Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Οκ. Το ίδιο νιώθω κι εγώ που τα γράφω. Όταν όμως θα πλησιάζουν οι εκλογές και κάποιοι εδώ θα ζητάνε ψήφους θα ανασύρω αυτό το ποστ και θα ρωτήσω τι έκανε η κυβέρνησή τους σχετικά.
Ομοίως περιμένω να δω και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν εξηγήσεις και έλεγχο.
Καλά, μην ξεχνάμε και τον καρασιχαμενο τον Θέμο σε όλα τα επίπεδα, πολιτικο, κοινωνικο, λαμογιακο. Αδιανόητο σίχαμα.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
mao mao έγραψε: 05 Ιουν 2022, 22:16
εγώ όταν έγινα ΜΤΚ δε μου ζήτησαν καμιά βεβαίωση οτι δεν έχω περιουσία πάνω από 150κ.
Oύτε στην γυναίκα μου ζήτησαν. Ο έλεγχος γίνεται από την δήλωση του Ε9.
και πως είναι δυνατό να είσαι φορολογικός κάτοικος ελλάδας εφόσον μένεις και εργάζεσαι στο εξωτερικό;
Μα το Δημόσιο αμφισβητεί την ειλικρίνειά σου όταν λες ότι ζεις και εργάζεσαι στο εξωτερικό. Γι'αυτό χρησιμοποιεί το τεκμήριο τής ακίνητης περιουσίας. Και πάλι λέω, διατηρώ επιφύλαξη μήπως το 2018 καταργήθηκε αυτή η προϋπόθεση.
Εν προκειμένω όμως και αφού μιλάμε γιά τον Τράγκα, είναι γνωστό ότι δεν ζούσε στο Μονακό, αλλά στην Ελλάδα. Αν παρ'όλα αυτά εμφανιζόταν σαν κάτοικος εξωτερικού, αυτό είναι άλλο ένα σκάνδαλο. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να εξασφάλισε τέτοια μεταχείριση, είναι η δωροδοκία.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Leporello έγραψε: 05 Ιουν 2022, 23:00
Εν προκειμένω όμως και αφού μιλάμε γιά τον Τράγκα, είναι γνωστό ότι δεν ζούσε στο Μονακό, αλλά στην Ελλάδα. Αν παρ'όλα αυτά εμφανιζόταν σαν κάτοικος εξωτερικού, αυτό είναι άλλο ένα σκάνδαλο. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να εξασφάλισε τέτοια μεταχείριση, είναι η δωροδοκία.
και ο Τσιτσιπάς μόνιμος κάτοικος μονακό εμφανίζεται οτι είναι. Τον έχει ελέγξει η εφορία λες; Ο Τράγκας δεν ήταν Άγιος, άλλα μιλάμε για ένα διεφθαρμένο κράτος , μην του τα φορτώσουμε όλα τώρα που πέθανε.
mao mao έγραψε: 05 Ιουν 2022, 23:15
Ο Τράγκας δεν ήταν Άγιος, άλλα μιλάμε για ένα διεφθαρμένο κράτος , μην του τα φορτώσουμε όλα τώρα που πέθανε.
Τι σημαίνει όμως διεφθαρμένο κράτος; Στην περίπτωσή του δεν σημαίνει κρατικούς λειτουργούς που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους; Είναι τόσο παράλογο να ζητήσει κάποιος σήμερα να βρεθούν αυτοί και να δώσουν εξηγήσεις;
Ο Τράγκας δεν ήταν Άγιος, άλλα μιλάμε για ένα διεφθαρμένο κράτος , μην του τα φορτώσουμε όλα τώρα που πέθανε.
