!!! DEVELOPMENT MODE !!!

AB Bασιλοπουλος ..και του πουλιου το γαλα!

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: AB Bασιλοπουλος ..και του πουλιου το γαλα!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Λοξίας έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 09:47
Χαοτικός έγραψε: 05 Νοέμ 2020, 23:32 Έλα ρε! Μλκ μου εγώ το 2000 την έμαθα την ΕΨΑ :102: ΟΚ έσφαλα παραδέχομαι. Αλλά κι εσύ δεν θα τη σκαπουλάρεις από κριτική. Αφού είναι παλιές ελληνικές εταιρείες εσύ γιατί έπαιρνες φάντα ρε Μονή :xena:

:sal9:
Ποια φάντα ρε Μονή Πετράκη; :lol:
Πάρε ένα γλυφιτζούρι του 1960...

Εικόνα

...να σταματήσεις την γκρίνια... :smt005:
Ερώτηση: κι αυτό στην Αθήνα καλαμάκι το λέτε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Κασέρι νομίζω
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 15:05 Ερώτηση: κι αυτό στην Αθήνα καλαμάκι το λέτε;
Ναι ρε... :smt005:
Καλαμάκι κοκκοράκι λέμε... :P
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 15:05
Χαοτικός έγραψε: 05 Νοέμ 2020, 23:32 Έλα ρε! Μλκ μου εγώ το 2000 την έμαθα την ΕΨΑ :102: ΟΚ έσφαλα παραδέχομαι. Αλλά κι εσύ δεν θα τη σκαπουλάρεις από κριτική. Αφού είναι παλιές ελληνικές εταιρείες εσύ γιατί έπαιρνες φάντα ρε Μονή :xena:

Εικόνα

Ερώτηση: κι αυτό στην Αθήνα καλαμάκι το λέτε;
Θα μπορούσαμε.

Για να ξεκαθαρίζουμε σιγά σιγά, σουβλάκι είναι μόνο το ξυλάκι και όχι το κρέας που περιέχει. Όπως σούβλα λέγεται η σούβλα και όχι το ίδιο το κοκορέτσι ή το αρνί.
Τα δε ξυλάκια αυτά τώρα ήταν από καλάμια. Έχω φάει σουβλάκια με χοντρά ξυλάκια, δεν θυμάμαι που, αλλά από κει έκανα τη σύνδεση για το όνομα.
Το πλαστικό καλαμάκι είναι ελληνισμός και πετυχημένος. Αλλά ήταν και θέμα τύχης που καθιερώθηκε έτσι. Θα μπορούσαμε να το λέγαμε ρουφηχτήρι σήμερα αλλά είμαστε χώρια που έχει καλαμιές και ο συνειρμός είναι προφανής. Κάποιες χώρες που δεν έχουν καλαμιές ρουφηχτήρι θα το λένε με κοια λέξη στη γλώσσα τους.

Τα πρώτα σουβλάκια ήταν χωρίς πίττα. Μετά καθιερώθηκε η πίτα αλλά ήταν συνοδευτική γι αυτό και το όνομα έμεινε σουβλάκι. Με τα χρόνια το ολο σκεύασμα έγινε σουβλάκι. Αργότερα βγήκε και ο γύρος και το σουβλάκι αντί να είναι με χοιρνό κρέας ήταν με βοδινό ντονέρ.

Έχουμε σουβλάκι περισσότερα χρόνια, πολύ πριν σας γλιτώσει από τους Σλάβους ο Βενιζέλος. Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε!
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Εικόνα

Ρε συ. Η ερώτηση έρχεται ξανά από μένα μετά από 25 περίπου χρόνια. Δεν μου απαντήθηκε ποτέ. Ένα κωλόπαιδο στη γειτονιά έτρωγε κάτι που κάπως με βρήκε οπτικά εκείνη τη στιγμή και το ζήλεψα. Τον ρώτησα "τι τρως;" και απάντησε κάτι αλλά δεν κατάλαβα, δεν άκουσα τη λέξη και την έχασα για πάντα.

Είχε το χρώμα που έχουν τα κεράκια της εκκλησίας. Έτσι όπως είδα να δαγκώνεται, παίζει να είχε και ίδια υφή. Μαλακό αλλά και σταθερό. Δεν έκανε τρίμματα. πως δαγκώνεις τη σοκολάτα ας πούμε και κάνει το σχήμα της δαγκωνιάς και μένει σταθερό το υπόλοιπο.

Κάποια χρόνια μετά, δηλαδή στα 20 κάτι μου ίσως και 30 αρχές, Είδα κάπου το ίδιο σχήμα
(Α ξέχασα το σχήμα ρε! Λοιπόν πως είναι το σπρώξε γλείψε στα παγωτά σήμερα; Ε τόσο περίπου σε πάχος. Κάπου στη μέση δηλαδή όχι πάνω πάνω που είναι χοντρό. Δυο πόντους πάχος λοιπόν και ένα πόντο ύψος. Μήκος, σαν το σπρώξε γλείψε.)
Σε ένα μαγαζί λοιπόν (μάλλον στην Κάνιγγος που είχε παλιά ένα γωνιακό που πουλάει ποτά, συσκευασίες λουκούμια και τέτοια. Το κατάλαβες ποιο λέω.)
είδα το ίδιο σχήμα και ίδιο χρώμα σε νάυλον τυλιγμένο και έγραφε σε ένα ταμπελάκι, "Μουστολούκουμο". Δεν πήρα ομαλάκας να δω τι είναι τέλο πάντων.

