!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Εμπεδοκλής

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 09:56
Εμπεδοκλής έγραψε: 04 Οκτ 2023, 09:13 Τελικά, και για να μη ξεφεύγουμε, το 87% δεν πεινάει. Δηλώνει ότι πεινάει. Το 87% δικαιούται fuel, market και ότι άλλο pass υπάρχει αλλά ταυτόχρονα έχει να φορέσει και ένα paul Shark, έχει πάει να φάει και ακριβά σκατά στο μποτρίνι, έχει πάει και ένα ταξίδι στο Μιλάνο να πιεί καφέ, έχει και ένα σπίτι που περιμένει τη γριά να πεθάνει για να το κληρονομήσει...
Λίγο πριν εν τω μεταξύ αμφισβητούσες και εσύ την παπατζα περί του 87% που πεινάει.

Το αν δικαιούται κάποιος οποιοδήποτε pass έχει να κάνει με το τι εισοδήματα δηλώνει. Μεγάλη κουβέντα αυτό.
Μπορεί να μην ήμουν κατανοητός από την αρχή. Αμφισβητώ ότι το 87% πεινάει ή ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Το πώς καταφέρνει ο καθένας να έχει τα εισοδήματα του είναι μια άλλη κουβέντα, έχεις δίκιο.
sharp

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Εμπεδοκλής έγραψε: 04 Οκτ 2023, 09:13 Τελικά, και για να μη ξεφεύγουμε, το 87% δεν πεινάει. Δηλώνει ότι πεινάει. Το 87% δικαιούται fuel, market και ότι άλλο pass υπάρχει αλλά ταυτόχρονα έχει να φορέσει και ένα paul Shark, έχει πάει να φάει και ακριβά σκατά στο μποτρίνι, έχει πάει και ένα ταξίδι στο Μιλάνο να πιεί καφέ, έχει και ένα σπίτι που περιμένει τη γριά να πεθάνει για να το κληρονομήσει...
Λίγο πριν εν τω μεταξύ αμφισβητούσες και εσύ την παπατζα περί του 87% που πεινάει.

Το αν δικαιούται κάποιος οποιοδήποτε pass έχει να κάνει με το τι εισοδήματα δηλώνει. Μεγάλη κουβέντα αυτό.
Για το ΣΜ είχα διαβάσει ότι το παίρνουν όσοι δηλώνουν μέχρι 1.600 το μήνα :o

Οπότε μάλλον καλύπτει κάμποσους.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:03

Για το ΣΜ είχα διαβάσει ότι το παίρνουν όσοι δηλώνουν μέχρι 1.600 το μήνα :o

Οπότε μάλλον καλύπτει κάμποσους.
Ντάξει αλλά μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλα. Πχ, 1-2 παιδιά, δόσεις δανείου κλπ
Εκεί έχει νόημα.

Τώρα αν το παίρνει ο άλλος που ζει μόνος του, σε ιδιόκτητο σπίτι και βγάνει 1600 τσέπη, είναι μαλακες που το δίνουν.

Let them make the first mistake. We make the last move.

sharp

Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:02
Chilloutbuddy έγραψε: 04 Οκτ 2023, 09:57
Aγόρασα ένα τέτοιο μπουφάνι ιστιοπλοϊκό πριν 20 χρόνια, μάλλον κλεμμένο, τα πούλαγε ένας τύπος πόρτα-πόρτα. Απέθαντο, ακόμα δεν έχει φύγει ούτε κλωστή. Πολλά χρόνια μετά είδα τυχαία τιμές και καράφλιασα
Τα Paul&Shark είναι ο ορισμός του "ότι πληρώνεις παίρνεις".
Πουλόβερ και ζακετες, που μετά από 20 χρόνια δεν έχουν μισό κόμπο.

