!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Re: Εκπτώσεις και περιθώριο κέρδους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

στην κινα ραβονται ολα και μην σας πιανουν οι εμποροι κοτσους.

μονο αν ειναι εξαιρετικης ποιοτητας το υφασμα, αξιζει τα λεφτα του. αλλιώς, ναδα.

λέμε η ταδε μαρκα και δεν διαφερει ποιοτικα απο κατι που βρισκεις σε μαγαζια διαλογής.

την δουλεια με τους απατεωνες τους εμπορους, την ψιλιαστηκα απο πολυ μικρη, οταν η θεια μου ερχομενη απο την λαικη, μου δινει μια μπλουζα ονειρο πλεκτη, ασπρη και μου λεει κοιτα τι βρηκα με 5000 δρχ.

επειδη την ειχε παρει απο την λαικη (κινεζομαγαζα δεν υπηρχαν τοτε), δεν την ειχα σε υποληψη, παρα του οτι δεν ειχε ελαττωμα και εφαρμοζε τελεια.

μεχρι που την ειδα σε βιτρινα στην ερμου, δραχμες 70.000. μπηκα μεσα την δοκιμασα, ήταν η μπλουζα μου.

οπου σε πιασουν
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

μη γενικεύουμε.
Οτι τα επώνυμα υπερτιμολογούν λόγω της φήμης τους, αυτο δε σημαίνει οτι είναι ίδια με των καλαθιών.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Naranjita έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 12:00 στην κινα ραβονται ολα και μην σας πιανουν οι εμποροι κοτσους.

μονο αν ειναι εξαιρετικης ποιοτητας το υφασμα, αξιζει τα λεφτα του. αλλιώς, ναδα.

λέμε η ταδε μαρκα και δεν διαφερει ποιοτικα απο κατι που βρισκεις σε μαγαζια διαλογής.

την δουλεια με τους απατεωνες τους εμπορους, την ψιλιαστηκα απο πολυ μικρη, οταν η θεια μου ερχομενη απο την λαικη, μου δινει μια μπλουζα ονειρο πλεκτη, ασπρη και μου λεει κοιτα τι βρηκα με 5000 δρχ.

επειδη την ειχε παρει απο την λαικη (κινεζομαγαζα δεν υπηρχαν τοτε), δεν την ειχα σε υποληψη, παρα του οτι δεν ειχε ελαττωμα και εφαρμοζε τελεια.

μεχρι που την ειδα σε βιτρινα στην ερμου, δραχμες 70.000. μπηκα μεσα την δοκιμασα, ήταν η μπλουζα μου.

οπου σε πιασουν
Δεν είναι έτσι, τα προϊόντα που φτιάχνονται από μάρκες γνωστές στην αγορά και κατασκευάζουν τα προϊόντα τους στη Κίνα έχουν καλύτερη ποιότητα απ'ότι τα μη γνωστά. Οι επώνυμες εταιρείες εφαρμόζουν ελέγχους και έχουν κλιμάκια στη Κίνα που επιβλέπουν τη παραγωγή.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Ερμής έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 12:05 μη γενικεύουμε.
Οτι τα επώνυμα υπερτιμολογούν λόγω της φήμης τους, αυτο δε σημαίνει οτι είναι ίδια με των καλαθιών.
μερικα, ειναι ιδια. σιγουρα οχι ολα.

απο αυτα που δεν ειναι ιδια, στα περισσοτερα η διαφορα τιμης δεν συμβαδιζει με τη διαφορα ποιοτητας. αν δεν εχεις καλη γνωση του συγκεκριμμενου αγαθου, συνηθως ειναι πιο ορθολογικο οικονομικα να παρεις κατι επωνυμο/φτηνο, εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να πιαστεις κοροιδο. οχι noname, μια γνωστη, φτηνη μαρκα.΄