Το ερώτημα είναι. Ξέρεις εσύ το μουστολούκουμο;. Επίσης, ήταν τεοιο αυτό που έτρωγε το γειτονόπουλο; Ή υπήρχε κάτι άλλο που ταιριάζει στην περιγραφή που έκανα

Ακόμα ένα.

Ρε συ κάτι στρογγυλά σαν μηλαράκια περασμένα σε ξυλάκι και πάνω πάνω κάτι επίπεδο κυκλικό (υλικό σαν το γλειφοτζούρι που έβαλες) τι φάση ήταν;
(Ακόμα πιο μικρός το έβλεπα σαν σαλαμάκι αυτό το από πάνω.)
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Χαοτικός έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 00:36 Για να ξεκαθαρίζουμε σιγά σιγά, σουβλάκι είναι μόνο το ξυλάκι και όχι το κρέας που περιέχει. Όπως σούβλα λέγεται η σούβλα και όχι το ίδιο το κοκορέτσι ή το αρνί.
Τα δε ξυλάκια αυτά τώρα ήταν από καλάμια. Έχω φάει σουβλάκια με χοντρά ξυλάκια, δεν θυμάμαι που, αλλά από κει έκανα τη σύνδεση για το όνομα.
Το πλαστικό καλαμάκι είναι ελληνισμός και πετυχημένος. Αλλά ήταν και θέμα τύχης που καθιερώθηκε έτσι. Θα μπορούσαμε να το λέγαμε ρουφηχτήρι σήμερα αλλά είμαστε χώρια που έχει καλαμιές και ο συνειρμός είναι προφανής. Κάποιες χώρες που δεν έχουν καλαμιές ρουφηχτήρι θα το λένε με κοια λέξη στη γλώσσα τους.

Τα πρώτα σουβλάκια ήταν χωρίς πίττα. Μετά καθιερώθηκε η πίτα αλλά ήταν συνοδευτική γι αυτό και το όνομα έμεινε σουβλάκι. Με τα χρόνια το ολο σκεύασμα έγινε σουβλάκι. Αργότερα βγήκε και ο γύρος και το σουβλάκι αντί να είναι με χοιρνό κρέας ήταν με βοδινό ντονέρ.

Έχουμε σουβλάκι περισσότερα χρόνια, πολύ πριν σας γλιτώσει από τους Σλάβους ο Βενιζέλος. Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε!
Σήμερα είναι από καλάμι και συγκεκριμένα από μπαμπού. Πολύ αμφιβάλλω ότι τα έκαναν από καλαμιές πριν 50 χρόνια.

Το πλαστικό καλαμάκι είναι εμφανής επέκταση του καλαμιού, γιατί είναι κούφιο. Το «καλάμακι» σαν τοπικός ιδιωματισμός της Αθήνας αντί «σουβλάκι» είναι πολύ πιο σύγχρονο. Δεν ήταν σε χρήση πριν 50 χρόνια. Σουβλάκι το έλεγαν. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στο ΛΚΝ, που δεν εμπεριέχει τον ιδιωματικό νεολογισμό των Αθηναίων. Δεν ξέρω πότε ακριβώς προέκυψε το «καλαμάκι» στην Αθήνα και πότε αντικατέστησε τον όρο «σουβλάκι», πάντως δεν μπορεί να ήταν πριν την δεκαετία του '70.

Το αυτό και για το αθηναϊκό «σουβλάκι»· είναι σύγχρονος ιδιωματισμός της Αθήνας. Πιο πριν τον γύρο τον έλεγαν «ντονέρ», όπως παντού στην Ελλάδα. Αργότερα, από την δεκαετία του '70 και μετά, που άρχισε να προσφέρεται ως έδεσμα τυλιχτό και με διάφορα είδη κρεάτων, στην Αθήνα μετατράπηκε σε «σουβλάκι», πιθανολογώ διότι προηγήθηκε το τυλιχτό σουβλάκι από τον τυλιχτό γύρο. Ίσως τότε συντελέστηκε η μετατροπή του σουβλακιού σε καλαμάκι, για να ξεχωρίζει το τυλιχτό έδεσμα από το ατομικό.

Στην Θεσσαλονίκη ποτέ δεν ήταν αποκλειστικά με στρόγγυλη πίτα. Ανέκαθεν κυκλοφορούσε με διάφορα είδη ψωμιού, από μπριος ως κυπριακή πίτα. Έτσι έκατσε στην πιο λογική επιλογή που περιγράφει είδος φαγητού κλεισμένο σε είδος ψωμιού: σάντουιτς. Επίσης κυκλοφορούσε από την αρχή μεγαλύτερη ποικιλία κρεάτων στο έδεσμα. Μπιφτέκια, σεφταλιές, γύρος, σουβλάκι...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Χαοτικός έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 00:54 Ένα κωλόπαιδο στη γειτονιά έτρωγε κάτι που κάπως με βρήκε οπτικά εκείνη τη στιγμή και το ζήλεψα. Τον ρώτησα "τι τρως;" και απάντησε κάτι αλλά δεν κατάλαβα, δεν άκουσα τη λέξη και την έχασα για πάντα.

