!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πέθανε λίγα λεπτά μετά που έκανε Astrazeneca

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Re: Πέθανε λίγα λεπτά μετά που έκανε Astrazeneca

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

enterprise-psi έγραψε: 29 Μάιος 2021, 20:09 Εντομεταξυ ο τίτλος του νήματος έχει ήδη βγει άκυρος

viewtopic.php?p=1923436#p1923436

🤣
δεν ιδρώνει το αυτί σας όμως
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Fluffy έγραψε: 29 Μάιος 2021, 20:43
enterprise-psi έγραψε: 29 Μάιος 2021, 20:09 Εντομεταξυ ο τίτλος του νήματος έχει ήδη βγει άκυρος

viewtopic.php?p=1923436#p1923436

🤣
δεν ιδρώνει το αυτί σας όμως

Αρίστος έγραψε: 29 Μάιος 2021, 20:16
enterprise-psi έγραψε: 13 Μάιος 2021, 12:53 Εντομεταξυ ο τίτλος του νήματος έχει ήδη βγει άκυρος

«Αθώο» το εμβόλιο της AstraZeneca για τον θάνατο της 65χρονης στο Ίλιον

To εχω απαντησει επανειλημμενα.

Η μεθοδολογια της επιτροπης που εβγαλε λαδι το Astra για το θανατο στο Ιλιον καταγγελθηκε απο τον καθηγητη πανεπιστημιου-μελος της, ο οποιος σε ενδειξη διαμαρτυριας και αγανακτησης παραιτηθηκε απο αυτην.

Παραίτηση με αιχμές για τα εμβόλια από μέλος του ΕΟΦ

«Η Επιτροπή δεν έχει το θάρρος να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων», σημειώνει ο καθηγητής

Εξελίξεις δρομολογούνται στον ΕΟΦ έπειτα από παραίτηση καθηγητή πανεπιστημίου και μέλους της Αρμόδιας Επιτροπής εμβολίων, ο οποίος άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί το έργο η Επιτροπή. Ο καθηγητής παραιτήθηκε έπειτα από τον θάνατο της 65χρονης στο Ιλιον. Ο ίδιος τονίζει πως είναι ένθερμος υποστηρικτής των εμβολίων κατά του κορονοϊού αλλά επικαλείται λόγους δυσλειτουργίας της συγκεκριμένης Επιτροπής ως προς τον τρόπο διαχείρισης του εμβολίου της AstraZeneca και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις καταγεγραμμένες ανεπιθύμητες ενέργειες.

«Η Επιτροπή αυτή δεν έχει το θάρρος να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων (ειδικά δε του εμβολίου της AstraZeneca) και είχε γνωματεύσει πάντοτε αρνητικά για την συσχέτιση ποικίλων φαινομένων θρομβώσεων με το εν λόγω εμβόλιο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ενώ τονίζει πως πρέπει να βγαίνουμε στην κοινωνία με θετικά και όχι αντιφατικά μηνύματα και να είμαστε διαφανείς και ειλικρινείς.

Παράλληλα σημειώνει πως «τα αξιακά μου πρότυπα δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω στην Ε.ΦΑ.Ρ. και παρακαλώ για την αντικατάστασή μου».

https://www.ethnos.gr/ellada/151878_par ... os-toy-eof

.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Πέθανε λίγα λεπτά μετά που έκανε Astrazeneca από φυσικά αίτια

stavmanr έγραψε: 29 Μάιος 2021, 20:29
Αρίστος έγραψε: 29 Μάιος 2021, 20:19 Με λιγα λογια ο καθηγητης κατηγγειλε πως οχι μονο στην περιπτωση του Ιλιου, αλλα και σε αλλες περιπτωσεις θρομβωσεων του Αstra, η Επιτροπη πηγε να τις κουκουλωσει.
Γιατί δεν μας παρουσιάζει, φίλε Αρίστο, τα στοιχεία από τις έρευνές του με τα οποία βρίσκει ότι πχ. στη συγκεκριμένη περίπτωση έφταιγε το εμβόλιο;
Στην επιτροπή ήταν. Είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία.

Εδω ειναι η επιστολη παραιτησης του.

Σε αυτα που χρωματισα παραθετει αναλυτικα τα στοιχεια που ζητας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΡΜΑΚΟΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Φ.
ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Αριστοτέλους 17
ΤΚ: 10433 –Αθήνα
e-mail: syllofika@moh.gov.gr
Θέμα: Αντικατάστασή μου από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (Ε.ΦΑ.Ρ) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.)

