!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κουλισταν.Ο μήνας δεν βγαίνει ούτε με 1.500 ευρώ
Re: Κουλισταν.Ο μήνας δεν βγαίνει ούτε με 1.500 ευρώ
480 μάρκετ για ένα άτομο; Με τιποτα
Βάλτε γυρω στα 400 για τριμελή οικογένεια και μάλιστα χωρίς να κάνει οικονομία.
Το μεγάλο πρόβλημα που τρώει τεράστιο μέρος του μισθού, είναι τα ενοίκια. Εκεί φταίει η κυβέρνηση που δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο.
Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις ήταν μόνο δώρα στους ιδιοκτήτες, τίποτα άλλο.
Βάλτε γυρω στα 400 για τριμελή οικογένεια και μάλιστα χωρίς να κάνει οικονομία.
Το μεγάλο πρόβλημα που τρώει τεράστιο μέρος του μισθού, είναι τα ενοίκια. Εκεί φταίει η κυβέρνηση που δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο.
Στη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις ήταν μόνο δώρα στους ιδιοκτήτες, τίποτα άλλο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άμα δουλεύεις μια χαρά αρχιδια φαΐ προλαβαίνεις να μαγειρεύεις. Και άμα θες να τρως σωστό φαι και όχι ρύζι και μακαρόνια, κοστιζει πολύ περισσότερο από 300 το μήνα.Πτολεμαίος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 10:51Ενάμιση χιλιάρικο μόνος σου καλύπτεσαι μη λέμε μαλακίες.nyxtovios έγραψε: 23 Οκτ 2024, 21:03Αρχίδια καλύπτεσαι.Green Dragon έγραψε: 23 Οκτ 2024, 20:58 Υπερβολή, με 1500 καλύπτεσαι αν είσαι μόνος σου ακόμα και στο νοίκι και χωρίς να στριμώχνεσαι υπερβολικά. Οκ, πολυτέλειες δεν έχεις (1-2 ταβέρνες τον μήνα δεν είναι πολυτέλεια). Με 1000 όμως όχι, αν παίρνεις 1000 και είσαι στο νοίκι είσαι ξεκάθαρα φτωχός.
Θα πληρώνεις τα έξοδα σου και στην καλύτερη θα σου μένουν 100-200 ευρώ να τα φας όπου θες.
500 νοικι/λογαριασμοί+400 φαί +300 αυτοκίνητο/έκτακτα +100 πάγια έξοδα, τηλέφωνα κ.τ.λ.
Τόσο βγαίνει
Δηλαδή η αγοραστική σου δύναμη είναι 200 ευρώ το μήνα
400 ευρώ φαι για ένα άτομο από πού προκύπτει;
Δυόμιση τρία κατοσταρικα θέλουμε με την κυρά το μήνα σούπερ μάρκετ.
100 ρεύμα/ίντερνετ/netflix/disney, 40-45 κοινοχρηστα
25 ευρώ βενζινα εγώ (παπί) και κάνα 120αρι η γυναίκα στο αυτοκίνητο μηνιαίως.
Αν εγώ αυτή τη στιγμή έπαιρνα ενάμιση χιλιάρικο θα αγόραζα και μια χρυσή λίρα ανά 2 μήνες.
Δεν είπα ότι δεν καλύπτεσαι με 1500. Λέω ότι η αγοραστική σου δύναμη είναι 200 ευρώ το μηνα
Μα έχουμε βάλει και πίνακα που δείχνει που είμαστε στο θέμα αγοραστικής δύναμης. Πάει το παραμύθι μη γίνουμε Βουλγαρια. μας πέρασε στο θέμα. Τωρα έρχεαι η Αλβανια
480 για σούπερ είναι υπερβολή για ένα άτομο.Καβαλάρης έγραψε: 24 Οκτ 2024, 10:05Και γράψανε ένα κάρο μαλακίες. Ελληνική δημοσιογραφία...Μαδουραίος έγραψε: 23 Οκτ 2024, 20:54Ο μήνας δεν βγαίνει ούτε με 1.500 ευρώ: Ο εφιάλτης της επιβίωσης για τον μέσο Έλληνα! «ΤΑ ΝΕΑ» έκαναν το αναλυτικό εξοδολόγιο για ένα μονομελές νοικοκυριό με έναν ενήλικο 30-40 ετών και για ένα τετραμελές νοικοκυριό με δύο ενηλίκους και δύο παιδιά!
