!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πήραν το σπίτι 81χρονου ανάπηρου και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε τα ρούχα του

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Πήραν το σπίτι 81χρονου ανάπηρου και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε τα ρούχα του

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Juno έγραψε: 19 Μάιος 2023, 10:21
Δεν θέλουμε να καταντήσουμε Κίνα και να σου κόβουν πόντους από την κοινωνική αξιολόγηση, όταν σε παίρνει η κάμερα να αγοράζεις τον Ριζοσπάστη ή την Αυγή, ό,τι διαβάζεις τέλος πάντων.
Φαντάζεσαι να πηγαίνεις τα παιδιά σου στο θέατρο και να μην μπαίνουν μέσα, επειδή ακυρώθηκαν τα εισιτήρια από τα κεντρικά, όταν αγόρασες την εφημερίδα σου;
Extremely slippery slope. Μια κάμερα στα φανάρια που τραβάει αυτόματα οποιον περνάει με κόκκινο δε θα κρατάει βάση δεδομένων για την εφημερίδα που διαβάζεις
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Πήραν το σπίτι 81χρονου ανάπηρου και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε τα ρούχα του

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Δημοκράτης έγραψε: 19 Μάιος 2023, 09:56
Leporello έγραψε: 19 Μάιος 2023, 08:44
Σενέκας έγραψε: 18 Μάιος 2023, 23:13Αρίστος αυτά τα χρέη στο ΙΚΑ τι λες να είναι; :p2:
Είναι όντως ένα μυστήριο. Μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι δυνατόν να έχει οφειλές στο ΙΚΑ. Μόνο αν είχε μιά επιχείρηση με εργαζομένους είναι δυνατόν να οφείλει στο ΙΚΑ. Αλλη πιθανότητα είναι στο ΙΚΑ να οφείλει λόγω τής ανακαίνισης ή άλλων οικοδομικών έργων.
70κ χρέη από εργασίες σπιτιού; Σαν πολλά δεν είναι;
Πολλά είναι. Γενικώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς έφθασε να χρωστάει στο ΙΚΑ. Εκτός αν δεν είναι στο ΙΚΑ, αλλά στην ΕΦΚΑ που και πάλι είναι πολλά, αλλά πιό κατανοητά.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

foscilis έγραψε: 19 Μάιος 2023, 09:32
Juno έγραψε: 19 Μάιος 2023, 07:35
foscilis έγραψε: 12 Μάιος 2023, 10:46
Είναι δηλαδή όπως με τις κάμερες που οι περισσότεροι είναι εναντίον τους όχι επειδή τους έπιασε ο πόνος για τα προσωπικά δεδομένα και το big brother state (μη χέσω) αλλά επειδή πολύ απλά είναι ΕΝΟΧΟΙ.
Έχουν βγει οι εντεταλμένοι να λένε τα δικά τους για οποιοδήποτε θέμα και να πετάνε και για τις κάμερες στο ξεκούδουνο, έτσι, για να τις συνηθίζουμε.
Δεν είμαι ΕΝΟΧΗ. Το χειρότερο που έχω κάνει, είναι παράνομο παρκάρισμα, δεν είχα άλλη επιλογή εκείνη την ώρα και πλήρωσα την κλήση μου, χωρίς κλάψα ούτε νεύρα.
Οι κάμερες παντού μπορούν να χρησιμεύσουν μόνον στο κράτος και εναντίον των πολιτών!
Το #1 που θα χρησιμεψουν ειναι η εξαλειψη της μικροπαραβατικοτητας. Εκατομμυρια Ελληνες συμπεριφερονται εγκληματικα με το ΙΧ τους (παρκαρισμα οπου να'ναι, επικινδυνοι ελιγμοι, μονοδρομοι κοκκινα πεζοδρομοι πεζοδρομια διαβασεις ορια στον μικρο πουτσο ή το κακογαμημενο μουνι τους) ξεροντας οτι η πιθανοτητα να ασχοληθει η τροχαια ειναι απειροελαχιστη. Κι άλλες πολλές μαλακίες στυλ αδειάζω όλη την αποθήκη μου δίπλα στο δρόμο γιατί δεν είμαι μαλάκας να πληρώσω 5 ευρώ να έρθουν να τα πάρουν.

