!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Θσ θελατε να εισαστε δημοσιος υπαλληλος? Αιτιολογηστε
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Re: Θσ θελατε να εισαστε δημοσιος υπαλληλος? Αιτιολογηστε
Ναι αλλά στην Ελλάδα το κράτος χρεοκόπησε , και οι υπάλληλοι του δεν υπέστησαν καμία συνέπεια , παγκόσμιο φαινόμενο σοβαρού κράτους με σωστή διαχείριση 
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Οι μισθοί στο δημόσιο είναι για τον πεοντα πλέον, άσε που παίζουν συνέχεια μπλοκάκια. Στην υπηρεσία που δούλευα υπήρχαν ψυχίατροι 40αρηδες που τους έδιναν 700 ευρώ το μήνα χωρίς δώρα βέβαια που έχουν κοπεί από το δημόσιο παντού και την άδεια δεν την πλήρωνεσε.. Τρελές ευκαιρίες, μην ξεχάσετε να τρέξετε.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε έγιναν 200.000 προσλήψεις μονίμων στο δημόσιο σε λίγες μέρες.enterprise-psi έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 07:30 Ναι αλλά στην Ελλάδα το κράτος χρεοκόπησε , και οι υπάλληλοι του δεν υπέστησαν καμία συνέπεια , παγκόσμιο φαινόμενο σοβαρού κράτους με σωστή διαχείριση![]()
Την ώρα που ο πρωθυπουργός περιγράφει ότι έφυγε η γη κάτω από τα πόδια του αυτό που έκανε ήταν να δημιουργήσει μια κιβωτό του Νώε για να σώσει όσα ζώα μπορούσε. Παράλληλα κατάργησε το αφορολογητο, διπλασίασε τα καύσιμα και τις ασφαλιστικές εισφορές, και τριπλασίασε τους φορους σε επιχειρήσεις που δεν είχαν πια πελάτες. Το πετρέλαιο θέρμανσης διπλασιάστηκε και το ΦΠΑ πήγε από το 11 στο 24. Η βενζίνη είχε 0.80 και πήγε 1.80 σε ένα μήνα.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos
Και πολλά έπαιρναν..Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 07:52 Οι μισθοί στο δημόσιο είναι για τον πεοντα πλέον, άσε που παίζουν συνέχεια μπλοκάκια. Στην υπηρεσία που δούλευα υπήρχαν ψυχίατροι 40αρηδες που τους έδιναν 700 ευρώ το μήνα χωρίς δώρα βέβαια που έχουν κοπεί από το δημόσιο παντού και την άδεια δεν την πλήρωνεσε.. Τρελές ευκαιρίες, μην ξεχάσετε να τρέξετε.
Γι'αυτό τρέχουν όλοι να φύγουν από το δημόσιο;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 07:52 Οι μισθοί στο δημόσιο είναι για τον πεοντα πλέον, άσε που παίζουν συνέχεια μπλοκάκια. Στην υπηρεσία που δούλευα υπήρχαν ψυχίατροι 40αρηδες που τους έδιναν 700 ευρώ το μήνα χωρίς δώρα βέβαια που έχουν κοπεί από το δημόσιο παντού και την άδεια δεν την πλήρωνεσε.. Τρελές ευκαιρίες, μην ξεχάσετε να τρέξετε.
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
Αυτό που προκαλεί το πρόβλημα της τεμπελιάς στο δημόσιο είναι το υπεράριθμο.
Όταν ο τομέας δεν είναι υπεράριθμος, οι υπάλληλοι δεν σηκώνουν κεφάλι. Εκ των πραγμάτων.
Όταν ο τομέας δεν είναι υπεράριθμος, οι υπάλληλοι δεν σηκώνουν κεφάλι. Εκ των πραγμάτων.
Δύο μήνες πριν καταρρεύσει η Ελλάδα το εμβληματικό κόμμα τον εργαζομένων το ΚΚΕ δήλωσε ότι ο κατώτερος μισθός δημοσίου έπρεπε να είναι 2.400 ευρώ. Την ίδια ώρα στον ιδιωτικό τομέα κανένας δεν μπορούσε να κερδίσει πάνω από 400 ε για να πληρώσει εργαζόμενο ενώ οι ασφαλιστικές του εισφορές ήταν γύρω στα 800ευρω. Όλα για το δημόσιο.
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Προφανώς συμπληρώνουν εισόδημα με δικά τους γραφεία, και όσο να ναι όταν έχεις κάποιους ασθενείς δικούς σου για χρόνια και συναδέλφους, δεν είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση. Αλλά ναι, φεύγουν, όταν μιλάμε για τέτοιες ειδικότητες όταν κουράζονται, και τη βγάζουν μόνο με ραντεβου. Και το ότι κάπου είναι από συνθήκες και μισθούς σκατα, δε σημαίνει πως σηκώνονται και φεύγουν όλοι και μένουν άδεια τα γραφεία και οι επιχειρήσεις. Αντικειμενικά είναι σκατα.Σέλευκας έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 07:56Γι'αυτό τρέχουν όλοι να φύγουν από το δημόσιο;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 07:52 Οι μισθοί στο δημόσιο είναι για τον πεοντα πλέον, άσε που παίζουν συνέχεια μπλοκάκια. Στην υπηρεσία που δούλευα υπήρχαν ψυχίατροι 40αρηδες που τους έδιναν 700 ευρώ το μήνα χωρίς δώρα βέβαια που έχουν κοπεί από το δημόσιο παντού και την άδεια δεν την πλήρωνεσε.. Τρελές ευκαιρίες, μην ξεχάσετε να τρέξετε.
