!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Χαμογελάτε είναι..υποχρεωτικό.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Χαμογελάτε είναι..υποχρεωτικό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 09 Μαρ 2019, 09:58
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 09 Μαρ 2019, 04:46 Oχι ειναι αλλη μια περιπτωση που ο επιχειρηματιας εργοδοτης πεφτει θυμα καποιου κακου υπαλληλου
Απ'το υστερημα της θα πληρωνε τον χαφιε? Ή ελεγε ψεματα και ο χαφιες δεν υπηρχε, οποτε καλα εκαναν και την απελυσαν?

Γιατι εισαι πεπεισμενος οτι ο επιχειρηματιας επεσε θυμα?
Γιατί είναι ο Γιαννόπουλος. Προστάτης αδικημένων επιχειρηματιών, εργοδοτών, προϊσταμένων κολαούζων κτλ
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

"Σε συνέχεια επικοινωνίας του διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας μας" (ετσι το έγραψε).
Εγω δυσκολεύομαι να πιστεψω οτι μιλησε με τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας και εκατσε να γραψει ενα κείμενο απο την κεφαλα της.
Η εστω της εδωσε κατευθυντηριες γραμμες μια που δεν νομίζω να υπάρχει διευθυντής πωλήσεων που να γραψει αυτο με το 300% του μηδεν.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 09 Μαρ 2019, 04:46 Oχι ειναι αλλη μια περιπτωση που ο επιχειρηματιας εργοδοτης πεφτει θυμα καποιου κακου υπαλληλου
Απ'το υστερημα της θα πληρωνε τον χαφιε? Ή ελεγε ψεματα και ο χαφιες δεν υπηρχε, οποτε καλα εκαναν και την απελυσαν?

Oταν δεν υπαρχει κανενα στοιχειο για ενα "γεγονος" δεν φανταζομαι οτι εγινε
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Naida έγραψε: 09 Μαρ 2019, 10:09

Γιατί είναι ο Γιαννόπουλος. Προστάτης αδικημένων επιχειρηματιών, εργοδοτών, προϊσταμένων κολαούζων κτλ
Εσυ γιατι εισαι πεπεισεμενη οτι δεν την εβαλανα να συνταξει το σημειωμα μασωνοι της 3ης Στοας;
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Naida έγραψε: 09 Μαρ 2019, 09:04
Ασέβαστος έγραψε: 09 Μαρ 2019, 08:55
ST48410 έγραψε: 09 Μαρ 2019, 07:40
Δηλαδή αυτή κακώς έκανε αυτό που έκανε και σωστά απολύθηκε αλλά σε ένα εργασιακό περιβάλλον που η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι το σύνηθες και όχι η εξαίρεση, συμφωνώ με τον Χέλη :)
εχω μικρη εμπειρια, αλλα διαφορετικη εικονα. οσες φορες ετυχε εργοδοτης μου να μου πει "να χαμογελατε" η οτιδηποτε αλλο εκρινε οτι θα εκανε πιο αποδοτικη τη δουλεια, ποτε δε συνοδευτηκε με "γιατι αλλιως τον πουλο"

παντα η φαση ηταν καπως "να χαμογελατε, να γινει καλυτερα η δουλεια, να κονομησουμε, και θα παρετε μπονους, αυξηση, λεφτα."

το οποιο βεβαια μπορει να ηταν παραμυθι, και να μην παιρναμε ποτε τιποτα, αλλα το χαμογελο ερχοταν αβιαστα με τη σκεψη του καινουριου καταναλωτικου αγαθου που θα παιρναμε με το μπονους.

το καροτο, δουλευει καλυτερα απο το μαστιγιο.
Δυστυχώς όταν υπάρχει ανεργία και οικονομική καταστροφή το καρότο είναι η δουλειά και ο μισθός των 300€. Γι' αυτό χαμογέλα.
+1. Οι ευγένειες και η επίκληση στο φιλότιμο είναι εξαιρετικά αποδοτικά αλλά αυτά ίσχυαν την προηγούμενη δεκαετία. Την τρέχουσα το πιο σύνηθες ήταν "δεν κοιτάς τι ζούγκλα είναι εκεί έξω; δεν λες κι ευχαριστώ που έχεις δουλειά;"

Για να είμαστε δίκαιοι είναι και θέμα εργοδότη ή μάλλον ανθρώπου. Ένας σωστό άτομο δεν φέρεται έτσι και όταν πρέπει να "γκαζώσει" τους εργαζομένους το κάνει με τρόπο, ας πούμε σαν αυτόν που λέει ο Ασέβαστος. Ωστόσο με την κρίση πολλές επιχειρήσεις δεν βγαίνουν ακόμα και με τους μισθούς της πλάκας που δίνουν. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, λεφτά δεν μπαίνουν, η στενότητα φέρνει γρίνια, νεύρα και μετά σπασμωδικές κινήσεις σαν το μαιλ του νήματος.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 09 Μαρ 2019, 10:52
Naida έγραψε: 09 Μαρ 2019, 09:04
Ασέβαστος έγραψε: 09 Μαρ 2019, 08:55

εχω μικρη εμπειρια, αλλα διαφορετικη εικονα. οσες φορες ετυχε εργοδοτης μου να μου πει "να χαμογελατε" η οτιδηποτε αλλο εκρινε οτι θα εκανε πιο αποδοτικη τη δουλεια, ποτε δε συνοδευτηκε με "γιατι αλλιως τον πουλο"

παντα η φαση ηταν καπως "να χαμογελατε, να γινει καλυτερα η δουλεια, να κονομησουμε, και θα παρετε μπονους, αυξηση, λεφτα."