Αξιότιμε κ Υπουργέ
Παρακαλώ όπως αντικατασταθώ από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης (Ε.ΦΑ.Ρ) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) για τους ακόλουθους λόγους:
Η Επιτροπή αυτή δεν έχει το θάρρος να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων (ειδικά δε του εμβολίου της Astra-Zeneca) και είχε γνωματεύσει πάντοτε αρνητικά για την συσχέτιση ποικίλλων φαινομένων θρομβώσεων με το εν λόγω εμβόλιο. Η συνήθης τακτική της ήταν σε κάθε τέτοιο φαινόμενο που της αναφερόταν μέσω κίτρινης κάρτας, να αναζητά όλους τους παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου για θρόμβωση και να αποδίδει σε αυτούς (αν υπήρχαν) την θρόμβωση, αγνοώντας έναν σημαντικό παράγοντα, ήτοι την χρονική συνάφεια του γεγονότος με τη λήψη του εμβολίου. Αν δεν υπήρχαν εμφανείς παραδοσιακοί παράγοντες κινδύνου για θρόμβωση η Επιτροπή συνήθιζε να αναβάλλει μια τελεσίδικη απόφαση με το αιτιολογικό ότι η περίπτωση μελετάται.

Στην περίπτωση της θανούσης ασθενούς του Γ.Κ.Ν. Αθηνών η απροθυμία της επιτροπής να γνωματεύσει ήταν εξοργιστική: Θυμίζω ότι η ασθενής την 7η ημέρα μετά από τον εμβολιασμό με εμβόλιο Astra-Zeneca ανέπτυξε έντονο πονοκέφαλο και την 9η ημέρα εγκεφαλικό επεισόδιο θρομβωτικής αιτιολογίας, ακολούθως δε θρομβοπενία που ανάγκασε τους γιατρούς να διακόψουν παροδικά την ηπαρίνη και τότε η ασθενής ανέπτυξε θρόμβωση σε κεντρική αρτηρία του ενός κάτω άκρου και υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό του εν λόγω άκρου. Η μετέπειτα νοσηλεία υπήρξε εργώδης και επιπεπλεγμένη και τελικώς η ασθενής κατέληξε. Με δική μου προτροπή η επιτροπή αποφάσισε τελικώς να πιθανολογήσει συσχέτιση του εμβολίου με τις θρομβώσεις με την λέξη «possible», ζήτησα δε να καταγραφεί η απόφαση και να ενημερωθεί το Υπουργείο και η Επιτροπή Εμβολιασμών. Αντί αυτού την επομένη Εσείς ανακοινώνετε ότι κανένα περιστατικό θρομβώσεων σχετικών με τον εμβολιασμό δεν έχει παρατηρηθεί στη χώρα μας, ένα ήταν υπό συζήτηση αλλά δεν απεδείχθη συσχέτισή του με το εμβόλιο.

Η Ε.ΦΑ.Ρ δεν έχει ένα μόνιμο, θεσμικό τρόπο συνεργασίας με την Επιτροπή Εμβολιασμών. Η συνεργασία των δύο επιτροπών είναι περιστασιακή και απρογραμμάτιστη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά περί του πώς αποφασίζει η Επιτροπή Εμβολισμών επί θεμάτων που αναφύονται όπως αυτά των πιθανών επιπλοκών των εμβολίων.

Αποτελεί καταισχύνη για το ιατρικό προσωπικό της Ε.ΦΑ.Ρ. η ομόθυμη συμφωνία των μελών της Ε.ΦΑ.Ρ για την κοινοποίηση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας της επικαιροποιημένης γνωμάτευσης του ΕΜΑ, ότι το εν λόγω εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει σπάνια θρομβώσεις, ενώ μέχρι τότε κανένα μέλος της Επιτροπής δεν πιθανολόγησε συσχέτιση των εμβολίων ούτε με ένα περιστατικό θρόμβωσης. Πιστεύω ότι αυτό λέγεται εθελοδουλία και όχι ελεύθερη επιστημονική σκέψη.

