!!! DEVELOPMENT MODE !!!

6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: 6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

nrg έγραψε: 21 Φεβ 2025, 14:15 Αλλάζω τους αριθμούς γιατί δεν βγαίνουν ακέραιοι.
Το προϊόν έχει τελική τιμή 124 ευρώ, οπότε από αυτά τα 24 ευρώ είναι το ΦΠΑ και ο μαγαζάτορας πρέπει να τα αποδώσει στο κράτος.
ή μήπως με την κάρτα δεν χρειάζεται να αποδώσει 24 ευρώ ΦΠΑ αλλά λίγο λιγότερο;
αυτη ειναι η πιο σωστη ερωτηση.

η απαντηση ειναι 24 θα δωσει και στις δυο περιπτωσεις.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Leporello έγραψε: 21 Φεβ 2025, 16:26
hellegennes έγραψε: 19 Φεβ 2025, 02:00
Airman68 έγραψε: 18 Φεβ 2025, 23:08

Το μπολνταρισμένο το έχεις ξαναγράψει νομίζω.
Δε σημαίνει ότι πριν το πλαστικό χρήμα οι συναλλαγές δεν φαινόντουσαν πουθενά; Δλδ φοροδιαφυγή;
Όχι, τίποτα τέτοιο δεν σημαίνει. Από το 2012 ως το 2024 οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι σταθερά 40-42%, παρότι φυσικά η χρήση πλαστικού χρήματος πολλαπλασιάστηκε στο εν λόγω διάστημα.
Αναμενόμενο δεν είναι αυτό; Αφού η μαύρη οικονομία είναι εκτός του ΑΕΠ, όποιο κομμάτι της γίνεται άσπρο, αυξάνει το ΑΕΠ, αυξάνει και τον φόρο. Οχι αναλογικά, σίγουρα, αλλά τουλάχιστον προς την ίδια κατεύθυνση και τα δύο.
Δεν το σκεφτηκε 😀
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

Otto Weininger έγραψε: 20 Φεβ 2025, 23:19
Aitwlos έγραψε: 20 Φεβ 2025, 22:59
Και δεν μπαίνουν σε φαρμακείο <<αυτοί που θέλουν να χαλάσουν >>
Ναι, εσύ θα μου το πεις αυτό.

Οκ. Σου είπα με το θέμα των ρεστων τι παίζει.

Κακοι επαγγελματίες

Στο θέμα καρτών έχουμε να συζητήσουμε πολλά πως μας υποχρεωσαν να κουβαλάμε την κάρτα πάνω μας :003:
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

Νon4me έγραψε: 20 Φεβ 2025, 23:04

Αντίθετα είχα πάει σε περίπτερο με 10αρικο και ήθελα ένα μπουκαλάκι νερό γιατί έκανε αφόρητη ζεστη. Δεν είχε ρέστα. Από το δεκαρικο. Είπαμε είναι θέμα επαγγελματιών.

Δεν υπαρχουν παντα . μπορει να ειχε ενα η 2 ταληρα . 10ρικο για μισο ευρω ειναι πολυ ( του παιρνεις ενα ταληρο και 4.5 κερματα ) . εμενα αν μου ερχοταν κανενας για νερο με 10ρικο και δεν ειχα ψιλα και αυτος καρτα του το κερναγα και τελειωνε το πανηγύρι .

Ως τι Μιλας; Εδώ λέμε για την περίπτωση που η κάρτα δεν ήταν υποχρεωτική και οι μισοί δεν τον ήξεραν. Έχεις δουλέψει περίπτερο μάτια μου; Κερναγες από την τσέπη σου;

Υ.Γ Αποφάσισες αν έχει δίκιο η ΝΔ ή η αφρουλα;
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 21 Φεβ 2025, 16:52 εφόσον εγώ είμαι εισπράκτορας του κράτους, η προμήθεια που αναλογεί στο 24% του ποσού που χτυπάω στη κάρτα, θα έπρεπε να βαραίνει το κράτος, όχι εμένα
Leporello foscilis
τι λέτε γι'αυτό; είναι παράλογο;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Aitwlos έγραψε: 21 Φεβ 2025, 20:03
Νon4me έγραψε: 20 Φεβ 2025, 23:04

Αντίθετα είχα πάει σε περίπτερο με 10αρικο και ήθελα ένα μπουκαλάκι νερό γιατί έκανε αφόρητη ζεστη. Δεν είχε ρέστα. Από το δεκαρικο. Είπαμε είναι θέμα επαγγελματιών.

