!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γτι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άσχημη

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Re: Γτι η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άσχημη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

ST48410 έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:44
Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:37
ST48410 έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:36

Αμήν.

Θα μπορούσε απλώς να πει κάποιος Λειβαδιά αντί για Θήβα
Μία ώρα και 35 λεπτά απόσταση;
Υπό ιδανικές συνθήκες. Γιατί τέτοιο χρόνο μπορεί να χρειαστεί να κάνεις μόνο στο τελευταίο τμήμα αφού θα έχεις μπει λεκανοπέδιο. Και ποιος σου είπε ότι αντέχουμε όλοι οικονομικά 3 ώρες οδήγησης κάθε φορά που θέλουμε μια έξτρα δραστηριότητα;

Κοίτα αν είναι να πάω εκτός Αθηνών και να με τρώνε οι μετακινήσεις να λείπει το βύσσινο. Αν πήγαινα εκεί θα πήγαινα για να έχω ποιότητα ζωής σε πράγματα που δεν μπορεί να μου προσφέρει το συγκεκριμένο μέρος που ζω στην μεγαλούπολη. Επίσης αν τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα, μια χαρά ποιότητα ζωής μπορείς να έχεις μένοντας κάπου μετά τη Βάρκιζα ή πέρα από την Κηφισιά. Αλλά δεν μιλάμε για αυτό. Μιλάμε για την ζωή μέσα (μέσα μέσα) στη μεγαλούπολη ή την ζωή πολύ μακριά από αυτή.

Ρε σκέψου λίγο πρακτικά. Αν έχεις μια κόρη και θέλει να μάθει άρπα και δεν έχει το εκεί ωδείο τι κάνεις; Την στέλνεις Αθήνα κάθε εβδομάδα; Κι αν θέλει και μοντέρνο χορό; Άλλη μια φορά Αθήνα;
:goodpost:
Άντε ντε.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:14 Ακόμα και οι μετακινήσεις μέσα σε μία επαρχιακή πόλη δεν είναι εύκολες. Το να πας από τη μία άκρη στην άλλη με τα πόδια δεν
παίζει εκτός και αν έχεις χρόνο για χάσιμο ή αν μένεις στο Κολοκωτρονίτσι του Ρώμα. Τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων
είναι από λίγα έως ανύπαρκτα ενώ ο χώρος δουλειάς μπορεί κάποιες φορές να είναι και 30 και 40 χιλιόμετρα μακριά από το
σπίτι σου.
φαντασου να ειχανε αυτοκινητα και οι επαρχιωρες, ποσο θα τους βολευε. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

Εγκλωβισμένοι

Εικόνα
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:21
Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:17
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:14 Ακόμα και οι μετακινήσεις μέσα σε μία επαρχιακή πόλη δεν είναι εύκολες. Το να πας από τη μία άκρη στην άλλη με τα πόδια δεν
παίζει εκτός και αν έχεις χρόνο για χάσιμο ή αν μένεις στο Κολοκωτρονίτσι του Ρώμα. Τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων
είναι από λίγα έως ανύπαρκτα ενώ ο χώρος δουλειάς μπορεί κάποιες φορές να είναι και 30 και 40 χιλιόμετρα μακριά από το
σπίτι σου.
Σε ποιά επαρχιακή περιοχή (που δεν είναι αστική) κάνεις 40 χιλιόμετρα για να πας για δουλειά εντός περιοχής; Είσαι ξέρω'γω στο θεσσαλικό κάμπο και τα κτήματα είναι στην άλλη άκρη;
Αν μένεις στη Θήβα και πρέπει να δουλέψεις στο Σχηματάρι ή ακόμα ακόμα και στη Χαλκίδα ή τον Άγιο Στέφανο κάνεις την απόσταση των 40
χιλιομέτρων. Αλλά και απόσταση 4 χιλιομέτρων να κάνεις δεν έχεις το 608 ή το 550 να περνούν από τη γειτονιά σου κάθε 5-10 λεπτά το πρωί,
πρέπει να μπεις σε Ι.Χ.
οχι ρε φιλα, να παθεις τετοιο κακο, να μπεις σε ι.χ.; γιατι;

