!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Re: Μποφίλιου vs θερμοσίφωνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 20:05
Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:55
Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:49
Πάρε μια ανάσα, και ξαναριχτα.

Οι θερμοσίφωνες δεν έχουν έξοδο κρύου νερού.

Έτσι για αλλαγή, ηρέμησε και γράψε κάτι που να μην είναι κοτσανα
Έχεις δίκιο. Είσοδος του κρυου νερού ήθελα να γράψω. Κατάλαβες ομως τι θέλω να πω. Αφού οι παροχές του θερμοσίφωνα είναι η είσοδος του κρύου νερού τι άλλο να πω :102:
Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι πράγματι έχω δίκιο.
Ούτε παροχές έχει. Μια παροχή έχει, του κρύου, και μια εξοδο.
Η παροχή/ είσοδος είναι πάντα κάτω, και η έξοδος πάντα πάνω. Άσχετα με το από πού μπαίνουν στο καζάνι, η είσοδος καταλήγει να ρίχνει το κρύο στο κάτω μέρος, και η έξοδος να παίρνει το ζεστό από ψηλά.
Εσύ έχεις δει θερμοσίφωνες μόνο σπεξω γω τους έχω δει λυμενους.αηοραζω κατευθείαν από βιοτεχνία, πηγαίνω εκεί και τους παίρνω.
Συ λες ότι έχεις κάποιον που ξέρει, που αποκλείεται να σου λέει αυτές τις κοτσανες που μας αραδιαζεις, γω στ αλήθεια έχω δει με τα ματάκια μου αυτά που λέω.
Το νερό χρήσης από πάνω μπαίνει και πάνω βγαίνει. Στο πατάρι. Μέσα στο θερμοσίφωνα ο σωληνας του κρύου βγάζει το κρύο νεράκι χαμηλά στο θερμοσίφωνα ενώ το ζεστό νεράκι βγαίνει ψηλά στο θερμοσίφωνα. Βέβαια απορώ γιατί αφού το νερό είναι αναμιγμένο :smt005:
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 20:11
Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 20:03
Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:56
Μετά το τέλεια, πρέπει να γράψεις και ότι είχες άδικο, έγραψες κοτσανα.

Γω λέω να τους κλείνουμε γιατί έτσι μειώνουμε την κατανάλωση. Όπως είπα όμως ήδη 5 φορές, είναι πολυπαραγοντικό. Δεν είναι ασπρο-μαυρο. Υπάρχουν δηλαδή σενάρια όπου είναι συμφέρον να μην κλείνουμε, αλλά εγώ κρίνω ότι αυτά τα σενάρια είναι σπάνια, για τον μέσο χρήστη.
Είπα έκανα λάθος λέξη, αντί για είσοδος κρύου νερού έγραψα έξοδος. Μπερδεύτηκα μανα μ. Εκτός κι αν θεωρείς ότι δε ξέρω πως δουλεύει ο θερμοσιφωνας. Τώρα φυσικά μπορείς να εστιάσεις σε αυτό για τις τόσες αρλούμπες που έχεις γράψει αλλά οκ είσαι ο κλασικός ασέβαστος τι α καμς. Κρατάμε ότι οι παροχές του νερου στο δαπέδου είναι από κάτω. Υποθέτω τρυπάς το ταβάνι και τον θερμσίφωνα για να συνδέσεις τις παροχές ε; :P
Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:56
Μετά το τέλεια, πρέπει να γράψεις και ότι είχες άδικο, έγραψες κοτσανα.

Γω λέω να τους κλείνουμε γιατί έτσι μειώνουμε την κατανάλωση. Όπως είπα όμως ήδη 5 φορές, είναι πολυπαραγοντικό. Δεν είναι ασπρο-μαυρο. Υπάρχουν δηλαδή σενάρια όπου είναι συμφέρον να μην κλείνουμε, αλλά εγώ κρίνω ότι αυτά τα σενάρια είναι σπάνια, για τον μέσο χρήστη.