Σέλευκας έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 07:251. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει μονιμότητα αν δεν είσαι καλός φεύγεις.Στρακαστρουκας έγραψε: 30 Ιουν 2021, 17:40 Στις ΗΠΑ, εχουν περιπου 3 εκατομμυρια δημοσιους υπαλληλους γιατι προφανως ειναι απαραιτητοι για να λειτουργησει μια οποιαδηποτε κυβερνηση. Ειναι λοιπον μια απολυτως απαραιτητη δουλεια. Στην Ελλαδα ομως ακουμε τα τελευταια χρονια διαφορα εναντια στους δημοσιους υπαλληλους. Εσεις θα θελατε να γινετε δημοσιοι υπαλληλοι? Αν οχι γιατι? Αντιπαθειτε την σταθερη δουλεια? Δεν γουσταρετε τον σταθερο μισθο? Αν ειστε απο κεινους που θεωρουν το δημοσιουπαλληλικη "κομμουνισμο" πως εξηγειτε τους 3 εκατομμυρια δημοσιους υπαλληλους που εχουν οι ΗΠΑ?
2. Στις ΗΠΑ μπορείς να βρεις δουλειά και έξω από το δημόσιο
3. Στις ΗΠΑ ισχύει το κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι, ενώ εδώ το κάλιο δέκα και στο χέρι παρά πέντε και καρτέρι.
4. Στις ΗΠΑ το δημόσιο είναι για να προσφέρει υπηρεσίες όχι για να τακτοποιεί άτομα
5. Στις ΗΠΑ οι μισθοί καθορίζονται από την οικονομία και πληρώνονται με εθνικό νόμισμα. Εδώ η οικονομία μπορεί να πληρώσει 100 ευρώ και πληρώνει 1500 με νόμισμα Γερμανίας και όχι Ελλάδας.
6. Στις ΗΠΑ δεν κλείνουν το 50% των θέσεων εργασίας σε ένα χρόνο για να ταισουν τους ΔΥ για ένα μήνα και μετά με δανεικά από τις επόμενες γενιές.
7. Στις ΗΠΑ υπάρχει το κράτος για να παράγει η κοινωνία προϊόντα και να τα πουλάει και όχι για να καταναλώνει τους παραγωγούς. Εδώ υπήρχαν οι παραγωγοί και τους εξαργύρωσαν για να αγοράσουν οι ΔΥ κινητά και να πάνε ταξίδια και μετά που δεν υπήρχαν παραγωγοί δανείστηκαν.
8. Στην Αμερική δεν έκαναν Κάπιταλ κοντρόλ χωρίς να κόψουν μισθούς ΔΥ όπως εδώ.
9 στην Αμερική δεν είχαν 60.000 ΔΥ χωρίς να έχουν πάει ποτέ στη δουλειά επί 30 χρόνια και χωρίς να ξέρει ούτε το κράτος γιατί τους στέλνει μισθό με τον ταχυδρόμο κάθε μήνα
10. Στην Αμερική δεν βγαίνει στη σύνταξη κανένας στα 35
11. Στην Αμερική δεν θα έπαιρνε κάποιος 20 διδακτορικά για να μπει στο δημόσιο οδοκαθαριστης
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
- ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
- Ὁ ἴδιος ἀρνεῖται κάθε τίτλο
Re: Θὰ θέλατε νὰ εἴσαστε δημόσιος ὑπάλληλος;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Αἰτιολογῆστε
Ὄχι, μὲ τίποτα.
Ὅταν ἤμουν νέος, ἄβγαλτος, μὲ συγκινοῦσαν τὰ τραῖνα (Σ.Ε.Κ.) καὶ τὰ Ἑλληνικὰ Ταχυδρομεῖα.
Κάποτε, ἀρρώστησα βαρειά. Καὶ ἡ γειτωνιά μου ἔπεσε μὲ τὰ μοῦτρα νὰ μὲ σώσει. Ἡ ὁδὸς Κεραμεικοῦ,
στὴν Ἁγία Μαρία Ἡλιουπόλεως, ἔδειξε ὅλο της τὸ μεγαλεῖο νὰ συνδράμει τὸν φτωχὸ νέο καὶ τὴν μάννα
του. Μοῦ ἔβγαλαν χαρτὶ ἀπορίας καὶ γέμισαν τὸ σπίτι μας φαγώσιμα καὶ λεφτά.
