!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καλό λουκέτο "Ταβερνιάρη"

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Blackdog

Re: Καλό λουκέτο "Ταβερνιάρη"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

hellegennes έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:01
Blackdog έγραψε: 15 Οκτ 2021, 15:55 Απλα θελω να πω οτι συμφωνω με τον τυπο stavrmar

H βαθμολογια του μαγαζιου αφορα την ποιοτητα του φαγητου και του σερβις. Οποιος δεν γουσταρει τις ιδεες του ιδιοκτητη ειναι ελευθερος να μην πατησει το ποδι του ποτε. Αν βγαλει αξιολογησεις το γκουγκλ για τις προσωπικοτητες μας (που θα γινει και αυτο ετσι οπως παει) το ξαναβλεπουμε.
Δεν είναι οι ιδέες του, γενικά και αόριστα. Είναι η αντιμετώπισή του ως επιχειρηματίας, απέναντι τους πελάτες του. Δεν είναι ούτε τι κόμμα ψηφίζει, ούτε τι θρησκεία είναι, ούτε ποια αθλητική ομάδα υποστηρίζει.

Η βαθμολογία μιας επιχείρησης αφορά τα προϊόντα και υπηρεσίες καθώς ΚΑΙ την εξυπηρέτηση πελατών. Πώς δηλαδή συμπεριφέρεται μια επιχείρηση ως επιχείρηση και όχι ως άτομα που την απαρτίζουν.
H εξυπηρετηση των πελατων ειναι ασχετη με το τι πιστευει ο επαγγελματιας για αυτους. Εσυ πχ πιστευεις οτι ολοι οι πελατες σου ειναι ατομα, η οτι ειναι καποιοι εντελως μαλακες; Σε εμενα ισχυει το δευτερο... Η εξυπηρετηση ειναι η ιδια σε ολους, το ιδιο εξυπηρετηθηκαν και αυτοι που εκατσαν στην ταβερνα του εν λογω. Το οτι πιστευει οτι καποιοι ειναι εντελως μαλακες, οπως ολοι πιστευουμε για αρκετους πελατες μας, ειναι κατι νορμαλ. Το οτι το εγραψε στο τουιτερ ειναι η μαλακια.

Με δυο λογια, απ την στιγμη που σερβιριστηκαν τα "ψεκια" (κατ αυτον) το θεμα "υπηρεσιες" εχει κλεισει.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:06
Blackdog έγραψε: 15 Οκτ 2021, 15:55 Απλα θελω να πω οτι συμφωνω με τον τυπο stavrmar

H βαθμολογια του μαγαζιου αφορα την ποιοτητα του φαγητου και του σερβις. Οποιος δεν γουσταρει τις ιδεες του ιδιοκτητη ειναι ελευθερος να μην πατησει το ποδι του ποτε. Αν βγαλει αξιολογησεις το γκουγκλ για τις προσωπικοτητες μας (που θα γινει και αυτο ετσι οπως παει) το ξαναβλεπουμε.
σωστά
όταν λοιπόν το σέρβις είναι να σε αποκαλούν ψέκι πίσω από την πλάτη σου ειρωνικά, είναι κακό σέρβις
Το σέρβις είναι σέρβις.
Το twitter είναι twitter.
Τα μπλέκεις....
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

stavmanr έγραψε: 15 Οκτ 2021, 15:59
Τα ρατσιστικά σχόλια στρέφονται εναντίον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Διώκονται αυτεπάγγελτα. Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προστατεύονται από τη νομοθεσία μας έναντι διακρίσεων.

Το έχεις ρωτήσει 500 φορές ως τώρα σε διάφορα νήματα.
ναι ρε σταβ, πέρα από το ποινικό του πράγματος
αν έμπαινε κόσμος και τον βαθμολογούσε με 0 αστέρια επειδή ο τύπος έκανε το ρατσιστικό σχόλιο, θα διαφωνούσες ή θα έλεγες καλά τον κάνουν επειδή πρόσβαλε πελάτες;
Δεν υπάρχει αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.
Τραβάς μία έννοια από τα μαλλιά για να βγάλεις δικούς σου συλλογισμούς.