Περίπου 800 είναι ο μισθός, 380 το ενοίκιο και τα βγάζω πέρα (με ελάχιστες ανέσεις όπως λέει το άρθρο). Αν έπαιρνα 1500 θα ήμουν πασάς. Τα νούμερα που δίνουν τα έχουν βγάλει από τον πάτο τους.
480 ευρώ σούπερ μάρκετ;;;; 220 αναψυχή και άθληση;;;; Και ποια είναι τα "λοιπά" που θέλουν 100 ευρώ;
Μαλακίες γράφουν, μην δίνετε σημασία.
220 δεν έχει βάλει μόνο για αναψυχή και άθληση, έχει μέσα και διακοπές και "πολιτισμό". Βάλε κάνα σινεμά/θέατρο τον μήνα, βάλε κάνα 800αρι για διακοπές μέσα στον χρόνο, βάλε να βγεις δύο φορές την εβδομάδα για κάνα καφέ ή ποτό, βάλε και ένα γυμναστήριο, βγαίνουν τα λεφτά. Θα μου πεις ο Parrot ούτε γυμναστήριο πάει, ούτε βγαίνει για καφέδες, άλλου παπά ευαγγέλιο αυτό.
Τα λοιπά για εμένα θα έπρεπε να είναι παραπάνω. Ρούχα δεν θα χρειαστεί να πάρεις μέσα στον χρόνο; Σε έναν οδοντίατρο δεν θα πας πχ για καθαρισμό; Ασφάλεια/τέλη/σέρβις για το αυτοκίνητο δεν θα πληρώσεις;
-
Εμπεδοκλής
400 / 30 ημέρες στρογγυλά 13 ευρώ την ημέρα. Ντάξει, και πιτόγυρα να τρως και να χέζεις είναι υπερβολή. Φυσικά, όλοι αυτοί οι υπολογισμοί είναι στο χέρι. Το τί τρώει ο καθένας και πόσο είναι σχετικό. Μπορείς να πάρεις γκούντα γερμανίας με 7 ευρώ το κιλό, μπορείς να πάρεις και γκούντα ολλανδίας με 12 ευρώ το κιλό, μπορείς και ημίσκληρο ηπείρου με 15 ευρώ το κιλό. Φυσικά δεν είναι το ίδιο γευστικά, ποιοτικά και θρεπτικά.Πτολεμαίος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 10:51Ενάμιση χιλιάρικο μόνος σου καλύπτεσαι μη λέμε μαλακίες.nyxtovios έγραψε: 23 Οκτ 2024, 21:03Αρχίδια καλύπτεσαι.Green Dragon έγραψε: 23 Οκτ 2024, 20:58 Υπερβολή, με 1500 καλύπτεσαι αν είσαι μόνος σου ακόμα και στο νοίκι και χωρίς να στριμώχνεσαι υπερβολικά. Οκ, πολυτέλειες δεν έχεις (1-2 ταβέρνες τον μήνα δεν είναι πολυτέλεια). Με 1000 όμως όχι, αν παίρνεις 1000 και είσαι στο νοίκι είσαι ξεκάθαρα φτωχός.
Θα πληρώνεις τα έξοδα σου και στην καλύτερη θα σου μένουν 100-200 ευρώ να τα φας όπου θες.
500 νοικι/λογαριασμοί+400 φαί +300 αυτοκίνητο/έκτακτα +100 πάγια έξοδα, τηλέφωνα κ.τ.λ.
