!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Fluffy έγραψε: 12 Απρ 2020, 18:59
Η εύρωστη λειτουργία της καρδιάς είναι σημαντικό κομμάτι της υγείας μας εξού και η επιτροπή σύστησε ως επιλογή την άσκηση. Δεν μιλάμε για βόλτες.
Έχω προτείνει εδώ και ένα μήνα εκ περιτροπής έξοδο για όλους πχ σε διαφορετική μέρα ανάλογα με το τελευταίο νούμερο της ταυτότητας. Ας πούμε 2 νούμερα κάθε μέρα ώστε όλοι να βγαίνουν μία φορά στις 5 μέρες.
Αλλά ίσως αυτά θέλουν εκτεταμένους αστυνομικούς ελέγχους και οργάνωση που δεν την έχουμε. Αν μου πεις ότι υπάρχει καθημερινή ανάγκη για περίπατο, θα σου πω ότι αυτό είναι υπερβολή.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Αίγαγρος έγραψε: 12 Απρ 2020, 19:04
under έγραψε: 12 Απρ 2020, 18:37 Ειναι ελαχιστοι αυτοι που εκαναν καθημερινη αθληση μπροστα σε αυτους που την ειδαν αθλητες τωρα.
Εχει χαλαρωσει πολυ το πραγμα.
Χανουμε πολυτιμο χρονο.
Ο Τσιόδρας εχθές είπε καλώς βγαίνει ο κόσμος και αθλείται, κάνει καλό, και πως δεν του αρέσει αυτή η νοοτροπία να ρουφιανεύουμε τον γείτονα επειδή βγαίνει. Το κακό είναι, όπως είπε, να ανακατεύονται οι παρέες.
Καλά κάνει ο κόσμος και παίρνει την οικογένειά του να περπατήσει αυτές τις ηλιόλουστες μέρες.
Ακριβως ετσι καλα κανουν οι οικογενειες και βγαινουν εξω, καλα κανουν οσοι εχουν νοσηματα και περπατουν μιση ωρα μονοι τους. Τωρα αν πανε και καποιοι πιτσιρικαδες κυριως σε μεγαλες παρεες τι να κανουμε δεν μπορεις να τους περιορισεις ολους. Τουλαχιστον στον ανοιχτο χωρο πιο δυσκολα μπορει να γινει διασπορα της νοσου.
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

Εικόνα
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

under έγραψε: 12 Απρ 2020, 18:37 Ειναι ελαχιστοι αυτοι που εκαναν καθημερινη αθληση μπροστα σε αυτους που την ειδαν αθλητες τωρα.
Χανουμε πολυτιμο χρονο.
Ο Τσιόδρας εχθές είπε καλώς βγαίνει ο κόσμος και αθλείται, κάνει καλό, και πως δεν του αρέσει αυτή η νοοτροπία να ρουφιανεύουμε τον γείτονα επειδή βγαίνει. Το κακό είναι, όπως είπε, να ανακατεύονται οι παρέες.
Καλά κάνει ο κόσμος και παίρνει την οικογένειά του να περπατήσει αυτές τις ηλιόλουστες μέρες.
Μα ειναι προφανες οτι η αθληση ειναι δικαιολογια.Για καυλαντα βγαινουν ολοι.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Δεν θα κάτσουμε στην καρέκλα για να μην τους χαλάσουν οι στατιστικές. Υπάρχουν πενήντα άλλες ασθένειες που οφείλεται στην καθιστική ζωή.

By the way, σήμερα ήμουν όλη μέρα έξω. Εφτά φορές έστειλα μήνυμα. Μια ανά ώρα για να είμαι καλυμμένος. :8)

Οι e-ρουφάνοι δεν έχουν καμία δύναμη...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Αίγαγρος έγραψε: 12 Απρ 2020, 19:04 Ο Τσιόδρας εχθές είπε καλώς βγαίνει ο κόσμος και αθλείται, κάνει καλό, και πως δεν του αρέσει αυτή η νοοτροπία να ρουφιανεύουμε τον γείτονα επειδή βγαίνει. Το κακό είναι, όπως είπε, να ανακατεύονται οι παρέες.
Στην πράξη όμως τι θα γίνει; Θα βγεις, θα στήσεις πηγαδάκι με το γείτονα ή το γνωστό που θα συναντηθείς, θα έρθει κάποιος στο μέρος σου να σε χαιρετήσει και θα ντραπείς να τραβηχθείς μακρυά του ή να μη του δώσεις το χέρι αν στο προτείνει κοκ.

