Σελίδα 30 από 60

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 16:02
από Cavaliere
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 28 Φεβ 2019, 16:00Αυτο στην φωτογραφία μπορεί να ειναι μεχρι καο 80.000.000 φορες καλυτερο, γευστικοτερο, απο αυτα που σερβιρουν οι σουβλακερί. :lol:
Σίγουρα, άμα ξέρεις τι κρέας βάζεις, ο ίδιος. Οι σουβλακερί σερβίρουν συνήθως σκουπίδια κρέατος.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 16:02
από ΓΑΛΗ
Cecily Anne έγραψε: 28 Φεβ 2019, 15:58
Cavaliere έγραψε: 28 Φεβ 2019, 15:56
Cecily Anne έγραψε: 28 Φεβ 2019, 15:54Βρε κανονικός γύρος είναι έτσι όπως στο λέω, τον κάνει ο φάδερ σπιτι με πρόχειρα μέσα, όπως στον περιέγραψα και πετυχαίνει.
Και μόλις ψηθεί κόβεις την γύρω-γύρω επιφάνεια, στιλ γύρος; Καλό ακούγεται. Δεν το είχα ποτέ στο μυαλό μου.
Ναι, θέλει γύρισμα, ξαναδές από πάνω, έκανα εντιτ και έβαλα φωτό. Βλέπεις την κούρβα στη βάση; Ε εκεί βάζεις ένα κρεμμύδι στη θέση της.
Δεν το ήξερα αυτό.

Υποθέτω όμως ότι χρειάζεται κόψιμο κάθε φορά που ξεροψήνεται η εξωτερική πλευρά της "στοίβας", έτσι δεν είναι; Ή κόβεται όλο μια και έξω;

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 16:03
από Cecily Anne
Τι να αγοράσεις; Μα δεν είπα να αγοράσετε κάτι. 1 ευρώ έχουν τα ξυλάκια για σουβλάκια, χρειάζεσαι 3,4 ανάλογα τη διάμετρο του ταψιού/"γύρου".

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Φεβ 2019, 16:02
Cecily Anne έγραψε: 28 Φεβ 2019, 15:58
Cavaliere έγραψε: 28 Φεβ 2019, 15:56 Και μόλις ψηθεί κόβεις την γύρω-γύρω επιφάνεια, στιλ γύρος; Καλό ακούγεται. Δεν το είχα ποτέ στο μυαλό μου.
Ναι, θέλει γύρισμα, ξαναδές από πάνω, έκανα εντιτ και έβαλα φωτό. Βλέπεις την κούρβα στη βάση; Ε εκεί βάζεις ένα κρεμμύδι στη θέση της.
Δεν το ήξερα αυτό.

Υποθέτω όμως ότι χρειάζεται κόψιμο κάθε φορά που ξεροψήνεται η εξωτερική πλευρά της "στοίβας", έτσι δεν είναι; Ή κόβεται όλο μια και έξω;
Συνήθως είναι έτοιμο, αλλά εμείς το αφήνουμε στο κλειστό φούρνο, βγάζουμε κοβουμε, το ξαναβάζουμε φούρνο κ.ο.κ. Αλλά εφόσον το έχεις ψήσει αργά, θα'χει γίνει.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 16:21
από ΓΑΛΗ
Cecily Anne έγραψε: 28 Φεβ 2019, 16:03 Τι να αγοράσεις; Μα δεν είπα να αγοράσετε κάτι. 1 ευρώ έχουν τα ξυλάκια για σουβλάκια, χρειάζεσαι 3,4 ανάλογα τη διάμετρο του ταψιού/"γύρου".

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Φεβ 2019, 16:02
Cecily Anne έγραψε: 28 Φεβ 2019, 15:58

Ναι, θέλει γύρισμα, ξαναδές από πάνω, έκανα εντιτ και έβαλα φωτό. Βλέπεις την κούρβα στη βάση; Ε εκεί βάζεις ένα κρεμμύδι στη θέση της.
Δεν το ήξερα αυτό.

Υποθέτω όμως ότι χρειάζεται κόψιμο κάθε φορά που ξεροψήνεται η εξωτερική πλευρά της "στοίβας", έτσι δεν είναι; Ή κόβεται όλο μια και έξω;
Συνήθως είναι έτοιμο, αλλά εμείς το αφήνουμε στο κλειστό φούρνο, βγάζουμε κοβουμε, το ξαναβάζουμε φούρνο κ.ο.κ. Αλλά εφόσον το έχεις ψήσει αργά, θα'χει γίνει.
Η απορία μου δεν αφορούσε στο ψήσιμο, αλλά στα ξεροψημένα κομματάκια που δίνουν και νοστιμιά.
Εξαρτάται φυσικά και από την ποσότητα, τόσο του συνολικού κρέατος όσο και του αριθμού των συνδαιτημόνων.

