Πρωτη φορα ακουω να δαγκωνει καποιον γατα. Τι φαση; Τιγρης ηταν; Ενα ουστ κανεις και εξαφανιζονταιblackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 02:04 Μια φορα με δαγκωσε μια γατα σ ενα δαχτυλο του χεριου και λιγες ωρες μετα το δαχτυλο ειχε κοκκινησει, πρηστει και ποναγε πολυ. Το δαγκωμα γατας ειναι πολυ σοβαροτερο απο γρατζουνισμα γιατι παντα συνοδευεται απο ασχημες μολυνσεις, απο τα βακτηρια του στοματος του ζωου. Καθαρισα την πληγη με οινοπνευμα και ιωδιο, εκανα μια ενεση ανοσοσφαιρινης στον ωμο του δαγκωμενου χεριου και πηρα ενα αντιβιωτικο γενικης χρησης. Ολα μονος μου. Την αλλη μερα ημουνα καλα, και δεν ειχα καμια επιπλοκη και πανε πολλα χρονια.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αντιτετανικος;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Αντιτετανικος;
- blackpaint
Δαγκωνουν μονον οταν νοιωσουν πως απειλειται η ζωη τους. Ενα γατακι ειχε εγκλωβιστει σε κοινοχρηστο χωρο σε μια πολυκατοικια και πηγα, πολυ ατσαλα, να το βοηθησω και μεσα στον πανικο του με δαγκωσε.Pedro έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 02:13Πρωτη φορα ακουω να δαγκωνει καποιον γατα. Τι φαση; Τιγρης ηταν; Ενα ουστ κανεις και εξαφανιζονταιblackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 02:04 Μια φορα με δαγκωσε μια γατα σ ενα δαχτυλο του χεριου και λιγες ωρες μετα το δαχτυλο ειχε κοκκινησει, πρηστει και ποναγε πολυ. Το δαγκωμα γατας ειναι πολυ σοβαροτερο απο γρατζουνισμα γιατι παντα συνοδευεται απο ασχημες μολυνσεις, απο τα βακτηρια του στοματος του ζωου. Καθαρισα την πληγη με οινοπνευμα και ιωδιο, εκανα μια ενεση ανοσοσφαιρινης στον ωμο του δαγκωμενου χεριου και πηρα ενα αντιβιωτικο γενικης χρησης. Ολα μονος μου. Την αλλη μερα ημουνα καλα, και δεν ειχα καμια επιπλοκη και πανε πολλα χρονια.![]()
Μαλιστα.blackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 02:19Δαγκωνουν μονον οταν νοιωσουν πως απειλειται η ζωη τους. Ενα γατακι ειχε εγκλωβιστει σε κοινοχρηστο χωρο σε μια πολυκατοικια και πηγα, πολυ ατσαλα, να το βοηθησω και μεσα στον πανικο του με δαγκωσε.Pedro έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 02:13Πρωτη φορα ακουω να δαγκωνει καποιον γατα. Τι φαση; Τιγρης ηταν; Ενα ουστ κανεις και εξαφανιζονταιblackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 02:04 Μια φορα με δαγκωσε μια γατα σ ενα δαχτυλο του χεριου και λιγες ωρες μετα το δαχτυλο ειχε κοκκινησει, πρηστει και ποναγε πολυ. Το δαγκωμα γατας ειναι πολυ σοβαροτερο απο γρατζουνισμα γιατι παντα συνοδευεται απο ασχημες μολυνσεις, απο τα βακτηρια του στοματος του ζωου. Καθαρισα την πληγη με οινοπνευμα και ιωδιο, εκανα μια ενεση ανοσοσφαιρινης στον ωμο του δαγκωμενου χεριου και πηρα ενα αντιβιωτικο γενικης χρησης. Ολα μονος μου. Την αλλη μερα ημουνα καλα, και δεν ειχα καμια επιπλοκη και πανε πολλα χρονια.![]()
-
Ορέστης 35
Δικιο ειχες, η μανα μου το χε.καβουροδεινοσαυράκι έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:55Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:54Με τιποτα, εκτος αν το εχει κρατησει η μανα μου.καβουροδεινοσαυράκι έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:52
ορεσταρε, εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις το παιδικο βιβλιαριο σου κρατημενο εκει γραφει στην αρχη τα εμβολια που εκανες και πότε
οι μαναδες παντα τα κρατανε αυτα ρε τυπε, αν το πεταξε, μονο καταλαθος
πηγαινε να ρωτησεις, να μην τρεχεις τζαμπα (αν καταλαβα καλα απο αυτα που ειπε ο οττο)
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Το πρωτο 24 ωρο δεν μπορείς να κανείς και ορο μονο?