Γιατί μειώνεις τη κατανάλωση όταν δεν δουλεύει το ρεύμα αν δε πέσει 10 βαθμούς κάτω από το όριο που έχεις ορίσει στο θερμοστάτη; άσε που τα νερά αναμιγνύονται μέσα στον θερμοσίφωνα. Κρύο με ζεστό ανακατεύονται.Δε διαστρωματόνονται. Ε Ασέβαστε;
Φυσικά και δεν ξέρεις πως δουλεύει ο θερμοσίφωνας. Αλλιώς δεν θα έγραφες κοτσάνες. Στον επιδαπέδιο, όπως και σε όλους τους άλλους, η παροχή κρύου νερού είναι από κάτω. Μπορεί εσύ να βλέπεις το σωλήνα ότι μπαίνει από το πλάι, αλλά καταλήγει στο κάτω μέρος του καζανιού. Όπως ακριβώς του ζεστού καταλήγει στο πάνω είτε τον βλέπεις να μπαίνει από το πλάι είτε από κάτω.

Το ρεύμα δουλεύει όταν πέσει κάτω 10 βαθμούς. Και τότε καταναλώνει ρεύμα, για να το ανεβάσει 10.Δεν ξέρω τι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις.
Εντάξει από το πλάι μπαίνει το νερό. Οκ.

Ενημερωτικά να σου πω ότι σε κανένα τύπο θερμοσίφωνα δε μπαίνοβγαίνει από το πλάι το νερό χρήσης αλλά εννοείται εσύ ξέρεις πιο καλά.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 15:48
Beria έγραψε: 13 Ιαν 2025, 15:44
Isildur έγραψε: 13 Ιαν 2025, 15:34
Σχεδόν καθόλου, γιατί;
23 σελίδες για τον θερμοσίφωνα της Μποφίλιου;
Τι να σου πω; :102:

Είχα να μπω κανά-δυο μήνες, σήμερα το πέτυχα καταλάθος και ασχολήθηκα επειδή έτυχε να το διαβάσω (στα πολύ-πολύ γρήγορα) και είδα κάτι ψιλο-ενδιαφέροντα ποστς που αφορούσαν κατανάλωση, θερμοστάτη, αντίσταση και πάλη.
Πού είσαι χαμένος εσύ;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 20:14
Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 19:55

Έχεις δίκιο. Είσοδος του κρυου νερού ήθελα να γράψω. Κατάλαβες ομως τι θέλω να πω. Αφού οι παροχές του θερμοσίφωνα είναι η είσοδος του κρύου νερού τι άλλο να πω :102:
Η παροχή/ είσοδος είναι πάντα κάτω, και η έξοδος πάντα πάνω. Άσχετα με το από πού μπαίνουν στο καζάνι, η είσοδος καταλήγει να ρίχνει το κρύο στο κάτω μέρος, και η έξοδος να παίρνει το ζεστό από ψηλά.
Εσύ έχεις δει θερμοσίφωνες μόνο σπεξω γω τους έχω δει λυμενους.αηοραζω κατευθείαν από βιοτεχνία, πηγαίνω εκεί και τους παίρνω.
Συ λες ότι έχεις κάποιον που ξέρει, που αποκλείεται να σου λέει αυτές τις κοτσανες που μας αραδιαζεις, γω στ αλήθεια έχω δει με τα ματάκια μου αυτά που λέω.
Το νερό χρήσης από πάνω μπαίνει και πάνω βγαίνει. Στο πατάρι. Μέσα στο θερμοσίφωνα ο σωληνας του κρύου βγάζει το κρύο νεράκι χαμηλά στο θερμοσίφωνα ενώ το ζεστό νεράκι βγαίνει ψηλά στο θερμοσίφωνα. Βέβαια απορώ γιατί αφού το νερό είναι αναμιγμένο :smt005:
Εγώ είμαι εδώ να σου δίνω τις απορίες. Αν λοιπόν έριχνες στο κρύο στο ίδιο σημείο που παίρνεις το ζεστό, δεν θα προλάβαινε ούτε να αναμιχθεί, θα έβγαινε στην έξοδο το κρύο αφού θα ήταν δίπλα.

