!!! DEVELOPMENT MODE !!!

H Nοτια Κορεα μπηκε στο γυψο

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Re: H Nοτια Κορεα μπηκε στο γυψο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

foscilis έγραψε: 04 Δεκ 2024, 18:30
nyxtovios έγραψε: 04 Δεκ 2024, 13:28 Ναι Οκ δεν είπα ότι είναι το ιδανικό μέρος
Χούντα δεν είναι είπα.
Κάνουν εκλογές
Δεν είναι ελεύθερες εκλογές: οι υποψήφιοι εγκρίνονται από το Συμβούλιο των Κηδεμόνων (δλδ τους έξι ανώτατους κληρικούς) το οποίο είναι ακλόνητο και δίνει λόγο μόνο στον Αγιατολλάχ ο οποίος είναι ισόβιος.
Οι κληρικοί είναι 12, αλλά στην ουσία και οι άλλοι 6 εγκρίνονται απο τον Αγιατολλάχ, απλά έμεσα. Αυτούς τους 6 τους εκλέγει η βουλή, αλλά εαν δεν σε θέλει ο Αγιατολλάχ στην βουλή δεν μπαίνεις βουλή. Οι 6 της βουλής θελούν να τα έχουν καλά με τον Χαμενεΐ για να μην βάλει βέτο σε αυτούς που τους διόρισαν. Στην ουσία έχεις εναν (φαυλο) κυκλο όπου παίζεις μαλακία στον δεξιά σου.
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Έλεγα κι εγω απο ποιον πήρε μαθήματα ο Κορεάτης Πρόεδρος ....αλλά μάλλον δεν τα πήρε καλά και το χθεσινό πραξικόπημα κόλλησε στον δρόμο !
Πάντως οι ΗΠΑ (ναι οι ΗΠΑ που δεν υπαρχει δικταορια που να μην εχουν βαλει το χερακι τους) δεν είχαν λέει ενημερωθεί απο τα πριν για τα χθεσινά ......Μάλιστα ......σας πιστέψαμε !

Εικόνα
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Golden Age έγραψε: 03 Δεκ 2024, 19:48
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 03 Δεκ 2024, 18:50
vantono έγραψε: 03 Δεκ 2024, 17:10
Ο Τραμπ θα σταματούσε όλους τους πολέμους και με το που βγήκε φυτρώνουν καινούριοι :lol:

Όπως πάμε, θα δούμε και κανένα Βέλγιο vs Ολλανδία.
Πιστεύουν στα σοβαρά πως ο Τραμπ(ποιος ο Τραμπ!) μπορεί να σταματήσει τους πολέμους :smt005:
Ο Τραμπ (ο Τραμπ!) είχε φέρει ειρήνη στον πλανήτη την προηγούμενη φορά που κυβέρνησε. Αν τώρα ποιάνεσαι απο τον βαντόνο που χρεώνει στον Τραμπ...αυτά που κάνει ο Μπάιντεν, κάπου τα βλέπεις λάθος τα πράγματα.
Πως είχε φέρει την ειρηνη? Ποιον πολεμο σταμάτησε?
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 04 Δεκ 2024, 19:19
Golden Age έγραψε: 03 Δεκ 2024, 19:48
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 03 Δεκ 2024, 18:50

Πιστεύουν στα σοβαρά πως ο Τραμπ(ποιος ο Τραμπ!) μπορεί να σταματήσει τους πολέμους :smt005:
Ο Τραμπ (ο Τραμπ!) είχε φέρει ειρήνη στον πλανήτη την προηγούμενη φορά που κυβέρνησε. Αν τώρα ποιάνεσαι απο τον βαντόνο που χρεώνει στον Τραμπ...αυτά που κάνει ο Μπάιντεν, κάπου τα βλέπεις λάθος τα πράγματα.
Πως είχε φέρει την ειρηνη? Ποιον πολεμο σταμάτησε?
Κατεύνασε τα πνεύματα στην κορεατική χερσόνησο. Απέτρεψε ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Έκανε πολλά.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Frappezitis έγραψε: 04 Δεκ 2024, 19:08 Έλεγα κι εγω απο ποιον πήρε μαθήματα ο Κορεάτης Πρόεδρος ....αλλά μάλλον δεν τα πήρε καλά και το χθεσινό πραξικόπημα κόλλησε στον δρόμο !
Πάντως οι ΗΠΑ (ναι οι ΗΠΑ που δεν υπαρχει δικταορια που να μην εχουν βαλει το χερακι τους) δεν είχαν λέει ενημερωθεί απο τα πριν για τα χθεσινά ......Μάλιστα ......σας πιστέψαμε !

Εικόνα
Ο Ζελένσκι φταίει και για το πραξικόπημα στην Νότια Κορέα
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Golden Age έγραψε: 04 Δεκ 2024, 20:15
Frappezitis έγραψε: 04 Δεκ 2024, 19:08 Έλεγα κι εγω απο ποιον πήρε μαθήματα ο Κορεάτης Πρόεδρος ....αλλά μάλλον δεν τα πήρε καλά και το χθεσινό πραξικόπημα κόλλησε στον δρόμο !