Μεταξὺ ἄλλων καὶ δύο μεγαλοκοπέλλες καὶ ὁ ἀδελφός τους, ποὺ εἶχε καλὴ θέση στὸ Ταχυδρομεῖο καὶ
προθυμοποιήθηκε νὰ μὲ βοηθήσει σ' ἕναν διαγωνισμὸ προσλήψεων ὑπαλλήλων ποὺ τότε εἶχε προκηρυχθεῖ.
Ἔδωσα ἐξετάσεις. Ἔκθεση, σίγουρα ἄριστα. Γαλλικά, ἀγγλικά, ἀσφαλῶς εἶχα παραπανήσιες γνώσεις, νὰ
διδάξω τοὺς πᾶντες ἐκεῖ μέσα. Γεωγραφία; Ἐξαιρετικὲς γνώσεις. Μαθηματικά; Ἔ, ἆλλο τίποτα. Ὀρθογρα-
φία; Τί νὰ λέμε τώρα.
Θὰ προσλάμβαναν 350 ἄτομα. Προσέλαβαν....700. Δὲν ὑπῆρξα πουθενά!...
Λίγο ἀργότερα, πῆγα ἕνα πρωὶ στὰ γραφεῖα τοῦ ΣΕΚ, ποὺ βρίσκονταν Ἀκαδημίας καὶ Κοραῆ, νὰ ρωτήσω,
μήπως...
Ἕνας κύριος, σὲ ἡλικία πατέρα μου τότε, προσφέρθηκε νὰ μοῦ ἐξηγήσει:
- Χωρὶς μέσον, δὲν θὰ κάνετε τίποτα, νεαρέ μου. Κι' ἐγώ, μὲ μέσον βρέθηκα ἐδῶ.
Ἀδιαφόρησα γιὰ ὅλ' αὐτά. Ἔγινα καὶ μεταφραστής (χωρὶς μέσον).
Ἡ ἀδελφὴ τοῦ φίλου μου Δημήτρη, ἡ Σωσώ, μὲ ἔφαγε νὰ πάω στὴν Ὀλυμπιακὴ Ἀεροπορία, ποὺ προκήρυξε
τότε (1973) διαγωνισμό. Δὲν ἤθελα οὔτε ν' ἀκούσω.
- Γιαννάκη μου, μοῦ ἔλεγε καὶ μοῦ ξανάλεγε, πήγαινε. Θὰ σωθεῖς. Θὰ σώσεις καὶ τὴ μαννούλα σου, ποὺ
ἀπὸ σένα περιμένει. Μὴ σὲ νοιάζει ποὺ ἔχεις φαβορίτες, ἐκεῖ δὲν τοὺς νοιάζουν τέτοια πράματα, εἶναι μον-
τέρνοι. Πήγαινε καὶ θὰ μ' εὐγνωμονεῖς. Ἐγώ, δές με σὲ τί χάλια μ' ἔχει φέρει ὁ καρκίνος! Θὰ πεθάνω καὶ θὰ
μὲ συγχωρνᾶς. Γιαννάκη, θέλω τὸ καλό σου. Θὰ πεθάνω πιὸ ἥσυχη, ἄν πᾶς.
Πῆγα.
Λίγες μέρες μετά, μοῦ ἦρθε Τηλεγράφημα ἀπὸ τὴν Ὀλυμπιακή: < Παρακαλοῦμε νὰ προσέλθετε...διὰ τὴν πρό-
σληψίν σας>.
Δὲν ἐμφανίστηκα.
Ἡ Σωσώ, ἀναστατώθηκε.
- Γιατί, Γιαννάκη μου; Θἄχεις καὶ τὰ ταξείδια σου... Ἐτοῦτο, ἐκεῖνο... Ἄχ, θὰ μὲ πεθάνει μιὰ ὥρα ἀρχύτερα
αὐτὸς ὁ καημός σου.
Δεύτερο τηλεγράφημα.
Τρίτο τηλεγράφημα.
Ἡ Σωσὼ μὲ ἀνάγκασε νὰ ὁρκιστῶ πὼς θὰ πάω.
Πῆγα στὰ Γραφεῖα τῆς Λεωφόρου Συγγροῦ 100. Ὁ ἁρμόδιος - ἀφοῦ τοῦ εἶπα μιὰ δικαιολογία, πὼς ἔλειπα
ἐκτὸς Άθηνῶν - πῆγε δῖπλα νὰ βρεῖ τὸν φάκελό μου. Ἐπέστρεψε ὅλος χαμόγελο:
- Καὶ βέβαια! Γράψατε ἄριστα!...
Μ' ἔστειλε μὲ Ὑπηρεσιακὸ Σημείωμα στὸ Ἀεροδρόμιο, νὰ ἐγγραφῶ, νὰ πάρω στολὴ καὶ νὰ πιάσω δουλειά.
Ὁ οὐρανὸς μοῦ φάνηκε κατάμαυρος, ἕτοιμος νὰ πέσει νὰ μὲ πλακώσει.
Ἕξη μῆνες στὸ Νέο Ἀεροδρόμιο. Μπροστὰ στοὺς Γάλλους ταξειδιῶτες ἔλαμπα ὁλόκληρος. Γενικά, ἕνας
ἐμφανίσημος καὶ εὐγενέστατος ὑπάλληλος.