Τόσο βγαίνει
Αν εγώ αυτή τη στιγμή έπαιρνα ενάμιση χιλιάρικο θα αγόραζα και μια χρυσή λίρα ανά 2 μήνες.
Μπορείς να πάρεις φασολάκια κατεψυγμένα με 2 ευρώ το κιλό αλλά μπορείς και φρέσκα με τρισήμισι. Δεν είναι το ίδιο.
-
Εμπεδοκλής
Πάντως, εγώ που το πολύ ανά δύο ή τρεις ημέρες πηγαίνω σούπερμαρκετ παρατηρώ το εξής μοτίβο. Από τις 26 που αρχίζουν και πέφτουν οι μισθοί αυξάνει ο κόσμος που το επισκέται. Έπειτα, το τελευταίο και το πρώτο Σαββάτο του μήνα πραγματικά γίνεται λαϊκό προσκύνημα με ουρές και μεγάλους τζίρους. Μετά τις πέντε με 15 του μήνα η κίνηση είναι σταθερή και ελαφρώς μειούμενη. Από τις 17 έως τις 25 κυριολεκτικά τα πράγματα είναι ψόφια. Και το έχουν καταλάβει και τα σούπερμάρκετ και δεν κάνουν ανεφοδιασμό με αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι να πάρεις όποιο γάλα, φρούτο, ψάρι, κρέας τους έχει μείνει.
Και το μάρκετ έχει ακριβύνει πολύ.
πχ παίρνω μια συγκεκριμένη γραβιέρα.
Εκει στον κόβιντ είχε 13ευρώ περίπου το κιλό.
Ένα μήνα μετά το ντου στην Ουκρανία πήγε 15 και τώρα που μιλάμε έχει 21.
Επειδή είμαι στην αλυσίδα τροφοδοσίας και ξέρω πως λειτουργεί, σε άλλο κλάδο που οι τιμές μια ζωή ανεβοκατέβαιναν, δε μπορώ να καταλάβω γιατί έχουμε σχεδόν 80% αύξηση τιμής. Ούτε μιλάμε για εποχικό είδος, ούτε για ευπαθές, ούτε για κάτι που η τιμή του εξαρτάται απο καιρικές συνθήκες. Μη μου το ρίξει κάποιος στα ρεύματα και τα μεταφορικά, αυτά τα έχουμε όλοι οι έμποροι. Συν οτι τώρα που το σκέφτομαι οι τιμές καυσίμων είναι σχεδόν σε ίδια επίπεδα με πριν τον κόβιντ.
Επειδή είμαι στην αλυσίδα τροφοδοσίας και ξέρω πως λειτουργεί, σε άλλο κλάδο που οι τιμές μια ζωή ανεβοκατέβαιναν, δε μπορώ να καταλάβω γιατί έχουμε σχεδόν 80% αύξηση τιμής. Ούτε μιλάμε για εποχικό είδος, ούτε για ευπαθές, ούτε για κάτι που η τιμή του εξαρτάται απο καιρικές συνθήκες. Μη μου το ρίξει κάποιος στα ρεύματα και τα μεταφορικά, αυτά τα έχουμε όλοι οι έμποροι. Συν οτι τώρα που το σκέφτομαι οι τιμές καυσίμων είναι σχεδόν σε ίδια επίπεδα με πριν τον κόβιντ.
Καρτέλ λέγεταιΕρμής έγραψε: 24 Οκτ 2024, 12:48 Και το μάρκετ έχει ακριβύνει πολύ.
- Μαδουραίος
Μα έστειλε επιστολή ο Κούλης στην Ούρσουλα για τα καρτέλ.Ετσι είπαν στον SKAIΕρμής έγραψε: 24 Οκτ 2024, 12:48 Και το μάρκετ έχει ακριβύνει πολύ.
Δεν ειναι καρτέλ αυτό, γιατί θα σου πουν πάρε την άλλη γραβιέρα που κάνει 15 η την άλλη στα 13, το θέμα είναι πως και εκείνη πριν κατάσταση έκανε 10 και 8 αντίστοιχα.
