Εξαρτάται την πληγή πάντα. Αλλά πάντα είναι καλό να το δει γιατρός.Σουβλίτσα έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:41Και δηλαδή, εαν χτυπήσεις κτλ και βρωμιστεί από σκόνες τί κάνεις? Πας νοσοκομείο?Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:38Ναι.Σουβλίτσα έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:37 Έπρεπε να ανοίξω κι εγώ νήμα την άλλη φορά που έτρεχα μεταμεσονύκτιο στο νοσοκομείο επειδή με χτύπησε ρεύμα , κλαψ
Τελικά δεν απάντησε ο σύντροφος, είναι χειρότερη η σκόνη σε πληγή από σκουριά???!!!!!
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αντιτετανικος;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Otto Weininger
Re: Αντιτετανικος;
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
Ορέστης 35
Θα το κανω οπωσδηποτε το εμβολιο για να ειμαι καλυμενος και για το μελλον. Βασικα θα πω και στον αδελφο μου να κανει γιατι μου ειπε οτι τρυπηθηκε απο ενα σιδερο την προηγουμενη εβδομαδα και εκανε μονο ορο. Απλα δεν ημουν σιγουρος αν ο ορος ειναι κατι που μπορει να γινει προληπτικα ακομα και σε ρηχες πληγες σαν τη δικη μου.Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:40Μόλις σου εξήγησα ότι είναι λάθος να κάνεις μόνο όρο ή γενικά ορο, αν δεν χρειάζεται.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:38Καταλαβα, εχει αμεση δραση. Λεω να παω στο φαρμακειο της γειτονιας το πρωι. Κατα 99% θα μου βαλει αντιτετανικο ορο χωρις να δει το τραυμα. Εχει καμια παρενεργεια; Να προτιμησω νοσοκομειο για να με δουν λες;Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:33
Το εμβόλιο έχει τετανικο αντιγόνο.
Ο όρος είναι αντιτετανική ανοσοσφαιρίνη.
Σου είπα ακριβώς τι πρέπει να κάνεις. Πήγαινε να το δουν το πρωί με την ησυχία σου, πιθανόν να σου πουν ότι δεν χρειάζεται τίποτα.
Και μετά προχωράς σε εμβόλιο.
Τί λέτε ρε παιδιά?
Δηλαδή, όποτε μικροί χτυπούσαμε και έτρεχαν αίματα τα γόνατά μας, οι γονείς αντί για ιώδιο κτλ έπρεπε να μας τρέχουν στα επείγοντα?
Μην με φορτώνετε βραδυάτικα
Δηλαδή, όποτε μικροί χτυπούσαμε και έτρεχαν αίματα τα γόνατά μας, οι γονείς αντί για ιώδιο κτλ έπρεπε να μας τρέχουν στα επείγοντα?
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
- Otto Weininger
Πότε ο όρος προληπτικά. Μόνο συμπληρωματικά αν το απαιτεί η πληγή.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:45 . Απλα δεν ημουν σιγουρος αν ο ορος ειναι κατι που μπορει να γινει προληπτικα ακομα και σε ρηχες πληγες σαν τη δικη μου.
Αν είσαι σε κανένα μικρό νησί τώρα το καλοκαίρι,Σουβλίτσα έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:46 Τί λέτε ρε παιδιά?
θα καλέσεις ελικόπτερο για να σε πάει στο νοσοκομείο.
- Otto Weininger
Χελοου, γι'αυτό κάνεις τα εμβόλια από παιδάκι.Σουβλίτσα έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:46 Τί λέτε ρε παιδιά?
-
Ορέστης 35
Δεν το ηξερα αυτο... Ω ρε ταλαιπωρια.Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:47Πότε ο όρος προληπτικά. Μόνο συμπληρωματικά αν το απαιτεί η πληγή.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:45 . Απλα δεν ημουν σιγουρος αν ο ορος ειναι κατι που μπορει να γινει προληπτικα ακομα και σε ρηχες πληγες σαν τη δικη μου.
Τι παρενεργειες εχει ο ορος;
- Otto Weininger
Μην τα σκαλίζεις αυτά και αγχώνεσαι χωρίς λόγο.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:50Δεν το ηξερα αυτο... Ω ρε ταλαιπωρια.Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:47Πότε ο όρος προληπτικά. Μόνο συμπληρωματικά αν το απαιτεί η πληγή.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:45 . Απλα δεν ημουν σιγουρος αν ο ορος ειναι κατι που μπορει να γινει προληπτικα ακομα και σε ρηχες πληγες σαν τη δικη μου.