Μ' ἔμαθε ἡ Αἴρ Φρὰνς καὶ...μὲ ἅρπαξε χωρὶς κἄν ἐξετάσεις.
Ὅμως οἱ μισοὶ συνάδελφοι ἦταν Ἕλληνες καὶ οἱ ἆλλοι μισοὶ Γᾶλλοι. Καὶ οἱ μισοὶ ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες σκᾶρτοι,
κλέφτες, ψεῦτες καὶ ὅ,τι ἆλλο.
Πῆρα θᾶρρος καὶ γράφτηκα στὴν Δραματικὴ Σχολή. Εἶχα ἐξασφαλισμένο μισθὸ τώρα. Ἄρχισα νὰ θριαμ-
βεύω καὶ στὴν Σχολὴ καὶ στὸ Ἀεροδρόμιο, ὅπου κανεὶς δὲν ἤξερε πὼς πήγαινα γιὰ ἠθοποιός, πλὴν τῆς
Ντίνας, ποὺ ἦταν άκέραιο ἄτομο.
Ὅμως, στοὺς μισοὺς Ἕλληνες δὲν ἄρεσα. Δὲν ἔκλεβα κτλ. Δὲν μοιάζαμε σὲ τίποτα, μὲ κανέναν τους. Μοῦ
στήνανε παγίδες. Μὴ τὰ πολυλογῶ, τρία χρόνια ἀργότερα, ὅταν δίναμε ἀπολυτήριες ἐξετάσεις καὶ ζήτησα
ἄδεια, ὁ προϊστάμενός μου μοῦ ἔστησε τρικλοποδιά. Μετέτρεψε, ἐν ἀγνοίᾳ μου, τὴν εἰκοσαήμερη ἄδεια σὲ
δεκατετραήμερη καὶ τὴν 15η ἡμέρα ἦρθε σπίτι μου τηλεγράφημα πὼς...ἐγκατέλειπα τὴν ἐργασία μου!
Ζήτησα ἀπὸ τὸν Γρηγόρη Βαφιᾶ νὰ μοῦ δώσει μία Βεβαίωση πὼς θὰ συμμετεῖχα στὶς Ἀπολυτήριες Ἐξετάσεις,
τὴν μετέφρασα καὶ στὰ γαλλικὰ καὶ πῆγα νὰ συνεννοηθῶ.
Ἐπέστρεψα στὴ δουλειά μου γιὰ λίγες μόνο μέρες. Μοῦ ἔκαναν τόσα καψόνια, μοῦ ἔσπαγαν 10 φορὲς τὴν
ἡμέρα τὰ νεῦρα. Κι' ἕνα πρωί, ἀρνήθηκα νὰ κάνω ὁποιαδήποτε δουλειά. Πῆρα τὸν Σάββα Παρίτση στὸ τη-
λέφωνο καὶ τοῦ ἔλεγα τὰ καθέκαστα, ἔχοντας ξαπλώσει σὲ μιὰ πολυθρόνα, ἔχοντας ἁπλώσει τὰ πόδια μου
πάνω στὸ γραφεῖο μου καὶ περιφρονῶντας τὸν Ἕλληνα προϊστάμενό μου. Μ' ἔδιωξαν. Καὶ μ' ἀποζημίωσαν
γιὰ τὰ καλά.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Μὲ θεωροῦσαν πρόστυχο ἐπειδὴ πήγαινα γιὰ ἠθοποιός. Καὶ μόνο γι' αὐτό.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Ἄ, στὸ μεταξὺ θυμήθηκα τὸν κ. Γιῶργο, ποὺ θὰ ἦταν ἄδικο τελείως νὰ μὴ τὸν ἀναφέρω.
Συγκινιόταν μαζύ μου κι' ὅλο ἔλεγε πὼς ἤθελε νὰ εἶχε ἕναν γυιὸ σὰν ἐμένα. Ἤξερε κι' αὐτὸς γιὰ τὴν Δραματικὴ
Σχολὴ καὶ μ' ἄφηνε τ' ἀπογεύματα νὰ φεύγω πιὸ νωρίς, χτυπῶντας ἐκεῖνος τὴν κάρτα μου, ἀργότερα, ὅταν ἔπρε-
πε πραγματικὰ νὰ σχολάσω καὶ ἐνῶ εἶχα φύγει μία καὶ δύο ὧρες πρίν. Ἦταν κάτι σὰν πατέρας μου.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Ἔχω τὴν ἐντύπωση πὼς ἀφοῦ μπῆκα στὸ Ἀεροδρόμιο ἐν καιρῷ Χούντας, μὲ θεώρησαν - ἴσως - καὶ χουντικό. Καὶ μ' ἔδιω-
ξαν στὴν μεταπολίτευση!
Πάντως, Δημόσιος Ὑπάλληλος δὲν μοῦ πάει καθόλου.
Ἄλλη μία φορά, θὰ πῶ: δὲν εἶμαι φτιαγμένος γιὰ νὰ ὑποκύπτω, σὲ κανέναν - φυσικὰ οὔτε στὸ θέατρο ὑπέκυψα
ποτέ - μὴ νομίσετε.
