!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Tι καιρο κανει εκει που ειστε

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Re: Tι καιρο κανει εκει που ειστε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 11:56 Ενιγουει, επειδή βαρεθηκα, αυτό που κάνει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης, που καίγεται για την τσέπη του, είναι διακοπτόμενη τη λειτουργία με το θερμοστάτη σταθερό. Χαιρετώ.

Μα αυτό κάνει ο λέβητας!!! Δεν λειτουργεί συνέχεια!!!
Κάνει διακοπτόμενη λειτουργία με τον θερμοστάτη να είναι σταθερός και τον κυκλοφορητή να λειτουργεί!!!
Ειδικότερα στις Σκανδιναυικές χώρες έχουν και παράλληλες δεξαμενές από τις οποίες παίρνουν το ζεστό νερό συνέχεια, αντί να λειτουργεί ο λέβητας!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Άβαταρ μέλους
αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας »

Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 11:39
Εγώ έδωσα ποια συμβουλή στον Ερμή;

Εγώ έγραψα τι συμφέρει ΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.

Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ό,ΤΙ ΘΕΛΕΙ.

ΕΡΜΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ό,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.
:smt005: :smt005: :smt005:
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Φεβ 2023, 15:50
Οι συνάδελφοι παραδίπλα έχουν ήδη αρχίσει την καούρα
Είναι ένας από τους λόγους που δεν εργάζομαι πλέον, οι εργασιακοι χώροι θυμίζουν γυμνάσιακο προαύλιο
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Τα αυτοκίνητα δεν έχουν καμία σχέση. Έτσι κ αλλιώς ακόμη κ στην απόλυτη ευθεία με την καλύτερη δυνατή άσφαλτο χωρίς αέρα κ την καλύτερη αεροδυναμική του μέσου ΙΧ οι ταχύτητες αυτές (120 χλμ/ω) είναι πάνω από το βέλτιστο όριο χρήσης του οχηματος ετσι κ αλλιως (εννοω την ενεργεια που απαιτειται για να κινηθει). Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνοντας με σταθερή ταχύτητα συμφέρει σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες γιατί η επιτάχυνση αυξάνει την αντισταση. Από τη στιγμή που η ταχύτητά σου είναι τόσο υψηλή, δηλαδή πάνω από το βέλτιστο όριο για το μεσο ΙΧ ετσι κ αλλιώς, αναγκάζεσαι πχ να κατεβάσεις ταχύτητα και να δουλέψεις σε λιγότερο οικονομικό band στο στροφόμετρο, αυξάνοντας την κατανάλωση, ώστε να πετύχεις την επιτάχυνση του οχήματος. Οι ΜΕΚ είναι, δυστυχώς, εκπληκτικά μη αποδοτικές έξω από το βέλτιστο εύρος χρήσης, είτε μιλάμε για υψηλές ταχύτητες είτε αντίστροφα για πολύ χαμηλές.

Από την άλλη, η σταθερή ταχύτητα δεν είναι, είτε το πιστεύετε είτε οχι, ο οικονομικότερος τρόπος να οδηγεί κάνεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ σε πραγματικές συνθήκες. Είναι οικονομικοτερος συγκριτικά με έναν κακό οδηγό, αλλά όχι ο οικονομικοτερος. Αυτό είναι σαφές ειδικά στα οχήματα με cruise control παλαιού τύπου (όχι adaptive) που απλά φροντίζουν να διατηρούν μια συγκεκριμένη ταχύτητα σταθερή που έχεις ορίσει, ανεξάρτητα από τις ανηφόρες ή αν πρέπει να φρενάρεις σε λίγο γιατί ένας τύπος πάει πιο αργά μπροστά σου κτλ. Τα σύγχρονα adaptive cruise control ευτυχως χρησιμοποιουν πληθώρα πληροφοριών από διαφορετικά συστήματα (GPS, αισθητήρες κτλ) ώστε να επιτύχουν τη βέλτιστη κατανάλωση, αλλιώς θα μέναμε στα παλιά που απλά βάζεις μια ταχύτητα κ τέλος.. Γιατί να αλλάξεις κάτι που είναι βέλτιστο έτσι κ αλλιώς;;