το οποιο βεβαια μπορει να ηταν παραμυθι, και να μην παιρναμε ποτε τιποτα, αλλα το χαμογελο ερχοταν αβιαστα με τη σκεψη του καινουριου καταναλωτικου αγαθου που θα παιρναμε με το μπονους.

το καροτο, δουλευει καλυτερα απο το μαστιγιο.
Δυστυχώς όταν υπάρχει ανεργία και οικονομική καταστροφή το καρότο είναι η δουλειά και ο μισθός των 300€. Γι' αυτό χαμογέλα.
+1. Οι ευγένειες και η επίκληση στο φιλότιμο είναι εξαιρετικά αποδοτικά αλλά αυτά ίσχυαν την προηγούμενη δεκαετία. Την τρέχουσα το πιο σύνηθες ήταν "δεν κοιτάς τι ζούγκλα είναι εκεί έξω; δεν λες κι ευχαριστώ που έχεις δουλειά;"

Για να είμαστε δίκαιοι είναι και θέμα εργοδότη ή μάλλον ανθρώπου. Ένας σωστό άτομο δεν φέρεται έτσι και όταν πρέπει να "γκαζώσει" τους εργαζομένους το κάνει με τρόπο, ας πούμε σαν αυτόν που λέει ο Ασέβαστος. Ωστόσο με την κρίση πολλές επιχειρήσεις δεν βγαίνουν ακόμα και με τους μισθούς της πλάκας που δίνουν. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, λεφτά δεν μπαίνουν, η στενότητα φέρνει γρίνια, νεύρα και μετά σπασμωδικές κινήσεις σαν το μαιλ του νήματος.
Και παλιότερα ήταν της ίδιας νοοτροπίας. Αλλά εκδηλωνόταν πιο λίγο. Τώρα αποθρασύνθηκαν τελείως με πρόσχημα την κρίση. Η Ελληνική νοοτροπία στα επιχειρηματοεργοδοτικά είναι
Εγώ θα σε κλέψω πελάτη γιατί είμαι πιο πονηρός.
Εγώ θα σε κλέψω κράτος γιατί είμαι πιο ξύπνιος.
Εγώ είμαι αφεντικό και θα σε γαμήσω εργαζόμενε με όποιο τρόπο γιατί έχεις την ανάγκη μου, γιατί σε πληρώνω, γιατί δε βγάζω όσα θα ήθελα και εν πάση περιπτώσει είμαι τ' αφεντικό.
Κόμπλεξ και "αμορφωσιά".
Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια. Ευτυχώς.
Πραγματικά δεν έχω κάτι εναντιον των εργοδοτών συνολικά. Είμαι ενάντια αυτής της νοοτροπίας που κυριαρχεί.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 09 Μαρ 2019, 10:49

Oταν δεν υπαρχει κανενα στοιχειο για ενα "γεγονος" δεν φανταζομαι οτι εγινε
Αρα φανταζεσαι οτι δεν εγινε... Περιεργο γατι εγραψες με σιγουρια "αλλη μια περιπτωση που ο επιχειρηματιας εργοδοτης πεφτει θυμα καποιου κακου υπαλληλου"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ την 09 Μαρ 2019, 12:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Naida έγραψε: 09 Μαρ 2019, 11:05 Και παλιότερα ήταν της ίδιας νοοτροπίας. Αλλά εκδηλωνόταν πιο λίγο. Τώρα αποθρασύνθηκαν τελείως με πρόσχημα την κρίση. Η Ελληνική νοοτροπία στα επιχειρηματοεργοδοτικά είναι
Εγώ είμαι αφεντικό και θα σε γαμήσω εργαζόμενε με όποιο τρόπο γιατί έχεις την ανάγκη μου, γιατί σε πληρώνω, γιατί δε βγάζω όσα θα ήθελα και εν πάση περιπτώσει είμαι τ' αφεντικό.
Κόμπλεξ και "αμορφωσιά".
Πραγματικά δεν έχω κάτι εναντιον των εργοδοτών συνολικά. Είμαι ενάντια αυτής της νοοτροπίας που κυριαρχεί.
η μονη νοοτροπια που κυριαρχει, ειναι "πως θα κονομησω περισσοτερα"

