!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο εμπαιγμός του καλαθιού του νοικοκυριού
Re: Ο εμπαιγμός του καλαθιού του νοικοκυριού
Έχει δει κάποιος άλλος αυξήσεις αυτή την εβδομάδα;
Και δεν μιλάω για μικρή αύξηση αλλά κάπου 16-17% σε τυροκομικά.
Και δεν μιλάω για μικρή αύξηση αλλά κάπου 16-17% σε τυροκομικά.
Ποιοι είναι αυτοί οι φωτογραφικοι περιορισμοί;hellegennes έγραψε: 16 Μάιος 2023, 17:12Είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ότι αφενός δεν συγκρατούνται οι τιμές, αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα και αφετέρου δεν είναι τίποτα διαφορετικό από το ότι έχει μια σήμανση δίπλα στα προϊόντα φυλλαδίων τους. Ίδιες τιμές θα είχαν αυτά τα προϊόντα και χωρίς το καλάθι της παπαριάς, προϊόντα φυλλαδίου είναι, δεν σταμάτησαν τα ΣΜ να βγάζουν φυλλάδια προσφορών.ST48410 έγραψε: 16 Μάιος 2023, 14:27Δεν είδα αύξηση τιμών, δηλαδή ψεύτικη χρήση της σήμανσης.hellegennes έγραψε: 16 Μάιος 2023, 14:03 Τι εννοείς όταν λες ότι δεν είδες κάτι περίεργο; Γενικά δεν κατάλαβα το σχόλιό σου και πώς συνδυάζεται με το δικό μου.
Τα μικρότερα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν αντίστοιχα καρτελάκια ή το μέτρο αφορά μόνο αλυσίδες;
Τα μικρότερα καταστήματα πρακτικά δεν έχουν τέτοια δυνατότητα. Εντελώς θεωρητικά μπαίνει όποιος θέλει στην πλατφόρμα. Βλέπεις κανένα μικρό κατάστημα; Όχι; Είναι εξαιτίας τεχνικών περιορισμών που έχουν φτιαχτεί φωτογραφικά για να αποτρέψουν μικρότερα καταστήματα από το να το κάνουν.
- hellegennes
Να έχεις από όλα τα είδη που λέει η λίστα, να είναι διαφορετικό προϊόν αν κάποια εβδομάδα ανέβει αρκετά, χωρίς να προσδιορίζεται το τι σημαίνει αρκετά, όπου μετά το προϊόν "καίγεται" και δεν μπορείς να το ξαναβάλεις και 5.000 ευρώ πρόστιμο για κάθε μέρα που δεν έχεις αποστείλει πλήρη λίστα. Είναι δε κάποια προϊόντα στα οποία παίζει σκληρό price fixing, όπως η ζάχαρη και τελικά καθίσταται αδύνατο να μπορείς να διατηρήσεις την λίστα με τους συγκεκριμένους περιορισμούς εκτός αν είσαι προετοιμασμένος να λειτουργείς με ζημιά, που επίσης απαγορεύεται από τον νόμο (απαγορεύεται να πουλάς κάτω του κόστους). Το κλειδί εδώ είναι το πρόστιμο 5.000 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ που δεν έχεις πλήρη λίστα, που είναι αδύνατον να το επωμιστεί οποιαδήποτε μικρή επιχείρηση.
Αυτό μετατρέπει την όλη παρωδία σε κρατική διαφήμιση σε εταιρείες, για την ακρίβεια ΣΜ, μάλιστα από ιστοσελίδα του ίδιου του υπουργείου. Ούτε στο Κονγκό δεν γίνονται αυτά.
Στο μεταξύ το μέτρο είναι τελείως παρωδία γιατί τα ΣΜ βάζουν στην ουσία το ταμπελάκι στα προϊόντα που έχουν ούτως ή άλλως στο φυλλάδιό τους, δηλαδή δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην τιμή, αυτές θα ήταν οι τιμές τους. Ούτε από εβδομάδα σε εβδομάδα είναι ίδιες οι τιμές.
Αυτό μετατρέπει την όλη παρωδία σε κρατική διαφήμιση σε εταιρείες, για την ακρίβεια ΣΜ, μάλιστα από ιστοσελίδα του ίδιου του υπουργείου. Ούτε στο Κονγκό δεν γίνονται αυτά.
