Σελίδα 4 από 10
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 12:12
από Al Bundy
perseus έγραψε: 30 Μαρ 2019, 12:00
Ελπιζω βα μην ξεχασα κατι σημαντικο
Ένα κομμένο λεμόνι στη κοιλιά.

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 12:29
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Πώς έμπλεξες έτσι ρε μμαξουλίνο;

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 12:31
από perseus
Υποθετω θα φτιαξεις και σεφταλιες.
Δεν μας ειπες που ςισαι γαμπρος Παφο?
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 12:36
από Naida
Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: 30 Μαρ 2019, 12:12
perseus έγραψε: 30 Μαρ 2019, 12:00
Ελπιζω βα μην ξεχασα κατι σημαντικο
Ένα κομμένο λεμόνι στη κοιλιά.

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 12:39
από perseus
Βάζουν και λεμονι μην γουρλωνεις τις ματογκες
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 12:45
από Βινόσαυρος
σε ένα μπολ μεγάλο, μουσταρδα-βουτυρο-λεμονι-αλατοπιπερο
και με πινελο με μακρυ κονταρι ολη την ώρα πασαλειμμα,
η φωτιά μπροστά στο κεφάλι και πίσω στα πόδια μόνο, έτσι
κι αλλιώς στη μέση θα ψηθεί από την πύρα.
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 12:50
από perseus
Μουσταρδα... Μπαν
Αμα βαλει βουτυρο καταστραφηκε οικονομικα ,λαδι η φυτινη.
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 12:53
από Al Bundy
Βινόσαυρος έγραψε: 30 Μαρ 2019, 12:45
σε ένα μπολ μεγάλο, μουσταρδα-βουτυρο-λεμονι-αλατοπιπερο
και με πινελο με μακρυ κονταρι ολη την ώρα πασαλειμμα,
η φωτιά μπροστά στο κεφάλι και πίσω στα πόδια μόνο, έτσι
κι αλλιώς στη μέση θα ψηθεί από την πύρα.
Μουστάρδα ποτέ!
Και λάδι όχι βούτυρο...για αρνί μιλάμε όχι για στήθος κοτόπουλου!

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 13:18
από Naida
perseus έγραψε: 30 Μαρ 2019, 12:39
Βάζουν και λεμονι μην γουρλωνεις τις ματογκες

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 13:25
από lolek1
μίστερ μαξ έγραψε: 30 Μαρ 2019, 07:20
Πολιτισμικο εθιμο ειναι, οχι θρησκευτικο. Αλλα παλι, ζω ενα δραμα.
πηξε πασχαλιατικο
αντιχριστε
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 13:30
από Kauldron
Εγώ θέλω την Ανάσταση να του λένε "Χριστός Ανέστη", κι αυτός ν' απαντάει με μισή καρδιά "αληθώς ο Κύριος".

Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 13:31
από shrike
Naida έγραψε: 30 Μαρ 2019, 12:36
Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: 30 Μαρ 2019, 12:12
perseus έγραψε: 30 Μαρ 2019, 12:00
Ελπιζω βα μην ξεχασα κατι σημαντικο
Ένα κομμένο λεμόνι στη κοιλιά.
Εμείς πάντως αλείφουμε το εσωτερικό του ζώου με χυμό λεμονιού. Κολλάει και καλύτερα το αλατοπίπερο έτσι.
Κάποιοι ρίχνουν και μια ολόκληρη πατάτα μέσα (ξεφλουδισμένη και ωμή), για να πάρει λέει την πολλή "αρνίλα".
Στο γουρουνόπουλο ξέρω ότι γίνεται, για τα αμνοερίφια το άκουσα και το δοκίμασα μια φορά, αλλά διαφορά δεν είδα.
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 13:32
από Naida
shrike έγραψε: 30 Μαρ 2019, 13:31
Naida έγραψε: 30 Μαρ 2019, 12:36
Εμείς πάντως αλείφουμε το εσωτερικό του ζώου με χυμό λεμονιού. Κολλάει και καλύτερα το αλατοπίπερο έτσι.
Κάποιοι ρίχνουν και μια ολόκληρη πατάτα μέσα (ξεφλουδισμένη και ωμή), για να πάρει λέει την πολλή "αρνίλα".
Στο γουρουνόπουλο ξέρω ότι γίνεται, για τα αμνοερίφια το άκουσα και το δοκίμασα μια φορά, αλλά διαφορά δεν είδα.
Απ' όσο ξέρω ο πατέρας μου δεν βάζει λεμόνι. Νομίζω μόνο χοντρό αλάτι και πιπέρι.
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 13:35
από taliban
Και σκόρδο.Σπαει η μυρωδιά αν σας ενοχλεί.
Όποιος θέλει την γνήσια αρνιλα δεν βάζει τίποτα.
Πρώτα εισπνέει βαθιά και μετά τρώει.
Re: Οβελιας. Basic know-how, tips and tricks
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2019, 13:38
από Naida
Από το αρνί όταν είναι ζεστό από τη σούβλα η πέτσα είναι γιάμι. Όταν είναι κρύο είναι πιο ωραίο.
taliban έγραψε: 30 Μαρ 2019, 13:35
Και σκόρδο.Σπαει η μυρωδιά αν σας ενοχλεί.
Όποιος θέλει την γνήσια αρνιλα δεν βάζει τίποτα.
Πρώτα εισπνέει βαθιά και μετά τρώει.
Γι αυτό το συνοδεύεις με τζατζίκι και μαρουλοσαλάτα με μπόλικο φρέσκο κρεμμυδάκι και πολύ άνηθο. Εκεί θα το βάλεις το λεμόνι φουλ.