Υποθέτω ότι αυτό παίζει ανάλογα με την φάση. Αλλιώς είναι όταν είναι το κύριο πιάτο και αλλιώς σε μια μέρα που λειτουργεί ως συνοδευτικό σε ολοήμερο συμπόσιο. Εκεί μπορείς να κόβεις από λίγο σε κάθε γύρα.

Μ' έβαλες σε πειρασμό πάντως. :lol:

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 16:24
από Cavaliere
Κι εγώ, τώρα μπήκα σε ένα τριπάκι. Θα δοκιμάσω, ακόμα έχω λίγες μέρες πριν την Σαρακοστή.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 16:33
από Κουρκούας
Γω είχα φτιάξει σπιτικό γύρο παλιά, απλά κόβοντας το κρέας σε λωρίδες, μαριναρίζοντας το και ψήνοντάς το στο φούρνο. Βγαίνει αξιοπρεπές έτσι και είναι γρήγορο.

Μέχρι που βρήκα τη συνταγή της καικιλίας σε ένα μπλογκ πριν κάμποσα χρόνια. Του ανεβάζει επίπεδο, ιδιαίτερα με το ξερόψημα, αλλά δεν μπορώ να το βρω τώρα.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 16:36
από Chilloutbuddy
Ρώτα τον χασάπη σου, κάποιος θα πουλάει έτοιμο γύρο ολόκληρο να τον ψήσεις μόνος σου. Μέχρι κι εδώ πουλάνε.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 16:38
από Cavaliere
Cτην πόλη μου δεν έχω δει χασάπη να πουλά έτοιμο γύρο για ψήσιμο. Υπάρχουν στα μάρκετ, κάτι κατεψυγμένοι γύροι, ήδη κομμένοι.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 16:40
από Chilloutbuddy
Ρώτα γύρω γύρω, κάποιος θα ξέρει κάποιον.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 16:55
από Αγις
Ο γυρος εχει νοημα για τα μαγαζιά - στα σπιτια τι χρησιμοτητα εχει ;

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 17:01
από Ελβετός Τραπεζίτης
:011: :lol: Βαλκάνια....απο μακαρονάδες αρχισαμε σε γυρο καταληξαμε.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 17:40
από hellegennes
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 28 Φεβ 2019, 17:01 :011: :lol: Βαλκάνια....απο μακαρονάδες αρχισαμε σε γυρο καταληξαμε.
Τουλάχιστον είναι λιγότερο junk food από τα μακαρόνια.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 17:46
από Cecily Anne
hellegennes έγραψε: 28 Φεβ 2019, 17:40
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 28 Φεβ 2019, 17:01 :011: :lol: Βαλκάνια....απο μακαρονάδες αρχισαμε σε γυρο καταληξαμε.
Τουλάχιστον είναι λιγότερο junk food από τα μακαρόνια.
Για σπιτικό γύρο μιλάμε. Μια χαρά πρωτεΐνη είναι, καθόλου τζανκ.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 17:57
από Κόκκορας
Κόκκορας έγραψε: 28 Φεβ 2019, 04:40 παιδια ενταξει τωρα
σιγα το τοπ φαγητο ρε σεις η μακαροναδα που δεν θα του βαλουμε και μια καλη τριμμενη γραβιερα απο πανω
κεφαλοτυρι εννοω

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2019, 17:59
από Κόκκορας
Chilloutbuddy έγραψε: 28 Φεβ 2019, 06:41 Kατ'αρχάς σιγά μην πάω Ιταλία και φάω μακαρονάδες και πίτσες και τέτοιες μαλακίες. Η Ιταλία είναι ονομαστή για τα τυριά, κρέατα και αλλαντικά της. Από τις μεγαλύτερες καύλες της χώρας αυτής είναι να ταξιδεύεις και να δοκιμάζεις ντόπια τυριοαλλαντικά μαζί με ντόπια κρασιά. Μακαρονάδες τρως οπουδήποτε, και Αιθιοπία να πας μακαρονάδα έχει.

Δεύτερον αυτή τη λογική "μα είναι σωστό να φας ψωμί με μακαρονάδα, αφού τρώς ήδη τόσους υδατάνθρακες" είναι λογικό σφάλμα. Είναι σα να λες "αμα πιεις ένα κουτάκι κοκακόλα, δεν είναι σωστό μετά να πιεις μια γουλιά κοκακόλα, δεν κάνει" :lol:

Δηλαδή άμα τα φας τα μακαρόνια και σου τελειώσουν και έχει μείνει στο πιάτο λίγη σαλτσούλα και τη γουστάρεις ρε παιδί μου, σου κλείνει το μάτι, τι επιλογές έχεις; να πάρεις ένα μακαρόνι απ'το ντουλάπι και να την μαχαιρώσεις; Δηλαδή αν την παπαριάσεις με ψωμί χωριάτικο δεν κάνει, τζιζ. Αλλά αν έχεις ξέρω γω μια χιπστερική πιτούλα με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο κάνει. Ρε δε γαμιώστε λέω γω :lol:
ετσι,χωσε