Πρέπει να σας αναφέρω ότι είμαι ένθερμος θιασώτης των εμβολίων, παρακολουθώ πάνω από 10 χιλιάδες ασθενείς με συστηματικά αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα και σε όλους πρότεινα εμβολιασμό με το διαθέσιμο κάθε φορά εμβόλιο, χωρίς να ξεχωρίσω κανένα από τα διαθέσιμα εμβόλια στην πατρίδα μας. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να βγαίνουμε στην κοινωνία με θετικά και όχι αντιφατικά μηνύματα και να είμαστε διαφανείς και ειλικρινείς. Η επιχειρηματολογία μου είναι: Ναι λοιπόν έχουν περιγραφεί σπάνια περιστατικά θρομβώσεων με το εμβόλιο της A-Z (αλλά και με το εμβόλιο της Pfizer απ’ ότι μαθαίνω) αλλά αυτά είναι όντως σπάνια, και εργαζόμαστε έντονα για την μελέτη των μηχανισμών των θρομβώσεων και την πρόληψή τους. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν είναι μόνος του. Στα περισσότερα περιστατικά εγκεφαλικών θρομβώσεων προϋπάρχει πονοκέφαλος που αν δεχτούμε ότι μπορεί να σχετίζεται με το εμβόλιο είναι ένα σημάδι που μας πυροδοτεί να λάβουμε κάποια προληπτικά μέτρα και να αυξήσουμε την επιτήρηση.

Με βάση όσα σας εξέθεσα κ Υπουργέ γίνεται εμφανές ότι τα αξιακά μου πρότυπα δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω στην Ε.ΦΑ.Ρ. και παρακαλώ για την αντικατάστασή μου.

Με τιμή
Παναγιώτης Γ. Βλαχογιαννόπουλος
Καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας
Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 2663922961

https://www.naftemporiki.gr/story/17094 ... strazeneca

.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Άλλο πράγμα η γνώμη του ενός ή του άλλου γιατρού και άλλο η συλλογική γνώση της ανθρωπότητας
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Fluffy έγραψε: 29 Μάιος 2021, 21:01 Άλλο πράγμα η γνώμη του ενός ή του άλλου γιατρού και άλλο η συλλογική γνώση της ανθρωπότητας

Ο εν λογω γιατρος (που ειναι και καθηγητης πανεπιστημιου) κατηγγειλε πως ο υπουργος ακυρωσε πραξικοπηματικα τη γνωματευση της Επιτροπης πως ο θανατος της γυναικας στο Ιλιο ειχε πιθανη (possible) συνδεση με το Astrazeneca.

.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Papa John έγραψε: 29 Μάιος 2021, 20:21
waldorf έγραψε: 29 Μάιος 2021, 19:29 Είσαι τόσο γελοίος,που θεωρείς ότι η κουβέντα είναι "κερδάς-κερδάω" λες και βλέπουμε μπάλα ή παίζουμε στοίχημα.
Τίποτα άλλο δεν έχω να πω.
Έλα τώρα...
Μάτια έχουμε και διαβάζουμε.
Δεν έχω κάτι εναντίον σου,αλλά η αλήθεια είναι ότι εσύ ξεκινάς πάντα πρώτος τις επιθέσεις στον Αρίστο.
Είσαι εμμονικός απέναντί του,όχι μόνο εσύ βέβαια,πολλοί άλλοι χρήστες επίσης.

Και το φάρμακο για τον καρκίνο να ανακαλύψει αποδεδειγμένα,εδώ θα είστε για να του επιτίθεστε ομαδόν.

Not fair :smt018
Ναι, αλλά κι εγώ ζήτησα κάτι από τον Αρίστο και απάντηση ξεκάθαρη δεν έλαβα ακόμα. Ζήτησα να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το ποιο είναι το αποτέλεσμα εκείνο που θα τον πείσει ότι τα εμβόλια λειτουργούν. Γιατί όπως θα έχεις δει σε προηγούμενες σελίδες αν πέσουν τα κρούσματα ξεκαθάρισε πως θα θεωρήσει υπεύθυνο τον καιρό. Ε, δεν γίνεται σε ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο να διαλέγεις πάντα έναν άλλο παράγοντα για ό,τι καλό και να κατηγορείς τα εμβόλια για ό,τι κακό.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

ST48410 έγραψε: 29 Μάιος 2021, 21:20
Papa John έγραψε: 29 Μάιος 2021, 20:21
waldorf έγραψε: 29 Μάιος 2021, 19:29 Είσαι τόσο γελοίος,που θεωρείς ότι η κουβέντα είναι "κερδάς-κερδάω" λες και βλέπουμε μπάλα ή παίζουμε στοίχημα.
Τίποτα άλλο δεν έχω να πω.
Έλα τώρα...
Μάτια έχουμε και διαβάζουμε.
Δεν έχω κάτι εναντίον σου,αλλά η αλήθεια είναι ότι εσύ ξεκινάς πάντα πρώτος τις επιθέσεις στον Αρίστο.
Είσαι εμμονικός απέναντί του,όχι μόνο εσύ βέβαια,πολλοί άλλοι χρήστες επίσης.