Αν υπάρχει ωριμότητα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, δεν θα χρειάζονταν καθόλου μέτρα. Έγινε η σύσταση για τα καρναβάλια και το αποτέλεσμα το είδαμε και δεν ήταν καλό.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

ST48410 έγραψε: 12 Απρ 2020, 19:06
Fluffy έγραψε: 12 Απρ 2020, 18:59
Η εύρωστη λειτουργία της καρδιάς είναι σημαντικό κομμάτι της υγείας μας εξού και η επιτροπή σύστησε ως επιλογή την άσκηση. Δεν μιλάμε για βόλτες.
Έχω προτείνει εδώ και ένα μήνα εκ περιτροπής έξοδο για όλους πχ σε διαφορετική μέρα ανάλογα με το τελευταίο νούμερο της ταυτότητας. Ας πούμε 2 νούμερα κάθε μέρα ώστε όλοι να βγαίνουν μία φορά στις 5 μέρες.
Αλλά ίσως αυτά θέλουν εκτεταμένους αστυνομικούς ελέγχους και οργάνωση που δεν την έχουμε. Αν μου πεις ότι υπάρχει καθημερινή ανάγκη για περίπατο, θα σου πω ότι αυτό είναι υπερβολή.
Συμφωνώ ούτε τα στοιχειώδη δεν μπορούν να κάνουν
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Εμπεδοκλής έγραψε: 12 Απρ 2020, 19:09 Δεν θα κάτσουμε στην καρέκλα για να μην τους χαλάσουν οι στατιστικές. Υπάρχουν πενήντα άλλες ασθένειες που οφείλεται στην καθιστική ζωή.

By the way, σήμερα ήμουν όλη μέρα έξω. Εφτά φορές έστειλα μήνυμα. Μια ανά ώρα για να είμαι καλυμμένος. :8)

Δεν το κανείς για τις στατιστικές ρε χαμένε, για να μην σκοτώσεις και να μην σκοτωθείς το κανείς
Όπως το να αποφεύγεις να τρέχεις με 200 δεν το κανείς για να είναι καλές οι στατιστικές
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Fluffy έγραψε: 12 Απρ 2020, 19:12
Εμπεδοκλής έγραψε: 12 Απρ 2020, 19:09 Δεν θα κάτσουμε στην καρέκλα για να μην τους χαλάσουν οι στατιστικές. Υπάρχουν πενήντα άλλες ασθένειες που οφείλεται στην καθιστική ζωή.

Δεν το κανείς για τις στατιστικές ρε χαμένε, για να μην σκοτώσεις και να μην σκοτωθείς το κανείς
Όπως το να αποφεύγεις να τρέχεις με 200 δεν το κανείς για να είναι καλές οι στατιστικές
Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν μόνο από τον κορονοϊό. Οι υπόλοιπες ασθένειες δεν εξαλείφθηκαν.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο 90/100 των περιπτώσεων που κάποιος επισκέπτεται έναν γιατρό του προτείνει άσκηση...
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

under έγραψε: 12 Απρ 2020, 19:09
Χανουμε πολυτιμο χρονο.
Μα ειναι προφανες οτι η αθληση ειναι δικαιολογια.Για καυλαντα βγαινουν ολοι.
Δεν είναι κακό να βγεις να περπατήσεις, και ας είναι κάτι πολύ χαλαρό. Και εγώ βγαίνω να περπατήσω και κάνω 2-3 χιλιόμετρα τη μέρα, αυστηρά μόνος μου ή με την κοπέλα μου, με ένα καφέ στο χέρι. Δεν έρχομαι σε επαφή με κανέναν (πέρα από το καφέ που αγοράζω), περπατάω, κρατάω αποστάσεις και άλλα μέτρα ασφαλείας, όπως μαντιλάκια για τα χέρια. Δεν το κάνω μόνο για την άθληση, το κάνω και για να "αναπνεύσω" λίγο.
Δεν υπάρχει κάνενας κίνδυνος και αν υπάρχει, είναι απειροελάχιστος. Στη τελική περισσότερο κινδυνεύει κάποιος που πάει στο σούπερ-μάρκετ, με το κόσμο να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον στα ταμεία, παρά όταν πάει στη μαρίνα Φλοίσβου.