Τι σημαίνει όμως διεφθαρμένο κράτος; Στην περίπτωσή του δεν σημαίνει κρατικούς λειτουργούς που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους; Είναι τόσο παράλογο να ζητήσει κάποιος σήμερα να βρεθούν αυτοί και να δώσουν εξηγήσεις;
δεν είναι παράλογο. Αλλά γιατί δεν τον είχαν ελέγξει 40 χρόνια και τον ελέγχουν τώρα; Και γιατί δεν γίνονται έλεγχοι σε άλλους μου είναι ζωντανοί και ακούγονται διάφορα. Έδωσα ένα παράδειγμα τον Τσιτσιπά. Μπορεί να αποδείξει ότι μένει 183 μέρες το χρόνο στο Μονακό; Τον έχει ελέγξει κανείς η απλά επειδή είναι διάσημος με λεφτά και γνωριμίες του έκαναν τη χάρη;
mao mao έγραψε: 05 Ιουν 2022, 23:26
Αλλά γιατί δεν τον είχαν ελέγξει 40 χρόνια και τον ελέγχουν τώρα;
Πιθανόν λόγω γνωριμιών του που τον κάλυπταν. Και αυτό πρέπει να ελεγχθεί επίσης.
mao mao έγραψε: 05 Ιουν 2022, 23:26
Και γιατί δεν γίνονται έλεγχοι σε άλλους μου είναι ζωντανοί και ακούγονται διάφορα. Έδωσα ένα παράδειγμα τον Τσιτσιπά. Μπορεί να αποδείξει ότι μένει 183 μέρες το χρόνο στο Μονακό; Τον έχει ελέγξει κανείς η απλά επειδή είναι διάσημος με λεφτά και γνωριμίες του έκαναν τη χάρη;
Ας ψαχθεί κι ο Τσιτσιπάς. Ωστόσο το να γίνει μια παραχώρηση σε έναν διακεκριμένο αθλητή είναι μεν συζητήσιμο αλλά σίγουρα κάπως διαφορετικό αφού ξέρεις την βασική πηγή πλουτισμού. Στον Τράγκα μπορεί και το χρήμα αυτό καθεαυτό να μην ήταν τόσο καθαρό.
Ας ψαχθεί κι ο Τσιτσιπάς. Ωστόσο το να γίνει μια παραχώρηση σε έναν διακεκριμένο αθλητή είναι μεν συζητήσιμο αλλά σίγουρα κάπως διαφορετικό αφού ξέρεις την βασική πηγή πλουτισμού. Στον Τράγκα μπορεί και το χρήμα αυτό καθεαυτό να μην ήταν τόσο καθαρό.
Σίγουρα δεν είναι καθαρά τα λεφτά του Τράγκα. Αλλά τον ψάχνουν τώρα επειδή οι κληρονόμοι δεν έχουν καμία δύναμή. Αυτό με ενοχλεί.
Για τον Μελισσανίδη που όλη η Ελλάδα λέει οτι έκανε λεφτά με λαθρεμπόριο καυσίμων, γιατί δε γίνεται καποιος έλεγχος; Αυτό είναι το πνεύμα μου, δεν πάω να δικαιολογήσω τον Τράγκα.
Leporello έγραψε: 05 Ιουν 2022, 23:00Εν προκειμένω όμως και αφού μιλάμε γιά τον Τράγκα, είναι γνωστό ότι δεν ζούσε στο Μονακό, αλλά στην Ελλάδα. Αν παρ'όλα αυτά εμφανιζόταν σαν κάτοικος εξωτερικού, αυτό είναι άλλο ένα σκάνδαλο. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να εξασφάλισε τέτοια μεταχείριση, είναι η δωροδοκία.
και ο Τσιτσιπάς μόνιμος κάτοικος μονακό εμφανίζεται οτι είναι. Τον έχει ελέγξει η εφορία λες; Ο Τράγκας δεν ήταν Άγιος, άλλα μιλάμε για ένα διεφθαρμένο κράτος , μην του τα φορτώσουμε όλα τώρα που πέθανε.
Εντάξει, ο Τσιτσιπάς συνέχεια στο εξωτερικό βρίσκεται και ξέρεις ότι από το εξωτερικό έχει σχεδόν όλα τα εισοδήματά του.