Και το φάρμακο για τον καρκίνο να ανακαλύψει αποδεδειγμένα,εδώ θα είστε για να του επιτίθεστε ομαδόν.

Not fair :smt018
Ναι, αλλά κι εγώ ζήτησα κάτι από τον Αρίστο και απάντηση ξεκάθαρη δεν έλαβα ακόμα. Ζήτησα να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το ποιο είναι το αποτέλεσμα εκείνο που θα τον πείσει ότι τα εμβόλια λειτουργούν. Γιατί όπως θα έχεις δει σε προηγούμενες σελίδες αν πέσουν τα κρούσματα ξεκαθάρισε πως θα θεωρήσει υπεύθυνο τον καιρό. Ε, δεν γίνεται σε ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο να διαλέγεις πάντα έναν άλλο παράγοντα για ό,τι καλό και να κατηγορείς τα εμβόλια για ό,τι κακό.

Οι ιδιοι οι λοιμωξιολογοι της Επιτροπης υποστηριξαν τις προηγουμενες μερες οτι ο καιρος εμποδιζει κατα 20% τη μεταδοση του κορονοιου. Συνεπως δεν ειμαι μονος μου οταν λεω οτι ο καιρος βοηθαει. Για τα εμβολια θα περιμενε κανεις πολυ μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα οταν στις δοκιμες ελεγαν για αποτελεσματικοτητα ανω του 90%. Μιλουσαν για μεχρι 80%-90% προστασια ακομη και μετα την πρωτη δοση καποιες μελετες. Ε λοιπον με τοσο εντυπωσιακα ποσοστα θα περιμενε κανεις να υπαρχει μια πρωτη μειωση των κρουσματων μετα απο δυο μηνες εμβολιασμων, στην Ελλαδα ομως για παραδειγμα ειδαμε πτωση μονο μετα απο 4,5 μηνες και στο ιδιο διαστημα που μπαινει το καλοκαιρι. Σημειωνω οτι εξαιτιας της καλοκαιριας και περυσι ειχαμε μειωση των κρουσματων που επετρεψε το ανοιγμα της αγορας, συνεπως τιποτα δεν μας λεει οτι και η μειωση του φετεινου Μαιου δεν οφειλεται παλι στον καιρο. Αρα δεν γνωριζουμε τιποτα για την αποτελεσματικοτητα, ποσο μαλλον οταν μετα απο 6 μηνες lockdown και 4,5 μηνες εμβολιασμων αλλα και με εναρξη του καλοκαιριου ακομη δεν μπορουμε οχι μονο να βγαλουμε τις μασκες αλλα τρεμουμε μηπως παιξουν μουσικη τα μαγαζια εστιασης.

.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Αρίστος έγραψε: 29 Μάιος 2021, 21:34 Οι ιδιοι οι λοιμωξιολογοι της Επιτροπης υποστηριξαν τις προηγουμενες μερες οτι ο καιρος εμποδιζει κατα 20% τη μεταδοση του κορονοιου. Συνεπως δεν ειμαι μονος μου οταν λεω οτι ο καιρος βοηθαει. Για τα εμβολια θα περιμενε κανεις πολυ μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα οταν στις δοκιμες ελεγαν για αποτελεσματικοτητα ανω του 90%. Μιλουσαν για μεχρι 80%-90% προστασια ακομη και μετα την πρωτη δοση καποιες μελετες. Ε λοιπον με τοσο εντυπωσιακα ποσοστα θα περιμενε κανεις να υπαρχει μια πρωτη μειωση των κρουσματων μετα απο δυο μηνες εμβολιασμων, στην Ελλαδα ομως για παραδειγμα ειδαμε πτωση μονο μετα απο 4 μηνες και στο ιδιο διαστημα που μπαινει το καλοκαιρι. Σημειωνω οτι εξαιτιας της καλοκαιριας και περυσι ειχαμε μειωση των κρουσματων που επετρεψε το ανοιγμα της αγορας, συνεπως τιποτα δεν μας λεει οτι και η μειωση του φετεινου Μαιου δεν οφειλεται παλι στον καιρο.
Κατανοητά όλα αυτά. Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Τι θα σε κάνει να αναθεωρήσεις και να παραδεχθείς ότι θα εμβόλια είναι αποτελεσματικά;
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

