Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:30
Ευσεβής πόθος για τί ακριβώς; Τί θα κερδίσουν;
Είμαστε σε προεκλογική χρονιά. Ό,τι ταράζει την νιρβάνα του ψηφοφόρου είναι κακό
- άστους χύμα να κάνουν διακοπές να ξεχαστούν
- μη πάρουμε μέτρα και διαμαρτυρηθεί η TUI
- μην ανεβάσει κάνα στόρυ καμιά Σουηδέζα influencer ότι τους υποχρεώνουμε σε μέτρα
- αν έχουμε χρονιά με ρεκόρ κερδών θα μας ψηφίσουν και οι επιχειρηματίες από τουριστικές περιοχές
Και όπως πάντα δηλαδή "άσε και βλέπουμε. Αν προκύψει πρόβλημα θα δούμε τι θα κάνουμε τότε..."
Οκ, αν θεωρείς ότι οι ψηφοφόροι λειτουργούν διαφορετικά στις διακοπές απ' ό,τι στην καθημερινότητα, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Νόμιζα ότι επειδή ήσουν παρών σε όλες τις σχετικές συζητήσεις και αντιδράσεις αναφορικά με τα μέτρα κλπ τόσο εδώ όσο στην καθημερινότητα σου, τα τελευταία δύο χρόνια,, είχες μια πλήρη αντίληψη της ματαιότητας των πραγμάτων από ένα σημείο και μετά.
Και κάπου έχω την εντύπωση ότι θεωρείς ότι οι κυβερνήσεις έχουν κάποιο μαγικό ραβδάκι πειθούς και δεν το χρησιμοποιούν. Και δεν αναφέρομαι μόνον στην Ελλάδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:16
Οκ, αν θεωρείς ότι οι ψηφοφόροι λειτουργούν διαφορετικά στις διακοπές απ' ό,τι στην καθημερινότητα, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Νόμιζα ότι επειδή ήσουν παρών σε όλες τις σχετικές συζητήσεις και αντιδράσεις αναφορικά με τα μέτρα κλπ τόσο εδώ όσο στην καθημερινότητα σου, τα τελευταία δύο χρόνια,, είχες μια πλήρη αντίληψη της ματαιότητας των πραγμάτων από ένα σημείο και μετά.
Και κάπου έχω την εντύπωση ότι θεωρείς ότι οι κυβερνήσεις έχουν κάποιο μαγικό ραβδάκι πειθούς και δεν το χρησιμοποιούν. Και δεν αναφέρομαι μόνον στην Ελλάδα.
Φαντάσου ότι μπαίνεις μέσα σε ένα αεροσκάφος και ανάβει ο διπλανός σου πούρο. Είσαι αναγκασμένη εσύ να τσακωθείς με τον τρελό που θέλει να καπνίσει μέσα σε τόσο κλειστό χώρο; Όχι βέβαια. Εγώ γιατί να είμαι αναγκασμένος να κάνω παρατήρηση σε αυτόν που βήχει χωρίς μάσκα μέσα σε ασφυκτικά στοιβαγμένο λεωφορείο ή βαγόνι;
Το πράγμα είναι απλό. Ξέρουμε ότι κάποιοι κλειστοί χώροι ευνοούν την μετάδοση. Αφού το κράτος δεν είναι για πολλά πολλά, ας εστιάσει σε μερικά στοιχειώδη και ας φροντίσει να εφαρμόζονται 2-3 μέτρα σωστά. Στην Αθήνα ας πούμε οι μεγάλοι σταθμοί του μετρό που μπαινοβγαίνει πολύ μεγάλος αριθμός επιβατών είναι σχετικά λίγοι. Δεν είναι τρομερά δύσκολο να έχεις μερικούς αστυνομικούς να κατεβάζουν όποιον δεν έχει μάσκα. Δεν απαιτεί οργανωμένο κράτος τύπου Ελβετίας για να κάνεις κάτι τέτοιο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:30
Ευσεβής πόθος για τί ακριβώς; Τί θα κερδίσουν;
Είμαστε σε προεκλογική χρονιά. Ό,τι ταράζει την νιρβάνα του ψηφοφόρου είναι κακό
- άστους χύμα να κάνουν διακοπές να ξεχαστούν
- μη πάρουμε μέτρα και διαμαρτυρηθεί η TUI
- μην ανεβάσει κάνα στόρυ καμιά Σουηδέζα influencer ότι τους υποχρεώνουμε σε μέτρα
- αν έχουμε χρονιά με ρεκόρ κερδών θα μας ψηφίσουν και οι επιχειρηματίες από τουριστικές περιοχές
Και όπως πάντα δηλαδή "άσε και βλέπουμε. Αν προκύψει πρόβλημα θα δούμε τι θα κάνουμε τότε..."