Όπως έχω ξαναγράψει, κάθε ένας έχει το δικαίωμα να έχει το τάργκετ γκρουπ του. Αν πας στη Θεσ/νίκη ο καφετζής έχει κρεμασμένη τη σημαία του ΠΑΟΚ στην είσοδο. Χ...κε αν θα πατήσει αρειανός. Αν πατήσει, καλώς, θα τον εξυπηρετήσει. Και μετά θα γράψει στο twitter "πάτησε το σκουλήκι στο καφέ να γλυκάνει τον πόνο του". Και δεν θα συμβεί τίποτα.

σαφώς και υπάρχει αντιεπαγγελματική συμπεριφορά όταν βγαίνεις δημόσια και βρίζεις τους πελάτες σου

τώρα όσον αφορά το παράδειγμά σου, μιλάς για ένα μαγαζί το οποίο έχει δηλωμένη θέση όσον αφορά τα αθλητικά
προφανώς και ο ιδιοκτήτης ως παοκτζής μαζεύει παόκια στο μαγαζί του
σε περίπτωση που μπει αριανός και γράψει τέτοιο σχόλιο ο ιδιοκτήτης, θα θεωρήσω λογικό να μπουν αρειανοί και να τον κράζουν, αν και ο υποθετικός ιδιοκτήτης είναι πιο τίμιος γιατί δείχνει τα πιστεύω του φάτσα φόρα, σε αντίθεση με τον ταβερνιάρη ο οποίος είχε βγάλει τραπέζια έξω στο κρύο με σκοπό να προσεγγίσει ανεμβολίαστους πελάτες (τους οποίους κατά τ'άλλα απεχθάνεται)
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Blackdog

σωστά
όταν λοιπόν το σέρβις είναι να σε αποκαλούν ψέκι πίσω από την πλάτη σου ειρωνικά, είναι κακό σέρβις
εξού και οι κακές κριτικές
Θα ηταν κακο σερβις αν στο ελεγε μπροστα σου, οταν εφερνε τα πιατα. Αυτο ειναι το σερβις, οχι τι σκεφτεται αυτος οταν σε σερβιρει.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

stavmanr έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:09

σωστά
Το σέρβις είναι σέρβις.
Το twitter είναι twitter.
Τα μπλέκεις....
Το twitter είναι δημόσιο μέσο. Αν έβγαινε ο εν λόγω επιχειρηματίας στην τηλεόραση και δήλωνε ότι "αυτή τη στιγμή έχω έξω κάτι πελάτες ψέκες" εσύ τι θα έλεγες;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

stavmanr έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:06 Δεν είναι πελάτες του από τη στιγμή που φεύγουν από το κατάστημα.
Αν δυσκολεύεσαι τόσο με αυτήν την λέξη, άνοιξε ένα λεξικό. Κάνε μας όμως την χάρη μέχρι τότε να μην μπουρδολογείς, γιατί κουράστηκα.

stavmanr έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:06 Μα δεν είχαν πρόβλημα κατά την εξυπηρέτηση.
Φυσικά και είχαν. Παραπονέθηκαν ότι δεν έχει προβλέψει θέρμανση, παρότι έχει προβλέψει να έχει έξω τραπέζια, μη τυχόν και χάσει κάνα ευρώ, και η απόκρισή του ήταν «παραπονιούνται για το κρύο, τα ψέκια».

Αυτό δεν είναι απλώς πρόβλημα εξυπηρέτησης, είναι προσβλητική, αντιεπαγγελματική και μαλακισμένη συμπεριφορά.

