Σελίδα 282 από 307

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 03 Απρ 2023, 16:30
από Gherschaagk
Bic έγραψε: 03 Απρ 2023, 16:22
Gherschaagk έγραψε: 03 Απρ 2023, 16:19
Bic έγραψε: 03 Απρ 2023, 10:44
Έχουν τελείως άλλες γεύσεις για τα δικά μας γούστα. Έχω δοκιμάσει ρώσικη σαλάτα, χειροποίητη από Ρωσοπόντια και κόντεψα να ξεράσω. Και μου είχε πει ότι είναι η γνήσια που κάνανε εκεί (με ψάρι κλπ).

Αλλά μπορεί να είναι και δικό μου θέμα, πχ εμένα δεν μ' αρέσουν ούτε τα πιροσκί τους...
Περέκ έχεις φάει; Υποτίθεται πως έχει ποντιακή κουζίνα.
Πριν κάποια χρόνια, έπαιρνα καμμιά φορά από έναν φούρνο της γειτονιάς (Καλαμαριά, δεν χρειάζεται να σου πω αν έχει ποντιακές συνταγές στην περιοχή...) όταν ήθελα να κάνω καμμιά τεμπελόπιτσα. Ξες, σαν έτοιμο πάτο για την πίτσα. Κάποιες φορές έβγαινε καλή, ειδικά αν ήταν αρκετά λεπτό το περέκ. Σκέτο πάντως μου φαίνεται εντελώς αδιάφορο.
Τρελαίνομαι για αυτή την μεταξύ μας συνεννόηση.

Κτήμα Περέκ εννοώ. Αυτό στο Μονοπήγαδο.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 03 Απρ 2023, 17:19
από vagabondo
Bic έγραψε: 03 Απρ 2023, 13:43
vagabondo έγραψε: 03 Απρ 2023, 13:39
Bic έγραψε: 03 Απρ 2023, 10:44 Έχουν τελείως άλλες γεύσεις για τα δικά μας γούστα. Έχω δοκιμάσει ρώσικη σαλάτα, χειροποίητη από Ρωσοπόντια και κόντεψα να ξεράσω. Και μου είχε πει ότι είναι η γνήσια που κάνανε εκεί (με ψάρι κλπ).

Αλλά μπορεί να είναι και δικό μου θέμα, πχ εμένα δεν μ' αρέσουν ούτε τα πιροσκί τους...
Με ψάρι; :xena:
Ναι, ρέγγα αν θυμάμαι καλά. Και τριμμένα αυγά μέσα. Ρέγγα και αυγά, ω, τι συνδυασμός... :078:
Προφανώς έφαγες αυτήν την σαλάτα:

Εικόνα

Ονομάζεται "селедка под шубой" (ρέγγα κάτω από γούνα).

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 03 Απρ 2023, 20:34
από Καραμελίτσα
Bic έγραψε: 03 Απρ 2023, 10:44
Ερμής έγραψε: 03 Απρ 2023, 10:38 Σχετικά με τη Βαλεντίνα.

Για πολλοστή φορά μου επιβεβαιώθηκε πως δεν έχω κανένα σημείο επαφής με τις σλαβορώσικες κουζίνες.
Ας πούμε το Στρογγανωφ που πήρα έχω φάει σκάλες πιο νόστιμο σε έλ ταβέρνα.
Μπορεί αυτό να είναι το αυθεντικό αλλά δε ξέρω δε μάρεσε.
Στις συγκεκριμένες κουζίνες σλαβορωσίας όλα σχεδόν έχουν μια αίσθηση οτι φτιάχνονται με τα φτηνότερα υλικά
Δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός γιαυτό και δε βαθμολογώ.
Έχουν τελείως άλλες γεύσεις για τα δικά μας γούστα. Έχω δοκιμάσει ρώσικη σαλάτα, χειροποίητη από Ρωσοπόντια και κόντεψα να ξεράσω. Και μου είχε πει ότι είναι η γνήσια που κάνανε εκεί (με ψάρι κλπ).

Αλλά μπορεί να είναι και δικό μου θέμα, πχ εμένα δεν μ' αρέσουν ούτε τα πιροσκί τους...
Καλά, δε συγκρίνεται η ρωσική σε όποια παραλλαγή με το ξέπλυμα που έχουμε εδώ. Η μόνη βελτίωση που έχει επερθει στην Ελλάδα είναι η αντικατάσταση μεγάλου ποσοστού της μαγιονέζας από γιαούρτι στη ρώσικη λάιτ.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 03 Απρ 2023, 21:01
από vagabondo
Η "Ρώσικη σαλάτα" ή "Μοσχοβίτικη σαλάτα" όπως την λένε στην Ρωσία είναι αυτή:

Εικόνα


και δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει. :roll:

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 03 Απρ 2023, 21:03
από Gherschaagk
Δε μ' αρέσει η μαγιονέζα όταν είναι σε μεγάλη ποσότητα.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 03 Απρ 2023, 21:06
από kongrosian
vagabondo έγραψε: 03 Απρ 2023, 21:01 Η "Ρώσικη σαλάτα" ή "Μοσχοβίτικη σαλάτα" όπως την λένε στην Ρωσία είναι αυτή:

Εικόνα


και δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει. :roll:

η σαλάτα πρέπει να είναι ανάλαφρη και δροσιστική. να ισορροπεί και να ξεπλένει τη λίγδα από το κρέας ή το ψάρι.

