!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Fata_Morgana έγραψε: 14 Ιαν 2025, 20:13
Αν είσαι υδραυλικός και υποστηρίζεις αυτά που λέει ο ασέβαστος με τον εναον, πάω πάσο. Είμαι λαθος.
ο ισιλδουρας εμπορευεται υδραυλικα, οπως και εγω. και ναι, εισαι λαθος, αυτο ομως πρεπει να το παραδεχτεις οχι επειδη το λεει καποιος υδραυλικος, αλλα επειδη στο εξηγησαμε ομορφα, και θα επρεπε να το καταλαβεις.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Λοξίας έγραψε: 14 Ιαν 2025, 20:34 Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί αναλώνεστε σε "υψηλού" υδραυλικού επιπέδου αναλύσεις, μία εικόνα χίλιες λέξεις, αφού!

Θερμοσίφωνας οριζόντιας τοποθέτησης (δαπέδου).

Εικόνα

.

Θερμοσίφωνας κάθετος

Εικόνα

Εντάξει; το λύσαμε τώρα; :lol:
εδω βλεπουμε και κατι ακομη, που επισης το εχει πει λαθος η ναιδα, οτι η αντισταση ειναι στη μεση, και ζεσταινει μονο το πανω μισο του καζανιου.

ισχυει σε ορισμενους οριζοντιους και επιδαπεδιους ειναι η αληθεια, αλλα το σωστο ειναι αυτο που βλεπουμε στις φωτο, οπου και η αντισταση, ειναι φτιαγμενη ετσι ωστε να ζεσταινει το κατω μερος του καζανιου.

παλι βεβαια την παταει με τον ιδιο τροπο, βλεπει εξωτερικα το θερμοσιφωνα, και κρινει οτι ειναι στη μεση, δεν ξερει τι συμβαινει μεσα στο καζανι.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Fata_Morgana έγραψε: 14 Ιαν 2025, 20:43

Συνοψίζοντας δε νομίζω να συμφωνήσουμε σε κάτι. Τσυτίζονται οι αποψεις των 3 σας δλδ τα νερά είναι αναμιγμένα, ο θερμοστατης δίνει εντολή στους -10 βαθμους από την ορισμενη θερμοκρασία, δε πειράζει να είναι μόνιμα ανοιχτός δε καίει έξτρα ρεύμα, οι παροχές του νερου εισοδος εξοδος στο δαπέδου βρίσκονται κάτω ή στο πλάι κτλ κτλ

Η δικιά μου διαφέρει.
Ότι δηλαδή ο θερμοστατης δίνει άμεσα εντολή όταν τραβας ζεστό νερό και μπαίνει παγωμένο και πέφτει η θερμοκρασία, ότι υπάρχει διαστρωματωση στα νερά μέσα στο δοχείο το ζεστό πάει πάνω και πάντα το κρύο βρισκεται κάτω και ποτέ δε ζεσταίνεται όλο το νερό στο δαπέδου και στο οριζόντιο, ότι οι παροχές του νερου εισοδος έξοδος είναι από πάνω στο δαπέδου και όχι δεν είναι σωστό να έχεις μόνιμα αναμμένο τον θερμοσιφωνα γιατί και μεγαλύτερη κατανάλωση κάνεις στο ρεύμα και φθορά στην αντίσταση.
Διαφωνούμε. Τι α καμς.
οπως σου ξαναειπα, δεν ταυτιζονται οι αποψεις μας για το οτι πρεπει να μενει αναμενος ο θερμοσιφωνας.

τα υπολοιπα δεν ειναι αποψεις μας, ειναι η πραγματικοτητα, και στο ειπαμε οχι μονο εμεις οι 3 αλλα και ολοι οι αλλοι, στο ζωγραφισαμε και στο δειξαμε και σε φωτο.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Fata_Morgana έγραψε: 14 Ιαν 2025, 20:55
Nandros έγραψε: 14 Ιαν 2025, 20:53
ST48410 έγραψε: 14 Ιαν 2025, 19:21

Χρωστάω πολλές απαντήσεις του sharp και του bazoumba σε άλλο νήμα οπότε δεν μένει χρόνος για αυτό εδώ. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι να δεις το που συνδέονται οι παροχές αλλά το που καταλήγουν τα σωληνάκια μέσα. Για αυτό σου έβαλα τομές.
Η πρώτη φώτο θα την μπερδέψει γιατί είναι μπόιλερ
.
Ναι βέβαια με μπερδέψε ο εναλλακτης.
ωραια, μαθαινεις λεξουλες, εναλλακτης, μπραβο.

