!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τώρα που παρήλθαν τα μνημόνια, αξίζει να ειπωθεί και αυτό.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Τώρα που παρήλθαν τα μνημόνια, αξίζει να ειπωθεί και αυτό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Green Dragon έγραψε: 12 Μάιος 2023, 17:04
Kauldron έγραψε: 11 Μάιος 2023, 23:38 Ξαναρωτάω, εσύ χρειάζεσαι να σηκώνεις περισσότερα από 80 ευρώ τη μέρα?
Ναι, άπειρες φορές. Αρκετές από αυτές υπερπολλαπλάσια.
Ε, άμα έχεις τόσα φράγκα ρε μαν, δε τραβάς και πολύ μεγάλο ζόρι.
Για 'μας τους φτωχομπινέδες, δεν άλλαξε και τίποτα. Και εμείς είμαστε οι περισσότεροι. Συνεπώς με βάση τους κανόνες της δειμοκρατίας ΣΑΣ, εμείς κάνουμε κουμάντο.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

AlienWay έγραψε: 10 Μάιος 2023, 12:48 Γιατί ναι μεν τα μνημόνια ήταν μονόδρομος για τη θέση που είχε φτάσει η διαχρονικά πάσχουσα ελληνική οικονομία, ναι μεν ένα grexit ισοδυναμούσε με αυτοκτονία και άτακτη χρεωκοπία,

ΑΛΛΑ

έχει απομείνει και μία εύλογη πικρία τώρα πια που καταλάγιασε η καταιγίδα.

στον συγκεκριμένο αναγνωρίζω τις αγνές και πατριωτικές προθέσεις του, δυστυχώς όμως δεν είχε και το απαιτούμενο πολιτικό ανάστημα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Kauldron

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 12 Μάιος 2023, 19:25
AlienWay έγραψε: 10 Μάιος 2023, 12:48 Γιατί ναι μεν τα μνημόνια ήταν μονόδρομος για τη θέση που είχε φτάσει η διαχρονικά πάσχουσα ελληνική οικονομία, ναι μεν ένα grexit ισοδυναμούσε με αυτοκτονία και άτακτη χρεωκοπία,

ΑΛΛΑ

στον συγκεκριμένο αναγνωρίζω τις αγνές και πατριωτικές προθέσεις του, δυστυχώς όμως δεν είχε και το απαιτούμενο πολιτικό ανάστημα
Εν τω μεταξύ πού την είδε καταλαγιασμένη τη καταιγίδα το τυπάκι, κανείς δε ξέρει.
Αναρωτιέμαι για μερικούς σε ποιό πλανήτη ζουν.
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Bill Hicks έγραψε: 12 Μάιος 2023, 19:03
Ναύτης έγραψε: 10 Μάιος 2023, 12:54 Ωραίος ο Καραμανλής, εκφραστής του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Αν είχε λίγο από το τσαγανό του μπάρμπα του, μπορεί και να είχαμε γλιτώσει απ' το κωλόσογο.
κοινωνικός φιλελευθερισμός a.k.a. να φάνε και τα δικά μας παιδιά

ο μπάρμπας του όρισε την ιδεολογία τού κόμματος ως ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό.

(άλλο αν εθνικοποίησε το σύμπαν :smt005: )
Άλλο πράγμα ήταν ο φιλελευθερισμός τότε, άλλο στα '90s και άλλο τώρα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Kauldron έγραψε: 12 Μάιος 2023, 19:11
Kauldron έγραψε: 11 Μάιος 2023, 23:38 Ξαναρωτάω, εσύ χρειάζεσαι να σηκώνεις περισσότερα από 80 ευρώ τη μέρα?
Για 'μας τους φτωχομπινέδες, δεν άλλαξε και τίποτα. Και εμείς είμαστε οι περισσότεροι. Συνεπώς με βάση τους κανόνες της δειμοκρατίας ΣΑΣ, εμείς κάνουμε κουμάντο.
Τι τόσα φράγκα βρε, δηλαδή αν χρειάζεται να σηκώσω 600 ευρώ είμαι πλούσιος; Δεν είπα ότι είμαι στην πείνα, αν ήμουν μπορεί να νόμιζα ότι δεν με αφορά (μέχρι να με απέλυε αυτός που χρειαζόταν να σηκώσει 600 και δεν μπορούσε :lol: ).
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Green Dragon έγραψε: 12 Μάιος 2023, 20:21
Kauldron έγραψε: 12 Μάιος 2023, 19:11