για αυτον ακριβως το λογο, οι επιχειρησεις εχουν τους εργαζομενους με το καροτο και οχι με το μαστιγιο. επειδη φερνει καλυτερα αποτελεσματα ως προς τον στοχο, την κονομα. οχι επειδη ειναι καλοι ανθρωποι.
ξερουν οτι θα κονομησουν περισσοτερα, αν δεν "μαστιγωνουν" τους εργαζομενους, και τους εχουν ευχαριστημενους. το αντιθετο ειναι μαλλον σπανιο, και τετοιοι εργοδοτες συνηθως δεν πανε μπροστα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 09 Μαρ 2019, 11:30
Naida έγραψε: 09 Μαρ 2019, 11:05 Και παλιότερα ήταν της ίδιας νοοτροπίας. Αλλά εκδηλωνόταν πιο λίγο. Τώρα αποθρασύνθηκαν τελείως με πρόσχημα την κρίση. Η Ελληνική νοοτροπία στα επιχειρηματοεργοδοτικά είναι
Κόμπλεξ και "αμορφωσιά".

για αυτον ακριβως το λογο, οι επιχειρησεις εχουν τους εργαζομενους με το καροτο και οχι με το μαστιγιο. επειδη φερνει καλυτερα αποτελεσματα ως προς τον στοχο, την κονομα. οχι επειδη ειναι καλοι ανθρωποι.
ξερουν οτι θα κονομησουν περισσοτερα, αν δεν "μαστιγωνουν" τους εργαζομενους, και τους εχουν ευχαριστημενους. το αντιθετο ειναι μαλλον σπανιο, και τετοιοι εργοδοτες συνηθως δεν πανε μπροστα.
Μαλακίες λες. Εάν ρωτήσεις τους εργαζομένους η πλειοψηφία τους θα σου πουν.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Κόμπλεξ και "αμορφωσιά".

Δεν ειναι ετσι. Χριστοπαναγιες πεφτουνε στις επιχειρησεις. Το καροτο μονο δε φτανει γιατι σηκωνουν ψηλα τον αμανε και στη λενε μετα. Ειναι θεμα χρονου να συγκρουστεις
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Naida έγραψε: 09 Μαρ 2019, 11:36 Μαλακίες λες. Εάν ρωτήσεις τους εργαζομένους η πλειοψηφία τους θα σου πουν.
λες να μην εχω εργαζομενους στον κυκλο μου; λες να μην ακουω τα παραπονα τους;

το συχνοτερο παραπονο ειναι οτι τους βαζουν στοχους για μπονους που ειναι αδυνατον να πιασουν.

οχι οτι ειναι ανηκουστο να υπαρχουν και ζαβοι εργοδοτες, απλως σπανιο.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Υδράργυρος έγραψε: 09 Μαρ 2019, 11:46
Κόμπλεξ και "αμορφωσιά".

Δεν ειναι ετσι. Χριστοπαναγιες πεφτουνε στις επιχειρησεις. Το καροτο μονο δε φτανει γιατι σηκωνουν ψηλα τον αμανε και στη λενε μετα. Ειναι θεμα χρονου να συγκρουστεις
A γεια σου. Πολλοί είναι που θεωρούν ότι επειδή είναι αφεντικό θα ρίξει και μια παναγία. Αν την ακούσει όμως από τον εργαζόμενο δεν το ανέχεται.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Υδράργυρος έγραψε: 09 Μαρ 2019, 11:46
χριστοπαναγιες πεφτουνε απο το μαστορα στο βοηθο. αντε και απο τον ταβερνιαρη στο σερβιτορο. σε επιχειρησεις με μερικες εκατονταδες εργαζομενους οπως αυτη που αναφερεται στο τοπικ, οχι.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 09 Μαρ 2019, 11:47
Naida έγραψε: 09 Μαρ 2019, 11:36 Μαλακίες λες. Εάν ρωτήσεις τους εργαζομένους η πλειοψηφία τους θα σου πουν.
λες να μην εχω εργαζομενους στον κυκλο μου; λες να μην ακουω τα παραπονα τους;

το συχνοτερο παραπονο ειναι οτι τους βαζουν στοχους για μπονους που ειναι αδυνατον να πιασουν.

οχι οτι ειναι ανηκουστο να υπαρχουν και ζαβοι εργοδοτες, απλως σπανιο.
Δηλαδή θα πιάσεις την σερβιτόρα στο καφέ και θα σου πει "α ξέρεις τι; ο εργοδότης μου μου θέτει υψηλούς στόχους και μωρέ να δε τους πιάνω και γι'αυτό μας κρατάει τα μπουρμπουάρ."
Άσε μας βρε Ασέβαστε.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

enaon έγραψε: 09 Μαρ 2019, 07:34 οκ κατάλαβα, νόμιζα οτι συμφωνούσες με τον χέλη που νόμιζα οτι προσπαθούσε να πεί οτι κακώς απολύθηκε, μπορεί απλά να ήταν ηλίθια, να της δώσουμε μερικές ακόμα ευκαιρίες.
Το αν απολύθηκε καλώς ή κακώς το κρίνει η εταιρεία. Μου κάνει εντύπωση που οι φορουμίτες θεωρούν ότι έκανε κάτι τρομερό και έπρεπε να απολυθεί και χαίρονται που απολύθηκε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”