Αν έρθεις στο μαγαζί μου και παραπονεθείς ότι οι τιμές είναι υψηλές και σου απαντήσω «τράβα να ψωνίσεις αλλού, καρμίρη» ή μάλλον ακόμα χειρότερα, γράψω στο τουίτερ «έρχονται φτηνιάρηδες και παραπονιούνται για τις τιμές μου», βάρα μου ό,τι αξιολόγηση θέλεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Blackdog έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:11

σωστά
Θα ηταν κακο σερβις αν στο ελεγε μπροστα σου, οταν εφερνε τα πιατα. Αυτο ειναι το σερβις, οχι τι σκεφτεται αυτος οταν σε σερβιρει.
τώρα που το είπε δημόσια, πίσω από τη πλάτη τους είναι ακόμα χειρότερο
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Blackdog έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:08 H εξυπηρετηση των πελατων ειναι ασχετη με το τι πιστευει ο επαγγελματιας για αυτους. Εσυ πχ πιστευεις οτι ολοι οι πελατες σου ειναι ατομα, η οτι ειναι καποιοι εντελως μαλακες; Σε εμενα ισχυει το δευτερο... Η εξυπηρετηση ειναι η ιδια σε ολους, το ιδιο εξυπηρετηθηκαν και αυτοι που εκατσαν στην ταβερνα του εν λογω. Το οτι πιστευει οτι καποιοι ειναι εντελως μαλακες, οπως ολοι πιστευουμε για αρκετους πελατες μας, ειναι κατι νορμαλ. Το οτι το εγραψε στο τουιτερ ειναι η μαλακια.

Με δυο λογια, απ την στιγμη που σερβιριστηκαν τα "ψεκια" (κατ αυτον) το θεμα "υπηρεσιες" εχει κλεισει.
Πρώτον, δεν τους εξυπηρέτησε το ίδιο. Παραπονέθηκαν ότι δεν είχε θέρμανση, όπως έχουν βασικά όλοι όσοι θέλουν να έχουν τραπέζια κι έξω. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ να καθίσω σε μαγαζί σε εξωτερικό χώρο και να μην έχει ανοιχτή θέρμανση όταν κάνει κρύο.

Δεύτερον, το τι πιστεύεις είναι αδιάφορο από την στιγμή που δεν το εκφράζεις. Από την στιγμή που το εκφράζεις και μάλιστα δημόσια, είσαι άξιος της μοίρας σου και καλώς σε μαυρίζουν.

Ο κάθε πανηλίθιος νομίζει ότι τα σόσιαλ μήντια είναι η παρέα του και μπορεί να λέει δημόσια ότι θα έλεγε σε προσωπικές συζητήσεις στα φιλαράκια του. Ε, αυτό έχει συνέπειες. Ο καθένας ας τις λουστεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Blackdog

AlienWay έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:13

Το twitter είναι δημόσιο μέσο. Αν έβγαινε ο εν λόγω επιχειρηματίας στην τηλεόραση και δήλωνε ότι "αυτή τη στιγμή έχω έξω κάτι πελάτες ψέκες" εσύ τι θα έλεγες;
Να πω εγω;

Οτι ο τυπος ειναι μαλακας, ελπιζω τουλαχιστον να μαγειρευει καλα.

Δεν θα ξεκιναγα αντιποινα για κατι που δεν με αφορα, δηλαδη το τι πιστευει . Αν θελω θα παω εκει να φαω, οχι να πιασω κολλητιλικια. Αν ημουν ανεμβολιαστος απλα θα πηγαινα αλλου :102:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:09
stavmanr έγραψε: 15 Οκτ 2021, 15:59
Τα ρατσιστικά σχόλια στρέφονται εναντίον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Διώκονται αυτεπάγγελτα. Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προστατεύονται από τη νομοθεσία μας έναντι διακρίσεων.

Το έχεις ρωτήσει 500 φορές ως τώρα σε διάφορα νήματα.
ναι ρε σταβ, πέρα από το ποινικό του πράγματος
αν έμπαινε κόσμος και τον βαθμολογούσε με 0 αστέρια επειδή ο τύπος έκανε το ρατσιστικό σχόλιο, θα διαφωνούσες ή θα έλεγες καλά τον κάνουν επειδή πρόσβαλε πελάτες;
Θα διαφωνούσα με την αξιολόγηση, αλλά θα συμφωνούσα με την παρέμβαση εισαγγελέα.
Οι προσωπικές του ιδεολογίες αφορούν το κατάστημα όταν επηρεάζουν τις υπηρεσίες που παρέχει.
stavmanr έγραψε: Δεν υπάρχει αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.
Τραβάς μία έννοια από τα μαλλιά για να βγάλεις δικούς σου συλλογισμούς.

Όπως έχω ξαναγράψει, κάθε ένας έχει το δικαίωμα να έχει το τάργκετ γκρουπ του. Αν πας στη Θεσ/νίκη ο καφετζής έχει κρεμασμένη τη σημαία του ΠΑΟΚ στην είσοδο. Χ...κε αν θα πατήσει αρειανός. Αν πατήσει, καλώς, θα τον εξυπηρετήσει. Και μετά θα γράψει στο twitter "πάτησε το σκουλήκι στο καφέ να γλυκάνει τον πόνο του". Και δεν θα συμβεί τίποτα.

σαφώς και υπάρχει αντιεπαγγελματική συμπεριφορά όταν βγαίνεις δημόσια και βρίζεις τους πελάτες σου
Δεν είναι πελάτες του. Πελάτης είναι κάποιος κατά τη διάρκεια της εξυπηρέτησης και μόνο.
Δεν κόβετε φλέβες μεταξύ σας να ενώσετε αίματα δίνοντας όρκους αιώνιας πελατείας.
Τραβάς έννοιες από τα μαλλιά.

τώρα όσον αφορά το παράδειγμά σου, μιλάς για ένα μαγαζί το οποίο έχει δηλωμένη θέση όσον αφορά τα αθλητικά
προφανώς και ο ιδιοκτήτης ως παοκτζής μαζεύει παόκια στο μαγαζί του
σε περίπτωση που μπει αριανός και γράψει τέτοιο σχόλιο ο ιδιοκτήτης, θα θεωρήσω λογικό να μπουν αρειανοί και να τον κράζουν
Δεν είμαι αντίθετος στο κράξιμο των ιδεών του άλλου. Τουλάχιστον, το παρόν θέμα δεν αφορά αυτό.
Μπες στο twitter και βγάλε τα σώψυχά σου.
, αν και ο υποθετικός ιδιοκτήτης είναι πιο τίμιος γιατί δείχνει τα πιστεύω του φάτσα φόρα, σε αντίθεση με τον ταβερνιάρη ο οποίος είχε βγάλει τραπέζια έξω στο κρύο με σκοπό να προσεγγίσει ανεμβολίαστους πελάτες (τους οποίους κατά τ'άλλα απεχθάνεται)
Δεν αναφέρθηκε σε ανεμβολίαστους. Ανεμβολίαστος είναι και κάποιος που δεν μπορεί να εμβολιαστεί λόγω σοβαρού νοσήματος.
Συνεχίζεις να τραβάς τις λέξεις από τα μαλλιά.
Από όσα έχω παρακολουθήσει η έννοια "ψέκι" δεν αφορά γενικά ανεμβολίαστους.
Το έγραψα και παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Blackdog έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:20

Να πω εγω;

Δεν θα ξεκιναγα αντιποινα για κατι που δεν με αφορα, δηλαδη το τι πιστευει . Αν θελω θα παω εκει να φαω, οχι να πιασω κολλητιλικια. Αν ημουν ανεμβολιαστος απλα θα πηγαινα αλλου :102:
Και εγώ αυτό θα έκανα, αλλά κατανοώ και όσους δεν το βλέπουν έτσι. Για να το πω διαφορετικά: Θεωρώ ότι ο ιδιοκτήτης έκανε ένα λάθος, αλλά όχι ότι έκανε κάποιο σοβαρό έγκλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι το τουίτερ ως μέσο έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη. Αυτοί που το χρησιμοποιούν, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Blackdog

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:18
Blackdog έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:11

σωστά
τώρα που το είπε δημόσια, πίσω από τη πλάτη τους είναι ακόμα χειρότερο
Για σενα

Για μενα ειναι εντελως ασχετο με την δουλεια του. Και ανεμβολιαστος να ημουν δηλαδη, το μοναδικο κριτηριο που θα ειχα θα ηταν το αν εχει καλο φαγητο.