Τι τόσα φράγκα βρε, δηλαδή αν χρειάζεται να σηκώσω 600 ευρώ είμαι πλούσιος; Δεν είπα ότι είμαι στην πείνα, αν ήμουν μπορεί να νόμιζα ότι δεν με αφορά (μέχρι να με απέλυε αυτός που χρειαζόταν να σηκώσει 600 και δεν μπορούσε :lol: ).
600 τη μέρα ρε μαν? :o Αν χρειάζεσαι 600 θ' αρχίσεις να τα σηκώνεις κάποιες μέρες πρίν. Τόσο δύσκολο είναι? Μ' αυτό το μαλάκα που μας κυβερνούσε είχαμε πολύ χειρότερα, πχ δε μπορούσες να πάς 10 χλμ, αν ο προορισμός σου ήταν σε άλλο νομό. Αυτό δεν είναι χειρότερο? Υπήρχαν άνθρωποι που χρειαζόταν να πηγαίνουν από χωριά για ν' αποφύγουν τους πιγκουίνους.
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Kauldron έγραψε: 12 Μάιος 2023, 20:28
Green Dragon έγραψε: 12 Μάιος 2023, 20:21 Τι τόσα φράγκα βρε, δηλαδή αν χρειάζεται να σηκώσω 600 ευρώ είμαι πλούσιος; Δεν είπα ότι είμαι στην πείνα, αν ήμουν μπορεί να νόμιζα ότι δεν με αφορά (μέχρι να με απέλυε αυτός που χρειαζόταν να σηκώσει 600 και δεν μπορούσε :lol: ).
600 τη μέρα ρε μαν? :o Αν χρειάζεσαι 600 θ' αρχίσεις να τα σηκώνεις κάποιες μέρες πρίν. Τόσο δύσκολο είναι? Μ' αυτό το μαλάκα που μας κυβερνούσε είχαμε πολύ χειρότερα, πχ δε μπορούσες να πάς 10 χλμ, αν ο προορισμός σου ήταν σε άλλο νομό. Αυτό δεν είναι χειρότερο? Υπήρχαν άνθρωποι που χρειαζόταν να πηγαίνουν από χωριά για ν' αποφύγουν τους κωλόμπατσους.
Ναι και μετά χρειάζεσαι άλλα 500 σε τρεις μέρες και δεν μπορείς, πρέπει να περιμένεις να τραβήξεις πρώτα τα 600 :smt005:

Τεσπα, δεν γίνεται συζήτηση με αρνητές των γεγονότων. Πήγαινε να πετάξεις ντομάτες σε καμιά τοπική της ΝΔ.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Green Dragon έγραψε: 12 Μάιος 2023, 20:30
Kauldron έγραψε: 12 Μάιος 2023, 20:28
Green Dragon έγραψε: 12 Μάιος 2023, 20:21 Τι τόσα φράγκα βρε, δηλαδή αν χρειάζεται να σηκώσω 600 ευρώ είμαι πλούσιος; Δεν είπα ότι είμαι στην πείνα, αν ήμουν μπορεί να νόμιζα ότι δεν με αφορά (μέχρι να με απέλυε αυτός που χρειαζόταν να σηκώσει 600 και δεν μπορούσε :lol: ).
600 τη μέρα ρε μαν? :o Αν χρειάζεσαι 600 θ' αρχίσεις να τα σηκώνεις κάποιες μέρες πρίν. Τόσο δύσκολο είναι? Μ' αυτό το μαλάκα που μας κυβερνούσε είχαμε πολύ χειρότερα, πχ δε μπορούσες να πάς 10 χλμ, αν ο προορισμός σου ήταν σε άλλο νομό. Αυτό δεν είναι χειρότερο? Υπήρχαν άνθρωποι που χρειαζόταν να πηγαίνουν από χωριά για ν' αποφύγουν τους κωλόμπατσους.
Ναι και μετά χρειάζεσαι άλλα 500 σε τρεις μέρες και δεν μπορείς, πρέπει να περιμένεις να τραβήξεις πρώτα τα 600 :smt005:

Τεσπα, δεν γίνεται συζήτηση με αρνητές των γεγονότων. Πήγαινε να πετάξεις ντομάτες σε καμιά τοπική της ΝΔ.
A, ε, εντάξει ρε μαν. Εσύ ανά βδομάδα χαλάς ένα χιλιάρικο, ε, τί να κάνουμε.
Ο Χέλης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 12 Μάιος 2023, 12:42
hellegennes έγραψε: 12 Μάιος 2023, 11:56
Otto Weininger έγραψε: 12 Μάιος 2023, 09:18 Φίλε, μάλλον ζεις σε δικό σου μικρόκοσμο, δεν εξηγείται αλλιώς.
Τους 6 μήνες ζαιων η αγορά αγκομαχουσε, το κράτος δεν πλήρωνε πέρα από μισθούς δημοσίων και συντάξεις ή πλήρωνε έναντι, επιχειρήσεις γαμηθηκαν με το κλείσιμο των τραπεζών, συμφωνίες πάγωσαν με το κλείσιμο των τραπεζών και μετά από όλα αυτά μας ξεσκισαν στους φόρους και τις προκαταβολές.
Μη μας τρελάνεις πια.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας. Αρκεί τα εισοδήματα του να είναι αισθητα πάνω από το αφορολόγητο και έχει αντιληφθεί με την μια με ποια κυβέρνηση τον γαμουσαν και με ποια όχι.
Μα τι είναι αυτά που λες; Σε ποιους δείκτες αντικατοπτρίζονται όλα αυτά; Εγώ ζω στον μικρόκοσμό μου ή εσείς που προβάλλετε τις εντυπώσεις σας πάνω στην πραγματικότητα;