ST48410 έγραψε: 29 Μάιος 2021, 21:37
Αρίστος έγραψε: 29 Μάιος 2021, 21:34 Οι ιδιοι οι λοιμωξιολογοι της Επιτροπης υποστηριξαν τις προηγουμενες μερες οτι ο καιρος εμποδιζει κατα 20% τη μεταδοση του κορονοιου. Συνεπως δεν ειμαι μονος μου οταν λεω οτι ο καιρος βοηθαει. Για τα εμβολια θα περιμενε κανεις πολυ μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα οταν στις δοκιμες ελεγαν για αποτελεσματικοτητα ανω του 90%. Μιλουσαν για μεχρι 80%-90% προστασια ακομη και μετα την πρωτη δοση καποιες μελετες. Ε λοιπον με τοσο εντυπωσιακα ποσοστα θα περιμενε κανεις να υπαρχει μια πρωτη μειωση των κρουσματων μετα απο δυο μηνες εμβολιασμων, στην Ελλαδα ομως για παραδειγμα ειδαμε πτωση μονο μετα απο 4 μηνες και στο ιδιο διαστημα που μπαινει το καλοκαιρι. Σημειωνω οτι εξαιτιας της καλοκαιριας και περυσι ειχαμε μειωση των κρουσματων που επετρεψε το ανοιγμα της αγορας, συνεπως τιποτα δεν μας λεει οτι και η μειωση του φετεινου Μαιου δεν οφειλεται παλι στον καιρο.
Κατανοητά όλα αυτά. Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Τι θα σε κάνει να αναθεωρήσεις και να παραδεχθείς ότι θα εμβόλια είναι αποτελεσματικά;

Να ειχαμε στην Ελλαδα μια πρωτη μειωση των κρουσματων μετα απο δυο μηνες και τωρα να ηταν τοσο καθετη ωστε να ειχαμε πεταξει τις μασκες. Αντιθετα μας λενε πως τις μασκες θα τις βγαλουμε το Σεπτεμβριο η τον Οκτωβριο. Και θυμησου αυτο που σου λεω οτι δεν προκειται να τις βγαλουμε. Η επιτυχια των εμβολιων θα ηταν να μας οδηγησουν στην κανονικοτητα. Οσο δεν μας πανε σε αυτην δεν θα θεωρουνται επιτυχημενα.

.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Τον έχετε φάει τον Αρίστο αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει άδικο σε αυτά που γράφει. Οσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι ακριβώς αυτή που έχουν υποσχεθεί οι εταιρίες τους. Το Πφαιζερ και της Μοντέρνα προστατεύουν κατά 90% από συμπτωματική νόσηση 2 εβδομάδες μετά τη β δόση. Τα άλλα λιγότερο (60 με 70%) μετά τη β δόση και 28 μέρες μετά την δόση το JJ. Οσον αφορά τις μεταλλάξεις πέφτει το ποσοστό κάπως. Επειδή πολλές κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν τα εμβόλια για να ανοίξουν τις οικονομίες τους με άγαρμπο τρόπο και απέδωσαν μαγικές ιδιότητες σε αυτά υπάρχει μια σύγχυση. Για αυτό δεν ευθύνονται τα εμβόλια τα οποία δεν είναι πανάκεια και δεν θα φέρουν αυτόματα το τέλος της πανδημίας ως δια μαγείας.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Arisvilla έγραψε: 29 Μάιος 2021, 21:42 Τον έχετε φάει τον Αρίστο αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει άδικο σε αυτά που γράφει. Οσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι ακριβώς αυτή που έχουν υποσχεθεί οι εταιρίες τους.
Αυτά εδώ δεν πάνε μαζί. Ή το ένα, ή το άλλο.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Αρίστος έγραψε: 29 Μάιος 2021, 21:40
ST48410 έγραψε: 29 Μάιος 2021, 21:37

Να ειχαμε στην Ελλαδα μια πρωτη μειωση των κρουσματων μετα απο δυο μηνες και τωρα να ηταν τοσο καθετη ωστε να ειχαμε πεταξει τις μασκες. Αντιθετα μας λενε πως τις μασκες θα τις βγαλουμε το Σεπτεμβριο η τον Οκτωβριο. Και θυμησου αυτο που σου λεω οτι δεν προκειται να τις βγαλουμε. Η επιτυχια των εμβολιων θα ηταν να μας οδηγησουν στην κανονικοτητα. Οσο δεν μας πανε σε αυτην δεν θα θεωρουνται επιτυχημενα.

