Αγαπητέ, το τελευταίο πράμα που θα μπορούσες να πεις για μένα και για αυτό το θέμα συγκεκριμένα, είναι ότι κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Κι αυτό, επειδή εγώ το εξετάζω σαν πιθανότητα να ισχύει αυτό που λέω, ως ένας τρίτος, εξωτερικός παρατηρητής. Δεν πιστεύω σε τίποτα απ' αυτά που πιστεύετε εσείς που κάνατε αρχικά την συζήτηση, για να έχω τίποτα αυταπάτες σχετικά με το τι ισχύει ή όχι. Είπα απλά την δική μου θεωρία, για ποιον λόγο πιθανόν αυτοί που πιστεύουν σε όλα αυτά και νομίζουν ότι έχουν δει ό,τι λένε πως είδανε, να τα είδανε.Καβαλάρης έγραψε: 16 Ιουν 2023, 23:11Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου με αστείες δικαιολογίες.Isildur έγραψε: 16 Ιουν 2023, 09:46Μα, ούτε όλοι οι Χριστιανοί είναι τόοοοσο βαθιά θρησκευόμενοι ή τόσο αποκομμένοι από όλον τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να μην έχουν και μη χριστιανικά βιώματα, ούτε όμως και όλοι οι Άθεοι είναι 100% υλιστές ώστε να μην πιστεύουν, έστω σε μια μικρή ακρούλα του μυαλού τους, ότι υπάρχει κάτι παραπάνω "εκεί έξω" ακόμα κι αν δεν είναι Θεός, Άγγελοι ή πνεύματα με τη στενή θρησκευτική/χριστιανική έννοια.
Έβαλα πριν την μαρτυρία του Καθολικού ο οποίος είδε μεταξύ άλλων τις προηγούμενες ζωές του. Και λέει ότι παρά την εμπειρία του, χρειάστηκε πολύ καιρό για να το αποδεχθεί. Διότι πολύ απλά ούτε το πίστευε, ούτε είχε κάποιο βίωμα.
Στα άλλα για τους άθεους, μάλλον περιγράφεις τον εαυτό σου. Οι άθεοι που έχω δει να περιγράφουν τις εμπειρίες τους δεν λένε τίποτα τέτοιο. Ήταν άθεοι και δεν πίστευαν τίποτα.
Καθόλου δύσκολο. Διότι πολύ απλά το μυαλό δεν λειτουργεί.Isildur έγραψε: 16 Ιουν 2023, 09:46Και το πώς θα λειτουργήσει εκείνη τη στιγμή το μυαλό για να δημιουργήσει εικόνες και ψευδαισθήσεις, φαντάζομαι ότι είναι πολύ δύσκολο να το προεξοφλήσουμε.
Τα "ζωντανά" όνειρα εκτός από σπάνια δεν συγκρίνονται με τις μεταθανάτιες. Και ακόμα και αυτά τα ξεχνάς μετά από καιρό. Τα όνειρα άλλωστε δεν έχουν συγκεκριμένη θεματολογία. Μπορεί να δεις πχ ότι πέφτεις με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο ή ότι ταΐζεις πάπιες σε μια λίμνη. Οπότε είναι αστείος ο ισχυρισμός ότι όλοι αρχίζουν να βλέπουν τα ίδια ζωντανά όνειρα όταν πεθάνουν.Isildur έγραψε: 16 Ιουν 2023, 09:46Για τα δε όνειρα που λες, διαφωνώ. Όντως την συντριπτική πλειοψηφία τους την ξεχνάμε ή μας μένει μια γενική αίσθηση περί τίνος επρόκειτο όταν ξυπνάμε, αλλά υπάρχουν και ζωντανότατα όνειρα, με κανονική ροή και που τα θυμόμαστε μια χαρά.
Οι περιγραφές των μεταθανάτιων απλά δεν έχουν καμμία σχέση με όνειρα.
Για τα δε όνειρα που λες, απλά είπα ότι μπορεί αυτά που είδαν να είναι κάτι σαν όνειρο, κάτι σαν οράματα κλπ. Και στη συνέχεια, σχολίασα μόνο το δικό σου σχόλιο, ότι συνήθως τα όνειρα είναι κάτι θολές απεικονίσεις που δεν τις θυμάσαι καν. Υπάρχουν όμως όνειρα που τα θυμάσαι μια χαρά και είναι και λεπτομερέστατα, αλλά και πάλι δεν λέω ότι είναι και καλά όνειρα αυτά που βλέπουν αυτοί που αναφέρεστε. Σαν όνειρα... κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Τα δε βιώματα που έχουν όλοι αυτοί που βλέπουν τέτοια οράματα (πες το όπως θες είπαμε), υπάρχουν είτε το ξέρουν όλοι αυτοί είτε όχι και είτε το παραδέχονται είτε όχι. Στον ίδιο κόσμο ζούμε, καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από ένα σωρό τέτοιες πληροφορίες (από εκκλησία, μίντια, βιβλία... παντού). Γιατί να μην υπάρχουν δηλαδή, ακόμα και στο υποσυνείδητό τους;