Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Maspoli έγραψε: 03 Νοέμ 2021, 19:06
Η κυβέρνηση συνεχίζει να κωλοβαράει.
Πρέπει να λάβει μέτρα όπως:
- Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους και παράλληλα να αναγνωρίσει ότι θα αποζημιώσει όποιο άτομο πάθει ζημιά (ή την οικογένειά του) και επιτροπή ιατρών θα αναγνωρίσει ότι αυτή προήλθε από παρενέργειες του εμβολίου. Απαλλαγή του εμβολιασμού μπορούν να πάρουν μόνο ειδικές περιπτώσεις ατόμων που γιατροί θα το αποφασίσουν.
- Όποιος επιλέξει να μείνει ανεμβολίαστος θα πρέπει να είναι από κλεισμένος από κάθε δημόσιο χώρο (των καταστημάτων τροφίμων συμπεριλαμβανομένων-μόνο τηλεφωνικά/ηλεκτρονικά και με διανομή θα παίρνει τις προμήθειές του). Σε περίπτωση νοσηλείας θα επιβαρύνεται με το πλήρες κόστος.
- Εβδομαδιαίο ράπιντ τεστ για κάθε εργαζόμενο.
- Όποιος βρίσκεται να έχει μολυνθεί, αυστηρή καραντίνα (με πλήρη αποζημίωση βέβαια). Όταν λέμε αυστηρή, εννοούμε αυστηρή. Με χρήση βραχιολιού εντοπισμού.
- Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους και παράλληλα να αναγνωρίσει ότι θα αποζημιώσει όποιο άτομο πάθει ζημιά (ή την οικογένειά του) και επιτροπή ιατρών θα αναγνωρίσει ότι αυτή προήλθε από παρενέργειες του εμβολίου. Απαλλαγή του εμβολιασμού μπορούν να πάρουν μόνο ειδικές περιπτώσεις ατόμων που γιατροί θα το αποφασίσουν.
- Όποιος επιλέξει να μείνει ανεμβολίαστος θα πρέπει να είναι από κλεισμένος από κάθε δημόσιο χώρο (των καταστημάτων τροφίμων συμπεριλαμβανομένων-μόνο τηλεφωνικά/ηλεκτρονικά και με διανομή θα παίρνει τις προμήθειές του). Σε περίπτωση νοσηλείας θα επιβαρύνεται με το πλήρες κόστος.
- Όποιος βρίσκεται να έχει μολυνθεί, αυστηρή καραντίνα (με πλήρη αποζημίωση βέβαια). Όταν λέμε αυστηρή, εννοούμε αυστηρή. Με χρήση βραχιολιού εντοπισμού.
Ξέρω δυστυχώς προσωπικά άτομο που νοσησε φέτος πάλι από κορωνοιο ενώ είχε νοσησει και πέρυσι. Και τις δύο φορές οχι βαριά (νέος υγιής). Φαίνεται πως η ανοσία από νοσηση κρατάει για μερικούς μήνες μόνο.
Στον Χελι πες το που,μας ελεγε οτι,η φυσικη ανοσια ειναι εφ'ορου ζωης.
Δεν είπα ποτέ εφ' όρου ζωής. Κάτι τέτοιες μαλακίες τις λέει ο Leporello και οι συν αυτών που θεωρούν ότι κλινική μελέτη 2 εβδομάδων αρκεί για να διαπιστώσει αν η ανοσία κρατάει 2 μήνες, 2 χρόνια ή μισό αιώνα.
Επίσης δεν είναι τι λέω εγώ, είναι τι λένε οι μελέτες, που δείχνουν πολλαπλάσια προστασία από την νόσηση.
Θα πρέπει να είσαι πολύ απελπισμένος γιά να καταφύγεις σε πράγματα που δεν είπα. Από την άλλη, αυτά μπορείς να καταρρίψεις, με αυτά ασχολείσαι.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Στύγιος έγραψε: 03 Νοέμ 2021, 19:52
Nόσησα πέρυσι ( Νοέμβριο) και φέτος ( τέλη Σεπτεμβρίου) . Το καταθέτω για τα πρακτικά.
Δε με ενδιαφέρουν οι διενέξεις σας ,με κουράζουν αφόρητα.
Για να νοσήσεις πρέπει να έχεις συμπτώματα, όχι απλώς να είσαι φορέας. Αν το πάμε έτσι, φέτος νόσησες από 1538 παθογόνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ένα από τα καλά που μου άφησε ο κορωνοϊός είναι ότι δεν έχω αρρωστήσει τη τελευταία διετία, διότι πρόσεχα. Εννοείται θα μου μείνουν οι συνήθειες. Έχω κόψει τα μάτσα μούτσα και τις χειραψίες, αρκούμαι στο τυπικό γεια σας.
Επίσης, όταν κάποιος είναι άρρωστος, απαιτώ να βάζει μάσκα. Στα γραφεία κομμένα τα 3-4 άρρωστοι ταυτόχρονα που είχαμε μια ζωή.
Επίσης έχω ξεκόψει την εστίαση κατά ένα 80%. Τουτέστιν η τσέπη μου είναι μακράν κερδισμένη. Μόνο οι καφέδες που έπινα έξω μου έκαναν τρομερή διαφορά. Επίσης, δεν έχω ψωνίσει ρούχα κλπ. περιττά έξοδα. Κι αυτό στα συν. Επίσης και τα ρούχα που είχα, εφόσον δεν τα πολυέβαλα, δεν έχουν πάθει ζημιές, άρα δε θα χρειαστεί να ανανεώσω γκαρνταρόμπα σύντομα.
Γενικά, αν εξαιρέσεις την επαγγελματική πούτσα που με πήγε ένα-δύο χρόνια πίσω στον οικογενειακό προγραμματισμό, στα υπόλοιπα βγήκα κερδισμένη. Α στα κακά και το ότι αναγκαστηκά έκοψα το γυμναστήριο. Κι αυτό αρνητικό.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Αυτός είναι ο ορισμός της νόσησης και κατά τα λεξικά και κατά την ιατρική ορολογία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Cecily Anne έγραψε: 03 Νοέμ 2021, 20:13
Ένα από τα καλά που μου άφησε ο κορωνοϊός είναι ότι δεν έχω αρρωστήσει τη τελευταία διετία, διότι πρόσεχα. Εννοείται θα μου μείνουν οι συνήθειες. Έχω κόψει τα μάτσα μούτσα και τις χειραψίες, αρκούμαι στο τυπικό γεια σας.
Επίσης, όταν κάποιος είναι άρρωστος, απαιτώ να βάζει μάσκα. Στα γραφεία κομμένα τα 3-4 άρρωστοι ταυτόχρονα που είχαμε μια ζωή.
Επίσης έχω ξεκόψει την εστίαση κατά ένα 80%. Τουτέστιν η τσέπη μου είναι μακράν κερδισμένη. Μόνο οι καφέδες που έπινα έξω μου έκαναν τρομερή διαφορά. Επίσης, δεν έχω ψωνίσει ρούχα κλπ. περιττά έξοδα. Κι αυτό στα συν. Επίσης και τα ρούχα που είχα, εφόσον δεν τα πολυέβαλα, δεν έχουν πάθει ζημιές, άρα δε θα χρειαστεί να ανανεώσω γκαρνταρόμπα σύντομα.
Δηλαδή δε βγαίνεις έξω, έκοψες τις επαφές με τους ανθρώπους και φοράς πυτζαμάκια.
Ακούγεται εξαιρετικό.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους και παράλληλα να δεσμευτεί ότι θα αποζημιώσει όποιο άτομο πάθει ζημιά (ή την οικογένειά του) και επιτροπή ιατρών αναγνωρίσει ότι αυτή προήλθε από παρενέργειες του εμβολίου. Απαλλαγή του εμβολιασμού μπορούν να πάρουν μόνο ειδικές περιπτώσεις ατόμων που γιατροί θα το αποφασίσουν.
- Όποιος επιλέξει να μείνει ανεμβολίαστος θα πρέπει να είναι αποκλεισμένος από κάθε δημόσιο χώρο (των καταστημάτων τροφίμων συμπεριλαμβανομένων-μόνο τηλεφωνικά/ηλεκτρονικά και με διανομή θα παίρνει τις προμήθειές του). Σε περίπτωση νοσηλείας θα επιβαρύνεται με το πλήρες κόστος.
Βασικά έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση με ευθύνη της γελοίας κυβέρνησης που φουντώνει τον ψεκασμό και του ψεκασμένων αντιεμβολιαστών αν θέλει η κυβερνησάρα μας έστω και στο πάρα πέντε και να γλιτώσουμε χιλιάδες νεκρούς αλλά και να δουλέψει η οικονομία τα Χριστούγεννα και το Χειμώνα που έρχεται πρέπει να κάνει 2 πράγματα που έχουν πολιτικό και οικονομικό κόστος βραχυπρόθεσμα αλλά μακροπρόθεσμα θα ωφελήσουν τη χώρα. 1) Να πάρει άμεσα μέτρα τύπου λοκ νταουν για ΟΛΟΥΣ για ένα μήνα όπως έκανε πχ η Λετονία και 2) Στο μεσοδιάστημα να νομοθετήσει ωστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά τη λήξη του λοκ νταουν θα ισχύει μόνο μέχρι το εξάμηνο για να κάνουν την τρίτη δόση όλοι σχεδόν οσοι έχουν κάνει τις 2 πρώτες. Αν το κάνει αυτό θα πέσει η διασπορά σε ένα μήνα και όπως φάνηκε και από το Ισραήλ οι τρίτες δόσεις θα μας οδηγήσουν σε λίγα κρούσματα και ελάχιστους θανάτους. Δεν έχουν κανένα νόημα τα ηλίθια μέτρα που ανακοίνωσαν από το Σάββατο, ούτε το να περιμένεις να εμβολιαστούν οι μισοί ανεμβολίαστοι όπως είπε ο άνακτας Κούλης χθες. Αν φοβάται το Κούλι το πολιτικό κόστος ο Τσίπρας προχθές του είπε οτι μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πλαίσιο. Επιτέλους, ας πρυτανεύσει η λογική στην κυβέρνηση και όχι οι κραυγές τύπου Μπολσονάρου του Αδωνι και των λοιπών νεοφιλ ακροδεξιών.