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:03 Αν αναφερόμαστε στο μέσο μηχανικό συγκεκριμένα 1000-1500, ανάλογα την προϋπηρεσία και 250 μετακίνηση ναι (δεν αναφέρομαι στο μέσο μάνατζερ που βαράει ανώτατους διότι είναι 1 στους 50). Οι εργάτες συνήθως, ανάλογα την εταιρία, μπορεί να έχουν πρόσβαση σε λεωφορεία. Οι συνάδελφοί μου πάνε με δικό τους μεταφορικό μέσο και ξέρω 1 μόνο που του πληρώνουν την Αττική οδό (αυτός δουλεύει προς Παλλήνη).

Αν ρωτάς εμένα 75-80 χλμ στο σύνολο καθημερινά με 1100 πρώτο μισθό ΜΕΙΚΤΑ κάπου το 2012, έξοδα βενζίνης δικά μου, αλλά η βενζίνη ήταν μακράν πιο φτηνή τότε.
Οκ. Αλλά αν τα 1100 είναι 850 απλά δεν θα το σκεφτόσουν. Επίσης όταν η εργασία έχει μια προοπτική εξέλιξης (μισθολογικής και άλλης), το πράγμα αλλάζει. Αν ήσουν υπάλληλος γραφείου και ήξερες ότι το ταβάνι είναι πολύ χαμηλό, δεν θα το συζητούσες. Για αρκετούς από τους γνωστούς μου θα ήταν οικονομική αυτοκτονία το Θήβα-Αθήνα καθημερινά, αν έπρεπε να διατηρήσουν την τωρινή τους εργασία. Και είναι λίγο διαφορετικά τα 80 από τα 180 χλμ.

Για δυο εταιρείες που ξέρω εγώ παίζει εταιρικό βανάκι. Η μία είναι αποθήκη και απασχολεί μετανάστες οπότε το σενάριο του πήγαινε έλα με ΙΧ είναι χλωμό.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:07
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:05
Στύγιος έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:53

Εχχμ να συνεισφέρω , 150 χλμ Λάρισα -Πιερία πέρυσι κάθε μέρα, , σύνολο κάπου 25000 ,τι κερδίζω;
Τι δείχνει αυτό? Πως η ζωή σου ήταν ποιοτική γιατί είχες πρόσβαση στην Πιερία και τα όποια θετικά μπορεί να έχει το μέρος(δεν το έχω
επισκεφτεί ποτέ παρεπιπτόντως)? Ή μήπως πως ζοριζόσουν στο να κάνεις όλες αυτές τις μετακινήσεις?
Δείχνει ότι όταν ο άλλος μπορεί και το κάνει καθημερινά, εσύ που υποστηρίζεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις μια φορά το ΣΚ είσαι παραμυθάς.
Δε σου λέει κανείς πως το δρομολόγιο Αθήνα-Θήβα είναι ανέφικτο. Αυτό που σου λέμε τόση ώρα είναι ότι το να μείνεις στη Θήβα και να πετάγεσαι
στην Αθήνα όποτε σου έρχεται έτσι για να κάνεις το κομμάτι σου δεν είναι εφικτό. Επίσης, σου έχουμε γράψει πως η μετακίνηση για επαγγελματικούς
λόγους είναι αναγκαίο κακό.
Υ.Γ Παρεπιτπόντως, οι φοιτητές που μετακινούνται προς τη σχολή της Θήβας χρησιμοποιούν ειδικά δρομολόγια που έχει φτιάξει το ΚΤΕΛ σε
συννενόηση με τις πανεπιστημιακές αρχές.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

ST48410 έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:14
Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:03 Αν αναφερόμαστε στο μέσο μηχανικό συγκεκριμένα 1000-1500, ανάλογα την προϋπηρεσία και 250 μετακίνηση ναι (δεν αναφέρομαι στο μέσο μάνατζερ που βαράει ανώτατους διότι είναι 1 στους 50). Οι εργάτες συνήθως, ανάλογα την εταιρία, μπορεί να έχουν πρόσβαση σε λεωφορεία. Οι συνάδελφοί μου πάνε με δικό τους μεταφορικό μέσο και ξέρω 1 μόνο που του πληρώνουν την Αττική οδό (αυτός δουλεύει προς Παλλήνη).