Αν υπηρχε βεβαιοτητα οτι θα τους ερθει προστιμο ή και καταδικη ερημην, δε θα το κανανε. Τουλαχιστον οχι συστηματικα και χωρις να ειναι τεραστια αναγκη. Άλλωστε η μόνιμη επωδός είναι "δε γίνεται να έχουμε έναν αστυνόμο πάνω από τον καθένα μας", η πραγματικότητα είναι ότι με τις κάμερες γίνεται αλλά δε θέλετε γιατί είστε ένοχοι.
Κοίτα, δεν έχω κανέναν γκαηλέ με τις κάμερες κτλ αλλά, λέω εγώ, δεν θα ήταν πρώτα καλλίτερα οι κύριοι αστυνομικοί να αφήνανε για κανένα μισαωράκι στην άκρη τον καφέ και να δουλεύανε; μισή ωρίτσα δουλειά από το 8ωρο τους είναι, ξέρεις τι διαφορά θα βλέπαμε στην πράξη;
Και μετά να κοιτάξουμε και το θέμα με τις κάμερες λίγο πιο ζεστά, δεν αντιλέγω, όπου και όποτε χρειάζεται.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης »

Μα τι λέτε,
είναι πολύ χρήσιμο για να παταχθεί κάθε εγκληματική ενέργεια τα συστήματα παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους.
Η αστυνομική αρχή δεν έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται συνεχώς σε όποιο μέρος της χώρα τελεστεί άδικη πράξη, Ομως ένα κλειστό σύστημα παρακολούθησης δημοσίων δώρων πλέον μπορεί να επεξεργάζεται την μεγάλη επανάσταση που συμβαίνει σε αυτό το χώρο. Τα metadata,
πχ
στο τάδε σταυροδρόμι μπορεί να περνάνε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, όμως πλέον οι έξυπνες κάμερες μπορούν να αναγνωρίσουν κάποιον που έχει δηλωθεί σαν καταζητούμενος ή κάποιον που διαπράττει κλοπή για παράδειγμα και να ειδοποιήσουν αποτελεσματικά τις αστυνομικές υπηρεσίες.
Στο μέλλον έτσι θα λειτουργούν οι οργανωμένες κοινωνίες.
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Άβαταρ μέλους
sys3x

Πτολεμαίος έγραψε: 19 Μάιος 2023, 03:44
foscilis έγραψε: 12 Μάιος 2023, 10:46
ST48410 έγραψε: 11 Μάιος 2023, 15:52

Καμία αντίρρηση. Δεν θυμάμαι να έχω δικαιολογήσει ποτέ κακοπληρωτές ή να έχω πάρει το μέρος τους. Λέω απλώς ότι σε μία αντιδικία τράπεζας με δανειολήπτη, υπάρχουν αρκετοί που θα ταχθούν εναντίον της τράπεζας και εξηγώ τους λόγους που συμβαίνει αυτό (πέρα από βαρεμένους οπαδούς του Σώρρα και αριστερών, δηλαδή).
Ναι ντάξει δε λέω ότι το ισχυρίζεσαι εσύ, συζήτηση κάνουμε.

Ωστόσο η δική μου άποψη είναι λίγο πιο κυνική: οι περισσότεροι είναι με το μέρος του δανειολήπτη που δεν ξεπληρώνει γιατί και οι ίδιοι πιστολιάζουν οφειλές μέχρι του σημείου που τους παίρνει και 4-5 πόντους πιο μέσα. Όχι μόνο σε τράπεζες και εφορίες αλλά σε οποιονδήποτε κάνει τη μαλακία να τους δώσει κάποιο πράγμα περιμένοντας να πληρωθεί μετά την απομάκρυνση: κοινόχρηστα, λογαριασμοί, φροντιστήρια, προμηθευτές, μισθωτοί υπάλληλοι κλπ.