Πάντως, στην Ελλάδα έχει κάποια έσοδα από διαφημίσεις. Γι'αυτά πρέπει να κάνει δήλωση στην Ελλάδα και να φορολογηθούν. Το κάνει; Δεν έχω ιδέα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Leporello έγραψε: 05 Ιουν 2022, 23:00Εν προκειμένω όμως και αφού μιλάμε γιά τον Τράγκα, είναι γνωστό ότι δεν ζούσε στο Μονακό, αλλά στην Ελλάδα. Αν παρ'όλα αυτά εμφανιζόταν σαν κάτοικος εξωτερικού, αυτό είναι άλλο ένα σκάνδαλο. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να εξασφάλισε τέτοια μεταχείριση, είναι η δωροδοκία.
Εντάξει, ο Τσιτσιπάς συνέχεια στο εξωτερικό βρίσκεται και ξέρεις ότι από το εξωτερικό έχει σχεδόν όλα τα εισοδήματά του.
Πάντως, στην Ελλάδα έχει κάποια έσοδα από διαφημίσεις. Γι'αυτά πρέπει να κάνει δήλωση στην Ελλάδα και να φορολογηθούν. Το κάνει; Δεν έχω ιδέα.
το οτι παίζει τένις σε διάφορες χώρες δε σημαίνει οτι η βάση του ΔΕΝ είναι η Ελλάδα. Σίγουρα δεν είναι το Νονακό. Ο φεντερερ φορολογείται στην Ελβετία και ο Ναδάλ στην Ισπανία. Και πληρώνουν τρελλούς φόρους. Αλλα αν ζεις σε μπανανία και είσαι και φίλος του Μητσοτάκη πληρώνεις 0 % φόρο στο Μονακό με την εφορία να κάνει τα στραβά μάτια. Αλλά ας ασχοληθούμε με το νεκρό Τράγκα.
mao mao έγραψε: 05 Ιουν 2022, 23:36
Σίγουρα δεν είναι καθαρά τα λεφτά του Τράγκα. Αλλά τον ψάχνουν τώρα επειδή οι κληρονόμοι δεν έχουν καμία δύναμή. Αυτό με ενοχλεί.
Για τον Μελισσανίδη που όλη η Ελλάδα λέει οτι έκανε λεφτά με λαθρεμπόριο καυσίμων, γιατί δε γίνεται καποιος έλεγχος; Αυτό είναι το πνεύμα μου, δεν πάω να δικαιολογήσω τον Τράγκα.
Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ. Εξακολουθώ όμως να μην μπορώ να λυπηθώ και κάποιους που θα κληρονομούσαν περιουσία που αποκτήθηκε με πλάγιους τρόπους (αν αυτό αποδεικνύεται ότι έγινε έτσι).
το οτι παίζει τένις σε διάφορες χώρες δε σημαίνει οτι η βάση του ΔΕΝ είναι η Ελλάδα. Σίγουρα δεν είναι το Νονακό. Ο φεντερερ φορολογείται στην Ελβετία και ο Ναδάλ στην Ισπανία. Και πληρώνουν τρελλούς φόρους. Αλλα αν ζεις σε μπανανία και είσαι και φίλος του Μητσοτάκη πληρώνεις 0 % φόρο στο Μονακό με την εφορία να κάνει τα στραβά μάτια. Αλλά ας ασχοληθούμε με το νεκρό Τράγκα.
Οι αμοιβές κάθε είδους φορολογούνται εκεί που παράγονται. Από εκεί και πέρα, ο καθ'ένας φορολογείται μεν γιά τον παγκόσμιο ειδόδημά του στην φορολογική του έδρα, αλλά οι περισσότερες χώρες έχουν υπογράψει μεταξύ τους συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας. Πολλοί επιλέγουν όμως να εγκατασταθούν σε χώρα με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, που έχει υπογράψει τέτοιες συμφωνίες με όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες κ.λ.π. Ο Ναδάλ φορολογείται στην Γαλλία γιά το έπαθλο στο Ρολάν Γκαρός. Το τι οφείλει στην Ισπανία, εξαρτάται από την διμερή συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Το συνηθέστερο είναι μηδέν.