Αν ρωτάς εμένα 75-80 χλμ στο σύνολο καθημερινά με 1100 πρώτο μισθό ΜΕΙΚΤΑ κάπου το 2012, έξοδα βενζίνης δικά μου, αλλά η βενζίνη ήταν μακράν πιο φτηνή τότε.
Οκ. Αλλά αν τα 1100 είναι 850 απλά δεν θα το σκεφτόσουν. Επίσης όταν η εργασία έχει μια προοπτική εξέλιξης (μισθολογικής και άλλης), το πράγμα αλλάζει. Αν ήσουν υπάλληλος γραφείου και ήξερες ότι το ταβάνι είναι πολύ χαμηλό, δεν θα το συζητούσες. Για αρκετούς από τους γνωστούς μου θα ήταν οικονομική αυτοκτονία το Θήβα-Αθήνα καθημερινά, αν έπρεπε να διατηρήσουν την τωρινή τους εργασία. Και είναι λίγο διαφορετικά τα 80 από τα 180 χλμ.

Για δυο εταιρείες που ξέρω εγώ παίζει εταιρικό βανάκι. Η μία είναι αποθήκη και απασχολεί μετανάστες οπότε το σενάριο του πήγαινε έλα με ΙΧ είναι χλωμό.
Τα 1100 μεικτά είναι κάτω από χιλιάρι καθαρά πρώτον. Δεύτερον να σκεφτείς τί; Αν θα δουλέψεις; Δηλαδή έχεις από τη μία μηδέν από την άλλα Α και θα σκέφτεσαι; Βασικά μου λες τώρα πού κολλάνε όλα αυτά με αυτά που συζητάμε; Είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά; Ναι. Άρα τί μου λέτε; Τουλάχιστον ελπίζω να σε έπεισα ότι συμβαίνει και ότι δεν τα βγάζω από την κεφαλή μου.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Ασέβαστος έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:09
σπίτι σου.
Μιλάτε τόσην ώρα με το σκεπτικό πως όλοι έχουν ΙΧ και μπορούν να πάνε με αυτό όπου γουστάρουν όποτε γουστάρουν.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ST48410 έγραψε: 31 Ιαν 2023, 19:44

Ρε σκέψου λίγο πρακτικά. Αν έχεις μια κόρη και θέλει να μάθει άρπα και δεν έχει το εκεί ωδείο τι κάνεις; Την στέλνεις Αθήνα κάθε εβδομάδα; Κι αν θέλει και μοντέρνο χορό; Άλλη μια φορά Αθήνα;
κι αν εχεις ενα γιο που θελει να μαθει κυνηγι; μια κορη που θελει ιστιοπλοια;

ασε που, για πολεις μιλαμε, οχι για χωρια. ολες εχουν μερικα ωδεια κλπ.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:15
Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:07
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:05

Τι δείχνει αυτό? Πως η ζωή σου ήταν ποιοτική γιατί είχες πρόσβαση στην Πιερία και τα όποια θετικά μπορεί να έχει το μέρος(δεν το έχω
επισκεφτεί ποτέ παρεπιπτόντως)? Ή μήπως πως ζοριζόσουν στο να κάνεις όλες αυτές τις μετακινήσεις?
Δείχνει ότι όταν ο άλλος μπορεί και το κάνει καθημερινά, εσύ που υποστηρίζεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις μια φορά το ΣΚ είσαι παραμυθάς.
Δε σου λέει κανείς πως το δρομολόγιο Αθήνα-Θήβα είναι ανέφικτο. Αυτό που σου λέμε τόση ώρα είναι ότι το να μείνεις στη Θήβα και να πετάγεσαι
στην Αθήνα όποτε σου έρχεται έτσι για να κάνεις το κομμάτι σου δεν είναι εφικτό. Επίσης, σου έχουμε γράψει πως η μετακίνηση για επαγγελματικούς
λόγους είναι αναγκαίο κακό.
Υ.Γ Παρεπιτπόντως, οι φοιτητές που μετακινούνται προς τη σχολή της Θήβας χρησιμοποιούν ειδικά δρομολόγια που έχει φτιάξει το ΚΤΕΛ σε
συννενόηση με τις πανεπιστημιακές αρχές.
Ναι, βέβαια εσύ συγκεκριμένα ακόμα δεν μας έχεις εξηγήσει, γιατί είναι ανέφικτο να κατέβεις να κάνεις το κομμάτι σου στον ελεύθερό σου χρόνο, όταν τόσος κόσμος το κάνει καθημερινά με πολύ εφικτό τρόπο;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
ST48410

Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:16 Είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά; Ναι. Άρα τί μου λέτε; Τουλάχιστον ελπίζω να σε έπεισα ότι συμβαίνει και ότι δεν τα βγάζω από την κεφαλή μου.
Δεν αμφισβήτησα την ειλικρίνεια όσων γράφεις. Σου λέμε ότι για αρκετούς ανθρώπους το να φύγουν από την Αθήνα και να πάνε να μείνουν στην Κόρινθο ή τη Χαλκίδα ή τη Θήβα διατηρώντας την τωρινή τους εργασία και αμοιβή, δεν θα είναι αναβάθμιση επιπέδου ζωής αλλά οικονομικός στραγγαλισμός. Αλλιώς θα το έβλεπες να συμβαίνει συχνά. Αλλά δεν συμβαίνει.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

ST48410 έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:19
Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:16 Είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά; Ναι. Άρα τί μου λέτε; Τουλάχιστον ελπίζω να σε έπεισα ότι συμβαίνει και ότι δεν τα βγάζω από την κεφαλή μου.
Δεν αμφισβήτησα την ειλικρίνεια όσων γράφεις. Σου λέμε ότι για αρκετούς ανθρώπους το να φύγουν από την Αθήνα και να πάνε να μείνουν στην Κόρινθο ή τη Χαλκίδα ή τη Θήβα διατηρώντας την τωρινή τους εργασία και αμοιβή, δεν θα είναι αναβάθμιση επιπέδου ζωής αλλά οικονομικός στραγγαλισμός. Αλλιώς θα το έβλεπες να συμβαίνει συχνά. Αλλά δεν συμβαίνει.
Μα θα αστειεύεσαι ειλικρινά. Αν εργάζεσαι πχ Οινόφυτα εννοείται καλύτερα να φύγεις να μείνεις εκτός Αθηνών από το να μετακινείσαι. :smt005:
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ρε παιδιά το πράγμα είναι τρομακτικά απλό. Αν δεν υπήρχε λόγος να συγκεντρώνονται τόσοι άνθρωποι στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις, απλά θα υπήρχε ισοκατανομή του πληθυσμού. Αλλά δεν υπάρχει. Κάποιος λόγος κάνει τους ανθρώπους να μαζεύονται στα κέντρα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:17
Ασέβαστος έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:09
σπίτι σου.
Μιλάτε τόσην ώρα με το σκεπτικό πως όλοι έχουν ΙΧ και μπορούν να πάνε με αυτό όπου γουστάρουν όποτε γουστάρουν.
ξερεις πολλους που δεν εχουν;

ειδικα απο αυτους που θελουν να πανε θεατρο η οτι.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Cecily Anne έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:22
ST48410 έγραψε: 31 Ιαν 2023, 20:19
Μα θα αστειεύεσαι ειλικρινά. Αν εργάζεσαι πχ Οινόφυτα εννοείται καλύτερα να φύγεις να μείνεις εκτός Αθηνών από το να μετακινείσαι. :smt005:
Μα δεν έχουν τα Οινόφυτα την δυνατότητα να προσφέρουν τόσες θέσεις εργασίας. Αν αποφάσιζες να πας να ζήσεις σε νησί ή σε κάποιος πανέμορφο ορεινό χωριό, το πιθανότερο είναι να μην μπορούσες να βρεις δουλειά στο χώρο σου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”