ΥΓ: αν με έχεις ακόμα μπλοκ, γαμιεσαι
Ναι αλλά δεν έχουν όλα ένα 500άρικο. Έχω πάρει πουλόβερ με 80 στις εκπτώσεις, 200 ήταν η κανονική του τιμή. Παρεμπ. ωραίο δείχνει αλλά όχι τόσο ζεστό όσο κάτι φτηνιάρικα. Δεν ξέρω πώς τα βγάζεις εσύ τα λεφτά, αλλά προσωπικά αισθάνομαι κορόϊδο να δώσω ένα 500άρικο για πουλόβερ.
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

Ότι αυτό εδώ κοστίζει 750 ευρώ με ξεπερνάει -και μου λέει πολλά για όσους αγοράζουν κάτι τέτοιο (ή για όσους κάνουν τη ζωή που περιγράφει ο Ότο):
https://www.atticadps.gr/andrikh-moda/r ... 002545769/

Ούτε καν "ταξικούς εχθρούς" δεν θα τους χαρακτήριζα.
Μάλλον λουστραρισμένους "υποκοσμίτες" (από πιο πολύπλοκή άποψη) θα τους έλεγα...
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Chilloutbuddy έγραψε: 04 Οκτ 2023, 08:44 Το πιό σημαντικό πράμα που έχω κάνει στη ζωή μου είναι ότι δείχνω τον πλανήτη στα κορίτσια μου. Μέχρι στιγμής είμαστε στις 7 χώρες, μέχρι να φτάσουν 18 θα έχουν γυρίσει το μισό κόσμο. Να μην ψαρώνουν όταν ο κάθε εξυπνάκιας πουλάει φίδια τύπου "στο εξωτερικό δεν είναι έτσι". Να δούν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι πάνω κάτω ίδιοι. Ότι υπάρχει και πραγματικός κόσμος, όχι μόνο ίντερνετ, και από κοντά είναι διαφορετικός απ'ότι περιμένεις. Να διαλέξουν σε ποιά χώρα γουστάρουν να σπουδάσουν. Και να έχουμε μαζί αναμνήσεις να με θυμούνται και να θυμάμαι κι εγώ, όσο ακόμα θέλουν να περνάνε το χρόνο τους μαζί μου.

Εικόνα
Ωραίος. Γιατί ειλικρινά πιστεύω ότι τα παιδιά απορροφούν περισσότερες ουσιαστικές πληροφορίες απ' ό,τι οι ενήλικοι "ταξιδευτές" που θεωρούν εμπειρία ζωής την τουριστική ματιά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Chilloutbuddy έγραψε: 04 Οκτ 2023, 08:44 Το πιό σημαντικό πράμα που έχω κάνει στη ζωή μου είναι ότι δείχνω τον πλανήτη στα κορίτσια μου. Μέχρι στιγμής είμαστε στις 7 χώρες, μέχρι να φτάσουν 18 θα έχουν γυρίσει το μισό κόσμο. Να μην ψαρώνουν όταν ο κάθε εξυπνάκιας πουλάει φίδια τύπου "στο εξωτερικό δεν είναι έτσι". Να δούν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι πάνω κάτω ίδιοι. Ότι υπάρχει και πραγματικός κόσμος, όχι μόνο ίντερνετ, και από κοντά είναι διαφορετικός απ'ότι περιμένεις. Να διαλέξουν σε ποιά χώρα γουστάρουν να σπουδάσουν. Και να έχουμε μαζί αναμνήσεις να με θυμούνται και να θυμάμαι κι εγώ, όσο ακόμα θέλουν να περνάνε το χρόνο τους μαζί μου.

