!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μετρό - σηκώνεστε για να καθίσουν ιερείς;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Re: Μετρό - σηκώνεστε για να καθίσουν ιερείς;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

Belladonna έγραψε: 14 Οκτ 2019, 10:28 Ιερέας μέσα στο μετρό 50άρης και κοτσωνάτος κοίταζε επιτακτικά αυτούς που κάθονται σαν να ζήταγε να του παραχωρήσουν τη θέση.

Εσείς σηκώνεστε όταν πρόκειται για ιερείς (χωρίς άλλο θέμα ηλικιακό ή υγείας) ;
Ναι , σηκώνομαι από σεβασμό. Πριν πολλά χρόνια στο 250 . Γεμάτο το λεωφορείο. Καθόμουν στην μονή θέση πίσω απ' τον οδηγό. Νεολαία παντού και ξαφνικά βλέπω ιερέα γύρω στα 40 -50 ( πού να καταλάβεις με την κοτσίδα ; :102: ) . Μάλλον πήγαινε στην Θεολογική. Πάω να σηκωθώ και του λέω Ελάτε να καθίσετε , αλλά αυτός με πιάνει από τον ώμο , με καθίζει στην θέση μου και μου λέει Όχι, όχι παιδί μου. Σε ευχαριστώ πολύ !
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

Μου θυμίσατε πάρα πολλά χρόνια πριν που τα φοιτητικά πάσο έγραφαν κάτι σαν 'ο κάτοχος του συγκεκριμένου δελτίου οφείλει να παραχωρεί τη θέση του σε άτομα ηλικιωμένα, εγκύους, χρήζοντα βοηθείας και ιερείς'. Κάποια στιγμή αθόρυβα, αφαιρέθηκε το 'ιερείς'.
Άβαταρ μέλους
Belladonna
Phorum.gr user: Belladonna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belladonna »

Japetus έγραψε: 14 Οκτ 2019, 12:05 Μου θυμίσατε πάρα πολλά χρόνια πριν που τα φοιτητικά πάσο έγραφαν κάτι σαν 'ο κάτοχος του συγκεκριμένου δελτίου οφείλει να παραχωρεί τη θέση του σε άτομα ηλικιωμένα, εγκύους, χρήζοντα βοηθείας και ιερείς'. Κάποια στιγμή αθόρυβα, αφαιρέθηκε το 'ιερείς'.
Ναι, γεια σου!!!
Δεν είχα βέβαια το update ότι αφαιρέθηκε το 'ιερείς'
Άλεξλαμπ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άλεξλαμπ »

Εγώ όταν σηκώνομαι στο λεωφορείο πάντα κρατάω τη θέση γι' αυτόν που θέλω να καθίσει. Αν έρθει κάποιος άλλος του δίνω να καταλάβ3ει ότι δεν προορίζεται η θέση για αυτόν. Κάποιες φορές μικρότερη σηκωνόμουν για να καθίσουν ηλικιωμένοι και προλάβαιναν να την πιάσουν άλλοι ακόμα νεαρώτρεροι από εμένα.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Belladonna έγραψε: 14 Οκτ 2019, 11:20 Οι ιερείς έχουν κάποια επιπλέον αίσθηση "σεβάσμιου" που την εκδηλώνουν με διάφορους τρόπους (πχ σου απλώνουν το χέρι να το φιλήσεις ενώ δεν έχεις καμμιά τέτοια πρόθεση).
Αυτά δεν ισχύουν πια. Στο χωριό μου ( και τις γύρω περιοχές ) όποτε έβλεπα ιερέα πήγαινα και του φιλούσα το χέρι όταν ήμανε μικράκι. Και θεώρησα πως είναι σωστό να το κάνω και στην Αθήνα. Να περπατάει ο ιερέας στην Σταδίου ή να αγοράζει σε Σούπερ Μάρκετ και εγώ να πηγαίνω να του φιλάω το χέρι. :smt005: Μέχρι που μεγάλωσα , κατάλαβα την αμηχανία που τους δημιουργούσα και το έκοψα. :102:

Υ.Γ. Και τώρα που το σκέφταμαι μπορεί να είχα φιλήσει και το χέρι κανενός παλαιοημερολογίτη ή ψευτόπαπα. :xena:
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 14 Οκτ 2019, 11:44 Ωραία τα έχει γράψει ο Γεράσιμος (Κακλαμάνης):

Σημασία έχει ότι ό σεβασμός άποκτά μεταφυσική βαρύτητα καί γίνεται «σέβας»… Τό οποίον βέβαια «σέβας» διεκδικεί εξ ολοκλήρου ή Εκκλησία, άφού είναι αναγκαστικά ο φορεύς του «Εθνους». Έτσι λ.χ. η σκεβρωμένη γρηά στό λεωφορείο θα σηκωθή μόλις 'δή τον ταυραντισμένο 35χρονο ίερέα, του οποίου τό Elan Vital είναι τόσο, ώστε χρειάζεται νά κάνη κάθε πρωί τρεις ώρες τροχάδην σε βράχους καί κορφούλες προκειμένου νά καταστή κοινωνικά ανεκτός κατά τό υπόλοιπον της ημέρας). Και είναι υποχρεωμένος να κάτση, διότι το «σέβας» είναι πλέον κοινωνική αρχή. Η εξαθλίωση σπρώχνει τις γρηές πρός τά ράσα, τά ράσα πρός τό «σέβας», τό «σέβας» πρός τό ΙΚΑ σύν τόν γυιό — καί πάλι άπ' τήν άρχή. Τό ίδιο ακριβώς κι ένας γέροντας, πού μπορεί νάχη περάσει τη ζωή του στό ΠΡΟ-ΠΟ καί τήν πρέφα, απαιτεί νά σηκωθή ένας τριαντάχρονος, πού μπορεί νά δουλεύη απ' τό πρωΐ, χωρίς βέβαια στόν τελευταίον να γεννηθή η απορία, λόγω «ηθικής» του σχολείου, τι μπορεί να έκανε ό γέρος γι' αυτόν πριν ακόμα γεννηθή.
Aυτό ισχύει. Και σ' εμένα, αυτό που δημιουργεί τον αυτοματισμό του να σηκωθώ, είναι η κούραση που διακρίνω στον όρθιο, ανεξαρτήτως ηλικίας. Και το σίγουρο είναι ότι αυτοί που έχω δει να κλείνουν τα μάτια τους εξαντλημένοι, είναι κυρίως νέοι ή μεσήλικες άνθρωποι. Αυτοί μου προκαλούν τον μεγαλύτερο σεβασμό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Ζαποτέκος έγραψε: 14 Οκτ 2019, 12:01Πάω να σηκωθώ και του λέω Ελάτε να καθίσετε , αλλά αυτός με πιάνει από τον ώμο , με καθίζει στην θέση μου και μου λέει Όχι, όχι παιδί μου. Σε ευχαριστώ πολύ !
διάλογος που αξίζει να μνημονευθεί πολλάκις :roll:
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Ζαποτέκος έγραψε: 14 Οκτ 2019, 12:09
Αυτά δεν ισχύουν πια. Στο χωριό μου ( και τις γύρω περιοχές ) όποτε έβλεπα ιερέα πήγαινα και του φιλούσα το χέρι όταν ήμανε μικράκι. Και θεώρησα πως είναι σωστό να το κάνω και στην Αθήνα. Να περπατάει ο ιερέας στην Σταδίου ή να αγοράζει σε Σούπερ Μάρκετ και εγώ να πηγαίνω να του φιλάω το χέρι. :smt005: Μέχρι που μεγάλωσα , κατάλαβα την αμηχανία που τους δημιουργούσα και το έκοψα. :102:

Υ.Γ. Και τώρα που το σκέφταμαι μπορεί να είχα φιλήσει και το χέρι κανενός παλαιοημερολογίτη ή ψευτόπαπα. :xena:
Ο αδερφός μου μικρός, από όταν άρχισε να μιλάει, είχε κάποια φοβία με τους παπάδες. Μια φορά καθόταν στο παράθυρο και έβλεπε τον παπά του χωριού να περνάει. "Κοίτα τον τραγόπαπα" (υπήρχε διδαχή τέτοιων λέξεων από μεγαλύτερους) έλεγε μόνος του και ήταν τρομοκρατημένος.
Μετά του πέρασε βέβαια, δεν έγινε θρήσκος, αλλά δεν ξαναασχολήθηκε.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Antares έγραψε: 14 Οκτ 2019, 12:18
Ζαποτέκος έγραψε: 14 Οκτ 2019, 12:09

Ο αδερφός μου μικρός, από όταν άρχισε να μιλάει, είχε κάποια φοβία με τους παπάδες. Μια φορά καθόταν στο παράθυρο και έβλεπε τον παπά του χωριού να περνάει. "Κοίτα τον τραγόπαπα" (υπήρχε διδαχή τέτοιων λέξεων από μεγαλύτερους) έλεγε μόνος του και ήταν τρομοκρατημένος.
Μετά του πέρασε βέβαια, δεν έγινε θρήσκος, αλλά δεν ξαναασχολήθηκε.
Εντάξει, αφού δεν έλεγε Παρ' τον παπά... :lol:

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

- Casper - έγραψε: 14 Οκτ 2019, 11:15
Belladonna έγραψε: 14 Οκτ 2019, 10:28 Ιερέας μέσα στο μετρό 50άρης και κοτσωνάτος κοίταζε επιτακτικά αυτούς που κάθονται σαν να ζήταγε να του παραχωρήσουν τη θέση.

Δεν κατάλαβα. Επειδή είναι ιερέας θεωρεί πως έχει κάποιο έξτρα προνόμιο για παραχώρηση θέσης; 50 χρονών δεν θεωρείται ηλικιωμένος. Θα σηκωνόμουν μόνο αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Για ηλικιωμένους, ανάπηρους, για κάποιον τελοσπάντων που φαινόταν πως δεν είναι καλά, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Edit: και ένας 18ρης που σχολάει μετά από 8ωρο-12ωρο ορθοστασίας είναι λιώμα. Ο 50ρης παίζει να είναι και πιο ξεκούραστος και να μην το χρειάζεται καν.
Απο τωρα αρχισες τις ζιβανιες?
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Παντα σηκωνομαι ,εγω ακομα και τωρα ειμαι αρχοντογερος
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Beria έγραψε: 14 Οκτ 2019, 11:10
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Οκτ 2019, 10:54 Στην -ομολογουμένως σπάνια- περίπτωση, που βλέπατε όρθιο πολιτικό του κόμματος που υποστηρίζετε, τι θα κάνατε;
Θα ζητούσα από όλο το βαγόνι να σταθεί όρθιο, σε ένδειξη σεβασμού
ειναι ξεφτιλα να παιρνει ο βουλευτης το λεωφορειο αφου :003:

πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Ζαποτέκος έγραψε: 14 Οκτ 2019, 12:01

