!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Ανδροπαραδίνομαι έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:25 Α για αυτό προσβλήθηκες. Πες έτσι. Ζωοφιλοι = σκυλογατοφιλοι. Τα άλλα ζώα να!! Μας
οχι ίσα και όμοια, μην το παρακάνεις.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Πτολεμαίος έγραψε: 16 Οκτ 2024, 22:04 Ωραίες οι τοποθετήσεις σας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τρώμε τα χταπόδια.

Η δική μου άποψη είναι η εξής απλή.
Οποιοδήποτε φαγώσιμο ζώο θα με κατασπαραζε αν απλά είχε το μέγεθος, οφείλω να το φάω με όρεξη και στα παπάρια μου αν είναι έξυπνο ,νοημοσύνη, τρυφερότητα και λοιπά.

Νομίζετε ότι αν συναντούσατε ένα χταπόδι πχ διαμέτρου 5 μέτρων θα έλεγε "είμαι νοήμον, αυτό το δίποδο μαλακιστηρι που βλέπω είναι κι αυτό νοήμον, οπότε όχι, δεν θα το φάω";
Καπως ετσι σκεφτονται οι γοριλλες και δεν σε μασουλανε αν σε πετυχουν πουθενα.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

Ανδροπαραδίνομαι έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:25
aLiCat έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:22
AlienWay έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:18 Πολλά ζώα είναι άξια σεβασμού. Τι πα να πει αυτό. Οτι δεν θα τα φάμε λόγω σεβασμού;
Είναι θέμα επιλογής του καθένα. Σου λέει ο άλλος, θα έτρωγε σκυλιά και γατιά, αλλά όχι χταπόδι. :102:
Α για αυτό προσβλήθηκες. Πες έτσι. Ζωοφιλοι = σκυλογατοφιλοι. Τα άλλα ζώα να!! Μας
Το ανέφερα ως κραυγαλέο παράδειγμα. :hammer:

Για να συνεχίσω με τα παραδείγματα, π.χ.εγώ δεν έχω φάει ποτέ, κι ούτε θέλω, λαγό και κουνέλι που πολλοί συνηθίζουν.
Ή και κρέας από άλογο.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Προτιμώ την θεωρία που λέει οτι τα χταπόδια είναι εξωγήινης προέλευσης.

Τα τρώω όμως και θα συνεχίσω. Ακόμα και αν ρισκάρω να σκάσουν μύτη τα ξαδέρφια τους με τα διαστημόπλοια και μας γαμήσουν.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
aLiCat

enaon έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:27
Ανδροπαραδίνομαι έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:25 Α για αυτό προσβλήθηκες. Πες έτσι. Ζωοφιλοι = σκυλογατοφιλοι. Τα άλλα ζώα να!! Μας
οχι ίσα και όμοια, μην το παρακάνεις.
:003: :smt023
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Otto Weininger έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:41 Προτιμώ την θεωρία που λέει οτι τα χταπόδια είναι εξωγήινης προέλευσης.

Τα τρώω όμως και θα συνεχίσω. Ακόμα και αν ρισκάρω να σκάσουν μύτη τα ξαδέρφια τους με τα διαστημόπλοια και μας γαμήσουν.
:lol:
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

aLiCat έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:41

Είναι θέμα επιλογής του καθένα. Σου λέει ο άλλος, θα έτρωγε σκυλιά και γατιά, αλλά όχι χταπόδι. :102:
Α για αυτό προσβλήθηκες. Πες έτσι. Ζωοφιλοι = σκυλογατοφιλοι. Τα άλλα ζώα να!! Μας

Για να συνεχίσω με τα παραδείγματα, π.χ.εγώ δεν έχω φάει ποτέ, κι ούτε θέλω, λαγό και κουνέλι που πολλοί συνηθίζουν.
Ή και κρέας από άλογο.
έχω πεθυμήσει να φάω ένα κουνέλι σπιτίσιο κοκκινιστό, με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.
:rtfm:
giorgos mpekos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από giorgos mpekos »

τα χταπόδια. Πάνε ο. κούκος αιδονι πια στο σουπερμαρκετ και όμως γιατί αυτά και όχι τα ζωα.που τρώμε το κρέας για να χωρτασουμε αλλά τα χταπόδια γιατί είναι πιο φιλικά για τους ανθρώπους.γιατι ποτέ γιναν φιλικά.ανεβασαν. Τις τιμές γιατι γινανφιλικα τι παπά πουλάνε χαχαχχαχα. παντως γιαυτο ήμαστε καταραμένοι γιατί απολαμβάνουμε που τρώμε και όχι μόνο. Τα χταπόδια αλλά οτιδήποτε αυτή είναι η ευχή και η. κατάρα.
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

AlienWay έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:18 Πολλά ζώα είναι άξια σεβασμού. Τι πα να πει αυτό. Οτι δεν θα τα φάμε λόγω σεβασμού;
Ακριβώωωωως!

