talaipwros έγραψε: 16 Απρ 2020, 11:47
αρα εισαι και εναντια στην καραντινα
επισης το να οδηγας μεθυσμενος ειναι πολυ καλη αναλογια σε σχεση με το να αρνεισαι τον εμβολιασμο. Δεν αναπτυσσουν ολοι οι εμβολιασθεντες - ιδιως οι ηλικιωμενοι - ισχυρη ανοσια. Μιλαμε για κοντα στο 5% των εμβολιασθεντων
Κανεις ενα λάθος, προσπαθείς να με πεισεις οτι ο εμβολιασμός είναι καλος, ενω είμαι ετσι κ αλλιώς υπέρ του εμβολιασμού. Δεν ειναι το θεμα αν τα εμβόλια είναι καλα ή αν μας φυτεύουν τσιπακια οι δρακονιανοι ερπετομορφοι. Ειναι το θεμα του να μπορείς να επιλέξεις για τον εαυτό σου, και λογω αρχής εδώ αναγκαζομαι να υποστηρίξω ακομα και πρακτικές με τις οποίες διαφωνώ. Οπως σεβομαι το δικαίωμα του διπλανου μου να καπνιζει, ξεροντας οτι επιβαρύνει κ εμένα περα απο τον εαυτο του σε βαθος χρόνου. Αντίστοιχα σεβομαι το γεγονος οτι οι άνθρωποι παιρνουν το αμαξι τους να μετακινηθούν γιατί το χρειαζονται, παρ ολο που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και την υγεια μου. Και την υγεια του γεροντάκου με ΧΑΠ, βεβαίως, ε;
Η οδήγηση ειναι διαφορετική. Δε σου λενε τι δεν μπορείς να μην κανεις, σου λενε τι δεν μπορείς να κανεις.
Εφοσον οδηγείς, δεχεσαι να ακολουθήσεις τους κανονες του ΚΟΚ. Και εδω ειναι το catch: η οδήγηση δεν ειναι υποχρεωτική, ουτε σου απαγορεύεται να μεθυσεις. Μπορεις να μεθοκοπας ολη μερα, αλλα οχι οταν οδηγείς.
Η καραντινα είναι και παλι διαφορετική περίπτωση. Ειναι ενα προσωρινό φασιστικό μετρο για μια προσωρινή, έκτακτη κατάσταση. Δε σου βαζουν στον οργανισμό σου φάρμακα χωρίς την έγκρισή σου.