πες μου 3 ευρωπαικες χωρες με σκληροτερα απο τα ελληνικα μετρα
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:16
Φαντάσου ότι μπαίνεις μέσα σε ένα αεροσκάφος και ανάβει ο διπλανός σου πούρο. Είσαι αναγκασμένη εσύ να τσακωθείς με τον τρελό που θέλει να καπνίσει μέσα σε τόσο κλειστό χώρο; Όχι βέβαια. Εγώ γιατί να είμαι αναγκασμένος να κάνω παρατήρηση σε αυτόν που βήχει χωρίς μάσκα μέσα σε ασφυκτικά στοιβαγμένο λεωφορείο ή βαγόνι;
Το πράγμα είναι απλό. Ξέρουμε ότι κάποιοι κλειστοί χώροι ευνοούν την μετάδοση. Αφού το κράτος δεν είναι για πολλά πολλά, ας εστιάσει σε μερικά στοιχειώδη και ας φροντίσει να εφαρμόζονται 2-3 μέτρα σωστά. Στην Αθήνα ας πούμε οι μεγάλοι σταθμοί του μετρό που μπαινοβγαίνει πολύ μεγάλος αριθμός επιβατών είναι σχετικά λίγοι. Δεν είναι τρομερά δύσκολο να έχεις μερικούς αστυνομικούς να κατεβάζουν όποιον δεν έχει μάσκα. Δεν απαιτεί οργανωμένο κράτος τύπου Ελβετίας για να κάνεις κάτι τέτοιο.
Ναι, αλλά εστιάζεις στο μετρό και προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι ή δεν έχεις εικόνα από το τι παίζει στις παραλίες, στα μπαράκια, στα καφέ, στις συναυλίες/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κλπ όχι στις τουριστικές περιοχές αλλά στην καθημερινότητα των τόπων διαμονής.
Εννοώ ότι περισσότερες πιθανότητες έχεις να τσιμπήσεις το οτιδήποτε στην πόλη παρά στο νησί ή το χωριό. Και ακριβώς γι' αυτό έγραψα ότι οι "ψηφορόροι" αντιδρούν ακριβώς το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Και οι "κλειστοί" χώροι που αναφέρεις δεν είναι περισσότερο επικίνδυνοι από τον άμεσο συγχρωτισμό/επαφή στους "ανοιχτούς" χώρους/
Κατά τα άλλα, αν έχεις να προτείνεις κάτι για ψαγμένους ψηφοφόρους, μπορείς να το πεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 19 Ιούλ 2022, 13:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
talaipwros έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:29
Μια αντίστοιχη ερώτηση είχε κάνει ο ΓΓ νομίζω πριν 2-3 εβδομάδες και τότε ήταν φανερό στο weekly trends ότι πηγαίναμε πολύ χειρότερα σε σχέση με άλλες χώρες.
Τώρα πια όπως βλέπεις απλά δεν υπάρχουν στοιχεία για να δούμε αν θα ήταν καλό για τη χώρα μας να λάβει ηπιότερα ή αυστηρότερα μέτρα. https://www.worldometers.info/coronavir ... ekly_table
Κοίτα. Όλοι υποψιαζόμαστε ότι τα στοιχεία είναι τόσο άσχημα που προκειμένου να εμφανίζουν την Ελλάδα στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη, προτίμησαν να σταματήσουν την ενημέρωση. Αν εσύ γνωρίζεις κάποιον άλλο λόγο που δεν παρέχονται στοιχεία ενώ υπάρχουν ή που πλέον παρέχονται σε μορφή που να είναι δύσκολη η όποια σύγκριση με τις άλλες χώρες παρακαλώ να μου τον πεις.
