οκ, δεν ειμαι καλος εκπαιδευτικος. δεν καταλαβες.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 09:27Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 09:21σημερα, με καθαρο μυαλο, θα εξηγησουμε το παραπανω. θα το κανω με μοναδικο σκοπο να δω αν ειμαι καλος "δασκαλος" αν μπορω να μεταδωσω γνωση.Gherschaagk έγραψε: 08 Δεκ 2022, 20:20 Είπες, πως για να μοιραστούν τα παιδιά τα 3 φρούτα θα πρέπει το καθένα να πάρει τα 3/12 των φρούτων. Εγώ είπα πως για να μοιραστούν τα παιδιά τα φρούτα πρέπει να πάρουν τα 3/4.
Η επαλήθευση στο αποτέλεσμα ΣΟΥ γίνεται πολλαπλασιάζοντας αυτό που βρήκες με τον παρονομαστή του κλάσματος.
Στην δική μου περίπτωση είναι 75*4= 300
Στην δική σου έχουμε 75*12=900.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
καταρχην, να εξηγησω πως βρισκουμε το κλασμα ενος αριθμου. για παραδειγμα, το 1/4 του 40. η πραξη που κανουμε ειναι πολλαπλασιασμος. πολλαπλασιαζουμε το 40 με το κλασμα. 40 επι 1/4.
τωρα, για επαληθευση, κανουμε την πραξη αναποδα. δηλαδη αυτο που βρηκαμε, το διαιρουμε με το κλασμα.
η διαιρεση αριθμου με κλασμα ειναι.....πολλαπλασιαμος, αλλα με το κλασμα αναποδα. δηλαδη:
το 1/4 του 40, ειναι 40*1/4=10. επαληθευση ειναι 10*4/1=40
τα 3/4 του 80 ειναι 80*3/4=60 επαληθευση 60*4/3=80
δοκιμασε το με οτι αριθμο θες, δουλευει.
τωρα στα δικα μας, η επαληθευση ειναι:
75*4/1 η 75*12/3 για τις δικιες μου απαντησεις. βγαζει 300, εφοσον εγω (και ο ερμης) αναφερομαι στο συνολο.
για τη δικη σου απαντηση, ειναι 75*4/3 που βγαζει 100, επειδη εσυ αναφερεσει μονο στο ενα απο τα 3.
το 75*12 που εβαλες ειναι απλως μια ασχετη πραξη, με 2 νουμερα που τυχαινει να ειναι στη συζητηση, και δεν επαληθευει τιποτα.
λοιπον; τι λετε, τα εξηγω καλα; θα τα καταφερνα σαν εκπαιδευτικος;![]()
Δλδ μου λες ότι το κλάσμα που χρησιμοποιείς για να απαντήσεις στο πρόβλημα που σας έβαλε η δασκάλα τα 3/12 όλων των φρούτων δεν είναι σωστό
.
μαλλον εισαι ενα παιδακι που εχει πεισμωσει, και δεν θελει να καταλαβει. ας πουμε αυτο το ποστ που εκανες δεν προκυπτει απο πουθενα.
τελοσπαντων, δεν εχω μεγαλες απαιτησεις, αλλωστε εξ αρχης που χρησιμοποιησες μονο τον παρονομαστη του κλασματος για επαληθευση, επρεπε να καταλαβω οτι θα δυσκολευτω με σενα.
θα ξαναπροσπαθησω, οταν/αν ηρεμησεις.