!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Ο Vantono έχει αλλεπάλληλους οργασμούς. 
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Κορωνοϊός: Συναγερμός από ΠΟΥ - Η νέα παραλλαγή ΧΒΒ.1.5 είναι η πιο μεταδοτική που έχουμε δει
https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... houme-dei/
https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... houme-dei/
Πιο μπακάλης, πεθαίνεις.hellegennes έγραψε: 15 Δεκ 2022, 18:41 Θάνατοι 1 Απριλίου - 31 Οκτωβρίου 2021: 83751
Θάνατοι 1 Απριλίου - 31 Οκτωβρίου 2022: 77893
Συναγερμός, ο κόσμος πεθαίνει από κορωνοϊό κατά χιλιάδες, παρά το γεγονός ότι μειώθηκαν οι θάνατοι σε επίπεδα 2019.
- hellegennes
Μπακάληδες στην ΕΛΣΤΑΤ. Διαδώσται.stavmanr έγραψε: 05 Ιαν 2023, 10:48Πιο μπακάλης, πεθαίνεις.hellegennes έγραψε: 15 Δεκ 2022, 18:41 Θάνατοι 1 Απριλίου - 31 Οκτωβρίου 2021: 83751
Συναγερμός, ο κόσμος πεθαίνει από κορωνοϊό κατά χιλιάδες, παρά το γεγονός ότι μειώθηκαν οι θάνατοι σε επίπεδα 2019.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κορωνοϊός: Τις συστάσεις της Ε.Ε. για τους ταξιδιώτες από Κίνα ακολουθεί η Ελλάδα
https://www.kathimerini.gr/politics/562 ... -i-ellada/
https://www.kathimerini.gr/politics/562 ... -i-ellada/
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Το άρθρο βέβαια λέει ότι μέχρι τώρα, από όταν κυκλοφόρησε το στέλεχος, έχουν ανιχνευθεί 6 δείγματα, οπότε αυτοί οι 149 νεκροί αντιστοιχούν σε προηγούμενα στελέχη.vantono έγραψε: 12 Ιαν 2023, 18:40 Covid: Πρώτα κρούσματα Κράκεν στην Ελλάδα – 149 νεκροί, 128 σε ΜΕΘ – Μείωση σε γρίπη
Πάντως οι αναφερόμενοι θάνατοι από covid δεν συνάδουν με τα δεδομένα υπερβάλλουσας θνησιμότητας για το 2022 και δεν υπάρχει λόγος να ταιριάζουν τώρα. Με λίγα λόγια δεν πέθαναν αυτήν την εβδομάδα 150 άτομα από κορωνοϊό, πέθαναν 150 άτομα που έτυχε να είχαν κορωνοϊό κάποια στιγμή τους τελευταίους 2 μήνες. Κι εγώ αν τύχαινε να πεθάνω αυτήν την εβδομάδα θα με μετρούσαν για νεκρό με covid, αν και δεν είχα συμπτώματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν είχε συζητηθεί πριν κάτι μήνες ότι θα αλλάξει ο επίσημος τρόπος μέτρησης και δεν θα υπολογίζεται όποιος έχει και covid αλλά όποιος πεθαίνει από covid;hellegennes έγραψε: 12 Ιαν 2023, 19:14Το άρθρο βέβαια λέει ότι μέχρι τώρα, από όταν κυκλοφόρησε το στέλεχος, έχουν ανιχνευθεί 6 δείγματα, οπότε αυτοί οι 149 νεκροί αντιστοιχούν σε προηγούμενα στελέχη.vantono έγραψε: 12 Ιαν 2023, 18:40 Covid: Πρώτα κρούσματα Κράκεν στην Ελλάδα – 149 νεκροί, 128 σε ΜΕΘ – Μείωση σε γρίπη
Πάντως οι αναφερόμενοι θάνατοι από covid δεν συνάδουν με τα δεδομένα υπερβάλλουσας θνησιμότητας για το 2022 και δεν υπάρχει λόγος να ταιριάζουν τώρα. Με λίγα λόγια δεν πέθαναν αυτήν την εβδομάδα 150 άτομα από κορωνοϊό, πέθαναν 150 άτομα που έτυχε να είχαν κορωνοϊό κάποια στιγμή τους τελευταίους 2 μήνες. Κι εγώ αν τύχαινε να πεθάνω αυτήν την εβδομάδα θα με μετρούσαν για νεκρό με covid, αν και δεν είχα συμπτώματα.