Επειδή πράγματι παίρνει κάποιο χρόνο να αναμιχθει, συμφέρει να ρίχνει στο κρύο από χαμηλά και να παίρνεις ζεστό από ψηλά.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιαν 2025, 20:29
Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 20:14
Εγώ είμαι εδώ να σου δίνω τις απορίες. Αν λοιπόν έριχνες στο κρύο στο ίδιο σημείο που παίρνεις το ζεστό, δεν θα προλάβαινε ούτε να αναμιχθεί, θα έβγαινε στην έξοδο το κρύο αφού θα ήταν δίπλα.

Επειδή πράγματι παίρνει κάποιο χρόνο να αναμιχθει, συμφέρει να ρίχνει στο κρύο από χαμηλά και να παίρνεις ζεστό από ψηλά.

Α περίμενε, τραβας το ζεστό νερό από πάνω. Πως γίνεται αυτό αφού λες είναι αναμιγμένο και όταν έγραψα ότι διαχωριζεται το κρύο νερό με το ζεστό λόγω διαφορετικής πυκνότητας κορόιδευες.

Μα δεν είπα ποτέ ότι το κρύο νερό με το ζεστό κατανέμονται στο ίδιο σημείο μέσα στο θερμοσίφωνα. Γράφω ότι μπαίνει και βγαίνει στο ίδιο σήμειο το νερό χρήσης, από πάνω. Στα επιδαπέδια. Εσύ λες απο το πλάι. Και λέω οκ. Δε μπορώ να πω κάτι αλλο :102:
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν »

Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 20:38.Μα δεν είπα ποτέ ότι το κρύο νερό με το ζεστό κατανέμονται στο ίδιο σημείο μέσα στο θερμοσίφωνα.

Εικόνα
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν έγραψε: 13 Ιαν 2025, 21:14
Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 20:38.Μα δεν είπα ποτέ ότι το κρύο νερό με το ζεστό κατανέμονται στο ίδιο σημείο μέσα στο θερμοσίφωνα.

Εικόνα
Άντε φέρε μου ένα ποστ που το γράφω και θα φας cheerios σήμερα. Αλλά είμαι σίγουρη δεν καταλαβαίνεις καν τι είναι είσοδος έξοδος νερού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Fata_Morgana την 13 Ιαν 2025, 21:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν έγραψε: 13 Ιαν 2025, 21:22 Εικόνα
Ωπ και σέλφι ο πιτσιρίκος.

Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 21:24
Πιτσιρίκο να πεις τον μεσήλικα μπαμπουίνο που επρηξες να ρωτάς για πράγματα που έχεις δει μόνο σε τιμολόγια ως τίτλους

Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν έγραψε: 13 Ιαν 2025, 21:28
Fata_Morgana έγραψε: 13 Ιαν 2025, 21:24
Πιτσιρίκο να πεις τον μεσήλικα μπαμπουίνο που επρηξες να ρωτάς για πράγματα που έχεις δει μόνο σε τιμολόγια ως τίτλους
Τεχνικό ήταν το γραφείο. Δεν εμπορευόμασταν.Ξέρεις βλάβες, εγκαταστάσεις, επισκευές. Αλλά εντάξει που να τα ξέρεις αυτά εσύ. Μια μποφίλιου είσαι, καλά εντάξει μια μικρή μποφίλιου.

Κάνω διόρθωση τοτε. Για πράγματα που έχεις δει μόνο σε χαρτιά που χρησιμοποιούσες ως κάλυμμα γραφείου για να μην λερωθεί από το μανό

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Πολύ συμπαθητική βλέπω την αθωότητα της και την απόσταση της από την χαζό - πραγματικότητα

Ενώ την αντιπαθώ μάλλον :102:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Μπίστης έγραψε: 13 Ιαν 2025, 21:38 Πολύ συμπαθητική βλέπω την αθωότητα της και την απόσταση της από την χαζό - πραγματικότητα

Ενώ την αντιπαθώ μάλλον :102:
Εγώ βρίσκω τέρμα συμπαθή όλα τα θηλαστικά του είδους που βαζουν μεταξωτά όταν ανεβαινουν στο βουνό.

Ενισχύουν μέσω γέλωτος, το ανοσοποιητικό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Βασικό.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”