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:37
Ναι, αλλά εστιάζεις στο μετρό και προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι ή δεν έχεις εικόνα από το τι παίζει στις παραλίες, στα μπαράκια, στα καφέ, στις συναυλίες/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κλπ όχι στις τουριστικές περιοχές αλλά στην καθημερινότητα των τόπων διαμονής.
Εννοώ ότι περισσότερες πιθανότητες έχεις να τσιμπήσεις το οτιδήποτε στην πόλη παρά στο νησί ή το χωριό. Και ακριβώς γι' αυτό έγραψα ότι οι "ψηφορόροι" αντιδρούν ακριβώς το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.
Κατά τα άλλα, αν έχεις να προτείνεις κάτι για ψαγμένους ψηφοφόρους, μπορείς να το πεις.
Προφανώς μπορεί να κολλάει και στο μπαράκι αν και εκεί μιλάμε κυρίως για συναναστροφή σε ανοικτό χώρο. Και το μπαράκι ή ο όποιος κλειστό χώρος διασκέδασης είναι προαιρετικά στη ζωή μας. Το ΜΜΜ για να πας στη δουλειά σου είναι υποχρεωτικό.
Δεν νομίζω ότι ζητάω πολλά όταν θέλω τήρηση στοιχειωδών μέτρων σε κλειστό χώρο με μεγάλη συνάθροιση ατόμων.
Ας είναι. Αφού σας φαίνονται λογικά όλα αυτά, μάλλον θα έχω άδικο.
Και κάπου έχω την εντύπωση ότι θεωρείς ότι οι κυβερνήσεις έχουν κάποιο μαγικό ραβδάκι πειθούς και δεν το χρησιμοποιούν.
Κατ' αρχάς η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει ένα μαγικό ραβδάκι που δεν χρησιμοποιεί, συγκεκριμένα τα ίδια της τα στελέχη και οι οικογένειές τους πρωτοστάτησαν στη δημόσια και προκλητική και ενίοτε με πλαστογραφήσεις και ψέματα παραβίαση των ελάχιστων μέτρων από τα οποία δεν είχαν εξαιρέσει επίσημα τους εαυτούς τους.
Δεύτερον μήπως το σωστό ερώτημα είναι αν έχουν κάποιοι άλλοι όπως οι επιχειρηματίες των αερομεταφορών, των ξενοδοχείων, της εστίασης (και δε μιλάμε για τα μικρά ψαράκια ή μάλλον παρασιτοειδή υμενόπτερα ) ένα μαγικό ραβδάκι και το χρησιμοποιούν πάρα πολύ.
talaipwros έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 13:29
Μια αντίστοιχη ερώτηση είχε κάνει ο ΓΓ νομίζω πριν 2-3 εβδομάδες και τότε ήταν φανερό στο weekly trends ότι πηγαίναμε πολύ χειρότερα σε σχέση με άλλες χώρες.
Τώρα πια όπως βλέπεις απλά δεν υπάρχουν στοιχεία για να δούμε αν θα ήταν καλό για τη χώρα μας να λάβει ηπιότερα ή αυστηρότερα μέτρα. https://www.worldometers.info/coronavir ... ekly_table
Κοίτα. Όλοι υποψιαζόμαστε ότι τα στοιχεία είναι τόσο άσχημα που προκειμένου να εμφανίζουν την Ελλάδα στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη, προτίμησαν να σταματήσουν την ενημέρωση. Αν εσύ γνωρίζεις κάποιον άλλο λόγο που δεν παρέχονται στοιχεία ενώ υπάρχουν ή που πλέον παρέχονται σε μορφή που να είναι δύσκολη η όποια σύγκριση με τις άλλες χώρες παρακαλώ να μου τον πεις.
αγαπητε, σε ρωτησα για τα μετρα. Ξερεις αλλες χωρες να παιρνουν περισσοτερα μετρα;
οσο αφορα τα στοιχεια, στη Βρετανια εχουμε περισσοτερα κρουσματα απο την Ελλαδα και τα στοιχεια επισης δινονται οπως στην Ελλαδα
αγαπητε, σε ρωτησα για τα μετρα. Ξερεις αλλες χωρες να παιρνουν περισσοτερα μετρα;
Μπορεί άμα είχαν τόσο πολλούς νεκρούς ανά εκατομμύριο και τα νοσοκομεία τους εξίσου γαμημένα να έπαιρναν κι αυτές.