Στο μεταξύ το μέτρο είναι τελείως παρωδία γιατί τα ΣΜ βάζουν στην ουσία το ταμπελάκι στα προϊόντα που έχουν ούτως ή άλλως στο φυλλάδιό τους, δηλαδή δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην τιμή, αυτές θα ήταν οι τιμές τους. Ούτε από εβδομάδα σε εβδομάδα είναι ίδιες οι τιμές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Νετο Γκουερινο
Για να καταλάβουμε και εμείς που δεν έχουμε σχέση με το αντικείμενοhellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2023, 19:00 Να έχεις από όλα τα είδη που λέει η λίστα, να είναι διαφορετικό προϊόν αν κάποια εβδομάδα ανέβει αρκετά, χωρίς να προσδιορίζεται το τι σημαίνει αρκετά, όπου μετά το προϊόν "καίγεται" και δεν μπορείς να το ξαναβάλεις και 5.000 ευρώ πρόστιμο για κάθε μέρα που δεν έχεις αποστείλει πλήρη λίστα. Είναι δε κάποια προϊόντα στα οποία παίζει σκληρό price fixing, όπως η ζάχαρη και τελικά καθίσταται αδύνατο να μπορείς να διατηρήσεις την λίστα με τους συγκεκριμένους περιορισμούς εκτός αν είσαι προετοιμασμένος να λειτουργείς με ζημιά, που επίσης απαγορεύεται από τον νόμο (απαγορεύεται να πουλάς κάτω του κόστους). Το κλειδί εδώ είναι το πρόστιμο 5.000 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ που δεν έχεις πλήρη λίστα, που είναι αδύνατον να το επωμιστεί οποιαδήποτε μικρή επιχείρηση.
Τι ακριβώς λες;
Πώς τις προσφορές που έτσι και αλλιώς έκαναν κάθε βδομάδα τα σμ ,τώρα τις οναμασαν καλάθι της νοικοκυράς;
Δηλαδή ο Μασούτης πλην του καλαθιού,δεν έχει άλλες δικές του προσφορές;
- hellegennes
Έχει κι άλλα προϊόντα στο φυλλάδιό του γιατί το καλάθι της παπαριάς περιέχει μόνο ένα είδος από κάθε προϊόν της λίστας και η λίστα είναι συγκεκριμένη, αλλά κατά τα άλλα ναι, φαντάσου ότι είναι το ίδιο ακριβώς φυλλάδιο, απλά κάποια προϊόντα έχουν επισήμανση "καλάθι της παπαριάς".Νετο Γκουερινο έγραψε: 01 Ιουν 2023, 19:12Για να καταλάβουμε και εμείς που δεν έχουμε σχέση με το αντικείμενοhellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2023, 19:00 Να έχεις από όλα τα είδη που λέει η λίστα, να είναι διαφορετικό προϊόν αν κάποια εβδομάδα ανέβει αρκετά, χωρίς να προσδιορίζεται το τι σημαίνει αρκετά, όπου μετά το προϊόν "καίγεται" και δεν μπορείς να το ξαναβάλεις και 5.000 ευρώ πρόστιμο για κάθε μέρα που δεν έχεις αποστείλει πλήρη λίστα. Είναι δε κάποια προϊόντα στα οποία παίζει σκληρό price fixing, όπως η ζάχαρη και τελικά καθίσταται αδύνατο να μπορείς να διατηρήσεις την λίστα με τους συγκεκριμένους περιορισμούς εκτός αν είσαι προετοιμασμένος να λειτουργείς με ζημιά, που επίσης απαγορεύεται από τον νόμο (απαγορεύεται να πουλάς κάτω του κόστους). Το κλειδί εδώ είναι το πρόστιμο 5.000 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ που δεν έχεις πλήρη λίστα, που είναι αδύνατον να το επωμιστεί οποιαδήποτε μικρή επιχείρηση.
Τι ακριβώς λες;
Πώς τις προσφορές που έτσι και αλλιώς έκαναν κάθε βδομάδα τα σμ ,τώρα τις οναμασαν καλάθι της νοικοκυράς;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Νετο Γκουερινο
Δηλαδή αν μετρούσαμε παλιά τις προσφορές του Μασούτη οποιαδήποτε ημέρα είναι ίσες με το σημερινό άθροισμα προσφορών+ καλάθι νοικοκυράς;hellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2023, 19:36Έχει κι άλλα προϊόντα στο φυλλάδιό του γιατί το καλάθι της παπαριάς περιέχει μόνο ένα είδος από κάθε προϊόν της λίστας και η λίστα είναι συγκεκριμένη, αλλά κατά τα άλλα ναι, φαντάσου ότι είναι το ίδιο ακριβώς φυλλάδιο, απλά κάποια προϊόντα έχουν επισήμανση "καλάθι της παπαριάς".Νετο Γκουερινο έγραψε: 01 Ιουν 2023, 19:12Για να καταλάβουμε και εμείς που δεν έχουμε σχέση με το αντικείμενοhellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2023, 19:00 Να έχεις από όλα τα είδη που λέει η λίστα, να είναι διαφορετικό προϊόν αν κάποια εβδομάδα ανέβει αρκετά, χωρίς να προσδιορίζεται το τι σημαίνει αρκετά, όπου μετά το προϊόν "καίγεται" και δεν μπορείς να το ξαναβάλεις και 5.000 ευρώ πρόστιμο για κάθε μέρα που δεν έχεις αποστείλει πλήρη λίστα. Είναι δε κάποια προϊόντα στα οποία παίζει σκληρό price fixing, όπως η ζάχαρη και τελικά καθίσταται αδύνατο να μπορείς να διατηρήσεις την λίστα με τους συγκεκριμένους περιορισμούς εκτός αν είσαι προετοιμασμένος να λειτουργείς με ζημιά, που επίσης απαγορεύεται από τον νόμο (απαγορεύεται να πουλάς κάτω του κόστους). Το κλειδί εδώ είναι το πρόστιμο 5.000 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ που δεν έχεις πλήρη λίστα, που είναι αδύνατον να το επωμιστεί οποιαδήποτε μικρή επιχείρηση.