Δεν υπαρχουν παντα . μπορει να ειχε ενα η 2 ταληρα . 10ρικο για μισο ευρω ειναι πολυ ( του παιρνεις ενα ταληρο και 4.5 κερματα ) . εμενα αν μου ερχοταν κανενας για νερο με 10ρικο και δεν ειχα ψιλα και αυτος καρτα του το κερναγα και τελειωνε το πανηγύρι .

Ως τι Μιλας; Εδώ λέμε για την περίπτωση που η κάρτα δεν ήταν υποχρεωτική και οι μισοί δεν τον ήξεραν. Έχεις δουλέψει περίπτερο μάτια μου; Κερναγες από την τσέπη σου;

Υ.Γ Αποφάσισες αν έχει δίκιο η ΝΔ ή η αφρουλα;
Δεν πουλανε μονο τα περιπτερα νερα ρε :smt005: :smt005: :smt005: 10 λεπτα εχει το νερο χοντρικα χοντρικα αγορα .
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 21 Φεβ 2025, 20:40
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 21 Φεβ 2025, 16:52 εφόσον εγώ είμαι εισπράκτορας του κράτους, η προμήθεια που αναλογεί στο 24% του ποσού που χτυπάω στη κάρτα, θα έπρεπε να βαραίνει το κράτος, όχι εμένα
Leporello foscilis
Ναι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 21 Φεβ 2025, 17:08
hellegennes έγραψε: 21 Φεβ 2025, 16:55
Leporello έγραψε: 21 Φεβ 2025, 14:35 Τρία είναι τα ενδεχόμενα εδώ:
1. Δεν έχεις καταλάβει καθόλου τα περί ΦΠΑ
2. Αντιθέτως, τα έχεις καταλάβει μιά χαρά και επειδή τα παρακατάλαβες, παίρνεις εικονικά τιμολόγια γιά να αποφύγεις να πληρώνεις τον ΦΠΑ που σου καταβάλουν οι πελάτες σου. Τον ελάχιστο ΦΠΑ που τελικώς πληρώνεις, τον θεωρείς έξοδο, αφού δεν κατάφερες να τον γλυτώσεις.
3. Επί 38 χρόνια εγώ κάνω λάθος τις λογιστικές εγγραφές γιά τον ΦΠΑ

Τέλος πάντων, επειδή διαβάζουν και κανονικοί άνθρωποι και όχι μόνο cheerleaders σου όπως ο ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ :smt005: ας πούμε 2-3 πράγματα:

Το τι κόστος έχουν τα προϊόντα που αγοράζεις είναι άσχετο από το αν τα πουλάς και σε τι τιμή. Εσύ μπορεί να έχεις καταφέρει να τα πουλάς με κέδρος 80%, μπορεί και να σου μένουν στο ράφι. Οπως και νά'χει, εσύ θα πληρώσεις στον προμηθευτή σου τα συμφωνημένα. Αντίθετα, ο πελάτης σου πληρώνει ΦΠΑ σύμφωνα με την τιμή πώλησης, άσχετα από το τι σου κόστισε εσένα. Εσύ παίρνεις το ποσόν αυτό και το αποδίδεις στο κράτος. Τίποτα περισσότερο και τίμοτα λιγότερο. Φυσικά, συμψηφίζεται ο ΦΠΑ που πλήρωσες στους δικούς σου προμηθευτές.
Θα το πω αργά για να το καταλάβεις: Αφού ο πελάτης πληρώνει την τιμή του προϊόντος και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος και ο φόρος, άρα ο πελάτης πληρώνει το κόστος και τον φόρο και εσύ με αυτήν την λογική δεν πληρώνεις ούτε ΦΠΑ ούτε φόρο εισοδήματος ούτε το κόστος του προϊόντος.