Εικόνα
καλος τωρα ο Ζελε? :giggle:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 04 Δεκ 2024, 20:16
Golden Age έγραψε: 04 Δεκ 2024, 20:15

Εικόνα
καλος τωρα ο Ζελε? :giggle:
Φουλ δαιμονοποιημένος.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Ε ρε βουρδουλα που θελουν ορισμένοι. Το Ιράν είναι δημοκρατία... :smt005:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

GoBzi έγραψε: 04 Δεκ 2024, 18:38 Οι κληρικοί είναι 12, αλλά στην ουσία και οι άλλοι 6 εγκρίνονται απο τον Αγιατολλάχ, απλά έμεσα. Αυτούς τους 6 τους εκλέγει η βουλή, αλλά εαν δεν σε θέλει ο Αγιατολλάχ στην βουλή δεν μπαίνεις βουλή. Οι 6 της βουλής θελούν να τα έχουν καλά με τον Χαμενεΐ για να μην βάλει βέτο σε αυτούς που τους διόρισαν. Στην ουσία έχεις εναν (φαυλο) κυκλο όπου παίζεις μαλακία στον δεξιά σου.
Για εμένα πάντως είναι πιο σημαντικό το κομμάτι της κρατικής βίας, δηλαδή όταν έχεις 18.000 εξαφανισμένους και 400 εκτελεσμένους στη μέση του δρόμου από διαδηλώσεις που ξεκίνησαν επειδή οι μπάτσοι σκότωσαν στο ξύλο μια που κυκλοφορούσε ξεσκέπαστη, τι πάει να πει "δεν είναι χούντα".
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Δεκ 2024, 15:17
sharp έγραψε: 04 Δεκ 2024, 15:12
Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Δεκ 2024, 15:10
Μόνο που βέβαια άλλο πράγμα το "είναι θέμα ορισμού", άλλο πράγμα το "είναι θέμα οπτικής".

Αν ο κροκόδειλος βαθμολογηθεί με βάση το πόσο κροκόδειλος είναι, θα είναι τέλειος.
Αν βαθμολογηθεί με βάση το πόσο γαλοπούλα είναι, θα έχει σοβαρές ελλείψεις. Απλό δεν είναι; Δεν συμφωνούμε όλοι σε αυτό;
Πλην όμως δεν υπάρχουν τέτοιες διαβαθμίσεις, υπάρχει πόσο σαρκοφάγο είναι. Γι΄αυτό λέω ότι αυτά τα έκαναν οι σουρεαλιστές πολύ πιο πετυχημένα (ή οι ντανταϊστές πρωτύτερα). Διάβασε τίποτε δικό τους, θα σου αρέσει.
Η λέξη σαρκοφάγο ορίζεται από τη βιολογία. Η λέξη δημοκρατία ορίζεται από την κοινωνιολογία, η οποία δεν έχει την ίδια αντικειμενικότητα. Υπάρχουν πολύ διαφορετικά μεταξύ τους συστήματα στην ιστορία που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατίες. Γιατί εγώ να αποδεχθώ τον δικό σου ορισμό και όχι εσύ τον δικό μου; Εγώ τουλάχιστον αφήνω ένα περιθώριο να κάνω λάθος, εσύ είσαι βέβαιος ότι όποιος δεν συμφωνεί κατά βάθος συμφωνεί αλλά σε δουλεύει.
Ο ορισμός της Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένος και δεν υπάρχει δικός μου και δικός σου.

Ακόμη και στην σημερινή Ελληνική Δημοκρατία έχει ο λαός την επιλογή να ρίξει έναν άρχοντα μέσω των εκλογών. Στην Β. Κορέα δεν την έχει. Εξ ορισμού λοιπόν η Ελλάδα έχει Δημοκρατία, η Β. Κορέα δεν έχει.

Τώρα αν αρχίσουμε τα ναι, αλλά στην πράξη δεν έχουν επιλογή ούτε στην Ελλάδα, επειδή είναι πρόβατα, επειδή οι δημοσιογράφοι είναι πουλημένοι, άρα δεν είναι Δημοκρατία, τότε είναι το ίδιο όπως με το μπλε και κόκκινο αυτοκίνητο, δηλ. όπως έγραψες θέμα οπτικής γωνίας. Οι εκλογές υπάρχουν, αν ο λαός δεν τις χρησιμοποιεί όπως πρέπει ή είναι απογοητευμένος και δεν ασχολείται, αυτό είναι πρόβλημα δικό του και όχι της Δημοκρατίας.