Ὅταν ἤμουν νέος, ἄβγαλτος, μὲ συγκινοῦσαν τὰ τραῖνα (Σ.Ε.Κ.) καὶ τὰ Ἑλληνικὰ Ταχυδρομεῖα.
Κάποτε, ἀρρώστησα βαρειά. Καὶ ἡ γειτωνιά μου ἔπεσε μὲ τὰ μοῦτρα νὰ μὲ σώσει. Ἡ ὁδὸς Κεραμεικοῦ,
στὴν Ἁγία Μαρία Ἡλιουπόλεως, ἔδειξε ὅλο της τὸ μεγαλεῖο νὰ συνδράμει τὸν φτωχὸ νέο καὶ τὴν μάννα
του. Μοῦ ἔβγαλαν χαρτὶ ἀπορίας καὶ γέμισαν τὸ σπίτι μας φαγώσιμα καὶ λεφτά.
Μεταξὺ ἄλλων καὶ δύο μεγαλοκοπέλλες καὶ ὁ ἀδελφός τους, ποὺ εἶχε καλὴ θέση στὸ Ταχυδρομεῖο καὶ
προθυμοποιήθηκε νὰ μὲ βοηθήσει σ' ἕναν διαγωνισμὸ προσλήψεων ὑπαλλήλων ποὺ τότε εἶχε προκηρυχθεῖ.
Ἔδωσα ἐξετάσεις. Ἔκθεση, σίγουρα ἄριστα. Γαλλικά, ἀγγλικά, ἀσφαλῶς εἶχα παραπανήσιες γνώσεις, νὰ
διδάξω τοὺς πᾶντες ἐκεῖ μέσα. Γεωγραφία; Ἐξαιρετικὲς γνώσεις. Μαθηματικά; Ἔ, ἆλλο τίποτα. Ὀρθογρα-
φία; Τί νὰ λέμε τώρα.
Θὰ προσλάμβαναν 350 ἄτομα. Προσέλαβαν....700. Δὲν ὑπῆρξα πουθενά!...
Λίγο ἀργότερα, πῆγα ἕνα πρωὶ στὰ γραφεῖα τοῦ ΣΕΚ, ποὺ βρίσκονταν Ἀκαδημίας καὶ Κοραῆ, νὰ ρωτήσω,
μήπως...
Ἕνας κύριος, σὲ ἡλικία πατέρα μου τότε, προσφέρθηκε νὰ μοῦ ἐξηγήσει:
- Χωρὶς μέσον, δὲν θὰ κάνετε τίποτα, νεαρέ μου. Κι' ἐγώ, μὲ μέσον βρέθηκα ἐδῶ.
Ἀδιαφόρησα γιὰ ὅλ' αὐτά. Ἔγινα καὶ μεταφραστής (χωρὶς μέσον).
Ἡ ἀδελφὴ τοῦ φίλου μου Δημήτρη, ἡ Σωσώ, μὲ ἔφαγε νὰ πάω στὴν Ὀλυμπιακὴ Ἀεροπορία, ποὺ προκήρυξε
τότε (1973) διαγωνισμό. Δὲν ἤθελα οὔτε ν' ἀκούσω.
- Γιαννάκη μου, μοῦ ἔλεγε καὶ μοῦ ξανάλεγε, πήγαινε. Θὰ σωθεῖς. Θὰ σώσεις καὶ τὴ μαννούλα σου, ποὺ
ἀπὸ σένα περιμένει. Μὴ σὲ νοιάζει ποὺ ἔχεις φαβορίτες, ἐκεῖ δὲν τοὺς νοιάζουν τέτοια πράματα, εἶναι μον-
τέρνοι. Πήγαινε καὶ θὰ μ' εὐγνωμονεῖς. Ἐγώ, δές με σὲ τί χάλια μ' ἔχει φέρει ὁ καρκίνος! Θὰ πεθάνω καὶ θὰ
μὲ συγχωρνᾶς. Γιαννάκη, θέλω τὸ καλό σου. Θὰ πεθάνω πιὸ ἥσυχη, ἄν πᾶς.
Πῆγα.
Λίγες μέρες μετά, μοῦ ἦρθε Τηλεγράφημα ἀπὸ τὴν Ὀλυμπιακή: < Παρακαλοῦμε νὰ προσέλθετε...διὰ τὴν πρό-
σληψίν σας>.
Δὲν ἐμφανίστηκα.
Ἡ Σωσώ, ἀναστατώθηκε.
- Γιατί, Γιαννάκη μου; Θἄχεις καὶ τὰ ταξείδια σου... Ἐτοῦτο, ἐκεῖνο... Ἄχ, θὰ μὲ πεθάνει μιὰ ὥρα ἀρχύτερα
αὐτὸς ὁ καημός σου.
Δεύτερο τηλεγράφημα.
Τρίτο τηλεγράφημα.
Ἡ Σωσὼ μὲ ἀνάγκασε νὰ ὁρκιστῶ πὼς θὰ πάω.