Είναι δηλαδή όπως με τις κάμερες που οι περισσότεροι είναι εναντίον τους όχι επειδή τους έπιασε ο πόνος για τα προσωπικά δεδομένα και το big brother state (μη χέσω) αλλά επειδή πολύ απλά είναι ΕΝΟΧΟΙ.
This man speaks the damn truth
2-3 μηνάκια στο μεταφορών - προστασίας (κάτω από επίβλεψη πάντα) και θα χαιρόμαστε όλοι όταν βγαίνουνε έξω στους δρόμους.

.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Leporello έγραψε: 19 Μάιος 2023, 11:21
Leporello έγραψε: 19 Μάιος 2023, 08:44 Είναι όντως ένα μυστήριο. Μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι δυνατόν να έχει οφειλές στο ΙΚΑ. Μόνο αν είχε μιά επιχείρηση με εργαζομένους είναι δυνατόν να οφείλει στο ΙΚΑ. Αλλη πιθανότητα είναι στο ΙΚΑ να οφείλει λόγω τής ανακαίνισης ή άλλων οικοδομικών έργων.
Πολλά είναι. Γενικώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς έφθασε να χρωστάει στο ΙΚΑ. Εκτός αν δεν είναι στο ΙΚΑ, αλλά στην ΕΦΚΑ που και πάλι είναι πολλά, αλλά πιό κατανοητά.
από την λίστα που δώθηκε παραπάνω το ΙΚΑ τσέπωσε 50+κ. Μάλλον κάποια επιχείρηση είχε και δεν είχε πληρώσει εισφορές ποτέ
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Μάιος 2023, 11:07
Δημοκράτης έγραψε: 19 Μάιος 2023, 10:38
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Μάιος 2023, 10:18
Εντωμεταξύ το κόμμα που κυβερνάει και υποστηρίζεις, χρειάζεται 95% κούρεμα του χρέους για να είναι πραγματικά βιώσιμο. Άσε μας ρε φίλε.
Αν και στον βουλευτακο σου, μια χαρά έγινε ανάλογο. Δεν ήταν βλέπεις ακανας ανάπηρος πλέμπας.
το κόμμα που κυβερνάει και υποστηρίζω χρωστάει και προφανώς δεν θα ξεχρεώσει ποτέ. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Το κόμμα που ψηφίζεις πάλι έβαζε την ΔΕΗ μέσα κάτι δις τον χρόνο, οργάνωνε κινήματα δεν πληρώνω , κατέστρεψε εντελώς τις τράπεζες κτλ Η διαφορά μας είναι ότι εγώ θέλω όλοι να πληρώνουν τα χρέη τους και εσύ μας λες μπούρδες ότι δεν πρέπει να τα πληρώνει κανείς γιατί χρωστάει η ΝΔ.
Ναι, θα πληρώσουν όλοι τα χρέη του από τα δάνεια του 2007, ενώ εσύ μετά από κάτι χρόνια επέβαλες εσωτερική υποτίμηση 40% του αεπ και κοινωνική διάλυση. Πρέπει να παίρνεις κάτι καλό για να ζεις τόσο στον κόσμο σου και να έχεις τέτοιο θράσος. Εντωμεταξύ ούτε οι τράπεζες καν παίρνουν τα σπίτια, να πεις πως έτσι θα βοηθηθεί η οικονομία, μπλα μπλα. Τα πουλάνε πάμφθηνα στα κοράκια, αντί να κάνουν κούρεμα στους πολίτες που πτωχεύσες εσύ με τις πολιτικές σου. Αλλά αφού δεν στήθηκαν κρεμάλες το 11, έχεις να λες, πρόβλημα μας.
ε ρε φίλε αφού ο αλέξης δεν έκανε διαγραφές χρεών και έκανε μούφα δημοψυφίσματα. Φάτε τα τώρα :lol:
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