1.
hellegennes έγραψε: 05 Ιουν 2022, 22:45
Άλλη μια φορά θα πω πως έχω δηλώσει πολλάκις ότι ο Τράγκας και ο Τριανταφυλλόπουλος είναι μακράν οι πιο σιχαμένοι δημοσιογράφοι. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι και οι άλλοι κάνουν βρομοδουλειές. Μπορεί να μην είναι το ίδιο προκλητικοί, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
ΟΚ. Αυτά όμως είναι στο επίπεδο των λογικών και πιθανών υποθέσεων. Εδώ έχουμε να κάνουμε με πιο χειροπιαστές καταστάσεις. Ας τιμωρηθεί τουλάχιστον όποιος εμπλέκεται σε παρανομίες που θα βγουν στην επιφάνεια. Για τα άλλα που υποψιαζόμαστε και δεν αποδεικνύονται ίσως δεν μπορούν να γίνουν και πολλά.
Πχ. Ελέγχθηκαν τα πόθεν έσχες του; Τι βρέθηκε; Αν δεν εξετάστηκαν ποιος ευθύνεται γι αυτό; Αν εξετάστηκαν και έγιναν στραβά μάτια, ποιος αλληθώρισε;
Γιατί; Ελέγχονται των άλλων;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: 05 Ιουν 2022, 22:45
Άλλη μια φορά θα πω πως έχω δηλώσει πολλάκις ότι ο Τράγκας και ο Τριανταφυλλόπουλος είναι μακράν οι πιο σιχαμένοι δημοσιογράφοι. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι και οι άλλοι κάνουν βρομοδουλειές. Μπορεί να μην είναι το ίδιο προκλητικοί, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
ΟΚ. Αυτά όμως είναι στο επίπεδο των λογικών και πιθανών υποθέσεων. Εδώ έχουμε να κάνουμε με πιο χειροπιαστές καταστάσεις. Ας τιμωρηθεί τουλάχιστον όποιος εμπλέκεται σε παρανομίες που θα βγουν στην επιφάνεια. Για τα άλλα που υποψιαζόμαστε και δεν αποδεικνύονται ίσως δεν μπορούν να γίνουν και πολλά.
Πχ. Ελέγχθηκαν τα πόθεν έσχες του; Τι βρέθηκε; Αν δεν εξετάστηκαν ποιος ευθύνεται γι αυτό; Αν εξετάστηκαν και έγιναν στραβά μάτια, ποιος αλληθώρισε;
Γιατί; Ελέγχονται των άλλων;
Όπως ξέρετε αυτοί οι έλεγχοι άρχισαν από το 2012 και μετά.
Στόχος ήταν πάντα να φάνε τα διάφορα μικρο-φτωχαδάκια και δευτερευόντως τους μεγαλο-καρχαρίες αλλά αυτό είναι έτερον εκάτερον κολοκύθια πάτερον.
Άρχισαν λοιπόν από το 2012 οι έλεγχοι ενώ ο Τράγκας άρχισε το 1990.
Σε ότι αφορά δε την Αμερική, Αγγλία κλπ ο περιουσιακός έλεγχος για ξένους επενδυτές είναι κάτι πολύ πιό πρόσφατο (ή ίσως και να συζητιέται ακόμα - δεν είμαι απόλυτα σίγουρος). Για Αμπράμοβιτς π.χ. λένε τώρα (οι αντιτσελσάκηδες) ότι αν μπορούσαμε το 2000 που πρωτοήρθε θα τον είχαμε γραπώσει από τότε αλλά δεν μπορούσαμε.
Ο Τράγκας-φωνή του λαού λοιπόν ξηγήθηκε έπαυλη στο Μπέβερλυ Χιλς προφανώς πριν από το νεώτερο αυστηρό καθεστώς.
Αλλά ότι ψείρισε και τους πλε παρά την γενικώς αντι-πλε πορεία του, είναι κι αυτό αλήθεια.