Από 'κει και πέρα μπορούμε να (αμπελο)φιλοσοφούμε και να λέμε, μήπως ρε συ υπάρχει και καμμιά καλύτερη Δημοκρατία, ας μην είμαστε απόλυτοι, ποτέ δεν ξέρεις σε αυτή τη ζωή. Δεν είναι κακό, αλλά μέχρι να την κατονομάσεις, να την εφαρμόσεις και να πείσεις ότι λειτουργεί, η φράση του Τσώρτσιλ παραμένει η πιο σωστή που λέει ότι "η Δημοκρατία ίσως δεν είναι το τέλειο πολίτευμα, αλλά είναι το καλύτερο που έχουμε".
xlsms

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xlsms »

sharp έγραψε: 04 Δεκ 2024, 20:25

Πλην όμως δεν υπάρχουν τέτοιες διαβαθμίσεις, υπάρχει πόσο σαρκοφάγο είναι. Γι΄αυτό λέω ότι αυτά τα έκαναν οι σουρεαλιστές πολύ πιο πετυχημένα (ή οι ντανταϊστές πρωτύτερα). Διάβασε τίποτε δικό τους, θα σου αρέσει.
Η λέξη σαρκοφάγο ορίζεται από τη βιολογία. Η λέξη δημοκρατία ορίζεται από την κοινωνιολογία, η οποία δεν έχει την ίδια αντικειμενικότητα. Υπάρχουν πολύ διαφορετικά μεταξύ τους συστήματα στην ιστορία που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατίες. Γιατί εγώ να αποδεχθώ τον δικό σου ορισμό και όχι εσύ τον δικό μου; Εγώ τουλάχιστον αφήνω ένα περιθώριο να κάνω λάθος, εσύ είσαι βέβαιος ότι όποιος δεν συμφωνεί κατά βάθος συμφωνεί αλλά σε δουλεύει.
Ο ορισμός της Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένος και δεν υπάρχει δικός μου και δικός σου.

Ακόμη και στην σημερινή Ελληνική Δημοκρατία έχει ο λαός την επιλογή να ρίξει έναν άρχοντα μέσω των εκλογών. Στην Β. Κορέα δεν την έχει. Εξ ορισμού λοιπόν η Ελλάδα έχει Δημοκρατία, η Β. Κορέα δεν έχει.

Τώρα αν αρχίσουμε τα ναι, αλλά στην πράξη δεν έχουν επιλογή ούτε στην Ελλάδα, επειδή είναι πρόβατα, επειδή οι δημοσιογράφοι είναι πουλημένοι, άρα δεν είναι Δημοκρατία, τότε είναι το ίδιο όπως με το μπλε και κόκκινο αυτοκίνητο, δηλ. όπως έγραψες θέμα οπτικής γωνίας. Οι εκλογές υπάρχουν, αν ο λαός δεν τις χρησιμοποιεί όπως πρέπει ή είναι απογοητευμένος και δεν ασχολείται, αυτό είναι πρόβλημα δικό του και όχι της Δημοκρατίας.

Από 'κει και πέρα μπορούμε να (αμπελο)φιλοσοφούμε και να λέμε, μήπως ρε συ υπάρχει και καμμιά καλύτερη Δημοκρατία, ας μην είμαστε απόλυτοι, ποτέ δεν ξέρεις σε αυτή τη ζωή. Δεν είναι κακό, αλλά μέχρι να την κατονομάσεις, να την εφαρμόσεις και να πείσεις ότι λειτουργεί, η φράση του Τσώρτσιλ παραμένει η πιο σωστή που λέει ότι "η Δημοκρατία ίσως δεν είναι το τέλειο πολίτευμα, αλλά είναι το καλύτερο που έχουμε".
62% είπαν όχι και το έκαναν ναι. Φαντάσου τι κάνουν με τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Καλά, αυτό που έγινε στη Ν. Κορέα δεν έχει προηγούμενο. Κοιμήθηκαν με ανοιχτά παράθυρα και ξύπνησαν με κλειστά!
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
xlsms

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xlsms »

Ο άλλος έκανε μυστική διπλωματία και παρέδωσε όνομα
Ο άλλος στα μουλωχτά παραδίδει οπλισμό και παρασύρεται σε συνομιλίες με πειρατές .
Υπάρχει καλύτερη δημοκρατία αλλά μεχρι να έρθει βολευτείτε με τη δικτατορία των ολίγων .
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

xlsms έγραψε: 04 Δεκ 2024, 20:56 Ο άλλος έκανε μυστική διπλωματία και παρέδωσε όνομα
Ο άλλος στα μουλοχτα παραδίδει οπλισμό και παρασύρεται σε συνομιλίες με πειρατές .
Υπάρχει καλύτερη δημοκρατία αλλά μεχρι να έρθει βολευτείτε με τη δικτατορία των ολίγων .
υπάρχει ένα ενδιαφέρον έργο πάνω σε αυτό, η πραγματική απολογία του σωκράτη του βάρναλη από την περίοδο του μεσοπολέμου
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

sharp έγραψε: 04 Δεκ 2024, 20:25

Ε οκ. Απλά τυχαίνει τότε να είναι ο δικός μου.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”