Είχε το χρώμα που έχουν τα κεράκια της εκκλησίας. Έτσι όπως είδα να δαγκώνεται, παίζει να είχε και ίδια υφή. Μαλακό αλλά και σταθερό. Δεν έκανε τρίμματα.

Α ξέχασα το σχήμα ρε! Λοιπόν πως είναι το σπρώξε γλείψε στα παγωτά σήμερα;
Το έτρωγε και το ζήλεψες.
Είχε το χρώμα κεριού εκκλησίας.
Ήταν μαλακό αλλά και σταθερό.
Δεν έκανε τρίμματα.
Σπρώξε-γλείψε.

Πούτσος;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

hellegennes έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 01:09
Χαοτικός έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 00:54 Ένα κωλόπαιδο στη γειτονιά έτρωγε κάτι που κάπως με βρήκε οπτικά εκείνη τη στιγμή και το ζήλεψα. Τον ρώτησα "τι τρως;" και απάντησε κάτι αλλά δεν κατάλαβα, δεν άκουσα τη λέξη και την έχασα για πάντα.

Είχε το χρώμα που έχουν τα κεράκια της εκκλησίας. Έτσι όπως είδα να δαγκώνεται, παίζει να είχε και ίδια υφή. Μαλακό αλλά και σταθερό. Δεν έκανε τρίμματα.

Δεν έκανε τρίμματα.
Σπρώξε-γλείψε.

Πούτσος;
Στον πάτο σου μωρή μουνού. :003:
Ναι ήταν κερένιο το χρώμα. Σαν της μουσταλευριάς.
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Δεν έκανε τρίμματα.
Σπρώξε-γλείψε.

Πούτσος;
Το άλλο λες να εννοεί;
Χαοτικε, τρως πουτσες ρε. :lol:
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Πτολεμαίος έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 01:15

Δεν έκανε τρίμματα.
Σπρώξε-γλείψε.

Πούτσος;
Το άλλο λες να εννοεί;
Μόνο για ιδεολογικούς λόγους ρε μαλάκες. Τα έχω ξαναπεί αυτά. Όχι ότι μ΄ αρέσει.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Χαοτικός έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 00:54 Το ερώτημα είναι. Ξέρεις εσύ το μουστολούκουμο;. Επίσης, ήταν τεοιο αυτό που έτρωγε το γειτονόπουλο; Ή υπήρχε κάτι άλλο που ταιριάζει στην περιγραφή που έκανα
Κατά πάσαν πιθανότητα, μουστολούκουμο ήταν. Και ίσως γεμιστό με καρυδάκι, που είναι και το τέλειο.
Έχασες που δεν δοκίμασες.
Το μαγαζί αυτό στην Κάνιγγος υπάρχει ακόμα; :o

Χαοτικός έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 00:54Ακόμα ένα.
Ρε συ κάτι στρογγυλά σαν μηλαράκια περασμένα σε ξυλάκι και πάνω πάνω κάτι επίπεδο κυκλικό (υλικό σαν το γλειφοτζούρι που έβαλες) τι φάση ήταν;
(Ακόμα πιο μικρός το έβλεπα σαν σαλαμάκι αυτό το από πάνω.)
Χαχαχα, λες τα καραμελωμένα μηλα φιρίκια. Καταπληκτκή λιχουδιά.
Τα βουτάνε στην λιωμένη καραμέλα (αφού έχουν περάσει το καλαμάκι), και μετά τα ακουμπάνε να στεγνώσει η καραμέλα.
Αυτό το "επίπεδο κυκλικό" που βλέπεις είναι η καραμέλα που έχει πλακουτσωθεί καθώς στεγνώνει.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Το δεύτερο που είπα το βρήκα.

https://www.google.com/search?q=%CE%BA% ... 9&biw=1920

Αλλά είναι όλα ανάποδα. Θέλω να δω την εικόνα να το κρατάνε προς τα πάνω.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Α με πρόλαβες ρε.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Λοξίας έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 01:19 Το μαγαζί αυτό στην Κάνιγγος υπάρχει ακόμα; :o
Έλα ντε; Έχω να περάσω δεκαετία και βάλε. Από το 70 που ήμουν παιδάκι το θυμάμαι.
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Χαοτικός έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 01:18
Πτολεμαίος έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 01:15

Δεν έκανε τρίμματα.
Σπρώξε-γλείψε.

Πούτσος;
Το άλλο λες να εννοεί;
Μόνο για ιδεολογικούς λόγους ρε μαλάκες. Τα έχω ξαναπεί αυτά. Όχι ότι μ΄ αρέσει.
:lol:

Στο δια ταύτα. Φρανκφούρτης ρε μλκ παίζει να ήτανε.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”