foscilis έγραψε: 03 Ιούλ 2024, 10:25
παιδιά μην δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα που έχει γεμίσει η ανατολική αττική (ιδιαίτερα προς παραλία) με τεράστιους σωρούς από ξερόκλαδα τα οποία βρήκε ευκαιρεία να ξεφορτωθεί ο καρκίνος της ελληνικής φύσης (= οι κάτοικοι). Άκου "προσπαθούν να είναι νόμιμοι" ναι τους έχει πέσει ο κώλος από την προσπάθεια.
Εγώ προσπάθησα να είμαι νόμιμος αλλά δεν βοηθάνε. Πήρα σήμερα πάλι τις υπηρεσίες του δήμου.
- Θα πρέπει να τα φέρετε με δικό σας μέσο
- Δεν έχει ο δήμος κάποιο όχημα να τα αφήσω σε συγκεκριμένο σημείο και να τα μαζέψετε;
- Όχι, κάτι θα βρείτε, κάποιο όχημα με καρότσα, κάποιο γνωστό... Κατόπιν θα περάσετε από (μία άλλη διεύθυνση) να σας δώσουμε ένα έγγραφο και μετά θα πάτε να το πρωτοκολλήσετε (στην τάδε υπηρεσία του δήμου).
- Λειτουργούν αυτά το Σαββατοκύριακο
- Το πρωτόκολλο όχι
- Τότε πως; Εργάζομαι τις καθημερινές
- Κάτι θα κάνετε. Ένα πρωί πριν πάτε στη δουλειά σας ή κάποιος γνωστός.
- Μα δε μένω στην περιοχή. Κάνω ταξίδι για να γίνουν αυτά.
- .....
Και μετά μου έκανε κήρυγμα ότι δεν πρέπει να τα παρατήσω εδώ κι εκεί όπως άλλοι (αφού της είπα συγκεκριμένα που τα βλέπω παρατημένα), και σε αυτό είχε δίκιο βέβαια, και ότι θα πέσουν μεγάλα πρόστιμα και πρέπει να έχω την βεβαίωσή τους πρωτοκολλημένη.
Δηλαδή ολόκληρος δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ένα φορτηγάκι να γυρίζει να μαζεύει και δεν μπορεί να βάλει έναν αργόσχολο με μια σφραγίδα να εκδίδει τις βεβαιώσεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και θα πρέπει να χάσω και μεροκάματο για να πάω να πρωτοκολλήσω.
Δεν μου φαίνονται λογικά αυτά τα πράγματα.
* Θα δεχόμουν την κριτική ότι τόσα χρόνια δεν είχα κάνει τίποτα ενώ έπρεπε. Ωστόσο αυτό, αν και σωστό, δεν έχει ακριβώς σχέση με το ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι τελείως ανοργάνωτες και η κεντρική διοίκηση επίσης.