Δυστυχώς, ο οικονομικότερος τροπος (εκμετάλλευση του ιδανικού band με ιδανικούς κύκλους επιτάχυνσης και επιβραδυνσης εντός αυτού) είναι ένας σίγουρος τρόπος να φας ξύλο από τους άλλους οδηγούς... ή και καμια κλήση. :)
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Αυτο που κατάλαβα πως θέλει να πει η σέσιλυ είναι στο περίπου όπως τ παρακάτω με μπακαλίστικο πάλι τρόπο
Ένα αυτοκίνητο πιο πολύ καίει όταν το οδηγείς 5-6 ώρες με μέση κατανάλωση 5λτ/ ανα 100Χλμ, παρά αν το οδηγείς 2 ώρες με κατανάλωση 10λτ/ ανα 100χλμ, το οποίο ακούγεται λογικό.

δε σου λέει πως στις ίδιες ώρες λειτουργίας θα κάψεις περισσότερα απο αυτον που το ανεβοκατεβάζει, αλλά οτι θα καίει σε στιγμές που δε χρειάζεται με αποτελεσμα ο τελικός λογαριασμός να σου έρχεται παραπάνω. Κοινώς δε το πάει με το ρυθμό που καίει το καύσιμο ο καυστήρας αλλά πόσο καίει στην τελική σούμα.
Αν κατάλαβα κάτι λάθος ας με διορθώσει.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Freelancer έγραψε: 06 Φεβ 2023, 11:19 Ειδα μια νιφαδα χιονιου και καπακι αλλη μια ...Λογικα θα ναι συνιφαδες
😂😂😂
Yippie Kay Yay
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 11:57
stergiosbik έγραψε: 06 Φεβ 2023, 11:54
Gherschaagk έγραψε: 06 Φεβ 2023, 11:46

Λέμε πως οι καυστήρες μας καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο, συγκεκριμένα αέριο στην περίπτωσή μου, όταν οι θερμοστάτες μας είναι σε σταθερή θερμοκρασία και κατά συνέπεια είναι πιο οικονομικό για την τσέπη μας.

Αυτό μπορεί εσύ να το αμφισβητείς αλλά εγώ το βλέπω στην πράξη. Οπότε πραγματικά δεν ξέρω τι ακριβώς συζητάμε.
Είμαι βέβαιος ότι θα το ξέρει ο άντρας σου αλλά αν τυχόν δεν το έχετε κανει,βάλτε θερμοστάτη με ρυθμιζόμενο διαφορικό.
Βάλτε το διαφορικό στο 0,2 και αν δεν δείτε ακόμη περισσότερη οικονομία και καλύτερη αίσθηση θέρμανσης,εγώ θα στηθω στην Ομονοια με τον κωλο έξω να με "φερμαρουν" όλοι τα Πάκια,Αφγανοι,μαυροι και δεν ξέρω γω τι άλλο υπάρχει εκεί.
Φιρί - φιρί το πας αλλά δεν θα σε βρίσω.
:smt017 :smt017 :smt017
Τι ειπα τωρα ρε;
Μια συμβουλη εδωσα αν τυχον δεν το εχετε κανει.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

stergiosbik έγραψε: 06 Φεβ 2023, 11:37

Δεν ξέρω ΟΥΤΕ έναν μηχανολόγο που να μην λέει αυτά που έγραψα.
Και ξέρω πάνω από 6-7 άτομα προσωπικά.
2 εξ αυτών ο ένας ειναι 1ος ξάδερφος και η άλλη γυναίκα 1ου μου ξαδέρφου.
Αλλωστε από που τα έμαθα εγώ;
Χώρια που κι εγώ επιβεβαιώνω στην πράξη αυτά τα λεγόμενα εδώ και πολλά χρόνια.
Είμαι ιδρυτικό μελος του μεγαλύτερου ενεργειακου φόρουμ της χώρας μέσα στο οποίο έγραψαν και γράφουν αρκετοί μηχανολόγοι,υδραυλικοί και καυστηρατζηδες.
Ο OANNESEA ξέρει.Αλλωστε και αυτός ήταν μελος.
ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ λένε το ίδιο πράγμα!
ολοι, ε;

To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

OANNHSEA έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:00
Cecily Anne έγραψε: 06 Φεβ 2023, 11:56 Ενιγουει, επειδή βαρεθηκα, αυτό που κάνει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης, που καίγεται για την τσέπη του, είναι διακοπτόμενη τη λειτουργία με το θερμοστάτη σταθερό. Χαιρετώ.