Ούτε και μπορείς να κάνεις κάτι απο τη στιγμή που έχουμε ελεύθερη οικονομία.
Το θέμα είναι οτι οι αυξήσεις σε κόστη δε βλέπω να ανταποκρίνονται στην άνοδο των τιμών, τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, με εξαίρεση το ρεύμα.
Ούτε και μπορείς να κάνεις κάτι απο τη στιγμή που έχουμε ελεύθερη οικονομία.
Το θέμα είναι οτι οι αυξήσεις σε κόστη δε βλέπω να ανταποκρίνονται στην άνοδο των τιμών, τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, με εξαίρεση το ρεύμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 24 Οκτ 2024, 12:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Δεν τρώω φρέσκα φασολάκια, δεν είμαι ψυχοπαθής.Εμπεδοκλής έγραψε: 24 Οκτ 2024, 12:31400 / 30 ημέρες στρογγυλά 13 ευρώ την ημέρα. Ντάξει, και πιτόγυρα να τρως και να χέζεις είναι υπερβολή. Φυσικά, όλοι αυτοί οι υπολογισμοί είναι στο χέρι. Το τί τρώει ο καθένας και πόσο είναι σχετικό. Μπορείς να πάρεις γκούντα γερμανίας με 7 ευρώ το κιλό, μπορείς να πάρεις και γκούντα ολλανδίας με 12 ευρώ το κιλό, μπορείς και ημίσκληρο ηπείρου με 15 ευρώ το κιλό. Φυσικά δεν είναι το ίδιο γευστικά, ποιοτικά και θρεπτικά.Πτολεμαίος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 10:51Ενάμιση χιλιάρικο μόνος σου καλύπτεσαι μη λέμε μαλακίες.nyxtovios έγραψε: 23 Οκτ 2024, 21:03
Αρχίδια καλύπτεσαι.
Τόσο βγαίνει
Μπορείς να πάρεις φασολάκια κατεψυγμένα με 2 ευρώ το κιλό αλλά μπορείς και φρέσκα με τρισήμισι. Δεν είναι το ίδιο.
Είναι θεοσκληρα. Φέτα πχ τρώω ΑΑ .
Μόλις τώρα έφτιαξα μακαρόνια με κιμά. 11 ευρώ ο κιμάς και 2 πακέτα barilla. Με 20 ευρώ θα φάω τώρα, το βράδυ, η γυναίκα που θα γυρίσει από τη δουλειά, θα φάω αύριο μεσημέρι εγώ και η γυναίκα και επίσης το βράδυ που θα σχολασω.
6-7 μερίδες φαι Α' ποιότητας. Όχι και άσχημα.
Δεν αναιρείται το γεγονός ότι το σούπερ μάρκετ παραειναι ακριβό προφανώς αλλά αν θες να τρως έξω πολλές φορές το μήνα με άνεση τότε θες άνω των 2k μισθό.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Επίσης αυτο που μου ειχε κάνει εντύπωση απο παλιά που ταξίδευα πολύ, είναι πως το μάρκετ με εξαίρεση την Ελβετία, παντού το βρήκα φτηνότερο απο εδώ.
Με αποκορύφωμα να βρω σε ολλανδέζικο μάρκετ το γιαουρτάκι το φάγε πιο φτηνά απο την Ελλάδα. Μιλάμε για εποχές και προ κρίσης ακόμη
Με αποκορύφωμα να βρω σε ολλανδέζικο μάρκετ το γιαουρτάκι το φάγε πιο φτηνά απο την Ελλάδα. Μιλάμε για εποχές και προ κρίσης ακόμη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 24 Οκτ 2024, 12:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Πτολεμαίος
Κι εγώ δουλεύω και η γυναίκα.nyxtovios έγραψε: 24 Οκτ 2024, 11:19Άμα δουλεύεις μια χαρά αρχιδια φαΐ προλαβαίνεις να μαγειρεύεις. Και άμα θες να τρως σωστό φαι και όχι ρύζι και μακαρόνια, κοστιζει πολύ περισσότερο από 300 το μήνα.Πτολεμαίος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 10:51Ενάμιση χιλιάρικο μόνος σου καλύπτεσαι μη λέμε μαλακίες.nyxtovios έγραψε: 23 Οκτ 2024, 21:03
Αρχίδια καλύπτεσαι.