πιο πριν σου ειπα να γκουγκλισεις bimetal alloy, κατι μου λεει οτι δεν το εκανες, παρατα τα πιατα που σου λεει ο εναον, και μελετησε, αυριο θα σε εξετασω.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Fata_Morgana έγραψε: 14 Ιαν 2025, 21:21
Ζενίθεδρος έγραψε: 14 Ιαν 2025, 21:03
Nandros έγραψε: 14 Ιαν 2025, 20:51
https://www.newsbreak.gr/lifestyle/8215 ... rmosifona/

Θυμίζω στον ξινισμένο αριστεράτζα οτι το αριστερό βούρλο που λέγεται Μποφίλιου αγνοούσε οτι το ζεστό νερό στο σπίτι της προερχόταν από θερμοσίφωνα.
Και το ομολόγησε χωρίς να κοκκινίσει από ντροπή.

Όλοι οι μη αριστεροί - και κάποιοι από δαύτους - γελάμε με την αριστερή μαλάκω.
.
Ναι, αλλά σύμφωνα με τους δεξιούς, το πάχος του πορτοφολιού είναι ανάλογο του δείκτη νοημοσύνης. Και εκεί έγκειται το κοκομπλόκο που οδήγησε στις 30 σελίδες συζήτησης. Είναι τόσο χαζή που δεν ξέρει ότι το ζεστό νερό βγαίνει από θερμοσίφωνα που καίει ρεύμα, αλλά και ταυτόχρονα τόσο πλούσια => έξυπνη ώστε να γράφει στο μουνί της τον τετραψήφιο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Επίσης κατά τους δεξιους εναον,Ασέβαστος, ισιλδουρας δεν ανεβάζει το κοστος του ρεύματος ο μόνιμα αναμμένος θερμοσίφωνας. Άρα λογικό να μην ξέρει η μποφ :lol:
εδω να σημειωσουμε οτι.

δεν ειναι δεξιοι, και δεν εχουν και οι 3 την αποψη που λες οτι εχουν.

οποτε παλι λαθος σε ολα. :102:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Fata_Morgana έγραψε: 14 Ιαν 2025, 21:28
enaon έγραψε: 14 Ιαν 2025, 21:04
Fata_Morgana έγραψε: 14 Ιαν 2025, 21:02 ήμουν σε τεχνικό γραφείο. Και έπαιρνα και επιβεβαίωση με τον ανώτερο(λεγάμενο) σε αυτά που εγραψα γιατί μπορεί να μη θυμόμουν και καλά.
οκ κακώς σε δουλευε, αλλα ισως τον εχεις εκνευρίσει και εκεινον, δεν κρίνουμε. Αντε, στα πιατα σου τωρα, φτανει.
Μπα. Αυτός μιλάει πολύ πιο τεχνικά. Όταν του είπα για τους 10 βαθμους είπε υπερβολικός ο φίλος, ίσως θέλει να πει κάτι αλλο. Μου ειπε και λεξούλες που δεν ήξερα όπως για την επαγωγή του νερου αλλά επειδή βαρέθηκε να μου εξηγήσει πιο καλά δεν το ανέφερα καν. Είναι καλούλης όμως.
ωραια λεξουλα, επαγωγη.