Leporello έγραψε: 19 Μάιος 2023, 08:44 Είναι όντως ένα μυστήριο. Μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι δυνατόν να έχει οφειλές στο ΙΚΑ. Μόνο αν είχε μιά επιχείρηση με εργαζομένους είναι δυνατόν να οφείλει στο ΙΚΑ. Αλλη πιθανότητα είναι στο ΙΚΑ να οφείλει λόγω τής ανακαίνισης ή άλλων οικοδομικών έργων.
το γουγλ λέει ότι έχει επιχείρηση με οικοδομικά υλικά και ξυλεία στα Φλογητά. Κατα πάσα πιθανότητα ασφαλιστικές εισφορές είναι
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

sys3x έγραψε: 19 Μάιος 2023, 11:27
Κοίτα, δεν έχω κανέναν γκαηλέ με τις κάμερες κτλ αλλά, λέω εγώ, δεν θα ήταν πρώτα καλλίτερα οι κύριοι αστυνομικοί να αφήνανε για κανένα μισαωράκι στην άκρη τον καφέ και να δουλεύανε;
Οι αστυνομικοί είναι οι πρώτοι που γαμιούνται στις παρανομίες και όχι μόνο οδικές (όπου είναι κανονικότατα εγκληματικός ο τρόπος που συμπεριφέρονται). Αποκλείεται να υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός των καμερών στον ελληνικό πληθυσμό. Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα δείξει μια υποθετική κάμερα ξερωγω στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Παλλήνη; Μα τους κουραδόμπάτσους να έρχονται ανάποδα από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου με 70χλμ/ώρα, να μπαίνουν ανάποδα στην κυκλική διαδρομή και να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο για να πιουν τον καφέ τους χαζεύοντας και φλερτάροντας τα 13χρονα μουνάκια που αράζουν στην πλατεία.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Σενέκας έγραψε: 19 Μάιος 2023, 11:57
Δημοκράτης έγραψε: 19 Μάιος 2023, 09:56 70κ χρέη από εργασίες σπιτιού; Σαν πολλά δεν είναι;
το γουγλ λέει ότι έχει επιχείρηση με οικοδομικά υλικά και ξυλεία στα Φλογητά. Κατα πάσα πιθανότητα ασφαλιστικές εισφορές είναι
Αρα, θα μπορούσε το ίδιο πρόσωπο να παρουσιασθεί σαν εκμεταλλευτής των εργαζομένων και μέλος τής λούμπεν αστικής τάξης που φεσώνει τα ταμεία.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

Leporello έγραψε: 19 Μάιος 2023, 12:15
Σενέκας έγραψε: 19 Μάιος 2023, 11:57
Leporello έγραψε: 19 Μάιος 2023, 11:21 Πολλά είναι. Γενικώς δεν μπορώ να καταλάβω πώς έφθασε να χρωστάει στο ΙΚΑ. Εκτός αν δεν είναι στο ΙΚΑ, αλλά στην ΕΦΚΑ που και πάλι είναι πολλά, αλλά πιό κατανοητά.
Αρα, θα μπορούσε το ίδιο πρόσωπο να παρουσιασθεί σαν εκμεταλλευτής των εργαζομένων και μέλος τής λούμπεν αστικής τάξης που φεσώνει τα ταμεία.
:g030: :g030: :g030: 300 τετραγωνικά σπίτι είχε εξάλλου
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

foscilis έγραψε: 19 Μάιος 2023, 12:07
Κοίτα, δεν έχω κανέναν γκαηλέ με τις κάμερες κτλ αλλά, λέω εγώ, δεν θα ήταν πρώτα καλλίτερα οι κύριοι αστυνομικοί να αφήνανε για κανένα μισαωράκι στην άκρη τον καφέ και να δουλεύανε;
Οι αστυνομικοί είναι οι πρώτοι που γαμιούνται στις παρανομίες και όχι μόνο οδικές (όπου είναι κανονικότατα εγκληματικός ο τρόπος που συμπεριφέρονται). Αποκλείεται να υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός των καμερών στον ελληνικό πληθυσμό. Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα δείξει μια υποθετική κάμερα ξερωγω στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Παλλήνη; Μα τους κουραδόμπάτσους να έρχονται ανάποδα από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου με 70χλμ/ώρα, να μπαίνουν ανάποδα στην κυκλική διαδρομή και να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο για να πιουν τον καφέ τους χαζεύοντας και φλερτάροντας τα 13χρονα μουνάκια που αράζουν στην πλατεία.
:+1:

Το ερώτημα βέβαια είναι ποιος θα χειρίζεται τις κάμερες. Από τη στιγμή που μπαίνει ανθρώπινο χέρι μπορεί κάλλιστα να φιλτράρει αυτούς τους οποίους θέλει να κόψει την παράβαση και αυτούς που δε θέλει.

Κάμερες είχε και έξω από τη Βουλή, και φυσική παρουσία τροχονόμων, αλλά ο άλλος δε φοβήθηκε μην το δουν να παρανομήσει και να σκοτώσει το παιδί με το μηχανάκι.
Άβαταρ μέλους
sys3x

ναι, αυτό ήθελα να το γράψω κ γω πριν, ισχύει. Δε ξέρω ρε μλκ, κατάθλιψη με έχει πιάσει, υπάρχουν δεκάδες λύσεις για όλα αυτά τα προβλήματά αλλά κοινωνικά είμαστε μισό επίπεδό πιο πάνω από την Νάπολι. Ε να πάμε να γαμηθούμε στην τελική, τι να πω.

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Εμπεδοκλής έγραψε: 19 Μάιος 2023, 12:19
:+1:

Το ερώτημα βέβαια είναι ποιος θα χειρίζεται τις κάμερες*. Από τη στιγμή που μπαίνει ανθρώπινο χέρι μπορεί κάλλιστα να φιλτράρει αυτούς τους οποίους θέλει να κόψει την παράβαση και αυτούς που δε θέλει.

Κάμερες είχε και έξω από τη Βουλή, και φυσική παρουσία τροχονόμων, αλλά ο άλλος δε φοβήθηκε μην το δουν να παρανομήσει και να σκοτώσει το παιδί με το μηχανάκι.
Και αυτό* ναι.
Μήπως τελικά δεν μας αξίζει τίποτε καλλίτερο από αυτό που παίρνουμε καθημερινά;
Δεν θέλω να το δεχθώ συναισθηματικά και μπορώ να το αντικρούσω σε προσωπικό επίπεδό αλλά δεν μπορώ να με αφαιρέσω από το συλλογικό πλαίσιο, οπότε ξαναρωτάω, μήπως παίρνουμε ότι μας αξίζει; και επειδή ακριβώς δεχόμαστε την κάθε Ντόρα και τον σοφέρ της και την νοοτροπία της ελληνικής αστυνομίας ασχέτως με το πόσο και αν παρανομεί ο καθένας μας στους δρόμους μήπως μας αξίζει όλη αυτή η σκατίλα απλά και μόνον επειδή στην πραγματικότητα την δεχόμαστε - ανεχόμαστε;
Οκ, εγώ έχω βγάλει καρκίνο και έχω πάθει 8 καταθλίψεις με αυτά και με αυτά αλλά σιγά, στο τέλος κ γω πάω παρακάτω σαν να τα δέχομαι.
Είμαστε για τον μπούτσο νομίζω παιδιά.
Θέλουμε όμως κάτι καλλίτερο;
Στ' αλήθεια όμως; θέλουμε;
Εγώ λέω ναι, ότι θέλω, και ότι είμαι έτοιμος να κάνω οτιδήποτε χρειάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά, θέλουμε;

.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Και για να συμπληρώσω, μόλις δω εποχούμενο μπάτσο να φοράει ζώνη, θα του ζητήσω ονοματεπώνυμο και αριθμό ώστε να τον προτείνω για εύφημο μνεία ή/και παράσημο.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”