- hellegennes
Έτσι έλεγαν αλλά δεν άλλαξαν τίποτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 12 Ιαν 2023, 23:05, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μου κάνει εντύπωση. Σαν να το είχα ακούσει αρκετές φορές. Επίσης σα να θυμάμαι δυσκολία σύγκρισης στατιστικών πριν και μετά την αλλαγή επειδή τα νούμερα υπολογίζονταν αλλιώς. Δεν επιμένω πάντως.
- hellegennes
Αυτοί είναι οι συνολικοί θάνατοι από όλα τα αίτια για τις εβδομάδες 40-44 από το 2019 ως το 2022:
2019: 10.804
2020: 11.217
2021: 13.177
2022: 11.602
Υπόψη ότι υπάρχει ετήσια αυξητική τάση των θανάτων από όλα τα αίτια λόγω γήρανσης του πληθυσμού. Στην ουσία οι θάνατοι αυτών των εβδομάδων για το 2022 είναι όσοι ήταν αναμενόμενοι. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τις τελευταίες εβδομάδες του έτους, γι' αυτό σταματάω την σύγκριση στην 44η εβδομάδα.
2019: 10.804
2020: 11.217
2021: 13.177
2022: 11.602
Υπόψη ότι υπάρχει ετήσια αυξητική τάση των θανάτων από όλα τα αίτια λόγω γήρανσης του πληθυσμού. Στην ουσία οι θάνατοι αυτών των εβδομάδων για το 2022 είναι όσοι ήταν αναμενόμενοι. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τις τελευταίες εβδομάδες του έτους, γι' αυτό σταματάω την σύγκριση στην 44η εβδομάδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μάλλον λέμε κάτι διαφορετικό. Τι σχέση έχουν οι συνολικοί θάνατοι από όλα τα αίτια με το ποιος καταγράφεται σαν θύμα κορωνοϊού ή όχι; Δεν θα τους επηρέαζαν με κάποιο τρόπο πάνω ή κάτω.
Αν καταλαβαίνω σωστά εκτιμάς ότι δεν πρέπει να άλλαξε ο τρόπος καταγραφής. Δεν είναι κάτι που το ξέρεις.
Αν καταλαβαίνω σωστά εκτιμάς ότι δεν πρέπει να άλλαξε ο τρόπος καταγραφής. Δεν είναι κάτι που το ξέρεις.
- hellegennes
Δεν μπορεί να άλλαξε ο τρόπος καταγραφής και να αναφέρονται 150 θάνατοι την εβδομάδα χωρίς να φαίνεται αύξηση στην γενική θνησιμότητα. 150 θάνατοι είναι πολλοί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν έχεις ακόμα καταλάβει την Χελατζένεια επιστήμη.ST48410 έγραψε: 12 Ιαν 2023, 23:15 Μάλλον λέμε κάτι διαφορετικό. Τι σχέση έχουν οι συνολικοί θάνατοι από όλα τα αίτια με το ποιος καταγράφεται σαν θύμα κορωνοϊού ή όχι; Δεν θα τους επηρέαζαν με κάποιο τρόπο πάνω ή κάτω.
Η ΕΛΣΤΑΤ μία χαρά είναι.hellegennes έγραψε: 05 Ιαν 2023, 14:35Μπακάληδες στην ΕΛΣΤΑΤ. Διαδώσται.stavmanr έγραψε: 05 Ιαν 2023, 10:48Πιο μπακάλης, πεθαίνεις.hellegennes έγραψε: 15 Δεκ 2022, 18:41 Θάνατοι 1 Απριλίου - 31 Οκτωβρίου 2021: 83751
Τα συμπεράσματά σου και τα εννοούμενά σου είναι μπακάλικα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 118 Απαντήσεις
- 5770 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBack
-
- 35 Απαντήσεις