ηθελε να σου πει οτι ολος ο θερμοσιφωνας ζεστενεται, οχι ο μισος. επρεπε να προσεχεις περισσοτερο.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Fata_Morgana έγραψε: 14 Ιαν 2025, 21:52
enaon έγραψε: 14 Ιαν 2025, 21:45 να ζητήσεις άδεια απο τον λεγάμενο, να του πεις όμως οτι θα έρθεις να μας ζαλίζεις για θερμοσίφωνες. Αν σε αφήσει, σημαίνει οτι τον εχεις πρήξει, θα σε αντεξουμε οκ, αλληλεγγύη.
Μπα του είπα ότι δε γράφω αλλο εκεί. Ήδη μου είχε πει να σας παρατήσω και να μην ασχολούμαι όταν του είπα αυτό που ελεγε ο ασέβαστος ότι τα νερά είναι ανεμιγμένα μέσα στο θερμοσιφωνα. Και αν θυμάμαι καλά εκεί πρέπει να μου ανέφερε και την επαγωγή. Ζήτησα εξήγηση τι εννοεί κτλ και μου είπε να πάω σχολείο να μάθω φυσική.
η επαγωγη ειναι ο λογος που καταληγει ολο το νερο να εχει περιπου ιδια θερμοκρασια, και οχι να ειναι κρυο κατω ζεστο πανω. ακομη και οταν δεν μπαινοβγαινει νερο, και δεν υπαρχει κινητικοτητα.

πιθανολογω οτι σωστα στα εξηγουσε, αλλα δεν καταλαβες. :102:

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Εικόνα
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Beria έγραψε: 15 Ιαν 2025, 12:25 Εικόνα
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Αλλο ενα νημα στο οποιο η Μπουργκανα κανει τα τσαλιμια της - τα θυματα τσιμπανε - κ απολαμβανει τα μακαρονια με κετσαπ διαβαζοντας τα μνμ τους ξεσκιζομενη στα γελια
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν »

Fata_Morgana έγραψε: 14 Ιαν 2025, 21:02 Του είπα για σενα οτι γράφει και ένα πιτσιρικάκι και μου κουνιέται αλλά μου είπε να μη δίνω σημασία θα του τελείωσε το χαρτζηλικι από τα κάλαντα.

Εικόνα

Πιτσιρικάκι λέει το τούβλο που δεν έχει ιδέα και πάει να ρωτήσει άλλον άσχετο για να διαφωνήσει σε κατι. Πάλι δεν καταλαβαίνει Χριστό και έρχεται εδώ και διαφωνεί όλο χαρά. Να ήτανε το θράσος βιολί, θα ήσουν σολίστ παγκοσμίου φήμης.
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Εικόνα
Yippie Kay Yay
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν »

Airman68 έγραψε: 15 Ιαν 2025, 17:20 Εικόνα
:smt005:
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Ασέβαστος έγραψε: 15 Ιαν 2025, 10:02
Fata_Morgana έγραψε: 14 Ιαν 2025, 21:52
enaon έγραψε: 14 Ιαν 2025, 21:45 να ζητήσεις άδεια απο τον λεγάμενο, να του πεις όμως οτι θα έρθεις να μας ζαλίζεις για θερμοσίφωνες. Αν σε αφήσει, σημαίνει οτι τον εχεις πρήξει, θα σε αντεξουμε οκ, αλληλεγγύη.
Μπα του είπα ότι δε γράφω αλλο εκεί. Ήδη μου είχε πει να σας παρατήσω και να μην ασχολούμαι όταν του είπα αυτό που ελεγε ο ασέβαστος ότι τα νερά είναι ανεμιγμένα μέσα στο θερμοσιφωνα. Και αν θυμάμαι καλά εκεί πρέπει να μου ανέφερε και την επαγωγή. Ζήτησα εξήγηση τι εννοεί κτλ και μου είπε να πάω σχολείο να μάθω φυσική.
η επαγωγη ειναι ο λογος που καταληγει ολο το νερο να εχει περιπου ιδια θερμοκρασια, και οχι να ειναι κρυο κατω ζεστο πανω. ακομη και οταν δεν μπαινοβγαινει νερο, και δεν υπαρχει κινητικοτητα.

πιθανολογω οτι σωστα στα εξηγουσε, αλλα δεν καταλαβες. :102:
Δε γίνεται μάνα μ' έτσι. Πρέπει να πας να σου πούνε 2 πράγματα 2 άνθρωποι που ξέρουν μπας και κόψεις τις μαλακίες. Καλά δε θα τα παραδεχτείς ποτέ εδώ στο φορουμ αλλά έστω να μάθεις εσύ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Fata_Morgana την 15 Ιαν 2025, 18:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Airman68 έγραψε: 15 Ιαν 2025, 17:20 Εικόνα
Μωρέ εγώ ξεκάθαρα τα λέω :102:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”