Εικόνα
Χρησιμο ειναι, αλλα σαν τουριστας ΔΕΝ βλεπεις πώς ειναι αλλου εκτος ισως απο καποια κομματια της καθημερινοτητας στυλ τι στριτ φουντ εχουν, τι εκκλησιες, τι ΜΜΜ, τι αλφαβητο και φυσικα τα τοπια. Γενικα αυτο που βλεπεις ειναι το τουριστικο προϊον της χωρας, οχι η χωρα. Και συνηθως η γνωμη που αποκτας ειναι αρκετα διεστραμμενη, οι Ελληνες ας πουμε δεν ειναι χαμογελαστοι φιλοξενοι νεοι που ξεσπουν αυθορμητα σε χορο με μπουζουκι πετωντας ο ενας στον αλλον τις κασελες με τα ψαρια που θα σερβιριστουν το βραδυ στο εστιατοριο, ουτε οι παριζιανοι ζουν σαν την Αμελι και μην αρχίσω για τους τριτοκοσμικους.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:14 Ότι αυτό εδώ κοστίζει 750 ευρώ με ξεπερνάει -και μου λέει πολλά για όσους αγοράζουν κάτι τέτοιο (ή για όσους κάνουν τη ζωή που περιγράφει ο Ότο):

Μάλλον λουστραρισμένους "υποκοσμίτες" (από πιο πολύπλοκή άποψη) θα τους έλεγα...
Αυτό μετά από 20 χρόνια χρήσης (αν δε το κακομεταχειριζεσαι επιτηδες) θα είναι ίδιο με την πρώτη μέρα.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:41
Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:19
Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 17:37

Ακριβώς.
10.000 το όριο της ανετης δίχως εκπτώσεις, ζωής.
Άντε να το ρίξω στα 8, αν έχεις δικιά σου φωλιά.
Εξαρτάται τι θεωρείς άνετη Ζωή. Αυτό είναι υποκειμενικό
Περιέγραψα πιο πάνω. Και μιλάμε για απλά πράγματα, δεν έβαλα λούσα ή ταξίδια, σπουδές παιδιων κλπ
Δε διαφωνώ, γιατί όπως είπες άνετη ζωή χωρίς εκπτώσεις(δλδ να μη σκέφτεσαι οταν χαλάς για το οτιδήποτε) με βάση τα θέλω του καθενός. Μη σου πώ πως κάποια τα έβαλες και κομμένα και κάποια άλλα έξοδα δε τα έβαλες καθόλου όπως πχ ιδιωτική ασφάλεια ζωής, το οποίο είναι ένα δυνατό κόστος αν μιλάμε για καλή ασφάλεια (περίπου 3Κ το χρόνο το ενηλικο άτομο), χρήματα για επενδύσεις δε τα βάζω καν γιατί στην ουσία δεν είναι έξοδα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Ερμής έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:27
Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:41
Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:19

Εξαρτάται τι θεωρείς άνετη Ζωή. Αυτό είναι υποκειμενικό
Περιέγραψα πιο πάνω. Και μιλάμε για απλά πράγματα, δεν έβαλα λούσα ή ταξίδια, σπουδές παιδιων κλπ
Δε διαφωνώ, γιατί όπως είπες άνετη ζωή χωρίς εκπτώσεις(δλδ να μη σκέφτεσαι οταν χαλάς για το οτιδήποτε) με βάση τα θέλω του καθενός. Μη σου πώ πως κάποια τα έβαλες και κομμένα και κάποια άλλα έξοδα δε τα έβαλες καθόλου όπως πχ ιδιωτική ασφάλεια ζωής, το οποίο είναι ένα δυνατό κόστος αν μιλάμε για καλή ασφάλεια (περίπου 3Κ το χρόνο το ενηλικο άτομο), χρήματα για επενδύσεις δε τα βάζω καν γιατί στην ουσία δεν είναι έξοδα.
Μα προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι αυτό που περιέγραψα δεν είναι η ζωή ενός multimillionaire, αλλά κάποιου που απλά λέει θέλω ένα ποτ πουρί ποιότητας, χωρίς μάλιστα καμία υπερβολή.