- Otto Weininger
- Otto Weininger
blackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 02:04 Καθαρισα την πληγη με οινοπνευμα και ιωδιο, εκανα μια ενεση ανοσοσφαιρινης στον ωμο του δαγκωμενου χεριου και πηρα ενα αντιβιωτικο γενικης χρησης. Ολα μονος μου. Την αλλη μερα ημουνα καλα, και δεν ειχα καμια επιπλοκη και πανε πολλα χρονια.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
stergiosbik
Ετσι την εχω πατησει κι εγω παλια.blackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 02:19Δαγκωνουν μονον οταν νοιωσουν πως απειλειται η ζωη τους. Ενα γατακι ειχε εγκλωβιστει σε κοινοχρηστο χωρο σε μια πολυκατοικια και πηγα, πολυ ατσαλα, να το βοηθησω και μεσα στον πανικο του με δαγκωσε.Pedro έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 02:13Πρωτη φορα ακουω να δαγκωνει καποιον γατα. Τι φαση; Τιγρης ηταν; Ενα ουστ κανεις και εξαφανιζονταιblackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 02:04 Μια φορα με δαγκωσε μια γατα σ ενα δαχτυλο του χεριου και λιγες ωρες μετα το δαχτυλο ειχε κοκκινησει, πρηστει και ποναγε πολυ. Το δαγκωμα γατας ειναι πολυ σοβαροτερο απο γρατζουνισμα γιατι παντα συνοδευεται απο ασχημες μολυνσεις, απο τα βακτηρια του στοματος του ζωου. Καθαρισα την πληγη με οινοπνευμα και ιωδιο, εκανα μια ενεση ανοσοσφαιρινης στον ωμο του δαγκωμενου χεριου και πηρα ενα αντιβιωτικο γενικης χρησης. Ολα μονος μου. Την αλλη μερα ημουνα καλα, και δεν ειχα καμια επιπλοκη και πανε πολλα χρονια.![]()
Ειχε μπει ενα γατακι στην αυλη του πατρικου μου και πηγα να το πιασω.
Αυτο φοβηθηκε και με δαγκωσε.Ενα απο τα δοντια του μαλιστα διαπερασε το νυχι μου και εφτασε στο κρεας!
Για τετοια δυναμη μιλαμε το ατιμο.
Εριξα οινοπνευμα και δεν εκανα τιποτε αλλο.
- perseus
Δεν μας εξηγεις γιατι ομως
- Otto Weininger
Πλάκα μου κάνεις ρε συ ; Τόσα έγραψα χτες. Τι δεν κατάλαβες;perseus έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 11:56Δεν μας εξηγεις γιατι ομως
- perseus
Που και ποτε χρησιμοποιείται ο ανθρώπινος ορος.
- Otto Weininger
Από την πρώτη σελίδα του νηματος :
Οπότε πρέπει να κάνεις μια δόση Τdap (τριδυναμο εμβολιο) και να ακολουθήσουν μετα δυο δοσεις Td (διδυναμο), όπου θα γίνουν σε 1 μήνα και η άλλη σε 7-13 μήνες.
Τα παραπάνω αν η πληγή είναι μικρή και καθαρή.
Αν είναι ρυπαρη ή/Και βαθιά, τότε κάνεις :, μια δόση Τdap (τριδυναμο εμβολιο) και να ακολουθήσουν μετα δυο δοσεις Td (διδυναμο), όπου θα γίνουν σε 1 μήνα και η άλλη σε 7-13 μήνες, αλλά και μια ή δυο δόσεις αντιτετανικου στο αντίθετο χέρι. Αυτό θα το κρίνει ο γιατρός.
Η χρήση αντιτετανικου ορου ως πρώτη και μοναδικη λύση είναι λάθος.
- perseus
Ποιο από αυτα ειναι ο ανθρώπινος όρος?
- Otto Weininger
Ο όρος αναφέρεται ως...ορός.
Αν είναι ρυπαρη ή/Και βαθιά, τότε κάνεις :, μια δόση Τdap (τριδυναμο εμβολιο) και να ακολουθήσουν μετα δυο δοσεις Td (διδυναμο), όπου θα γίνουν σε 1 μήνα και η άλλη σε 7-13 μήνες, αλλά και μια ή δυο δόσεις αντιτετανικου ορου στο αντίθετο χέρι. Αυτό θα το κρίνει ο γιατρός.