.
Αν δεν δεις νέο κύμα θανάτων και σοβαρών περιστατικών με γεμάτες πάνω από 500 ΜΕΘ το Φθινόπωρο θα έχουν συνδράμει και τα εμβόλια ή πάλι θα είναι κάτι άλλο υπεύθυνο;
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

ST48410 έγραψε: 29 Μάιος 2021, 21:48
Arisvilla έγραψε: 29 Μάιος 2021, 21:42 Τον έχετε φάει τον Αρίστο αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει άδικο σε αυτά που γράφει. Οσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι ακριβώς αυτή που έχουν υποσχεθεί οι εταιρίες τους.
Αυτά εδώ δεν πάνε μαζί. Ή το ένα, ή το άλλο.
Κοίτα αυτό που προφανώς εννοεί ο Αρίστος είναι οτι τα εμβόλια από μόνα τους δεν μειώνουν τη διασπορά. Είναι αποτελεσματικά στο να προστατεύσουν από σοβαρή νόσηση. Αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Arisvilla έγραψε: 29 Μάιος 2021, 21:53 Κοίτα αυτό που προφανώς εννοεί ο Αρίστος είναι οτι τα εμβόλια από μόνα τους δεν μειώνουν τη διασπορά. Είναι αποτελεσματικά στο να προστατεύσουν από σοβαρή νόσηση. Αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Δεν νομίζω ότι πιστεύει το τονισμένο. Προφανώς και δεν αρκούν τα εμβόλια όταν από τα Χριστούγεννα αλλά και πιο πριν κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να αυξήσουμε τη διασπορά: διαδηλώσεις, κορωνοπάρτι στις πλατείες, Πάσχα στο χωρίο, ανοίξαμε σχολεία και ένα σωρό άλλες ενέργειες. Όταν όμως έχεις πρωτοστατήσει (όχι εσύ) στο να πείσεις τον κόσμο για την αναποτελεσματικότητα και την επικινδυνότητα των εμβολίων δεν μπορείς τώρα να βγαίνεις και να ζητάς τα ρέστα που δεν είδες γρηγορότερα ύφεση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Μάιος 2021, 13:29
Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Dj Decibel, κατά κόσμον Δημήτρη Μπέλλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 39 ετών, ενώ νοσηλευόταν με κορονοϊό. O άτυχος Dj δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ αφήνει πίσω του τις δύο κόρες του, με τη μικρότερη να είναι μόλις 40 ημερών.

https://www.ethnos.gr/politismos/moysik ... dj-decibel
Να ενας απο τους νέους που είχε πεθάνει απο κορωνοιο. Βέβαια ποιος ξέρει, μπορεί να ήταν και τροχαίο και να πέθανε με κορωνοιο και όχι από κορωνοιο. :102:
Πολλά τέτοια βγήκαν στις αρχές και μετά αποκαλύφθηκε ότι δεν είναι αλήθεια ότι ήταν υγιείς. Ο foscilis είχε ποστάρει περίπτωση παιδιού που σε δεύτερη ανάγνωση βρήκα ότι πέθανε στην μπανιέρα του από πνιγμό.
foscilis έγραψε: 29 Μάιος 2021, 13:32 Λες και δεν είναι συνηθισμένο να παθαινουν 50 άτομα τη μέρα πολυοργανικες ανεπάρκειες
Όλοι κι όλοι 80+ πέθαναν στους κάτω των 40, τι 50 άτομα την μέρα και παπαριές τσαμπουνάς; Όσο για το από τι πέθαναν, ο ΕΟΔΥ δεν έχει βγάλει αναλυτικά στοιχεία με comorbidities. Μέχρι να βγάλει, ο πιο έγκυρος τρόπος για να διαπιστώσεις πόσοι πέθαναν και σε ποιες ηλικίες είναι τα αναλυτικά στοιχεία θνησιμότητας της ΕΛΣΤΑΤ.-
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”