Και όντως δεν έβαλα καν πχ ιδιωτικές ασφάλειες μέσα.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:14 Ότι αυτό εδώ κοστίζει 750 ευρώ με ξεπερνάει -και μου λέει πολλά για όσους αγοράζουν κάτι τέτοιο (ή για όσους κάνουν τη ζωή που περιγράφει ο Ότο):

Στην Αθήνα τα μπουφάν είναι ψιλοαχρηστα έτσι κ αλλιώς, δεν υπαρχει λογος να δωσεις σοβαρά χρηματα περα απο το statement οτι το φυσας. Εγώ έχω δύο καλά μπουφάν αλλά κ τα δύο είναι για χιονοδρομικό. Στην Αθήνα το μπουφάν είναι για τη μηχανή μόνο, αν μετακινείσαι με πόδια ή αμάξι πεταμένα λεφτα
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:26 Αυτό μετά από 20 χρόνια χρήσης (αν δε το κακομεταχειριζεσαι επιτηδες) θα είναι ίδιο με την πρώτη μέρα.
Μου θύμισες ότι έχω μπλουζάκι Polo κοντομάνικο της dur εδώ και τριάντα χρόνια :g030:
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

foscilis έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:25

Εικόνα
Χρησιμο ειναι, αλλα σαν τουριστας ΔΕΝ βλεπεις πώς ειναι αλλου εκτος ισως απο καποια κομματια της καθημερινοτητας στυλ τι στριτ φουντ εχουν, τι εκκλησιες, τι ΜΜΜ, τι αλφαβητο και φυσικα τα τοπια. Γενικα αυτο που βλεπεις ειναι το τουριστικο προϊον της χωρας, οχι η χωρα. Και συνηθως η γνωμη που αποκτας ειναι αρκετα διεστραμμενη, οι Ελληνες ας πουμε δεν ειναι χαμογελαστοι φιλοξενοι νεοι που ξεσπουν αυθορμητα σε χορο με μπουζουκι πετωντας ο ενας στον αλλον τις κασελες με τα ψαρια που θα σερβιριστουν το βραδυ στο εστιατοριο, ουτε οι παριζιανοι ζουν σαν την Αμελι και μην αρχίσω για τους τριτοκοσμικους.
Αυτό ακριβώς εννοώ. Σαφώς και τα παιδιά πηγαίνουν στα τουριστικά μέρη, που είναι πάντα πιο ευχάριστα, ακίνδυνα και χαρωπά αλλά έχουν ακόμη την ικανότητα να αντιλαμβάνονται περισσότερα πράγματα για έναν απλό λόγο. Πάντα τα παιδιά έβρισκαν ενδιαφέροντα τελείως διαφορετικά πράγματα από τους μεγάλους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
sharp

Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:26

Αυτό μετά από 20 χρόνια χρήσης (αν δε το κακομεταχειριζεσαι επιτηδες) θα είναι ίδιο με την πρώτη μέρα.
Ρε, θα σε δείρω! :lol:

Αγοράζεις κάθε μήνα ρούχα που τα κρατάς για 20 χρόνια; Πιο πάνω κορόιδευες για τα κοστούμια, σιγά μην τα κρατάω 5 χρόνια έγραφες

Μήπως τρολλάρεις τον εαυτό σου, τελικά; :smt017
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:31
Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:26 Αυτό μετά από 20 χρόνια χρήσης (αν δε το κακομεταχειριζεσαι επιτηδες) θα είναι ίδιο με την πρώτη μέρα.
Μου θύμισες ότι έχω μπλουζάκι Polo κοντομάνικο της dur εδώ και τριάντα χρόνια :g030:
Και Bostonians πουκάμισα 4-5 που κρατάν άλλα τόσα χρόνια άφθαρτα

ΥΓ Από κοστούμια 3 φορές στη ζωή μου φόρεσα: στον γάμο και στα βαφτίσια των παιδιών μου.
Τέλος και τω Θεώ δόξα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ την 04 Οκτ 2023, 10:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”