Κάνει διακοπτόμενη λειτουργία με τον θερμοστάτη να είναι σταθερός και τον κυκλοφορητή να λειτουργεί!!!
Ειδικότερα στις Σκανδιναυικές χώρες έχουν και παράλληλες δεξαμενές από τις οποίες παίρνουν το ζεστό νερό συνέχεια, αντί να λειτουργεί ο λέβητας!!!

.
α, ναι, νασαι καλα, μολις μου θυμησες οτι ο κυκλοφορητης λειτουργει συνεχεια.

δηλαδη, εκτος του οτι καιτε περισσοτερο πετρελαιο με τη συνεχομενη λειτουργια, καιτε και περισσοτερο ρευμα. :smt005: :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασέβαστος την 06 Φεβ 2023, 12:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:04 Αυτο που κατάλαβα πως θέλει να πει η σέσιλυ είναι στο περίπου όπως τ παρακάτω με μπακαλίστικο πάλι τρόπο
Ένα αυτοκίνητο πιο πολύ καίει όταν το οδηγείς 5-6 ώρες με μέση κατανάλωση 5λτ/ ανα 100Χλμ, παρά αν το οδηγείς 2 ώρες με κατανάλωση 10λτ/ ανα 100χλμ, το οποίο ακούγεται λογικό.

δε σου λέει πως στις ίδιες ώρες λειτουργίας θα κάψεις περισσότερα απο αυτον που το ανεβοκατεβάζει, αλλά οτι θα καίει σε στιγμές που δε χρειάζεται με αποτελεσμα ο τελικός λογαριασμός να σου έρχεται παραπάνω. Κοινώς δε το πάει με το ρυθμό που καίει το καύσιμο ο καυστήρας αλλά πόσο καίει στην τελική σούμα.
Αν κατάλαβα κάτι λάθος ας με διορθώσει.
Αυτό λέμε κι εμείς. Πως σε 5 μήνες μας συμφέρει καλύτερα να καίει έτσι όπως το κάνουμε.

Εσείς εκεί κάτω θα κάνετε αυτά που συμφέρουν εσάς.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
stergiosbik

Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:14
OANNHSEA έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:00

.
α, ναι, νασαι καλα, μολις μου θυνησες οτι ο κυκλοφορητης λειτουργει συνεχεια.

δηλαδη, εκτος του οτι καιτε περισσοτερο πετρελαιο με τη συνεχομενη λειτουργια, καιτε και περισσοτερο ρευμα. :smt005: :smt005:
Ελα,παραδεξου το.
Σε λεβητοστασιο δεν εχεις πατησει ποτε στην ζωη σου ε;
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Ζακέτα δε βάζει κανένας σας;
stergiosbik

stella έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:16 Ζακέτα δε βάζει κανένας σας;
Οχι φυσικα.
Τουλαχιστον να ζουμε σε αξιοπρεπεις συνθηκες,
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

stergiosbik έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:16

Ελα,παραδεξου το.
Φίλε μου, έστω χώρος θερμοκρασίας 20°, στον οποίο σταματάμε την θέρμανση για χρονικό διάστημα Χ. Η θερμότητα επαναφοράς του χώρου στους 20° είναι πάντα μικρότερη από την θερμότητα που θα απαιτούταν για να διατηρηθεί η θερμοκρασία στους 20° καθ' όλο το χρονικό διάστημα Χ, ασχέτως του μεγέθους του Χ.

κατσε διαβασε

https://www.michanikos.gr/forums/topic/ ... B1/page/3/

θα μορφωθεις.

stergiosbik

Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:19
stergiosbik έγραψε: 06 Φεβ 2023, 12:16

Ελα,παραδεξου το.
Φίλε μου, έστω χώρος θερμοκρασίας 20°, στον οποίο σταματάμε την θέρμανση για χρονικό διάστημα Χ. Η θερμότητα επαναφοράς του χώρου στους 20° είναι πάντα μικρότερη από την θερμότητα που θα απαιτούταν για να διατηρηθεί η θερμοκρασία στους 20° καθ' όλο το χρονικό διάστημα Χ, ασχέτως του μεγέθους του Χ.

κατσε διαβασε

https://www.michanikos.gr/forums/topic/ ... B1/page/3/

θα μορφωθεις.
Τα εχω διαβασει εδω και χρονια φιλε μου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”