Μην μου απαντήσεις με γενικότητες, σε παρακαλώ. Οι μόνες σεβαστές απαντήσεις σ' αυτό που ρωτάω είναι στοιχεία για το τονισμένο ή ότι κάνεις λάθος και τελείωσε. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν αγενές.
Μείωση του ΑΕΠ κατά 1,9% q-o-q σε σταθερές τιμές μετράει, ή και τότε είχαν μπερδευτεί με τον πληθωρισμό και δεν το είχαν υπολογίσει καλά;
Αφού είπα, εξυπνάκια, μόνο τον Ιούλιο και λίγο τον Αύγουστο επηρεάστηκε η οικονομία. Στο επόμενο τετράμηνο είχαμε αύξηση 1,7%. Συνολικά το ΑΕΠ του 2015 ήταν ελάχιστα πιο κάτω από του 2014 (στο 99,7% του 2015) κι αυτό έχοντας παραλάβει οικονομία σε σημαντική πτώση. Το να το ονομάζεις αυτό "πάγωμα της οικονομίας" όταν στα 2 χρόνια του Σαμαρά είχαμε πτώση 10% στο ΑΕΠ είναι τριγελοίο.

Κι επίσης κόψ'το αυτό που παραλλάσσεις πράγματα που έχω πει, όπως έκανε ο stavmanr. Δεν είπα ποτέ "μπερδεύτηκαν με τον πληθωρισμό". Ρέπεις επικίνδυνα προς τον κρετινισμό. Αν δεν μπορείς να κάνεις ακριβή παράθεση ή δεν θυμάσαι τι είπα, σε παρακαλώ να μην το μεταφέρεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Η στιγμή που ένας μπακάλης στη Σταυρούπολη είναι καλύτερος στα οικονομικά από όλους τους υπουργούς οικονομικών της ΝΔ κύριοι.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 12 Μάιος 2023, 15:23 Οτι δηλαδή δεν ξέρω τι και κάθε πότε με πληρωνανε, δεν ξέρω τι εφορία μου ερχόταν, τι ΕΝΦΙΑ κλπ, δεν ξέρω οι εισαγωγείς που συνεργαζομουν τι ζητούσαν και τι κάλυπταν ώστε να τα συγκρίνω με σήμερα;

Πλάκα μάλλον κάνεις.
Η ατομική σου εικόνα δεν σημαίνει τίποτα για το σύνολο. Μπορείς να μιλήσεις για τον εαυτό σου, αλλά όχι για το τι συνέβη στην χώρα γενικά. Αν το πας έτσι, εγώ το 2015 είχα 88% άνοδο, το 2016 είχα 35% άνοδο και το 2017 είχα 24% άνοδο. Καταφανώς αυτό δεν λέει τίποτα για το σύνολο της οικονομίας της χώρας, αλλιώς θα ήμασταν ήδη Ολλανδία.

Σου ζητάω δείκτες που να δείχνουν κάποια επιδείνωση της οικονομίας σε σχέση με τα 2 προηγούμενα έτη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Kauldron έγραψε: 12 Μάιος 2023, 20:49
Green Dragon έγραψε: 12 Μάιος 2023, 20:30 Ναι και μετά χρειάζεσαι άλλα 500 σε τρεις μέρες και δεν μπορείς, πρέπει να περιμένεις να τραβήξεις πρώτα τα 600 :smt005:

A, ε, εντάξει ρε μαν. Εσύ ανά βδομάδα χαλάς ένα χιλιάρικο, ε, τί να κάνουμε.
Ο Χέλης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Δεν τα χαλάω στα μπουζούκια, μπορεί να χρειάζονται για την εταιρεία.

Ντομάτες βρήκες;
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

τι εκαναν τα μνημονια? :giggle:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Eθνικοκοινωνιστης την 13 Μάιος 2023, 08:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Kauldron έγραψε: 12 Μάιος 2023, 19:41
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 12 Μάιος 2023, 19:25

ΑΛΛΑ

Εν τω μεταξύ πού την είδε καταλαγιασμένη τη καταιγίδα το τυπάκι, κανείς δε ξέρει.
Αναρωτιέμαι για μερικούς σε ποιό πλανήτη ζουν.
:lol:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Kauldron έγραψε: 10 Μάιος 2023, 13:25

ΑΛΛΑ

Από πού "παρήλθαν τα μνημόνια"? Δε μας "ξανάβαλε ο σύριζα σ' ένα νέο, αχρείαστο μνημόνιο"?
:giggle: :giggle: :giggle: :giggle:

Αλαιν ντε Μπενουα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”