ναι, η βρετανια λοιπουν εχει περισσοτερους νεκρους και η αναμονη για χειρουργειο ειναι κανα δυο χρονια.
Μηδεν μετρα.
Εμένα με μια βιαστική ματιά μου φαίνεται πως τα δικά μας γραφήματα είναι πιο καμαρωτά
Όπως και να 'χει δεν ξέρω αν αυτή η σύγκριση είναι δόκιμη. Μιλάμε για τους μήνες με την μεγαλύτερη κινητικότητα στη χώρα μας. Και η Βρετανία με εξαίρεση την ταχύτητα με την οποία εμβολίασε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της, δεν είναι χώρα πρότυπο. Ούτε καν ότι μας περισσεύουν ανάλογα ποσά για να τα ρίξουμε στο σύστημα υγείας αν και εφόσον σφίξουν τα πράγματα.
Έχεις καμία καλή εξήγηση γιατί ακολουθείται το νέο μοντέλο εβδομαδιαίας ενημέρωσης; Τι ακριβώς κερδίζουμε έτσι;
Δραματική έκκληση ΠΟΥ στην Ευρώπη: Επαναφέρετε τις μάσκες για να μην έρθουν σκληρά μέτρα το φθινόπωρο
Όπως τόνισε ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Οι χώρες πρέπει να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και να επαναφέρουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας για να αποφύγουν την αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο και τον χειμώνα».
Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Χανς Κλούγκε καλεί τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν δράση τώρα για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας, καθώς η υποπαραλλαγή BA.5 της Ομικρον κερδίζει έδαφος.
Περί τα τρία εκατομμύρια νέα κρούσματα της Covid καταγράφηκαν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, που αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία διπλασιάσθηκε κατά την ίδια περίοδο και 3.000 άνθρωποι καταλήγουν από την νόσο κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε.
«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων … την ώρα που η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν», είπε υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση των πανδημικών σταθεροποιητών, όπως είναι η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, πριν από την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων το φθινόπωρο, καθώς και την προώθηση της χρήσης μάσκας και του εξαερισμού.
Αυτά τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοσθούν τώρα για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα, προειδοποίησε. «Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown», είπε.
Και κάπου έχω την εντύπωση ότι θεωρείς ότι οι κυβερνήσεις έχουν κάποιο μαγικό ραβδάκι πειθούς και δεν το χρησιμοποιούν.
Κατ' αρχάς η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει ένα μαγικό ραβδάκι που δεν χρησιμοποιεί, συγκεκριμένα τα ίδια της τα στελέχη και οι οικογένειές τους πρωτοστάτησαν στη δημόσια και προκλητική και ενίοτε με πλαστογραφήσεις και ψέματα παραβίαση των ελάχιστων μέτρων από τα οποία δεν είχαν εξαιρέσει επίσημα τους εαυτούς τους.
Δεύτερον μήπως το σωστό ερώτημα είναι αν έχουν κάποιοι άλλοι όπως οι επιχειρηματίες των αερομεταφορών, των ξενοδοχείων, της εστίασης (και δε μιλάμε για τα μικρά ψαράκια ή μάλλον παρασιτοειδή υμενόπτερα ) ένα μαγικό ραβδάκι και το χρησιμοποιούν πάρα πολύ.
Mπορείς να γίνεις πιο αναλυτικός;
Zούμε σε κάποια χώρα που οι πολίτες της έχουν ως πρότυπα τους πολιτικούς της κυβέρνησης ή αντιπολίτευσης, ώστε να επηρεάζονται από τη δική τους συμπεριφορά;
Γιατί αυτό που βλέπω εγώ είναι κάποιους τύπους που δεν αντέχουν ως ιδέα τόσο τον παράγοντα "ατομική ευθύνη" όσο και τον παράγοντα "πειθαρχία".
Και τους τύπους που κλαίγονται πότε για το ένα και πότε για το άλλο, ειλικρινά δεν τους παίρνω στα σοβαρα, είτε είναι κυβερνητικοί είτε όχι.