- καβουροδεινοσαυράκι
Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:50Δεν το ηξερα αυτο... Ω ρε ταλαιπωρια.Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:47Πότε ο όρος προληπτικά. Μόνο συμπληρωματικά αν το απαιτεί η πληγή.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:45 . Απλα δεν ημουν σιγουρος αν ο ορος ειναι κατι που μπορει να γινει προληπτικα ακομα και σε ρηχες πληγες σαν τη δικη μου.
ορεσταρε, εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις το παιδικο βιβλιαριο σου κρατημενο εκει γραφει στην αρχη τα εμβολια που εκανες και πότε
τα αντιτετονικά εννοείς?Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:48Χελοου, γι'αυτό κάνεις τα εμβόλια από παιδάκι.Σουβλίτσα έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:46 Τί λέτε ρε παιδιά?
είμαι σκράπας στα ιατρικά
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
-
Ορέστης 35
Παιδια τι εμβολια πρεπει να κανω για να ειμαι καλυμενος αν παω καμπινγκ;
Ειμαι τετοιο ατομο ομως. Μου ειπε ο αδερφος μου οτι ο φαρμακοποιος του ειπε οταν χτυπησε οτι μεχρι να φτιαξει αντισωματα το εμβολιο, θα εχει πεθανει απο τετανο.Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:51Μην τα σκαλίζεις αυτά και αγχώνεσαι χωρίς λόγο.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:50Δεν το ηξερα αυτο... Ω ρε ταλαιπωρια.Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:47
Πότε ο όρος προληπτικά. Μόνο συμπληρωματικά αν το απαιτεί η πληγή.
-
Ορέστης 35
Με τιποτα, εκτος αν το εχει κρατησει η μανα μου.καβουροδεινοσαυράκι έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:52Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:50Δεν το ηξερα αυτο... Ω ρε ταλαιπωρια.Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:47
Πότε ο όρος προληπτικά. Μόνο συμπληρωματικά αν το απαιτεί η πληγή.
ορεσταρε, εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις το παιδικο βιβλιαριο σου κρατημενο εκει γραφει στην αρχη τα εμβολια που εκανες και πότε
- καβουροδεινοσαυράκι
Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:54Με τιποτα, εκτος αν το εχει κρατησει η μανα μου.καβουροδεινοσαυράκι έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:52Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:50
Δεν το ηξερα αυτο... Ω ρε ταλαιπωρια.
οι μαναδες παντα τα κρατανε αυτα ρε τυπε, αν το πεταξε, μονο καταλαθος
πηγαινε να ρωτησεις, να μην τρεχεις τζαμπα (αν καταλαβα καλα απο αυτα που ειπε ο οττο)
-
Ορέστης 35
Ε ο, τι εμβολια κανανε την θρυλικη δεκαετια του 80 τα εχω κανει.καβουροδεινοσαυράκι έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:55Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:54Με τιποτα, εκτος αν το εχει κρατησει η μανα μου.καβουροδεινοσαυράκι έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:52
οι μαναδες παντα τα κρατανε αυτα ρε τυπε, αν το πεταξε, μονο καταλαθος
πηγαινε να ρωτησεις, να μην τρεχεις τζαμπα (αν καταλαβα καλα απο αυτα που ειπε ο οττο)
- blackpaint
Μια φορα με δαγκωσε μια γατα σ ενα δαχτυλο του χεριου και λιγες ωρες μετα το δαχτυλο ειχε κοκκινησει, πρηστει και ποναγε πολυ. Το δαγκωμα γατας ειναι πολυ σοβαροτερο απο γρατζουνισμα γιατι παντα συνοδευεται απο ασχημες μολυνσεις, απο τα βακτηρια του στοματος του ζωου. Καθαρισα την πληγη με οινοπνευμα και ιωδιο, εκανα μια ενεση ανοσοσφαιρινης στον ωμο του δαγκωμενου χεριου και πηρα ενα αντιβιωτικο γενικης χρησης. Ολα μονος μου. Την αλλη μερα ημουνα καλα, και δεν ειχα καμια επιπλοκη και πανε πολλα χρονια.