Αλλά δεν βολεύει να το λες έτσι γιατί ακούγεται ηλίθιο και διαλέγεις να πεις ότι τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο πελάτης και τα άλλα τα βγάζεις απ' την εξίσωση.
Ρε τι να εξηγήσεις; Ποιός σου είπε ότι ο πελάτης πληρώνει και το κόστος; Ο πελάτης πληρώνει την τιμή του προϊόντος και τον ΦΠΑ. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του επιχειρηματία. Μπορεί να έχει κόστος ψηλό, μπορεί και να χαμηλό. Μπορεί να έχει κέρδος, μπορεί και ζημιά. Ο πελάτης πληρώνει την τιμή και από εκεί και πέρα, ο επιχειρηματίας διαχειρίζεται τα έξοδά του όπως αυτός νομίζει. Αντίθετα, ο ΦΠΑ που πληρώνει ο πελάτης δεν είναι λεφτά που μπορεί να διαχειριστεί ο επιχειρηματίας. Ο,τι πήρε θα το δώσει.

Π.χ. που ακόμη κι'εσύ θα μπορούσες να καταλάβεις: σύμβουλος επιχειρήσεων που πληρώνει το νοίκι του μόνο και δεν έχει κανένα άλλο έξοδο. Εκανε εισπράξεις 2.000 + ΦΠΑ 480. Ενοίκιο πλήρωσε 500 και προμήθεια στην τράπεζα 20. Στο τέλος, αποδίδει τον ΦΠΑ, 480 πήρε, 480 δίνει. Θα έπρεπε να αποδώσει διαφορετικό ΦΠΑ αν είχε ενοίκιο 800 και προμήθεια στην τράπεζα 0;
Ρε, τι μαλακίες λες; Ο ΦΠΑ δεν είναι ένα προκαθορισμένο νούμερο, είναι ποσοστιαίος φόρος. Ισχύει ακριβώς το ίδιο που ισχύει για το κόστος. Από την στιγμή που ο πελάτης πληρώνει την τελική τιμή, πληρώνει τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος και το κόστος του προϊόντος.

Το ξέρω ότι δεν σ' αρέσει σαν συμπέρασμα, αλλά έτσι είναι. Ή θα πεις ότι το κόστος και ο ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος τον πληρώνει η επιχείρηση ή ότι τα πληρώνει όλα αυτά ο πελάτης. Δεν υπάρχει αυτή η μαλακία που λέτε που ξεχωρίζετε τον ΦΠΑ λες και είναι κάποιο στάνταρ ποσό που το προσθέτεις στο τέλος σαν καπάκι στην τιμή.

Όταν υπολογίζεις την τιμή πώλησης, υπολογίζεις ένα ποσοστιαίο κέρδος επί το κόστος αγοράς. Με τον ίδιο τρόπο υπολογίζεται και ο φόρος εισοδήματος και ο ΦΠΑ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

hellegennes έγραψε: 21 Φεβ 2025, 22:53
Leporello έγραψε: 21 Φεβ 2025, 17:08
hellegennes έγραψε: 21 Φεβ 2025, 16:55

Θα το πω αργά για να το καταλάβεις: Αφού ο πελάτης πληρώνει την τιμή του προϊόντος και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος και ο φόρος, άρα ο πελάτης πληρώνει το κόστος και τον φόρο και εσύ με αυτήν την λογική δεν πληρώνεις ούτε ΦΠΑ ούτε φόρο εισοδήματος ούτε το κόστος του προϊόντος.

