Bic έγραψε: 03 Απρ 2023, 10:44
Έχουν τελείως άλλες γεύσεις για τα δικά μας γούστα. Έχω δοκιμάσει ρώσικη σαλάτα, χειροποίητη από Ρωσοπόντια και κόντεψα να ξεράσω. Και μου είχε πει ότι είναι η γνήσια που κάνανε εκεί (με ψάρι κλπ).
Αλλά μπορεί να είναι και δικό μου θέμα, πχ εμένα δεν μ' αρέσουν ούτε τα πιροσκί τους...
Περέκ έχεις φάει; Υποτίθεται πως έχει ποντιακή κουζίνα.
Πριν κάποια χρόνια, έπαιρνα καμμιά φορά από έναν φούρνο της γειτονιάς (Καλαμαριά, δεν χρειάζεται να σου πω αν έχει ποντιακές συνταγές στην περιοχή...) όταν ήθελα να κάνω καμμιά τεμπελόπιτσα. Ξες, σαν έτοιμο πάτο για την πίτσα. Κάποιες φορές έβγαινε καλή, ειδικά αν ήταν αρκετά λεπτό το περέκ. Σκέτο πάντως μου φαίνεται εντελώς αδιάφορο.
Τρελαίνομαι για αυτή την μεταξύ μας συνεννόηση.
Κτήμα Περέκ εννοώ. Αυτό στο Μονοπήγαδο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Bic έγραψε: 03 Απρ 2023, 10:44
Έχουν τελείως άλλες γεύσεις για τα δικά μας γούστα. Έχω δοκιμάσει ρώσικη σαλάτα, χειροποίητη από Ρωσοπόντια και κόντεψα να ξεράσω. Και μου είχε πει ότι είναι η γνήσια που κάνανε εκεί (με ψάρι κλπ).
Αλλά μπορεί να είναι και δικό μου θέμα, πχ εμένα δεν μ' αρέσουν ούτε τα πιροσκί τους...
Με ψάρι;
Ναι, ρέγγα αν θυμάμαι καλά. Και τριμμένα αυγά μέσα. Ρέγγα και αυγά, ω, τι συνδυασμός...
Ερμής έγραψε: 03 Απρ 2023, 10:38
Σχετικά με τη Βαλεντίνα.
Για πολλοστή φορά μου επιβεβαιώθηκε πως δεν έχω κανένα σημείο επαφής με τις σλαβορώσικες κουζίνες.
Ας πούμε το Στρογγανωφ που πήρα έχω φάει σκάλες πιο νόστιμο σε έλ ταβέρνα.
Μπορεί αυτό να είναι το αυθεντικό αλλά δε ξέρω δε μάρεσε.
Στις συγκεκριμένες κουζίνες σλαβορωσίας όλα σχεδόν έχουν μια αίσθηση οτι φτιάχνονται με τα φτηνότερα υλικά
Δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός γιαυτό και δε βαθμολογώ.
Έχουν τελείως άλλες γεύσεις για τα δικά μας γούστα. Έχω δοκιμάσει ρώσικη σαλάτα, χειροποίητη από Ρωσοπόντια και κόντεψα να ξεράσω. Και μου είχε πει ότι είναι η γνήσια που κάνανε εκεί (με ψάρι κλπ).
Αλλά μπορεί να είναι και δικό μου θέμα, πχ εμένα δεν μ' αρέσουν ούτε τα πιροσκί τους...
Καλά, δε συγκρίνεται η ρωσική σε όποια παραλλαγή με το ξέπλυμα που έχουμε εδώ. Η μόνη βελτίωση που έχει επερθει στην Ελλάδα είναι η αντικατάσταση μεγάλου ποσοστού της μαγιονέζας από γιαούρτι στη ρώσικη λάιτ.
vagabondo έγραψε: 03 Απρ 2023, 21:01
Η "Ρώσικη σαλάτα" ή "Μοσχοβίτικη σαλάτα" όπως την λένε στην Ρωσία είναι αυτή:
και δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει.
η σαλάτα πρέπει να είναι ανάλαφρη και δροσιστική. να ισορροπεί και να ξεπλένει τη λίγδα από το κρέας ή το ψάρι.
η ρώσικη μόνο σαλάτα δεν είναι. overkill είναι. άσε που έχουμε και τριγλυκερίδια.
