Re: Φέτος το λάδι είναι φτηνό, ευκαιρία να αγοράσετε για όλη την χρονιά
Δημοσιεύτηκε: 04 Ιαν 2020, 16:52
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Αυτό είχε γίνει πέρυσι στην Μεσσηνία. Ήταν η χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών. Ο δάκος είχε θερίσει τις ελιές.Βλήμα έγραψε: 04 Ιαν 2020, 16:49 Εδώ στη Μυτιλήνη το λάδι είναι χάλια. Πρώτη φορά έχουμε οξύτητα 2,5. Τι να πουλήσω, τι να δώσω; Ρεζίλι θα γίνω. Στη σαλάτα μου αγοραστό βάζω, μόνο στα τηγανιτά βάζω από το δικό μου.
Κι οι κριτικοί θυμάμαι είχαν διαμαρτυρηθεί για την φετινή ποιότητα του λαδιού κι απαιτούσαν αποζημιώσεις
ΚαλωστοναΒλήμα έγραψε: 04 Ιαν 2020, 16:49Εδώ στη Μυτιλήνη το λάδι είναι χάλια. Πρώτη φορά έχουμε οξύτητα 2,5. Τι να πουλήσω, τι να δώσω; Ρεζίλι θα γίνω. Στη σαλάτα μου αγοραστό βάζω, μόνο στα τηγανιτά βάζω από το δικό μου.Μηχανικός έγραψε: 01 Ιαν 2020, 19:20 Φέτος η παραγωγή είναι μεγάλη και οι τιμές έχουν πέσει.
Τώρα μπορείτε να αγοράζεται λάδι στην Μεσσηνία με 2,50 ευρώ το κιλό, έξτρα παρθένο με οξύτητα λιγότερο από 0,3.
Είναι πολύ καλύτερο από αυτό που θα παίρνεται με 5 ευρώ από το σούπερ μάρκετ.
Αγοράστε τώρα το λάδι της χρονιά σας κατευθείαν από τους παραγωγούς για να μην σας πιάσουν κορόιδα οι Γιαννοπουλαίοι.![]()
Κι οι κριτικοί θυμάμαι είχαν διαμαρτυρηθεί για την φετινή ποιότητα του λαδιού κι απαιτούσαν αποζημιώσεις
Καλώς σας βρήκα.vagabondo έγραψε: 04 Ιαν 2020, 17:03ΚαλωστοναΒλήμα έγραψε: 04 Ιαν 2020, 16:49Εδώ στη Μυτιλήνη το λάδι είναι χάλια. Πρώτη φορά έχουμε οξύτητα 2,5. Τι να πουλήσω, τι να δώσω; Ρεζίλι θα γίνω. Στη σαλάτα μου αγοραστό βάζω, μόνο στα τηγανιτά βάζω από το δικό μου.Μηχανικός έγραψε: 01 Ιαν 2020, 19:20 Φέτος η παραγωγή είναι μεγάλη και οι τιμές έχουν πέσει.
Τώρα μπορείτε να αγοράζεται λάδι στην Μεσσηνία με 2,50 ευρώ το κιλό, έξτρα παρθένο με οξύτητα λιγότερο από 0,3.
Είναι πολύ καλύτερο από αυτό που θα παίρνεται με 5 ευρώ από το σούπερ μάρκετ.
Αγοράστε τώρα το λάδι της χρονιά σας κατευθείαν από τους παραγωγούς για να μην σας πιάσουν κορόιδα οι Γιαννοπουλαίοι.![]()
Κι οι κριτικοί θυμάμαι είχαν διαμαρτυρηθεί για την φετινή ποιότητα του λαδιού κι απαιτούσαν αποζημιώσεις![]()
Δώσε το στην εκκλησία για τα καντήλια.
Ανάλογα την ποικιλία της Ελιάς και την περιοχή.
Σαχλαμάρες. Σιγά μην αντιλαμβάνεται ο μπουρτζόβλαχος την διαφορά μεταξύ 0,5 και 1. Γενικά λάδι με οξύτητα κάτω από 1,5 είναι καλής ποιότητας λάδι και κανείς δεν αντιλαμβάνεται λεπτότερες διαφορές.
Γι αυτό λέω ανάλογα την περιοχή.hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2020, 17:39Σαχλαμάρες. Σιγά μην αντιλαμβάνεται ο μπουρτζόβλαχος την διαφορά μεταξύ 0,5 και 1. Γενικά λάδι με οξύτητα κάτω από 1,5 είναι καλής ποιότητας λάδι και κανείς δεν αντιλαμβάνεται λεπτότερες διαφορές.
Μήπως το παραγαμάς;Μηχανικός έγραψε: 04 Ιαν 2020, 17:45 Γι αυτό λέω ανάλογα την περιοχή.
Στην βόρεια Ελλάδα τρώνε και με 3.![]()
Δεν έχω πολύ εμπιστοσύνη στην κρίση του. Πελοποννήσιος είναι.hellegennes έγραψε: 04 Ιαν 2020, 17:48 Κάνει το ελαιοτριβείο κανονικό χημικό τεστ και ξέρεις ότι είναι 0,5...
Άμα μαζεύεις της ελιές στρώνοντας δίχτυα και περιμένοντας να πέσουν μόνες τους, όπως κάνουν σε κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας (και κάποιοι στην Μυτιλήνη), το λάδι που παίρνουν έχει οξύτητα γύρω στο 3.
Δεν γνωρίζω κανέναν που να μαζεύει έτσι την ελιά.Μηχανικός έγραψε: 04 Ιαν 2020, 17:56Άμα μαζεύεις της ελιές στρώνοντας δίχτυα και περιμένοντας να πέσουν μόνες τους, όπως κάνουν σε κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας (και κάποιοι στην Μυτιλήνη), το λάδι που παίρνουν έχει οξύτητα γύρω στο 3.
Αδιανόητος αυτός ο τρόπος μαζέματος στην νότια Ελλάδα.
Οι Κερκυραίοι, αλλά εδώ μιλάμε για κανονικούς ανθρώπουςvagabondo έγραψε: 04 Ιαν 2020, 18:00Δεν γνωρίζω κανέναν που να μαζεύει έτσι την ελιά.Μηχανικός έγραψε: 04 Ιαν 2020, 17:56Άμα μαζεύεις της ελιές στρώνοντας δίχτυα και περιμένοντας να πέσουν μόνες τους, όπως κάνουν σε κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας (και κάποιοι στην Μυτιλήνη), το λάδι που παίρνουν έχει οξύτητα γύρω στο 3.
Αδιανόητος αυτός ο τρόπος μαζέματος στην νότια Ελλάδα.
Μην κρίνεις εξ ιδίων.