δεν μιλω μονο για ρουχα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Σιγουρα ετσι ειναι.
Ομως προιοντα που κοστολογικα παιζουν σε μεσαιες τιμες εχουν ελαχιστες εως μηδαμινες διαφορες σε σχεση με καποια επωνυμα.
Αν υπαρχουν καποιες διαφορες αυτες ειναι ελαχιστες που δεν δικαιολογουν την τεραστια διαφορα τιμης.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

μερικά μπορεί να είναι ίδια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος όχι.
Το καλύτερο είναι να πας να επιλέξεις το ύφασμα και να στο ράψει κάποιος πάνω σου.
Φυσικά με ένα καλό ύφασμα μη νομίζεις οτι θα σου πάει φτηνά.
πχ σε γνωστό ράφτη των Αθηνών με ύφασμα super150wool με κασμίρι, η κομπλε τιμή δε θα πέσει κάτω απο 1200

Αλλά και στα έτοιμα επώνυμα έχω πολλά παραδείγματα του ο,τι πληρώσεις παίρνεις.

ήταν κάπου στο 1996-97, πήγαμε όπως κάθε χρόνο να ψωνίσουμε κάπου στο χαλάνδρι τα ψώνια της χρονιάς.
κάποια στιγμή κοιτάζοντας ο πατέρας την απόδειξη, ψάχνει να βρεί τι είναι αυτό που κάνει 59900δρχ, αφου τα βάζει όλα ένα ένα κάτω, ήταν ένα ολόλινο επώνυμο πουκάμισο.
Τελευταία φορά το φόρεσα πριν κανένα εικοσαήμερο και παραμένει ακόμη σα καινούριο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
stergiosbik

Κι εγω εχω ακομη μια φορμα που ειχα παρει το '93 που την ειχα πληρωσει ακριβα.
Την εχω φορεσει παρα πολυ και ακομη κραταει η ατιμη!
Ομως εδω και πολυ καιρο δε μπορω να τη φορεσω εξω γιατι εχει περασει το σχεδιο της,ειναι παμπαλαιο.
Τη φοραω ομως μεσα στο σπιτι.
Αρα ποιο το οφελος στην ουσια;
Ενα ρουχο μεσαιας τιμης σε βγαζει ασπροπροσωπο για πολυ καιρο και οταν ερθει η ωρα να το αλλαξεις λογω σχεδιου,το πετας χωρις να "ματωνει" η καρδια σου λογω κοστους.
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

stergiosbik έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 12:30
Σιγουρα ετσι ειναι.
Ομως προιοντα που κοστολογικα παιζουν σε μεσαιες τιμες εχουν ελαχιστες εως μηδαμινες διαφορες σε σχεση με καποια επωνυμα.
Αν υπαρχουν καποιες διαφορες αυτες ειναι ελαχιστες που δεν δικαιολογουν την τεραστια διαφορα τιμης.
Το φαινόμενο αυτό είναι γενικό και δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι κατασκευάζονται Κίνα. Τα προϊόντα των πολύ γνωστών εταιρειών διαφέρουν και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους μεταξύ τους, δηλαδή τα προϊόντα πχ της adidas του 1980 που κατασκευάζονταν στην Ευρώπη, είναι πολύ πιο ποιοτικότερα από τα προϊόντα της adidas τα σημερινά που κατασκευάζονται στη Κίνα,αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την Κίνα την ίδια αλλά με την υιοθέτηση μιας κουλτούρας αναλωσιμότητας στο οικονομικό σύστημα λαϊκής και μαζικής κατανάλωσης για όλους που την ξεκίνησε ο τομέας των τηλεφώνων κινητής τηλεφωνίας και επεκτάθηκε και στους άλλους οικονομικούς τομείς καθώς και τα πολυκαταστήματα τύπου H&M, Zara κλπ τα οποία είχαν ως στόχο να πουλάνε μαζικά, σε χαμηλόμισθους, πολύ φθηνά ρούχα σχεδίων που μιμούνταν ή θύμιζαν μόδα ακριβών φορεμάτων (αυτό ήταν το όραμα τους). Υπάρχει δηλαδή μια στροφή προς την αναλωσιμότητα και την σπατάλη.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Ολοι το κερδος κοιτανε. Δεν ειναι δα και παραλογο. Αποπου μπορει να κερδισει η καθε εταιρια, θα το κανει.