η ρώσικη μόνο σαλάτα δεν είναι. overkill είναι. άσε που έχουμε και τριγλυκερίδια. :102:

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 03 Απρ 2023, 21:23
από vagabondo
kongrosian έγραψε: 03 Απρ 2023, 21:06
vagabondo έγραψε: 03 Απρ 2023, 21:01 Η "Ρώσικη σαλάτα" ή "Μοσχοβίτικη σαλάτα" όπως την λένε στην Ρωσία είναι αυτή:

Εικόνα


και δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει. :roll:

η σαλάτα πρέπει να είναι ανάλαφρη και δροσιστική. να ισορροπεί και να ξεπλένει τη λίγδα από το κρέας ή το ψάρι.

η ρώσικη μόνο σαλάτα δεν είναι. overkill είναι. άσε που έχουμε και τριγλυκερίδια. :102:
Δεν έτρωγες σαλάτα του σεφ δηλαδή. Ούτε ζυμαρικών. :xena:

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 03 Απρ 2023, 21:26
από kongrosian
vagabondo έγραψε: 03 Απρ 2023, 21:23
kongrosian έγραψε: 03 Απρ 2023, 21:06
vagabondo έγραψε: 03 Απρ 2023, 21:01 Η "Ρώσικη σαλάτα" ή "Μοσχοβίτικη σαλάτα" όπως την λένε στην Ρωσία είναι αυτή:

Εικόνα


και δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει. :roll:

η σαλάτα πρέπει να είναι ανάλαφρη και δροσιστική. να ισορροπεί και να ξεπλένει τη λίγδα από το κρέας ή το ψάρι.

η ρώσικη μόνο σαλάτα δεν είναι. overkill είναι. άσε που έχουμε και τριγλυκερίδια. :102:
Δεν έτρωγες σαλάτα του σεφ δηλαδή. Ούτε ζυμαρικών. :xena:
ιου. σαλάτα του σεφ και ζυμαρικών είναι να τις φας σκέτες για σνακ σε τίποτα φαστφουντάδικα. έχω φάει, αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι και περίφανος γι΄αυτό. :102:

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2023, 00:25
από Καραμελίτσα
Gherschaagk έγραψε: 03 Απρ 2023, 21:03 Δε μ' αρέσει η μαγιονέζα όταν είναι σε μεγάλη ποσότητα.
Η ελληνικές παραλλαγές έχουν πολλή μαγιονέζα. Η κανονική έχει τόσο όσο.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2023, 00:28
από Sid Vicious
vagabondo έγραψε: 03 Απρ 2023, 21:01 Η "Ρώσικη σαλάτα" ή "Μοσχοβίτικη σαλάτα" όπως την λένε στην Ρωσία είναι αυτή:

Εικόνα


και δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει. :roll:
Η κανονική και επίσημη ονομασία της είναι σαλάτα Ολιβιέ από το όνομα του σεφ που την δημιούργησε και όντως στην αυθεντική μορφή της είναι πεντανόστιμη

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2023, 00:29
από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
Gherschaagk έγραψε: 03 Απρ 2023, 21:03 Δε μ' αρέσει η μαγιονέζα όταν είναι σε μεγάλη ποσότητα.
Δοκίμασε αυτήν, πύτισσα

https://www.market-in.gr/el-gr/trofima- ... neza-320ml

Όσο πλησιάζει στο τελείωμα, τόσο πιο πολύ μου αρέσει. Επίσης αυτό που απογειώνει την ουσία της γεύσης της και σκεπάζει την πιθανότητα να σκεπάσει αυτή το πιάτο, είναι πολύ ψιλοκομμένο μεν, φρέσκο κρεμμυδάκι δε.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2023, 07:19
από Isildur
Gherschaagk έγραψε: 03 Απρ 2023, 16:30
Bic έγραψε: 03 Απρ 2023, 16:22
Gherschaagk έγραψε: 03 Απρ 2023, 16:19

Περέκ έχεις φάει; Υποτίθεται πως έχει ποντιακή κουζίνα.
Πριν κάποια χρόνια, έπαιρνα καμμιά φορά από έναν φούρνο της γειτονιάς (Καλαμαριά, δεν χρειάζεται να σου πω αν έχει ποντιακές συνταγές στην περιοχή...) όταν ήθελα να κάνω καμμιά τεμπελόπιτσα. Ξες, σαν έτοιμο πάτο για την πίτσα. Κάποιες φορές έβγαινε καλή, ειδικά αν ήταν αρκετά λεπτό το περέκ. Σκέτο πάντως μου φαίνεται εντελώς αδιάφορο.
Τρελαίνομαι για αυτή την μεταξύ μας συνεννόηση.