Πῆγα στὰ Γραφεῖα τῆς Λεωφόρου Συγγροῦ 100. Ὁ ἁρμόδιος - ἀφοῦ τοῦ εἶπα μιὰ δικαιολογία, πὼς ἔλειπα
ἐκτὸς Άθηνῶν - πῆγε δῖπλα νὰ βρεῖ τὸν φάκελό μου. Ἐπέστρεψε ὅλος χαμόγελο:
- Καὶ βέβαια! Γράψατε ἄριστα!...
Μ' ἔστειλε μὲ Ὑπηρεσιακὸ Σημείωμα στὸ Ἀεροδρόμιο, νὰ ἐγγραφῶ, νὰ πάρω στολὴ καὶ νὰ πιάσω δουλειά.
Ὁ οὐρανὸς μοῦ φάνηκε κατάμαυρος, ἕτοιμος νὰ πέσει νὰ μὲ πλακώσει.
Ἕξη μῆνες στὸ Νέο Ἀεροδρόμιο. Μπροστὰ στοὺς Γάλλους ταξειδιῶτες ἔλαμπα ὁλόκληρος. Γενικά, ἕνας
ἐμφανίσημος καὶ εὐγενέστατος ὑπάλληλος.
Μ' ἔμαθε ἡ Αἴρ Φρὰνς καὶ...μὲ ἅρπαξε χωρὶς κἄν ἐξετάσεις.
Ὅμως οἱ μισοὶ συνάδελφοι ἦταν Ἕλληνες καὶ οἱ ἆλλοι μισοὶ Γᾶλλοι. Καὶ οἱ μισοὶ ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες σκᾶρτοι,
κλέφτες, ψεῦτες καὶ ὅ,τι ἆλλο.
Πῆρα θᾶρρος καὶ γράφτηκα στὴν Δραματικὴ Σχολή. Εἶχα ἐξασφαλισμένο μισθὸ τώρα. Ἄρχισα νὰ θριαμ-
βεύω καὶ στὴν Σχολὴ καὶ στὸ Ἀεροδρόμιο, ὅπου κανεὶς δὲν ἤξερε πὼς πήγαινα γιὰ ἠθοποιός, πλὴν τῆς
Ντίνας, ποὺ ἦταν άκέραιο ἄτομο.
Ὅμως, στοὺς μισοὺς Ἕλληνες δὲν ἄρεσα. Δὲν ἔκλεβα κτλ. Δὲν μοιάζαμε σὲ τίποτα, μὲ κανέναν τους. Μοῦ
στήνανε παγίδες. Μὴ τὰ πολυλογῶ, τρία χρόνια ἀργότερα, ὅταν δίναμε ἀπολυτήριες ἐξετάσεις καὶ ζήτησα
ἄδεια, ὁ προϊστάμενός μου μοῦ ἔστησε τρικλοποδιά. Μετέτρεψε, ἐν ἀγνοίᾳ μου, τὴν εἰκοσαήμερη ἄδεια σὲ
δεκατετραήμερη καὶ τὴν 15η ἡμέρα ἦρθε σπίτι μου τηλεγράφημα πὼς...ἐγκατέλειπα τὴν ἐργασία μου!
Ζήτησα ἀπὸ τὸν Γρηγόρη Βαφιᾶ νὰ μοῦ δώσει μία Βεβαίωση πὼς θὰ συμμετεῖχα στὶς Ἀπολυτήριες Ἐξετάσεις,
τὴν μετέφρασα καὶ στὰ γαλλικὰ καὶ πῆγα νὰ συνεννοηθῶ.
Ἐπέστρεψα στὴ δουλειά μου γιὰ λίγες μόνο μέρες. Μοῦ ἔκαναν τόσα καψόνια, μοῦ ἔσπαγαν 10 φορὲς τὴν
ἡμέρα τὰ νεῦρα. Κι' ἕνα πρωί, ἀρνήθηκα νὰ κάνω ὁποιαδήποτε δουλειά. Πῆρα τὸν Σάββα Παρίτση στὸ τη-
λέφωνο καὶ τοῦ ἔλεγα τὰ καθέκαστα, ἔχοντας ξαπλώσει σὲ μιὰ πολυθρόνα, ἔχοντας ἁπλώσει τὰ πόδια μου
πάνω στὸ γραφεῖο μου καὶ περιφρονῶντας τὸν Ἕλληνα προϊστάμενό μου. Μ' ἔδιωξαν. Καὶ μ' ἀποζημίωσαν
γιὰ τὰ καλά.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Μὲ θεωροῦσαν πρόστυχο ἐπειδὴ πήγαινα γιὰ ἠθοποιός. Καὶ μόνο γι' αὐτό.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Ἄ, στὸ μεταξὺ θυμήθηκα τὸν κ. Γιῶργο, ποὺ θὰ ἦταν ἄδικο τελείως νὰ μὴ τὸν ἀναφέρω.