Αλλά δεν βολεύει να το λες έτσι γιατί ακούγεται ηλίθιο και διαλέγεις να πεις ότι τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο πελάτης και τα άλλα τα βγάζεις απ' την εξίσωση.
Ρε τι να εξηγήσεις; Ποιός σου είπε ότι ο πελάτης πληρώνει και το κόστος; Ο πελάτης πληρώνει την τιμή του προϊόντος και τον ΦΠΑ. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του επιχειρηματία. Μπορεί να έχει κόστος ψηλό, μπορεί και να χαμηλό. Μπορεί να έχει κέρδος, μπορεί και ζημιά. Ο πελάτης πληρώνει την τιμή και από εκεί και πέρα, ο επιχειρηματίας διαχειρίζεται τα έξοδά του όπως αυτός νομίζει. Αντίθετα, ο ΦΠΑ που πληρώνει ο πελάτης δεν είναι λεφτά που μπορεί να διαχειριστεί ο επιχειρηματίας. Ο,τι πήρε θα το δώσει.

Π.χ. που ακόμη κι'εσύ θα μπορούσες να καταλάβεις: σύμβουλος επιχειρήσεων που πληρώνει το νοίκι του μόνο και δεν έχει κανένα άλλο έξοδο. Εκανε εισπράξεις 2.000 + ΦΠΑ 480. Ενοίκιο πλήρωσε 500 και προμήθεια στην τράπεζα 20. Στο τέλος, αποδίδει τον ΦΠΑ, 480 πήρε, 480 δίνει. Θα έπρεπε να αποδώσει διαφορετικό ΦΠΑ αν είχε ενοίκιο 800 και προμήθεια στην τράπεζα 0;
Ρε, τι μαλακίες λες; Ο ΦΠΑ δεν είναι ένα προκαθορισμένο νούμερο, είναι ποσοστιαίος φόρος. Ισχύει ακριβώς το ίδιο που ισχύει για το κόστος. Από την στιγμή που ο πελάτης πληρώνει την τελική τιμή, πληρώνει τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος και το κόστος του προϊόντος.

Το ξέρω ότι δεν σ' αρέσει σαν συμπέρασμα, αλλά έτσι είναι. Ή θα πεις ότι το κόστος και ο ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος τον πληρώνει η επιχείρηση ή ότι τα πληρώνει όλα αυτά ο πελάτης. Δεν υπάρχει αυτή η μαλακία που λέτε που ξεχωρίζετε τον ΦΠΑ λες και είναι κάποιο στάνταρ ποσό που το προσθέτεις στο τέλος σαν καπάκι στην τιμή.

Όταν υπολογίζεις την τιμή πώλησης, υπολογίζεις ένα ποσοστιαίο κέρδος επί το κόστος αγοράς. Με τον ίδιο τρόπο υπολογίζεται και ο φόρος εισοδήματος και ο ΦΠΑ.
Λες ανοησίες. Πες μου αν θέλεις στο παράδειγμα που έφερα, πόσος είναι ο ΦΠΑ που πρέπει να πληρώσει ο σύμβουλος επιχειρήσεων και πόσο σταθερό είναι το ποσοστό κέρδους του.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 21 Φεβ 2025, 17:10
Άιντε πάλι. P-O-S. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτός ο όρος;
Η αύξηση των 6,5 δις γιά την οποία συζητούμε αφορά το σύνολο των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Έχεις μπλέξει τελείως τα μπούτια σου. Μα τελείως. Σχολιάζεις ένα ποστ όπου λέω ότι το ποσοστό συναλλαγών με κάρτα στο σημείο πώλησης (POS) είναι περίπου το 1/3 της αξίας των συναλλαγών λιανικής. Επισήμως είναι 47% αλλά αυτό περιλαμβάνει και πωλήσεις χοντρικής, πληρωμές λογαριασμών και στο σύνολο της αξίας δεν περιλαμβάνεται το μαύρο χρήμα. Επομένως η αξία των συναλλαγών είναι σταθερά γύρω στο 30%.

Αυτό που αυξήθηκε είναι η συχνότητα χρήσης στις μικροσυναλλαγές, αλλά αυτές δεν κάνουν μεγάλη διαφορά στο σύνολο της αξίας.