Τόσο βγαίνει
Δεν είπα ότι δεν καλύπτεσαι με 1500. Λέω ότι η αγοραστική σου δύναμη είναι 200 ευρώ το μηνα
Μια χαρά προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε.
Πχ εγώ σήμερα είμαι απογευματινή βάρδια και η γυναίκα πρωινή
Έφτιαξα μακ-κιμα. Κάπως έτσι δουλεύει.
Ναι λέμε όμως για κάποιον που μένει μόνος του και επίσης δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν όλοι.Πτολεμαίος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 12:56Κι εγώ δουλεύω και η γυναίκα.nyxtovios έγραψε: 24 Οκτ 2024, 11:19Άμα δουλεύεις μια χαρά αρχιδια φαΐ προλαβαίνεις να μαγειρεύεις. Και άμα θες να τρως σωστό φαι και όχι ρύζι και μακαρόνια, κοστιζει πολύ περισσότερο από 300 το μήνα.Πτολεμαίος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 10:51
Ενάμιση χιλιάρικο μόνος σου καλύπτεσαι μη λέμε μαλακίες.
Εγώ δεν προλαβαίνω για παράδειγμα και κάθε μήνα έχω μινιμουμ έξοδα 1800 ευρώ.
1500 ευρώ δεν είναι πολλά. Αν ήταν να παρω τόσα δηλαδή καλύτερα να πάω να μείνω με τη μάνα μου.
Απλά ένα στάδιο πάνω από το να φυτοζωείς είναι το 1500 και η πλάκα είναι ότι θεωρείται μεγάλος μισθός.
Ξεχνάς αγορά αυτοκίνητου ή οτιδήποτε άλλου έχει σημαντικό κόστος.
Εκτός και αν σε ταζίουν και οι γονείς. Αλλά εδώ μιλάμε για έναν που είναι ανεξάρτητος.
- Πτολεμαίος
Σόρρυ ρε μάν αλλά τι έξοδα είναι αυτά των 1800 ευρώ;nyxtovios έγραψε: 24 Οκτ 2024, 13:05Ναι λέμε όμως για κάποιον που μένει μόνος του και επίσης δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν όλοι.Πτολεμαίος έγραψε: 24 Οκτ 2024, 12:56Κι εγώ δουλεύω και η γυναίκα.nyxtovios έγραψε: 24 Οκτ 2024, 11:19
Άμα δουλεύεις μια χαρά αρχιδια φαΐ προλαβαίνεις να μαγειρεύεις. Και άμα θες να τρως σωστό φαι και όχι ρύζι και μακαρόνια, κοστιζει πολύ περισσότερο από 300 το μήνα.
Εγώ δεν προλαβαίνω για παράδειγμα και κάθε μήνα έχω μινιμουμ έξοδα 1800 ευρώ.
1500 ευρώ δεν είναι πολλά. Αν ήταν να παρω τόσα δηλαδή καλύτερα να πάω να μείνω με τη μάνα μου.
Απλά ένα στάδιο πάνω από το να φυτοζωείς είναι το 1500 και η πλάκα είναι ότι θεωρείται μεγάλος μισθός.
Ξεχνάς αγορά αυτοκίνητου ή οτιδήποτε άλλου έχει σημαντικό κόστος.
Εκτός και αν σε ταζίουν και οι γονείς. Αλλά εδώ μιλάμε για έναν που είναι ανεξάρτητος.
Και μάλιστα μίνιμουμ;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 13 Απαντήσεις
- 306 Προβολές