Συγκινιόταν μαζύ μου κι' ὅλο ἔλεγε πὼς ἤθελε νὰ εἶχε ἕναν γυιὸ σὰν ἐμένα. Ἤξερε κι' αὐτὸς γιὰ τὴν Δραματικὴ
Σχολὴ καὶ μ' ἄφηνε τ' ἀπογεύματα νὰ φεύγω πιὸ νωρίς, χτυπῶντας ἐκεῖνος τὴν κάρτα μου, ἀργότερα, ὅταν ἔπρε-
πε πραγματικὰ νὰ σχολάσω καὶ ἐνῶ εἶχα φύγει μία καὶ δύο ὧρες πρίν. Ἦταν κάτι σὰν πατέρας μου.
~~~~~~~~~~~~~~~~
Ἔχω τὴν ἐντύπωση πὼς ἀφοῦ μπῆκα στὸ Ἀεροδρόμιο ἐν καιρῷ Χούντας, μὲ θεώρησαν - ἴσως - καὶ χουντικό. Καὶ μ' ἔδιω-
ξαν στὴν μεταπολίτευση!
Πάντως, Δημόσιος Ὑπάλληλος δὲν μοῦ πάει καθόλου.
Ἄλλη μία φορά, θὰ πῶ: δὲν εἶμαι φτιαγμένος γιὰ νὰ ὑποκύπτω, σὲ κανέναν - φυσικὰ οὔτε στὸ θέατρο ὑπέκυψα
ποτέ - μὴ νομίσετε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ την 01 Ιούλ 2021, 08:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
* https://www.phorum.com.gr/images/smilie ... klinoi.gif
Ὁ ἴδιος ἀρνοῦμαι κάθε τίτλο.
Ὁ ἴδιος ἀρνοῦμαι κάθε τίτλο.
Στην Ελλάδα οι γιατροί είναι περισσότεροι από την Αμερική. Σπουδάζουν στη Βουργαρία και μετά μπαίνουν στο δημόσιο. Μήπως πρέπει και να τους προσκυνήσουμε;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 08:03Προφανώς συμπληρώνουν εισόδημα με δικά τους γραφεία, και όσο να ναι όταν έχεις κάποιους ασθενείς δικούς σου για χρόνια και συναδέλφους, δεν είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση. Αλλά ναι, φεύγουν, όταν μιλάμε για τέτοιες ειδικότητες όταν κουράζονται, και τη βγάζουν μόνο με ραντεβου. Και το ότι κάπου είναι από συνθήκες και μισθούς σκατα, δε σημαίνει πως σηκώνονται και φεύγουν όλοι και μένουν άδεια τα γραφεία και οι επιχειρήσεις. Αντικειμενικά είναι σκατα.Σέλευκας έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 07:56Γι'αυτό τρέχουν όλοι να φύγουν από το δημόσιο;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 07:52 Οι μισθοί στο δημόσιο είναι για τον πεοντα πλέον, άσε που παίζουν συνέχεια μπλοκάκια. Στην υπηρεσία που δούλευα υπήρχαν ψυχίατροι 40αρηδες που τους έδιναν 700 ευρώ το μήνα χωρίς δώρα βέβαια που έχουν κοπεί από το δημόσιο παντού και την άδεια δεν την πλήρωνεσε.. Τρελές ευκαιρίες, μην ξεχάσετε να τρέξετε.
Εγώ έγραψα 19,5 μαθηματικά και πέρασα γραφιστική και ο άλλος έγραψε 2 μέσο ορο πήγε στη Βοσνία και τώρα παριστάνει το γιατρό και δεν μπορώ να του μιλησω
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Αυτά έχει η ιδιωτική εκπαίδευση. Ανισότητες. Ας μην αναγνωριζονται στη χώρα μας, απλό είναι. Μόνο δημόσιο. Κι ας δουλέψει στη Βοσνία.Σέλευκας έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 08:36Στην Ελλάδα οι γιατροί είναι περισσότεροι από την Αμερική. Σπουδάζουν στη Βουργαρία και μετά μπαίνουν στο δημόσιο. Μήπως πρέπει και να τους προσκυνήσουμε;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 08:03Προφανώς συμπληρώνουν εισόδημα με δικά τους γραφεία, και όσο να ναι όταν έχεις κάποιους ασθενείς δικούς σου για χρόνια και συναδέλφους, δεν είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση. Αλλά ναι, φεύγουν, όταν μιλάμε για τέτοιες ειδικότητες όταν κουράζονται, και τη βγάζουν μόνο με ραντεβου. Και το ότι κάπου είναι από συνθήκες και μισθούς σκατα, δε σημαίνει πως σηκώνονται και φεύγουν όλοι και μένουν άδεια τα γραφεία και οι επιχειρήσεις. Αντικειμενικά είναι σκατα.