"Ο άλλος", όμως, αντίθετα με το αρθρο του νηματοθέτη δεν σε παρακαλάει να μην φας, είτε απο ευσπλαχνία, είτε απο σεβασμό, είτε απο οποιαδήποτε άλλη μπαρούφα. Έχοντας ο ίδιος καταναλώσει μισό τόνο χταποδάκι χαλαρά, ξέρει καλά της γοητείες που προσφέρει αυτός ο υπέροχος μεζές!

Απλά έχει διαπιστώσει οτι η μελέτη και ο στοχασμός πάνω σ' αυτήν την σχεδόν εξωγήινη βιολογία, του προσφέρει πολύ περρισότερο απο' το να την χλαπακιάζει με τσίπουρα. Όσο και να θες, δεν μπορείς να το πεις αυτό για τις γάτες. Αναλογικά την ίδια βιολογία με εμάς έχουν.

Ου παντώς πλειν εις Κόρινθον.
Imperium

Otto Weininger έγραψε:Προτιμώ την θεωρία που λέει οτι τα χταπόδια είναι εξωγήινης προέλευσης.

Απλα δεν σε έχουν γοητεύσει αρκετά. Είσαι όμως σε καλό δρόμο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 17 Οκτ 2024, 00:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
aLiCat

kongrosian έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:44

Ή και κρέας από άλογο.
έχω πεθυμήσει να φάω ένα κουνέλι σπιτίσιο κοκκινιστό, με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.
:a040: Το καημένο το κουνελάκι...
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Niki έγραψε: 16 Οκτ 2024, 20:19 Μπράβο τα είπε όλα.
Συμφωνώ σε όλα.
Για αυτούς τους λόγους σταμάτησα εδώ και τέσσερα χρόνια να τρώω χταπόδια αν και ήτανε από τους αγαπημένους μου μεζέδες.
Ούτε τον άντρα μου αφήνω να παραγγείλει χταπόδι ούτε τα παιδιά.
Όσους φίλους βγάλουμε για φαγητό και ζητήσουν χταπόδι τους ενημερώνουμε ότι δεν γίνεται να φάνε χταπόδι μαζί μας και το σέβονται.

Θυμάμαι μικρή βουτούσα κοντά σε μια θαλάμη που είχα βρει ένα χταπόδι μικρό και του έδινα όστρακα και τα έπαιρνε και έτρωγε.
Κάθε μέρα το τάιζα ψάρια όστρακα και περίμενα να μεγαλώσει να το βγάλω. :oops:
Με τον καιρό όποτε βουτούσα με φαγητό ερχότανε μόνο του κοντά μου. :romance-hearteyes:
Μια φορά όπως βούτηξα με τα ψάρια κομμένα μέσα στο δίχτάκι φάνηκε μια σμέρνα και το χταπόδι αν και μικρό βγήκε από την θαλάμη πήγε να με υπερασπιστεί και η σμέρνα το πετσόκοψε.
Το έλεγα και με κοροίδευαν ότι δεν έχει τόσο μυαλό το χταπόδι.
Ήμουνα παιδάκι και πίστεψα τους μεγάλους.
Όμως με τα χρόνια κατέληξα ότι γνωρίζω πολλούς ανθρώπους με λιγότερο μυαλό από ενός χταποδιού.
Είναι πανέξυπνα.
Ναι κάποια στιγμή απέκτησες αυτογνωσία
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Otto Weininger έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:41 Προτιμώ την θεωρία που λέει οτι τα χταπόδια είναι εξωγήινης προέλευσης.

Σκληρός καριολης αλλά θα μας πάρεις στον λαιμό σου όλους
Imperium

aLiCat έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:52
kongrosian έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:44

Ή και κρέας από άλογο.
:a040: Το καημένο το κουνελάκι...
Μμμμ, τι μου θύμισες, έφαγα ένα προχθες, στιφάδο το έκανε η δικιά μου, μου είχε λείψει.
giorgos mpekos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από giorgos mpekos »

γιατί. Δε θα τρώνε. τα χταπόδια θα τρώνε. Τους ανθρώπους όλη η μαφια έχει φάει κόσμο και κοσμακη από το. Μπομπαρδισμο και τη μόλυνση και αντιμετώπιση κοινοτικών ομαδων. αλλά τότε κανεις. Δε μιλάει φέρανε τους εξωγηνους αλλά δε μας τους δείχνουν τι. Κρίμα που ψάχνουν για κορόιδα . Άμα τους έχετε δείξτε τους ρε . Βγαλατε και τα χταπόδια οτι δεν είναι από τη γη είναι από το φεγγάρι και κατέβηκαν. Ρε τι άλλο θα σκεφτούν οι άτιμη αλλά όλη αυτή έχουν σκοτώσει κάτι εκατομμύρια.κοσμακη και τους πήρε ο. Πόνος για τα Ούφο . Και για τα πρόβατα που τρώνε τι έγινε τόσα χρόνια δεν είπανε .κουβέντα τώρα θυμήθηκαν τα χταπόδια. Γιατί πήγαν η τιμές στο θεό αύριο μεθαύριο το ίδιο θα λένε για το πιτογυρο . Μόνο τότε θα το θυμηθούν αλλά θα ξεχνούν τα εγκλήματα σε βάρος των ανθρώπων
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”