Δεν έτρωγες σαλάτα του σεφ δηλαδή. Ούτε ζυμαρικών.
ιου. σαλάτα του σεφ και ζυμαρικών είναι να τις φας σκέτες για σνακ σε τίποτα φαστφουντάδικα. έχω φάει, αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι και περίφανος γι΄αυτό.
Όσο πλησιάζει στο τελείωμα, τόσο πιο πολύ μου αρέσει. Επίσης αυτό που απογειώνει την ουσία της γεύσης της και σκεπάζει την πιθανότητα να σκεπάσει αυτή το πιάτο, είναι πολύ ψιλοκομμένο μεν, φρέσκο κρεμμυδάκι δε.
Περέκ έχεις φάει; Υποτίθεται πως έχει ποντιακή κουζίνα.
Πριν κάποια χρόνια, έπαιρνα καμμιά φορά από έναν φούρνο της γειτονιάς (Καλαμαριά, δεν χρειάζεται να σου πω αν έχει ποντιακές συνταγές στην περιοχή...) όταν ήθελα να κάνω καμμιά τεμπελόπιτσα. Ξες, σαν έτοιμο πάτο για την πίτσα. Κάποιες φορές έβγαινε καλή, ειδικά αν ήταν αρκετά λεπτό το περέκ. Σκέτο πάντως μου φαίνεται εντελώς αδιάφορο.
Τρελαίνομαι για αυτή την μεταξύ μας συνεννόηση.
Κτήμα Περέκ εννοώ. Αυτό στο Μονοπήγαδο.
όντως.
Όχι, δεν έχω φάει. Ούτε και κυνηγάω την ποντιακή κουζίνα, ποτέ δεν μ' άρεσε.
Bic έγραψε: 03 Απρ 2023, 16:22
Πριν κάποια χρόνια, έπαιρνα καμμιά φορά από έναν φούρνο της γειτονιάς (Καλαμαριά, δεν χρειάζεται να σου πω αν έχει ποντιακές συνταγές στην περιοχή...) όταν ήθελα να κάνω καμμιά τεμπελόπιτσα. Ξες, σαν έτοιμο πάτο για την πίτσα. Κάποιες φορές έβγαινε καλή, ειδικά αν ήταν αρκετά λεπτό το περέκ. Σκέτο πάντως μου φαίνεται εντελώς αδιάφορο.
Τρελαίνομαι για αυτή την μεταξύ μας συνεννόηση.
Κτήμα Περέκ εννοώ. Αυτό στο Μονοπήγαδο.
όντως.
Όχι, δεν έχω φάει. Ούτε και κυνηγάω την ποντιακή κουζίνα, ποτέ δεν μ' άρεσε.
Το διαφημίζουν ως ποντιακό. Το καλύτερό του πιάτο είναι το χουνκιάρ. Έχει και πίτες με περέκ και μερικά ποντιακά ζυμαρικά (μαντί και βαρένικα) κι αυτό ήταν. Καθόλου της ώρας, καθόλου τηγάνι, ούτε καν πατάτες τηγανητές.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
stella έγραψε: 03 Απρ 2023, 16:13
Μάλλον τα ψωμάκια ήταν το highlight στη Βαλεντίνα. Ελπίζω το πεπτικό σας να ήταν ΟΚ μετά.
Αυτο για την αίσθηση κάκιστης ποιότητας πρώτων υλών δε το λέω για το συγκεκριμένο, το λέω για οποιοδήποτε ρώσικο εχω δοκιμάσει.
Ο συγκεκριμένος λαός μάλλον έχει στο dna του τη φτήνια και την κακή ποιότητα
Όχι, δεν έχω φάει. Ούτε και κυνηγάω την ποντιακή κουζίνα, ποτέ δεν μ' άρεσε.
Το διαφημίζουν ως ποντιακό. Το καλύτερό του πιάτο είναι το χουνκιάρ. Έχει και πίτες με περέκ και μερικά ποντιακά ζυμαρικά (μαντί και βαρένικα) κι αυτό ήταν. Καθόλου της ώρας, καθόλου τηγάνι, ούτε καν πατάτες τηγανητές.
το χουνκιάρ δεν ειναι ποντιακό πάντως.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"