Ξαφνικα εχουμε πλαστικες τσαντες σε τιμη δερματινης, επειδη ειναι του ταδε οικου, μη χ3σω. Πλαστικη! Να την παρω την πλαστικη αν μαρεσει, να πληρωσω πλαστικο ομως. Καλα, εγω αυτο θα κανω ετσι και αλλιως. Πρεπει κατι να μου αρεσει πααααρα πολυ για να πεταξω ετσι λεφτα. Σπανια μου αρεσει κατι τοσο πολυ ομως. Συνηθως βρισκω κατι απλο να μαρεσει, το δοκιμαζω, και αν μου κανει και μου παει, το παιρνω σε διαφορα χρωματα και τελος. Πιο πολυ μαρεσει να ψωνιζω για τους αλλους και εχω τη διαθεση να χαλασω περισσοτερα χρηματα και χρονο.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μα τι κερδος θα εχουν αν αγοραζεις μια μπλουζα και την εχεις 10 χρονια;

Τι κερδος θα εχουν αν παρεις μια τηλεοραση και την εχεις ολη σου τη ζωη! Α ρε Ιαπωνια...

Παντου εχει πεσει η ποιοτητα.

stergiosbik

Ουτως η αλλως τα προιοντα πια εχουν συγκεκριμενη διαρκεια ζωης.Καμμια σχεση με παλια.
Ιδιως σε οτι εχει να κανει με ηλεκτρονικα ειναι αστα να πανε.
Ισως γιατι ακομα υπηρχε η νοοτροπια των παλιων που περασαν δυσκολες εποχες και ολο το συστημα ειχε τη λογικη της τεραστιας αξιοπιστιας λογω μη δυνατοτητας αγορας καινουργιων προιοντων.
Άβαταρ μέλους
Ηράκλειτος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ηράκλειτος »

stergiosbik έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 12:47Ουτως η αλλως τα προιοντα πια εχουν συγκεκριμενη διαρκεια ζωης.Καμμια σχεση με παλια.
Ισως γιατι ακομα υπηρχε η νοοτροπια των παλιων που περασαν δυσκολες εποχες και ολο το συστημα ειχε τη λογικη της τεραστιας αξιοπιστιας λογω μη δυνατοτητας αγορας καινουργιων προιοντων.
Λογικό. Με την πρόοδο της τεχνολογίας, μία ηλεκτρονική συσκευή μετά από 10 χρόνια είναι παρωχημένη.
God.exe is missing. Universe will restart.
stergiosbik

Ηράκλειτος έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 12:51
stergiosbik έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 12:47Ουτως η αλλως τα προιοντα πια εχουν συγκεκριμενη διαρκεια ζωης.Καμμια σχεση με παλια.
Λογικό. Με την πρόοδο της τεχνολογίας, μία ηλεκτρονική συσκευή μετά από 10 χρόνια είναι παρωχημένη.
Το κανουν δηλαδη γιατι μας "πονανε" οι εταιρειες και δεν θελουν να εχουμε συσκευες παρωχημενης τεχνολογιας ε; :D
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

αυτό λέω και γώ.

το οτι ειναι επωνυμο δεν σημαινει οτι ειναι ποιοτικο. πολλές φορες, μια χαρα επωνυμα πατσαβουρακια πουλάνε
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Ηράκλειτος έγραψε: 11 Ιούλ 2018, 12:51
Χα! Μα και την τεχνολογια τη βγαζουν με το μετρο!!!! Τι νομιζεις; δεν εχουν απο τωρα την τεχνολογια γιαυτα που θα βγαλουν σε δεκα χρονια; Χα!!!! Την εχουν! Αλλα θα στη βγαλουν σιγα σιγα! Δεν εχει νοημα να κανουν ενα μπαμ τωρα!!!!

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Life style”