Τώρα αυτό που κάνουν κάτι κανάλια, κάτι κακοιμοίριδες δημοσιογράφοι που πάνε και τη στήνουν σε παραλιακές ή κεντρικούς πεζόδρομους όπως η Διονυσίου Αεροπαγίτου, και μιλάνε για δήθεν σπάσιμο της καραντίνας επειδή βγήκε κόσμος να περπατήσει, είναι χυδαίο και δημιουργεί κλίμα διχασμού. Ευτυχώς που βγήκε εχθές ο Τσιόδρας και το ξεκαθάρισε. Με τον Χαρδαλιά απλώς να συμπληρώνει πως δεν είναι θεμιτό να παίρνει ο άλλος το αμάξι με την οικογένεια και να πηγαίνει βόλτα στην άλλη άκρη της Αθήνας. Οκ, και αυτό υπερβολικό το βρίσκω (γιατί να είναι κακό να πάρω το αμάξι να πάω να περπατήσω σε κάποιο άλσος στα όρια της Αθήνας αν δεν έχει κόσμο ;; ), αλλά καταλαβαίνω πως το κάνουν αφενός γιατί τα μέτρα πρέπει να έχουν γενικό χαρακτήρα, αφετέρου για να περιορίσουν τον συνωστισμό.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Ενα απο τα καλα της παδημιας ειναι οτι φετος δεν θα εχουμε φουσκωτους στις παραλιες
Θα εχουν ξεφουσκωσει/κρεμασει
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Αίγαγρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίγαγρος »

ST48410 έγραψε: 12 Απρ 2020, 19:10 Στην πράξη όμως τι θα γίνει; Θα βγεις, θα στήσεις πηγαδάκι με το γείτονα ή το γνωστό που θα συναντηθείς, θα έρθει κάποιος στο μέρος σου να σε χαιρετήσει και θα ντραπείς να τραβηχθείς μακρυά του ή να μη του δώσεις το χέρι αν στο προτείνει κοκ.
Αυτό είναι κάτι διαφορετικό, γιατί τον γείτονα μπορείς να τον πιάσεις και όταν πας να πετάξεις τα σκουπίδια, ή στο σουπερ. Είναι θέμα αυτοσυντήρησης του καθενός, εγώ βλέπω γενικά τον κόσμο να προσέχει, οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και αφορά κυρίως πιτσιρικάδες.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 12 Απρ 2020, 19:26 Ενα απο τα καλα της παδημιας ειναι οτι φετος δεν θα εχουμε φουσκωτους στις παραλιες
Θα εχουν ξεφουσκωσει/κρεμασει
Μετά το Πάσχα να μας περιμένετε
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Εσυεχεις φουσκωμενα μυαλα αυτα δεν επηρεαζονται
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Αίγαγρος έγραψε: 12 Απρ 2020, 19:20 Δεν είναι κακό να βγεις να περπατήσεις, και ας είναι κάτι πολύ χαλαρό. Και εγώ βγαίνω να περπατήσω και κάνω 2-3 χιλιόμετρα τη μέρα, αυστηρά μόνος μου ή με την κοπέλα μου, με ένα καφέ στο χέρι. Δεν έρχομαι σε επαφή με κανέναν (πέρα από το καφέ που αγοράζω), περπατάω, κρατάω αποστάσεις και άλλα μέτρα ασφαλείας, όπως μαντιλάκια για τα χέρια. Δεν το κάνω μόνο για την άθληση, το κάνω και για να "αναπνεύσω" λίγο.
Δεν υπάρχει κάνενας κίνδυνος και αν υπάρχει, είναι απειροελάχιστος. Στη τελική περισσότερο κινδυνεύει κάποιος που πάει στο σούπερ-μάρκετ, με το κόσμο να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον στα ταμεία, παρά όταν πάει στη μαρίνα Φλοίσβου.
Δεν παει καθολου ετσι.
Αφενος το θεμα ειναι να μειωσουμε την εκθεση στον κινδυνο οσο γινεται.Αρα η συγκριση με το σουπερμαρκετ ειναι αστοχη μιας και το σουπερμαρκετ δεν μπορουμε εκ των πραγματων να το κοψουμε.
Αφετερου εσυ μπορεις να προσεχεις οσο θελεις αλλα δεν ξερεις τι γινεται με τον διπλανο σου και τις υπολοιπες επαφες του διπλανου σου.
Αν ηταν ετσι δεν υπηρχε λογος να κλεισουμε τα παρκα και τις παραλιες.
Προφανως κλεινουν γιατι αν ολοι σκεφτονται οτι στην παραλιακη κινδυνευω λιγοτερο "γιατι προσεχω" τοτε θα εχουμε δεκαδες χιλιαδες να κανουν βολτες καθημερινα.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”