δεν με πείθουν αυτά τα βίντεο με μέντιουμ, αστρολόγους κλπ. Κάποιον λάκκο έχει η φάβα. Στο συγκεκριμένο αμφιβάλλω αν ανήκουν και στο προσωπικό της εκπομπής οι συγκεκριμένοι. Πιθανώς να πληρώνει ηθοποιούς. Θα το ψάξω περαιτέρω
Και αυτο ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει κανεις να σκεφτει. Παρ ολα αυτα εχει κανει "διαβασματα" και σε διασημους και παρουσιαστες εκπομπων κτλ και εχει πολλα βιντεο με πολυ κοσμο και η αληθεια ειναι οτι προσπαθω να εντοπισω αυτο που λενε cold reading σαν συνηθισμενη τεχνικη αλλα παλι δε βγαινει ακρη, ειναι πολυ συγκεκριμενος πολλες φορες. Το κλαμα της μαυρουλας π.χ. αβιαστο, δυσκολα να το πετυχει καποιος θεατρικα και ειναι και απατεωνας και οχι επαγγελματιας ηθοποιος. Βεβαια εχουν δει πολλα τα ματια μας αλλα και παλι...
Άβαταρ μέλους
Γράφων

BILLO έγραψε: 18 Ιουν 2023, 21:36
Γράφων έγραψε: 18 Ιουν 2023, 21:14
Και αυτο ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει κανεις να σκεφτει. Παρ ολα αυτα εχει κανει "διαβασματα" και σε διασημους και παρουσιαστες εκπομπων κτλ και εχει πολλα βιντεο με πολυ κοσμο και η αληθεια ειναι οτι προσπαθω να εντοπισω αυτο που λενε cold reading σαν συνηθισμενη τεχνικη αλλα παλι δε βγαινει ακρη, ειναι πολυ συγκεκριμενος πολλες φορες. Το κλαμα της μαυρουλας π.χ. αβιαστο, δυσκολα να το πετυχει καποιος θεατρικα και ειναι και απατεωνας και οχι επαγγελματιας ηθοποιος. Βεβαια εχουν δει πολλα τα ματια μας αλλα και παλι...
Θα δω και άλλα, για να καταλάβω.
Όντως, το κλάμα της είναι πειστικό, ομολογώ, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Ισα - ίσα, μπορεί να έχει επιλέξει ταλαντούχους ηθοποιούς. Δεν ξέρω, μπορεί να είναι όλοι μιλημένοι, και οι παρουσιαστές και οι διάσημοι καλεσμένοι τους. Μπορεί να τους δωροδοκεί το κανάλι, για να έχει τηλεθέαση. Γενικά μην δίνεις και μεγάλη βάση σε αυτά
Befaios

BILLO έγραψε: 18 Ιουν 2023, 21:04
BILLO φαίνεσαι με διάθεση να μην αδικήσεις στην κρίση σου. Σου γράφω για κάποια από τα θέματα που μου έθιξες.
Το μεγάλο ζητούμενο είναι να υπάρχει καταστάλαξη στο τι ισχύει. Από εκεί και πέρα παίρνει ο καθένας τα μέτρα του όπως καταλαβαίνει. Δεν υπάρχει μόνο φόβος για να ενεργήσει κανείς, είναι και θέμα σωστού ή λάθους.
Λέει η Εκκλησία μην κάνεις έκτρωση και αν κάνεις αυτό είναι κάτι που πρέπει οπουδήποτε να πληρωθεί με τη δικαιοσύνη. Δεν είναι ότι φοβάσαι την παραξενιά του Θεού, αλλά τις αμετάκλητες επιπτώσεις από την πράξη σου.
Τι γίνεται σε μια έκτρωση πχ. Το έμβρυο που σκοτώνεται δεν έχει δικαίωμα να βαφτιστεί και έτσι αυτό δεν μπορεί ακόμα και σωσμένο να απολαύσει ότι απολαμβάνουν οι σεσωσμένοι που έχουν βαφτιστεί.
Αρχίζει μετά ένα κουβάρι σκέψεων, μα δεν είναι έτσι, αυτά τα λέει η Εκκλησία, από την άλλη μπορεί να μην ισχύουν απόλυτα... Κάνεις την έκτρωση αλλά μετά ότι ισχύει, ισχύει.
Και εγώ μπορεί να δω μια πεντάμορφη γυναίκα που να θέλω να κάνω έρωτα μαζί της. Αυτή όμως έχει σύζυγο και παιδιά. Αν γίνει η πράξη και την αφήσω και έγκυο, μετά δεν σημαίνει ότι ο Θεός είναι τιμωρός ή ότι για να μην πάθω «ψυχολογικά», θα μου πει άντε δεν πειράζει γιατί να φοβάσαι ότι θα τιμωρηθείς; Στον αντίποδα, ο σύζυγος μπορεί να ψάχνει να σε κάνει κομματάκια. Πολλά από αυτά που θεωρούμε ότι ο θεός είναι πολύ αυστηρός, εμείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα γινόμασταν πολύ μοχθηροί. Τώρα μερικοί σοκάρονται από την αιώνια προσδοκία των δεινών. Ο Θεός μετά την Δευτέρα Παρουσία θα πρέπει να αποδώσει αιώνια μια ετυμηγορία και όπου αξίζει ο καθένας θα πρέπει να τοποθετηθεί.

Το ζητούμενο είναι να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα δεν είναι ασήμαντα επειδή σε εμάς φαίνονται έτσι. Ο κανίβαλος το έχει έθιμο να τρώει ανθρώπους, τι σημαίνει ότι επειδή δεν το αισθάνεται σαν αμαρτία, δεν θα κριθεί;
Κάποτε ήμουν με μια μεγάλη παρέα για φαγητό και ένας από αυτούς μέσα στο κέφι παίρνει τη φιάλη που γεμίζανε τα ποτήρια και πίνει από εκεί. Έγινα έξω φρενών γιατί τις φιάλες δεν τις πλένανε προφανώς γιατί θεωρούσαν σίγουρο ότι κανένας δεν θα έπινε από εκεί. Αν τον ρώταγες θα σου έλεγε, έλα μωρέ και τι έκανα; Εμένα όμως εκείνη τη στιγμή δεν θα μου ήταν τίποτα να του σπάσω το κεφάλι.
Μερικοί είναι μια ζωή τσιγκούνηδες, ξέρω άτομο που δεν δέχεται να πάει για καφέ ή για φαγητό επειδή δεν θέλει να πληρώσει. Ξέρω άτομο που είναι άρρωστο με τα χρήματα ακόμα και για λίγα λεπτά. Είναι κοντά να πεθάνει και εκεί κοιτάει πως θα βγάλει από τη μύγα ξίγκι. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν είναι άρρωστοι και δεν έχουν κανένα φίλο και δεν πρόκειται να ξυπνήσουν και ας λέει η Εκκλησία ότι η τσιγκουνιά είναι θανάσιμο αμάρτημα.
Τον εαυτό μας να φοβόμαστε και αν κάποιος προχωρήσει στη εφαρμογή κάποιας ζωής, μετά έρχεται η συναίσθηση της πρότερης ανωμαλίας που βρισκόταν.
Οι πατέρες λένε ότι δεν είναι κατακριτέο κάποιος υπό τον φόβο της αιώνιας καταδίκης να προσέχει και να μην κάνει αυτά που θέλει να κάνει πράξη. Αν τα κάνει πράξη και συνήθεια υπάρχει μετά πώρωση στη ψυχή και κανένας δεν έχει ποτέ άσχημη εντύπωση για τον εαυτό του, πάντα υπάρχει μια δικαιολογία.

Ένα παράδειγμα από τον διπλοπίστολο Κράουλι:
Ο Κράουλι το έτος 1936 βρισκόταν σε έναν επαρχιακό δρόμο σταματημένος με το αυτοκίνητο του έχοντας περυπτύξεις με τη φίλη του. Ένας αστυφύλακας πλησίασε και ζήτησε απλώς την άδεια του αυτοκινήτου (το 1936 όλα αυτά). Ο Κράουλι χωρίς προφανή πρόκληση τράβηξε πιστόλι και σκότωσε έτσι απότομα τον αστυφύλακα. Εκτός αυτού και ενώ το σώμα του αστυφύλακα ήταν μπρούμυτα, έριξε άλλη μια σφαίρα. Μετά από αυτό έγινε τρελή καταδίωξη όπου ο Κράουλι οχυρώθηκε στο διαμέρισμα της φίλης του στη Νέα Υόρκη όπου πυροβολούσε συνεχώς κατά την επιχείρηση των αστυνομικών. Τον συνέλαβαν τελικά, αλλά τι πίστευε για τον εαυτό του ο Κράουλι;
Είχε γράψει μια επιστολή σε περίπτωση που σκοτωνόταν και δήλωνε: «Προς πάντα ενδιαφερόμενο... Κάτω από το πετσί μου χτυπάει μια ανήσυχη, αλλά ευγενική καρδιά, μια καρδιά που δεν θα έκανε κακό σε κανέναν». Όταν τον πήγαν για εκτέλεση δήλωσε: «Να τι παθαίνω επειδή υπερασπίστηκα τον αυτό μου».
Ο Κράουλι δεν κατηγόρησε τον εαυτό του για τίποτα.
Η στάση αυτή είναι συνηθισμένη ανάμεσα σε εγκληματικούς ανθρώπους, όπως αυτούς που τινάζουν οικογένειες και δεν καταλαβαίνουν τίποτα, αλλά πάντα έχουν καλή ιδέα για τον εαυτό τους.
Σήμερα είναι αδύνατη η πίστη, διαφημίζεται και επαινείται η αμαρτία, είναι πολύ το σκοτάδι, είναι λίγοι οι οδηγοί, σπάνιοι οι πνευματικοί άνθρωποι. Το κακό έχει χτυπήσει πρώτα απ΄όλα την οικογένεια, κάθε υγιές κύτταρο έχει διαβρωθεί.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Befaios έγραψε: 16 Ιουν 2023, 13:31
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 15 Ιουν 2023, 15:29 Για πές μας τότε τι σημασία εχει ο Διάβολος στην Παλαιά Διαθήκη αφού η Παλαιά Διαθήκη ΔΕΝ ΕΧΕΙ μεταθανάτια ζωή και Κώλαση ,....

Αν σου έχει διαφύγει ο θεός έδιωξε τον Αδάμ απο τον Παράδεισο για να μην μπορεί να φάει απο το δεντρο της Ζωής και γίνει αθάνατος.....

Τα ποσοστά τάδωσε ο Τζίζας.....όλοι είπε είναι καλεσμένοι στο τραπέζι του Πατέρα αλλά λίγοι θα κάτσουν να φάνε μαζί του..... :c020:

Το μεταμελήθηκε θεωρείται θεόπνευστο ..... εκτός αν εσύ είσαι πιο θεόπνευστος και εχεις αδεια απο το θεό να το διορθώσεις.....

.

Είναι αδύνατον να έχεις τέτοια κατανόηση όπως την διαφημίζεις.
Αν δεν προβλέπεται μεταθανάτια ζωή στη Παλαιά Διαθήκη, τότε γιατί είπε ο Θεός στους πρωτόπλαστους ότι αν φάτε από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού, θα πεθάνετε;
Ο Προφήτης Ηλίας δεν ανέστησε τον γιό της χήρας...;
Ο προφήτης Ελισαίος δεν ανέστησε τον γιό της γυναίκας από την πόλη Σωμάν...;
Στους Ψαλμούς δεν γράφει: «Μη τοις νεκροίς ποιήσεις θαυμάσια; Ή ιατροί αναστήσουσιν και εξομολογήσονταί σοι; Μη διηγήσεταί τις εν τάφω το έλεός σου και την αληθειάν σου εν τη απωλεία;.......»
Σύμφωνα με αυτά δεν προβλεπόταν μετάθανατον ζωή;

Όσο για το δέντρο της ζωής μάλλον εσένα σου διαφεύγει ότι αυτά που λες τα έδωσε σαν δικαιολογία ο όφις και όχι ο Θεός.
Το δέντρο αυτό θα έδινε αμετάκλητο αποτέλεσμα μετά την αμαρτία και έτσι ο Χριστός δεν θα μπορούσε να έρθει ως Μεσσίας και να καταργήσει το προπατορικό αμάρτημα.
Εδώ φαίνεται ότι ο Θεός δεν έχει πρόθεση να κολάσει, αλλά να βοηθήσει. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να αποφασίσει.

Ποιος είναι ο Τζίζας που λες δεν έχω καταλάβει.
Αυτό που πρέπει να καταλάβεις εσύ είναι αυτό:
https://proskynitis.blogspot.com/2023/0 ... ost_0.html
Να προσευχόμαστε και για τους νεκρούς μας. Αμάν κάνουν για ένα κομποσχοινάκι, για λίγη ευχή.

Επίσης παιδιά μου ,μού έλεγε (ο Γέροντάς του Ιωσήφ ο Σπηλαιώτης ):
"Παιδί μου πρέπει να προσευχόμαστε και για τους νεκρούς μας. Αμάν κάνουν για ένα κομποσχοινάκι, για λίγη ευχή. Ζητούν έλεος προσευχών και λειτουργιών από τους ζώντας χριστιανούς.
Βασανίζονται αλύπητα από τον τύραννο, τη συνείδηση.
Προσεύχεσθε τεκνία μου με πόνο ψυχής και δάκρυα να μας αξιώσει ο Θεός τα τέλη της ζωής μας να είναι χριστιανικά και η Κρίσις του Θεού σωτήρια.
Να μελετάμε τα φοβερά βασανιστήρια των ψυχών. Αναστενάζουν, βογγούν, εκπέμπουν φωνές απεγνωσμένες με αφόρητη οδύνη ψυχής. Ζητούν βοήθεια από τους ζώντες. Προσεύχονται στο Χριστό να βγει από το σόϊ τους κανένας παπάς για να τους μνημονεύει στην Αγία Πρόθεση."

.

Ποιός Οφις και Πράσινα Αλογα της Αποκάλυψης τα είπε ρε μεγάλε.....

Ο Θεός της Παλαιάς ( Γένεσις κεφ 3 ) σκέφτηκε όπως λέει Οτι ..... ο άνθρωπος έγινε σαν ένας απο μάς......

και μήπως απλώσει το χέρι του να φάει απ το Δέντρο της Ζωής και ζήσει αιώνια.....

Και γιαυτό έβαλε τα Χερουβείμ και την Πύρινη Ρομφαία την περιστρεφομένην ( το Φωτόσπαθο των Τζεντάι που λέμε )

για να φυλάει τον δρόμο για το Δέντρο και να μην μπορέσει ο άνθρωπος να γίνει αθάνατος.....

Αν έχεις εδάφιο που το καταργεί αυτό να μας το φέρεις.....

Οπως επίσης και εδάφια της Παλαιάς για Κρίση Νεκρών και Κώλαση.....

Τα παραδείγματα που έφερες δεν μας δείχνουν κάτι.....Που αναφέρεται Κώλαση Κρίση και Αθανασία θέλουμε.....

Ο Τζίζας ειναι ο Ιησούς στά Αμερικάνικα.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”