Κτήμα Περέκ εννοώ. Αυτό στο Μονοπήγαδο.
:smt005: :smt005: :smt005: όντως.

Όχι, δεν έχω φάει. Ούτε και κυνηγάω την ποντιακή κουζίνα, ποτέ δεν μ' άρεσε.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2023, 07:22
από Isildur
vagabondo έγραψε: 03 Απρ 2023, 17:19
Bic έγραψε: 03 Απρ 2023, 13:43
vagabondo έγραψε: 03 Απρ 2023, 13:39

Με ψάρι; :xena:
Ναι, ρέγγα αν θυμάμαι καλά. Και τριμμένα αυγά μέσα. Ρέγγα και αυγά, ω, τι συνδυασμός... :078:
Προφανώς έφαγες αυτήν την σαλάτα:

Εικόνα

Ονομάζεται "селедка под шубой" (ρέγγα κάτω από γούνα).
Σε εμφάνιση δεν έμοιαζε γιατί ήταν ανακατεμένα όλα και το ψάρι σε κομματάκια, αλλά όντως είχε και πατζάρι, πιθανότατα να ήταν κάτι τέτοιο

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2023, 10:42
από Gherschaagk
Bic έγραψε: 04 Απρ 2023, 07:19
Gherschaagk έγραψε: 03 Απρ 2023, 16:30
Bic έγραψε: 03 Απρ 2023, 16:22
Πριν κάποια χρόνια, έπαιρνα καμμιά φορά από έναν φούρνο της γειτονιάς (Καλαμαριά, δεν χρειάζεται να σου πω αν έχει ποντιακές συνταγές στην περιοχή...) όταν ήθελα να κάνω καμμιά τεμπελόπιτσα. Ξες, σαν έτοιμο πάτο για την πίτσα. Κάποιες φορές έβγαινε καλή, ειδικά αν ήταν αρκετά λεπτό το περέκ. Σκέτο πάντως μου φαίνεται εντελώς αδιάφορο.
Τρελαίνομαι για αυτή την μεταξύ μας συνεννόηση.

Κτήμα Περέκ εννοώ. Αυτό στο Μονοπήγαδο.
:smt005: :smt005: :smt005: όντως.

Όχι, δεν έχω φάει. Ούτε και κυνηγάω την ποντιακή κουζίνα, ποτέ δεν μ' άρεσε.
Το διαφημίζουν ως ποντιακό. Το καλύτερό του πιάτο είναι το χουνκιάρ. Έχει και πίτες με περέκ και μερικά ποντιακά ζυμαρικά (μαντί και βαρένικα) κι αυτό ήταν. Καθόλου της ώρας, καθόλου τηγάνι, ούτε καν πατάτες τηγανητές.

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Δημοσιεύτηκε: 04 Απρ 2023, 10:42
από Ερμής
stella έγραψε: 03 Απρ 2023, 16:13 Μάλλον τα ψωμάκια ήταν το highlight στη Βαλεντίνα. Ελπίζω το πεπτικό σας να ήταν ΟΚ μετά. :hebit:
Αυτο για την αίσθηση κάκιστης ποιότητας πρώτων υλών δε το λέω για το συγκεκριμένο, το λέω για οποιοδήποτε ρώσικο εχω δοκιμάσει.
Ο συγκεκριμένος λαός μάλλον έχει στο dna του τη φτήνια και την κακή ποιότητα
Gherschaagk έγραψε: 04 Απρ 2023, 10:42
Bic έγραψε: 04 Απρ 2023, 07:19
Gherschaagk έγραψε: 03 Απρ 2023, 16:30

Τρελαίνομαι για αυτή την μεταξύ μας συνεννόηση.

Κτήμα Περέκ εννοώ. Αυτό στο Μονοπήγαδο.
:smt005: :smt005: :smt005: όντως.

Όχι, δεν έχω φάει. Ούτε και κυνηγάω την ποντιακή κουζίνα, ποτέ δεν μ' άρεσε.
Το διαφημίζουν ως ποντιακό. Το καλύτερό του πιάτο είναι το χουνκιάρ. Έχει και πίτες με περέκ και μερικά ποντιακά ζυμαρικά (μαντί και βαρένικα) κι αυτό ήταν. Καθόλου της ώρας, καθόλου τηγάνι, ούτε καν πατάτες τηγανητές.
το χουνκιάρ δεν ειναι ποντιακό πάντως.