Αυτή είναι η εικόνα της δικής μου επιχείρησης από τον Απρίλιο του 2022 ως τώρα. Βλέπεις το ποσοστό του Ζ μου που είναι σε κάρτες. Μπορείς να δεις ότι είναι πολύ σταθερά γύρω στο 30% εδώ και 3 χρόνια και οι μόνοι μήνες που παρουσιάζουν εκτροπή είναι οι δυο τελευταίοι Δεκέμβριοι (το οποίο έχει να κάνει με το δώρο Χριστουγέννων):

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 21 Φεβ 2025, 18:46
Leporello έγραψε: 21 Φεβ 2025, 16:26
hellegennes έγραψε: 19 Φεβ 2025, 02:00 Όχι, τίποτα τέτοιο δεν σημαίνει. Από το 2012 ως το 2024 οι φόροι ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι σταθερά 40-42%, παρότι φυσικά η χρήση πλαστικού χρήματος πολλαπλασιάστηκε στο εν λόγω διάστημα.
Αναμενόμενο δεν είναι αυτό; Αφού η μαύρη οικονομία είναι εκτός του ΑΕΠ, όποιο κομμάτι της γίνεται άσπρο, αυξάνει το ΑΕΠ, αυξάνει και τον φόρο. Οχι αναλογικά, σίγουρα, αλλά τουλάχιστον προς την ίδια κατεύθυνση και τα δύο.
Δεν το σκεφτηκε 😀
Μα δεν αυξάνεται αναλογικά. Τι δεν το σκέφτηκα και μαλακίες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 21 Φεβ 2025, 22:56
hellegennes έγραψε: 21 Φεβ 2025, 22:53
Leporello έγραψε: 21 Φεβ 2025, 17:08 Ρε τι να εξηγήσεις; Ποιός σου είπε ότι ο πελάτης πληρώνει και το κόστος; Ο πελάτης πληρώνει την τιμή του προϊόντος και τον ΦΠΑ. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του επιχειρηματία. Μπορεί να έχει κόστος ψηλό, μπορεί και να χαμηλό. Μπορεί να έχει κέρδος, μπορεί και ζημιά. Ο πελάτης πληρώνει την τιμή και από εκεί και πέρα, ο επιχειρηματίας διαχειρίζεται τα έξοδά του όπως αυτός νομίζει. Αντίθετα, ο ΦΠΑ που πληρώνει ο πελάτης δεν είναι λεφτά που μπορεί να διαχειριστεί ο επιχειρηματίας. Ο,τι πήρε θα το δώσει.

Λες ανοησίες. Πες μου αν θέλεις στο παράδειγμα που έφερα, πόσος είναι ο ΦΠΑ που πρέπει να πληρώσει ο σύμβουλος επιχειρήσεων και πόσο σταθερό είναι το ποσοστό κέρδους του.
Το παράδειγμά σου είναι βλακώδες. Δεν έχουν καμμιά σχέση τα έξοδα της επιχείρησης με την συζήτηση. Για το κόστος των πωληθέντων μιλάμε. Αγοράζω κάτι, κάνει 1 ευρώ + 24 λεπτά ΦΠΑ και το πουλάω με ποσοστό 40% επί του κόστους, που περιλαμβάνει τον φόρο εισοδήματός μου για να βγάλω 31% μεικτό κέρδος προ διαχειριστικών, λογιστικών και λοιπών εξόδων. Ο πελάτης πληρώνει 1,74, που περιλαμβάνει τον ΦΠΑ, που θα αποδώσω στο κράτος, τον φόρο εισοδήματος, που θα αποδώσω στο κράτος και το κόστος του προϊόντος που θα αποδώσω στον προμηθευτή μου (το αν το έχω ήδη πληρώσει ή όχι είναι αδιάφορο, θα μπορούσα να το πάρω με πίστωση).

Άρα ο πελάτης έχει πληρώσει τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος της επιχείρησής μου και το κόστος των πωληθέντων προϊόντων (ή υπηρεσιών).