Για να πιασω κουβεντα για τις εξελιξεις στην πολιτικη και κοινωνια, θα πηγαινα αλλου.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:19
Blackdog έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:08 H εξυπηρετηση των πελατων ειναι ασχετη με το τι πιστευει ο επαγγελματιας για αυτους. Εσυ πχ πιστευεις οτι ολοι οι πελατες σου ειναι ατομα, η οτι ειναι καποιοι εντελως μαλακες; Σε εμενα ισχυει το δευτερο... Η εξυπηρετηση ειναι η ιδια σε ολους, το ιδιο εξυπηρετηθηκαν και αυτοι που εκατσαν στην ταβερνα του εν λογω. Το οτι πιστευει οτι καποιοι ειναι εντελως μαλακες, οπως ολοι πιστευουμε για αρκετους πελατες μας, ειναι κατι νορμαλ. Το οτι το εγραψε στο τουιτερ ειναι η μαλακια.

Πρώτον, δεν τους εξυπηρέτησε το ίδιο. Παραπονέθηκαν ότι δεν είχε θέρμανση, όπως έχουν βασικά όλοι όσοι θέλουν να έχουν τραπέζια κι έξω.
Τους εξυπηρέτησε ΤΟ ΙΔΙΟ, όπως και κάθε άλλον που επέλεξε να καθίσει έξω αντί μέσα.
Θα υπήρξε διαφορετική μεταχείριση, αν στο διπλανό εξωτερικό τραπέζι έβαζε θέρμανση και στο δικό τους όχι.

Το γεγονός ότι κάποιοι απαιτούν ειδική μεταχείριση επειδή επέλεξαν να μην εμβολιαστούν με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται δια νόμου να κάθονται σε εσωτερικούς χώρους είναι ένα πρόβλημά τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 15 Οκτ 2021, 16:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

AlienWay έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:23

Να πω εγω;

Και εγώ αυτό θα έκανα, αλλά κατανοώ και όσους δεν το βλέπουν έτσι. Για να το πω διαφορετικά: Θεωρώ ότι ο ιδιοκτήτης έκανε ένα λάθος, αλλά όχι ότι έκανε κάποιο σοβαρό έγκλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι το τουίτερ ως μέσο έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη. Αυτοί που το χρησιμοποιούν, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.
συμφωνώ
το ερώτημα είναι, μετά από αυτό, βγήκε να ζητήσει συγνώμη; απ'όσο ξέρω όχι, βγήκε να κλαφτεί για τους κακούς που τον κράζουν και τον βαθμολογούν με μηδέν, αλλά συγνώμη επίσημα δεν ζήτησε
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
AlienWay

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:28
AlienWay έγραψε: 15 Οκτ 2021, 16:23

Να πω εγω;

συμφωνώ
το ερώτημα είναι, μετά από αυτό, βγήκε να ζητήσει συγνώμη; απ'όσο ξέρω όχι, βγήκε να κλαφτεί για τους κακούς που τον κράζουν και τον βαθμολογούν με μηδέν, αλλά συγνώμη επίσημα δεν ζήτησε
Ναι, γι αυτό και θεωρώ ότι γίνεται ακόμη πιο λάθος. Ίσως στοχεύει στο κοινό των εμβολιασμένων και το κάνει γιατί κρίνει ότι έχει συμφέρον από την εξειδίκευση της πελατείας του.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”