Τι ακριβώς λες;
- hellegennes
Ναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μεγάλη παπαριά το καλάθι. Δεν ξέρω αν και πού έκανε κάτι (που δεν το νομίζω), προσωπικά όμως δεν το "ένιωσα" καν. Πέρασε και δεν ακούμπησε, που λένε...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Σε ένα προϊόν ΣΜ που έχει ταμπελάκι είναι υποχρεωμένος να διατηρεί την τιμή ή μπορεί να την ανεβοκατεβάζει όποτε και όσο θέλει;
- hellegennes
Όχι την εβδομάδα που είναι στο καλάθι. Μπορεί όμως να μπει την επόμενη εβδομάδα με διαφορετική τιμή.ST48410 έγραψε: 01 Ιουν 2023, 20:40Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Σε ένα προϊόν ΣΜ που έχει ταμπελάκι είναι υποχρεωμένος να διατηρεί την τιμή ή μπορεί να την ανεβοκατεβάζει όποτε και όσο θέλει;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ευχαριστώ. Αυτή η αύξηση που είδα σε τυρί 17% δικαιολογείται από κάτι αυτή την εποχή; Είχαν διατηρήσει χαμηλή τιμή για μήνες.hellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2023, 21:54 Όχι την εβδομάδα που είναι στο καλάθι. Μπορεί όμως να μπει την επόμενη εβδομάδα με διαφορετική τιμή.
- hellegennes
Αν ήταν στο καλάθι και τώρα δεν είναι, προφανώς το έβγαλαν από το φυλλάδιό τους. Αν εξακολουθεί να είναι στο φυλλάδιο είναι θεωρητικά παράνομο, αλλά μόνο θεωρητικά γιατί επίτηδες άφησαν νεφελώδη την έννοια "εύλογη αύξηση" για να μπορούν να την επικαλεστούν τα ΣΜ αλλά όχι τα μικρά καταστήματα. Αν τολμούσε κάποιο μικρό κατάστημα να μπει θα του έκαναν καταγγελία κάθε μέρα.ST48410 έγραψε: 01 Ιουν 2023, 21:57Ευχαριστώ. Αυτή η αύξηση που είδα σε τυρί 17% δικαιολογείται από κάτι αυτή την εποχή; Είχαν διατηρήσει χαμηλή τιμή για μήνες.hellegennes έγραψε: 01 Ιουν 2023, 21:54 Όχι την εβδομάδα που είναι στο καλάθι. Μπορεί όμως να μπει την επόμενη εβδομάδα με διαφορετική τιμή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Frappezitis
ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Το πάρτι κερδών στα σούπερ μάρκετ βυθίζει στη φτώχεια τα νοικοκυριά...
...και η κυβέρνηση εμπαίζει τον λαό με τα ''καλάθια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς''...
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από το 2020 έως σήμερα:
- Το ελαιόλαδο έχει αυξηθεί κατά 137,19%.
- Τα λαχανικά παρουσιάζουν αύξηση 35,2%.
- Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά 33,8%.
- Τα κρέατα 31,2%

...και η κυβέρνηση εμπαίζει τον λαό με τα ''καλάθια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς''...
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από το 2020 έως σήμερα:
- Το ελαιόλαδο έχει αυξηθεί κατά 137,19%.
- Τα λαχανικά παρουσιάζουν αύξηση 35,2%.
- Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά 33,8%.
- Τα κρέατα 31,2%
Spoiler
- Το ψωμί και τα δημητριακά 25,3%.
Ακόμα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), το 75% των πολιτών έχουν ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης, όπως είναι οι διακοπές, το 55% έχει μειώσει τις αγορές τροφίμων, το 52% έχει αναβάλει εργασίες συντήρησης και επισκευής στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο και το 28% έχει αναβάλει πληρωμή λογαριασμών ή έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών των υποχρεώσεων.
Τα ρεκόρ ακρίβειας στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, που έχουν τσακίσει το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών, έχουν ως αποτέλεσμα τα ρεκόρ κερδών για τους ομίλους των σούπερ μάρκετ, τα οποία προκαλούν ίλιγγο.
Ακόμα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), το 75% των πολιτών έχουν ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης, όπως είναι οι διακοπές, το 55% έχει μειώσει τις αγορές τροφίμων, το 52% έχει αναβάλει εργασίες συντήρησης και επισκευής στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο και το 28% έχει αναβάλει πληρωμή λογαριασμών ή έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών των υποχρεώσεων.
Τα ρεκόρ ακρίβειας στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, που έχουν τσακίσει το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών, έχουν ως αποτέλεσμα τα ρεκόρ κερδών για τους ομίλους των σούπερ μάρκετ, τα οποία προκαλούν ίλιγγο.

Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι
ισραηλινοι.