Όλα πακέτο είναι. Ή θα πεις ότι οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν για τα προϊόντα και υπηρεσίες που πουλάνε ούτε για τον φόρο εισοδήματος, αφού λες ότι δεν πληρώνουν για τον ΦΠΑ, ή θα πεις ότι όλα αυτά τα πληρώνει η επιχείρηση.

Διάλεξε ένα απ' τα δύο. Και τα δυο σωστά είναι από διαφορετικές φιλοσοφικές θεωρήσεις.

Αλλά αυτό που λες εσύ και οι άλλοι βασιβούζουκοι, ότι τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο πελάτης και όχι η επιχείρηση αλλά το κόστος πωληθέντων και τον φόρο εισοδήματος τον πληρώνει η επιχείρηση δεν βγάζει κανένα νόημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
exiledd
Phorum.gr user: exiledd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exiledd »

Leporello foscilis
Όχι γιατί με την πληρωμή του πελάτη με κάρτα ξεπληρώνονται%
α) Το ΦΠΑ του κράτους
β) Την τιμή του προϊόντος
Ουσιαστικά αυτή η επιβάρυνση δεν διαφέρει από οποία πάγια έχει μια επιχείρηση πχ τηλέφωνο internet, ρεύμα.
Η τράπεζα παρέχει μία διευκόλυνση στον έμπορο, του ανοίγει το πελατολόγιο, γιατί εύκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως σν ο πελάτης δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα ίσως αποφύγει να γίνει πελάτης του εν λόγω επιτηδευματία...

Επίσης Χέλη, ο πελάτης, όταν πραγματοποιεί μια αγορά μίας μονάδας προϊόντος, πληρώνει τον ΦΠΑ που τον εισπράττει ο έμπορος, το αναμενόμενο κέρδος, και τα κόστη παραγωγής του εν λόγω τεμαχίου προϊόντος, πχ σκόνη απορρυπαντικού.
Όπως λέει ο Μαρξ, το προϊόν έχει πεπρωμένο και σκοπό να πωληθεί στην αγορά για νσ μην πάνε χαμένες οι ανθρωποώρες εργασίας. Αν για κάποιο λόγο δεν πουληθεί πχ γιατί χάλασε, τότε όλη η εργασία που το πραγμάτωσε και τα χρήματα που δαπανήθηκαν, πάνε στράφι...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Leporello foscilis
ειναι βεβαιως λογικο.

αλλα να ειμαστε ειλικρινεις, ειναι ασημαντο. θα μπορουσαν να χρεωνουν προμηθεια στο ποσο χωρις φπα, αλλα αντι για 1% να χρεωνουν 1.2% και τελικα να παιρνουν τα ιδια λεφτα. θα ηταν θεωρητικα πιο σωστο, πρακτικα το ιδιο.

απο την αλλη εχουμε χοντραδες, οπου τα καυσιμα ειναι κατα 80% φοροι, και πληρωνουμε φπα πανω στο φορο. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Leporello έγραψε: 21 Φεβ 2025, 16:48
Εμπεδοκλής έγραψε: 19 Φεβ 2025, 19:02Με τα πλυντήρια αυτοκινήτων τί φάση; Τα self service έπαιζαν και παίζουν με κέρματα. Από τα υπόλοιπα δε γνωρίζω κάποιο που παλιά να μην είχε pos οπότε καταναλωτές που ήθελαν να πληρώσουν με POS να μη μπορούν. Γιατί οι, είχε αφρικανική σκόνη το 2024 αλλά εδώ μιλάμε για πυροτέχνημα.
Φοβάμαι ότι με τη μερίδα του λέοντος των πλυντηρίων να λειτουργούν παράλληλα με βενζινάδικα παίζει να έκοβαν απόδειξη για υπηρεσία πλυντηρίου με 24% ΦΠΑ αντί για απόδειξη καυσίμου.
Δύσκολα. Πρώτα απ'όλα, τα καύσιμα ελέγχονται. Δεν μπορείς να βάζεις 100 και να βγάζεις 50. Επίσης, έχεις επιπλοκές με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων.
:giggle:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”