Ναι , σηκώνομαι από σεβασμό. Πριν πολλά χρόνια στο 250 . Γεμάτο το λεωφορείο. Καθόμουν στην μονή θέση πίσω απ' τον οδηγό. Νεολαία παντού και ξαφνικά βλέπω ιερέα γύρω στα 40 -50 ( πού να καταλάβεις με την κοτσίδα ; :102: ) . Μάλλον πήγαινε στην Θεολογική. Πάω να σηκωθώ και του λέω Ελάτε να καθίσετε , αλλά αυτός με πιάνει από τον ώμο , με καθίζει στην θέση μου και μου λέει Όχι, όχι παιδί μου. Σε ευχαριστώ πολύ !
Μήπως σου χάιδεψε ελαφρά το πηγούνι ;
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Αστικά, τραμ, τρόλευ δεν μας ενδιαφερουν;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Belladonna έγραψε: 14 Οκτ 2019, 11:20
Οι ιερείς έχουν κάποια επιπλέον αίσθηση "σεβάσμιου" που την εκδηλώνουν με διάφορους τρόπους (πχ σου απλώνουν το χέρι να το φιλήσεις ενώ δεν έχεις καμμιά τέτοια πρόθεση).
Εξάλλου δεν είναι μακρυά ο καιρός που θεωρούνταν ασέβεια να μην παραχωρήσεις θέση σε ιερέα - μάλιστα θυμάμαι αμυδρά ότι το είχα δει γραμμένο σε καποια αφισούλα από αυτές που κυκλοφορούν κατά καιρούς στις δημ. υπηρεσίες, παραχωρείτε τη θέση σε ηλικιωμένους, εγκύους και ιερείς-.
Είχα πάει μια φορά Ιερουσαλήμ (η γιαγιά μου διοργάνωνε γκρουπς) και μαζί μας ήταν ένας πολύ θρήσκος άνθρωπος. Εγώ φορούσα τζιν και με έκραζε γιατί δεν βάζω φούστες, γιατί τρώω κρέας Μεγάλη Εβδομάδα, γιατί δεν νηστεύω, γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Εγώ δεν πιστεύω στον Θεό, ούτε πιστεύω πως κάποιος άνθρωπος είναι ανώτερος από μένα λόγω του επαγγέλματός του, ούτε σε ιεροσύνη. Νηστεύεις 40ημερο και την Μεγάλη Εβδομάδα τρως απλά για να επιβιώσεις και το στόμα σου βγάζει συνεχώς δηλητήριο και κάνεις πράξεις που εγώ θεωρώ απαράδεκτες και δεν θα τις έκανα σε άνθρωπο. Πάντα όμως μπροστά του για να σεβαστώ την θρησκεία και τον ίδιο, δεν έτρωγα ασπούμε κρέας και μια φορά που πήγαμε εκδρομή εκτός Ιερουσαλήμ και το πρόγραμμα είχε μοναστήρι, ενώ δεν ήμουνα καλά σωματικά (ζαλιζόμουν), για να μην αρχίσει πάλι το κράξιμο (που το άρχισε ΠΡΙΝ κατέβω), φόρεσα μακριά φούστα, μπήκα στην εκκλησία και βγήκα στο 5λεπτο για να μην λυποθυμήσω. Και με έβλεπε χάλια και ήρθε πάλι να μου την πει. Ε όχι ρε φίλε. Όσο σέβομαι εσένα και την θρησκεία σου, θέλω και εσύ να σεβαστείς εμένα. Στο κάτω κάτω επάγγελμα είναι ο ιερέας και υπάρχουν άνθρωποι ασπούμε που δεν πιστεύουν στον Θεό. Δεν λέω πως είναι όλοι σκάρτοι, αλλά εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με το έξτρα προνόμιο που τους δόθηκε. Να είναι 18 χρονών (και ιερέας ακόμα) και να τον βλέπω να ζαλίζεται, βεβαίως. Αλλά αν είναι μια χαρά σωματικά, δεν θα με αγγίξει προσωπικά το ότι είναι ιερέας.
perseus έγραψε: 14 Οκτ 2019, 12:28
- Casper - έγραψε: 14 Οκτ 2019, 11:15

Δεν κατάλαβα. Επειδή είναι ιερέας θεωρεί πως έχει κάποιο έξτρα προνόμιο για παραχώρηση θέσης; 50 χρονών δεν θεωρείται ηλικιωμένος. Θα σηκωνόμουν μόνο αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Για ηλικιωμένους, ανάπηρους, για κάποιον τελοσπάντων που φαινόταν πως δεν είναι καλά, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Edit: και ένας 18ρης που σχολάει μετά από 8ωρο-12ωρο ορθοστασίας είναι λιώμα. Ο 50ρης παίζει να είναι και πιο ξεκούραστος και να μην το χρειάζεται καν.
Απο τωρα αρχισες τις ζιβανιες?
Όχι είναι το φυσικό μου έτσι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”