Εγώ έγραψα 19,5 μαθηματικά και πέρασα γραφιστική και ο άλλος έγραψε 2 μέσο ορο πήγε στη Βοσνία και τώρα παριστάνει το γιατρό και δεν μπορώ να του μιλησω
Στις ΗΠΑ θυμαμαι περιστατικο που μπηκε σε αναστολη ο μισθος για 1 μηνα σε 1,5εκ στελεχη στο στρατο 
-
talaipwros
Δεν αφηνει η Αριστερά να γίνει κατι τετοιο. Οταν ο Ταλαιπωρος μάζευε υπογραφές στην Ιατρική για αυτο το λογο, ο Πολακης δεν τον αφηνε να κανει συνέλευση διότι και οι γιατροι της Βοσνίας μπορουν να βοηθήσουν.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 09:08Αυτά έχει η ιδιωτική εκπαίδευση. Ανισότητες. Ας μην αναγνωριζονται στη χώρα μας, απλό είναι. Μόνο δημόσιο. Κι ας δουλέψει στη Βοσνία.Σέλευκας έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 08:36Στην Ελλάδα οι γιατροί είναι περισσότεροι από την Αμερική. Σπουδάζουν στη Βουργαρία και μετά μπαίνουν στο δημόσιο. Μήπως πρέπει και να τους προσκυνήσουμε;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 01 Ιούλ 2021, 08:03
Προφανώς συμπληρώνουν εισόδημα με δικά τους γραφεία, και όσο να ναι όταν έχεις κάποιους ασθενείς δικούς σου για χρόνια και συναδέλφους, δεν είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση. Αλλά ναι, φεύγουν, όταν μιλάμε για τέτοιες ειδικότητες όταν κουράζονται, και τη βγάζουν μόνο με ραντεβου. Και το ότι κάπου είναι από συνθήκες και μισθούς σκατα, δε σημαίνει πως σηκώνονται και φεύγουν όλοι και μένουν άδεια τα γραφεία και οι επιχειρήσεις. Αντικειμενικά είναι σκατα.
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
το βασικο προβλημα της παραγωγικοτητας του δημοσιου το δημιουργουν οσοι εχουν πανω απο 20 χρονια υπηρεσια, οι περισσοτεροι εκ των οποιων θεωρουν κεκτημενο δικαιωμα το κανω οτι δουλευω γιατι μου κανανε περικοπεςRakomelofronas έγραψε: 30 Ιουν 2021, 20:06 Σε απόλυτο μέγεθος οι ΔΥ στην Ελλάδα δεν είναι (πια) ιδιαίτερα πολλοί σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εκεί που πατώνουν είναι στην παραγωγικότητα και αυτό δύσκολα θα αλλάξει εκτός αν υπάρξουν σοβαρά και στοιχειωδώς αξιόπιστα κίνητρα πχ τώρα συζητείται η θέσπιση μπόνους παραγωγικότητας αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να εξασφαλιστει ότι θα το παίρνουν μόνο όσοι όντως το δικαιούνται: χωρίς καταγραφή διαδικασιών και στοχοθεσια σε επίπεδο οργανισμού και σε επίπεδο υπαλλήλου, το ποιος είναι πιο παραγωγικός φαίνεται μόνο σε σχετικούς όρους και μόνο αν υπάρχει κάποια συγκρισιμοτητα μεταξύ των διαφόρων εργασιών ή έστω των παραγομένων τους, τρέχα γυρευε δηλαδή.
Το αν συμφέρει κάποιον να είναι ΔΥ εξαρτάται από τους προσωπικούς του στόχους και προτιμήσεις. Οι ΔΥ έχουν τρομερή εργασιακή ασφάλεια σε σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των ΙΥ αλλά η εξασφαλισμένη μισθολογική τους εξέλιξη είναι καθορισμένη πλην ορισμένων θέσεων που έχουν πολύ καλές απολαβές για Ελλαδα. Γενικά, σε μια υγιή οικονομία θα συνέφερε να είσαι ΔΥ μόνο τα πρώτα χρόνια του εργασιακού σου βίου μέχρι να χτίσεις προφίλ να μεταπηδησεις στον ιδιωτικό τομέα να πάρεις καλύτερα λεφτά. Στην Ελλάδα βλέπουμε συχνά την αντίστροφη πορεία γιατί ο ιδιωτικός τομέας πολλές φορές δεν φέρνει ιδιαίτερη μισθολογική εξέλιξη και αυτό σε κουράζει, επίσης είναι λίγοι αυτοί που μπορούν ή θέλουν να χτίσουν προφίλ υψηλά αμειβόμενου ΙΥ: σάπια πτυχία και μεγάλα κομμάτια της οικονομίας που είναι εσωστρεφή το εξασφαλίζουν αυτό.
Οπότε η δική μου απάντηση στο ερώτημα είναι δυστυχώς ναι αν θες να μείνεις Ελλάδα, ή δεν κάνεις επάγγελμα που θα μπορούσε αμέσως να ασκηθεί εκτός Ελλάδος, και δεν έχεις άλλες πηγές εισοδήματος ως πρόσοδο ή τόκο ή επιχειρηματικό κέρδος.
αν υπηρχε τροπος να ξηλωθουν ολοι αυτοι και να μπουν στην θεση τους ισαριθμοι 35αρηδες με προσοντα και ορεξη η παραγωγικοτητα του δημοσιου θα τσιμπαγε ενα 30% απο τον πρωτο μηνα
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση