!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πόσο πραγματικός είναι ο κόσμος που ζούμε ?

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Re: Πόσο πραγματικός είναι ο κόσμος που ζούμε ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

relativer777 έγραψε: 15 Δεκ 2020, 18:28
ksk έγραψε: 15 Δεκ 2020, 15:17
Λοξίας έγραψε: 14 Δεκ 2020, 22:02
Ναι. Λόγω του κοινού αυτού υπόβαθρου, κάποιοι μελετητές έχουν πει πως...

Η αντίληψη του τέλους, αναγκάζει τον εγκέφαλο σε μια ύστατη προσπάθεια "εξόρκισης", να "θυμηθεί" και να γυρίσει πίσω σε μια μοναδική στιγμή:
Την στιγμή της εξόδου από την μήτρα, όπου στην άκρη του κόλπου (τούνελ), λάμπει ένα εκτυφλωτικό φως...
Χαχαχαχα πολύ καλο :smt023 πλην ομως η εξήγηση ειναι πολύ πιο πεζή και οφείλεται στην νευροφυσιολογια του εγκεφάλου...
Ναί καλά ! Αυτά τα διδάσκει η μοριακή βιολογία.
Η συγκεκριμένη επιστήμη, δεν έλαβε υπόψη της Τον Αστάθμητο μεταφυσικό παράγοντα.
Πώς θα μπορούσε άλλωστε ? Απλά δεν μπορούσε.
Επαναλαμβάνω...ειμαι ένθεη και μάλιστα σε πανάρχαιη λατρεία...ομως οφείλω να αποδώσω τα της επιστήμης στην επιστήμη. :P
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

H ιστορία του Θεού, στην ΕΤ2. Να δούμε θα πει τίποτα για τον Δία, στην προηγούμενη που είδα, μας είχε εξαφανίσει. Ή μάλλον κάποτε το είχα ξαναδεί ή κάποιο άλλο ήταν, δεν θυμάμαι. Είχε πάει σε κάποια μέρη και συσχέτιζε την Παναγία με αρχαίες θεότητες, όπως βέβαια άφηναν και οι εικόνες να εννοηθεί.
Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 »

- Casper - έγραψε: 15 Δεκ 2020, 21:52
Ζενίθεδρος έγραψε: 15 Δεκ 2020, 21:07
- Casper - έγραψε: 15 Δεκ 2020, 12:04

Θέλω να ακούσω τι λένε. Ψοφάω για κάτι τέτοια. Καλό το πόιντ σου.
Απ όσο ξέρω, το φως στο βάθος του τούνελ προέρχεται από τα νευρονια του οπτικού νευρου που στέλνουν κουτουρου σήματα στη φάση έλλειψης Οξυγόνου, και επειδή βρίσκονται περισσότερα στο κέντρο, δημιουργούν την εντύπωση πως υπάρχει ένα φως στο κεντρο.Δεν αμφιβάλλω πως μπορεί κάποιος να εχει αποθηκεύσει στη μνήμη του πως βγήκε απο τη μάνα του, αλλά τότε, θα πρέπει να θυμάται και πράγματα που συνέβησαν ενω ηταν μεσα στην κοιλιά, οποτε δεν μπορει να ειναι η πρώτη αναμνηση ο τοκετος, μιας και το μυαλό δεν μπορει να αποκτάει αυτήν την ιδιότητα αξαφνα, μολις αρχίζουν οι πόνοι, αλλα μετά από κάποια ηλικια, οποτε ολοι οι επταμηνίτικοι και 8μηνίτικοι, δεν πρέπει επίσης να έχουν την μεταθανάτια εμπειρία του τούνελ. Επίσης, κατα την γεννα, απ όσο ξέρω, και έχω δει λάιβ (τρις, σε ανθρώπους τουλάχιστον, γιατί από μοσχαράκια και κατσικάκια έχω δει περισσοτερες) τα μάτια είναι ακόμα κλειστά και σκεπασμενα με αίματα και λοιπά παχυρρευστα υγρα, και αμφιβάλλω ότι μπορούν να αντιληφθούν έστω και την διαφορά φωτεινότητας η οποία επικρατεί εντος, εκτός και επι τα αυτά.
Αυτή είναι και η πιο λογική εξήγηση. Μάλλον σ' αυτήν αναφερόταν και η ksk με τον όρο "νευροφυσιολογία του εγκεφάλου". Thanks για την εξήγηση :D
Λοξίας έγραψε: 15 Δεκ 2020, 21:44
relativer777 έγραψε: 15 Δεκ 2020, 18:28 Ναί καλά ! Αυτά τα διδάσκει η μοριακή βιολογία.
Η συγκεκριμένη επιστήμη, δεν έλαβε υπόψη της Τον Αστάθμητο μεταφυσικό παράγοντα.
Φίλε Σχετικέ, μου επιτρέπεις να κάνω τον δικηγόρο του εξαποδώ ε;

Ο αστάθμητος μεταφυσικός παράγοντας, λες, που δεν τον έλαβε υπ' όψιν της η μοριακή βιολογία.
Αν τον ελάμβανε λοιπόν, θα έπρεπε σε κάθε βήμα της να του δίνει θέση στο πόρισμά της.
Και να μην καταλήγε σε κανένα, διότι άντε να υπολογίσεις τον αστάθμητο μεταφυσικό παράγοντα...
αστάθμητος γαρ...

Φαντάσου τώρα να ελάμβαναν υπ' όψιν τους τον αστάθμητο μεταφυσικό παράγοντα όλες οι επιστήμες...

Πως είπατε; Το άθροισμα των γωνιών ενός τριγώνου είναι 180 μοίρες;
Α, όχι! Διότι αν λάβουμε υπ' όψιν τον αστάθμητο μεταφυσικό παράγοντα, το άθροισμα μπορεί να είναι 200, 310, ή 10 μοίρες...ποιος να ξέρει!

Δεν άκουσα; η ταχύτητα του ήχου στον αέρα είναι 340 μ/δ;
Α, λάθος κάνετε! Διότι δεν υπολογίσατε τον αστάθμητο μεταφυσικό παράγοντα, που μπορεί να κάνει την ταχύτητα όση θέλει...

Πως είναι δυνατόν οι επιστήμες να λάβουν υπ' όψιν τους έναν παράγοντα, που όχι μόνον είναι αστάθμητος, αλλά δεν υπάρχει και η παραμικρή ένδειξη για την ύπαρξή του;
Είχες μία προσωπική μεταφυσική εμπειρία. Δεν σου λέω να την αρνηθείς.
Αλλά δεν είναι δυνατόν να έχεις σπουδάσει φυσική και να ζητάς από τις επιστήμες να λάβουν υπ' όψιν τους την μεταφυσική στις έρευνές τους!
Έχω την εντύπωση πως με το "απλά δεν μπορούσε" μπορεί να εννοεί πως ακριβώς επειδή ξέρει πως λειτουργούν οι επιστήμες, δεν θα μπορούσε μια επιστήμη να λάβει υπόψην έναν τέτοιο παράγοντα, για τους λόγους που γράφεις.

Γιατί είναι εντελώς διαφορετικά τα βιώματα και η πίστη του καθενός (σε οτιδήποτε) και εντελώς άλλο το πως λειτουργούν (και ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργούν) οι επιστήμες. Ένας φυσικός θα το γνωρίζει.

Ας με διαψεύσει αν κάνω λάθος.
Φίλε Casper καλησπέρα.
Μα αυτό ακριβώς εννόησα, διότι κάτι διαφορετικό, θα
Ακυρώσει τη βάση της όποιας επιστήμης που θα το λάμβανε αυτό υπόψη. Υπάρχει η επιστήμη που λαμβάνει υπόψη της τον Αστάθμητο παράγοντας και αυτός είναι " ο Παρατηρητής ",
Αλλά αυτό υπάγεται στην κβαντική μηχανική.
Δηλαδή η υπέρθεση καταστάσεως που ο παρατηρητής
Επηρεάζει την μέτρηση.
Το πιό κατανοητό παράδειγμα Η " γάτα του Σρέντινγκερ με την αρχή της απροσδιοριστίας.
Μάλλον υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας !!! :102:
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Άβαταρ μέλους
relativer777

Antares έγραψε: 17 Δεκ 2020, 18:28 H ιστορία του Θεού, στην ΕΤ2. Να δούμε θα πει τίποτα για τον Δία, στην προηγούμενη που είδα, μας είχε εξαφανίσει. Ή μάλλον κάποτε το είχα ξαναδεί ή κάποιο άλλο ήταν, δεν θυμάμαι. Είχε πάει σε κάποια μέρη και συσχέτιζε την Παναγία με αρχαίες θεότητες, όπως βέβαια άφηναν και οι εικόνες να εννοηθεί.
Τί έγεινε, πάλι μ'εμένα ασχολούνται ? :p3:
Ιστορία του Θεού δεν μπορεί να υπάρχει, διότι Ο Θεός είναι όλα τα σύμπαντα μαζί.
Εάν ο Θεός είχε Ιστορία, δεν θα ήταν Θεός.
Όλα τα ονόματα είναι ανθρώπινες επινοήσεις, διότι είναι ένας. Το όπιο όνομα θα είχε νόημα, Μόνο Εάν υπήρχαν πολλοί θεοί. :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος relativer777 την 17 Δεκ 2020, 22:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

relativer777 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 21:59
Antares έγραψε: 17 Δεκ 2020, 18:28 H ιστορία του Θεού, στην ΕΤ2. Να δούμε θα πει τίποτα για τον Δία, στην προηγούμενη που είδα, μας είχε εξαφανίσει. Ή μάλλον κάποτε το είχα ξαναδεί ή κάποιο άλλο ήταν, δεν θυμάμαι. Είχε πάει σε κάποια μέρη και συσχέτιζε την Παναγία με αρχαίες θεότητες, όπως βέβαια άφηναν και οι εικόνες να εννοηθεί.
Δεν το είδα. :lol: Έχω ξαναδεί την σειρά. Δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει Ελλάδα, αφού θαυμάζονται τα έργα των Μάγια που έγιναν πριν από δύο χιλιάδες χρόνια στην εκπομπή.
Άβαταρ μέλους
relativer777

Antares έγραψε: 17 Δεκ 2020, 22:07
relativer777 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 21:59
Δεν το είδα. :lol: Έχω ξαναδεί την σειρά. Δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει Ελλάδα, αφού θαυμάζονται τα έργα των Μάγια που έγιναν πριν από δύο χιλιάδες χρόνια στην εκπομπή.
Τί ? Με τους Μάγια ασχολούνται ?
Έχουν ροπή προς τις ασημαντότητες !
Το Ελληνικό Μεγαλείο δεν το αντέχουν τα
ανθρωπάρια ! Άνθρωποι είναι που ασχολούνται με ανθρώπους. Τους υπερβαίνει να ασχοληθούν Με Θεούς
" Έλ ληνες" :a0452:
αλασκα15++

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από αλασκα15++ »

ksk έγραψε: 15 Δεκ 2020, 15:10
αλασκα15++ έγραψε: 14 Δεκ 2020, 21:11
ksk έγραψε: 14 Δεκ 2020, 18:54

Το είπα και προηγουμένως, στο παιγνίδι του μυαλού...
Βασικά η υπογραφή μου άλλο εννοεί και γενικά όπως προείπα η παρατήρηση δεν ειναι διασκεδαστική...
Σχετικά με τις δυο τελευταίες προτάσεις σου διαφωνώ αλλα ας μείνουμε εντός θεματος. :P
Δεν νομίζω ότι είμαστε εκτός θέματος . Απεναντίας .
Αλλά όπως αγαπάς
Έλα μου, μην απογοητευεσαι :e045:
Λες οτι τα πιο "αδυναμα" άτομα έρχονται στιγμές που θα χρειαστεί να επικοινωνήσουν...Θεωρώ πως αυτά τα άτομα που τα πάνε μια χαρά με τον εαυτό τους ειναι δυνατά και οχι αδύναμα... Η κοινωνικότητα σε πολλούς ειναι απλά μια διαφυγή απο τον εαυτό τους...
Λες ακομη και η ταχα αδιαφορία ειναι μια αντίδραση... Πρώτα απ ολα το ταχα το έβαλες γιατί αμφισβητείς το γεγονός να υπάρχει αδιάφορος κάποιος σε οτιδήποτε; Δεν παραδέχεσαι αυτη την έννοια;
Η αδιαφορία σαν έννοια δεν εχει μέσα της κίνηση αλλα στασιμότητα.
Ο άνθρωπος δεν είναι κάτι στατικό . Δεν έχω γνωρίσει ανθρώπους που να τα έχουν πάντα καλά με τον εαυτό τους. Τα "πάω καλά με τον εαυτό μου" είναι ένα μοντέλο . Όπως ένα άγαλμα που είναι τέλοιο. Και όχι η πραγματικότητα .
Η πραγματικότητα έγκειται στην πράξη . Και οι αδύναμοι και οι αδιάφοροι προκαλούν αντίδραση στους άλλους . Η επικοινωνία, η πράξη είναι η πραγματικότητα .
Και εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρη πως για τους πολλούς η κοινωνικότητα είναι μια διαφυγή από τον εαυτό τους.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

relativer777 έγραψε: 17 Δεκ 2020, 21:57 Φίλε Casper καλησπέρα.
Μα αυτό ακριβώς εννόησα, διότι κάτι διαφορετικό, θα
Ακυρώσει τη βάση της όποιας επιστήμης που θα το λάμβανε αυτό υπόψη. Υπάρχει η επιστήμη που λαμβάνει υπόψη της τον Αστάθμητο παράγοντας και αυτός είναι " ο Παρατηρητής ",
Αλλά αυτό υπάγεται στην κβαντική μηχανική.
Δηλαδή η υπέρθεση καταστάσεως που ο παρατηρητής
Επηρεάζει την μέτρηση.
Το πιό κατανοητό παράδειγμα Η " γάτα του Σρέντινγκερ με την αρχή της απροσδιοριστίας.
Μάλλον υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας !!! :102:
Καλησπέρα.

Δες λίγο πώς απαντάς εδώ* και πόσο εύκολα μπορεί να "παρεξηγηθεί"/παρερμηνευτεί αυτό που έγραψες. Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, αμφιλεγόμενο ήταν. Ειδικά με το "ναι καλά" που έγραψες στην αρχή, είναι σαν να αμφισβητείς ολόκληρη την επιστήμη της μοριακής βιολογίας επειδή δεν έλαβε υπόψη της κάτι που βίωσες εσύ και που δεν δέχεσαι πως υπάρχουν άλλες εξηγήσεις πέραν αυτών που ο ίδιος πιστεύεις.

*
ksk έγραψε: 15 Δεκ 2020, 15:17 η εξήγηση ειναι πολύ πιο πεζή και οφείλεται στην νευροφυσιολογια του εγκεφάλου...

relativer777 έγραψε: 15 Δεκ 2020, 23:41
Χμ... Φίλοι μου, κάτι δεν πάει καλά.
Ο καθένας μας διαβάζει και ερμηνεύει τί ανάγνωσε !
Δεν έγραψα κάτι διαφορετικό !!! Αυτά έγραψα.:

" Πώς θα μπορούσε άλλωστε ? Απλά δεν μπορούσε "

Απλά, διότι είναι διαφορετικό το αντικείμενό της.
Θέλετε εξήγηση της εξήγησης ?
Η σύγχρονη επιστήμη, διεισδύει σιγά σιγά, στο άβατο της μεταφυσική. Και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Μέσω εμφυτευμάτων έχει επιτευχθεί η μεταφορά σκέψεων σε διάφορα μηχανικά μέλη, υποκαθιστώντας τα ακρωτηριασμένα ανθρώπινα μέλη
Και τα οποία υπακούουν εντολές μέσω της σκέψης.
Δηλαδή η τηλεπάθεια έχει εφευρεθεί, όχι ακόμη τελειοποιημένη, αλλά σε πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας. Είναι απλά θέμα χρόνου και τεχνολογικής Ανάπτυξης η αφομοίωση της μεταφυσικής στην φυσική. Η επιστήμη δεν έχει φραγμούς και όρια.
Βλέπετε η κβαντική φυσική μας κατευθύνει εκεί.
Γι'αυτό δεν άρεσε στον Αλβέρτο !!!
:wave:
Εδώ πέρα λες πάλι για διαφορετικό αντικείμενο και ο Λοξίας εύλογα σε ρώτησε ποιά είναι η επιστήμη λοιπόν που λαμβάνει υπόψη της αστάθμητους παράγοντες. Αν θες να γίνεσαι κατανοητός και να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνεύσεων και έλλειψη επικοινωνίας, πρέπει και εσύ να το προσπαθήσεις περισσότερο με τον γραπτό λόγο. Σε μια άσκηση φυσικής π.χ ξέρεις πόσο εύκολα και μόνο από την εκφώνηση, με μια απλή φράση ή λέξη, μπορεί να αλλάξει όλο το νόημα και τελικά η λύση.
Άβαταρ μέλους
ksk

αλασκα15++ έγραψε: 18 Δεκ 2020, 00:46
ksk έγραψε: 15 Δεκ 2020, 15:10
αλασκα15++ έγραψε: 14 Δεκ 2020, 21:11

Δεν νομίζω ότι είμαστε εκτός θέματος . Απεναντίας .
Αλλά όπως αγαπάς
Έλα μου, μην απογοητευεσαι :e045:
Λες οτι τα πιο "αδυναμα" άτομα έρχονται στιγμές που θα χρειαστεί να επικοινωνήσουν...Θεωρώ πως αυτά τα άτομα που τα πάνε μια χαρά με τον εαυτό τους ειναι δυνατά και οχι αδύναμα... Η κοινωνικότητα σε πολλούς ειναι απλά μια διαφυγή απο τον εαυτό τους...
Λες ακομη και η ταχα αδιαφορία ειναι μια αντίδραση... Πρώτα απ ολα το ταχα το έβαλες γιατί αμφισβητείς το γεγονός να υπάρχει αδιάφορος κάποιος σε οτιδήποτε; Δεν παραδέχεσαι αυτη την έννοια;
Η αδιαφορία σαν έννοια δεν εχει μέσα της κίνηση αλλα στασιμότητα.
Ο άνθρωπος δεν είναι κάτι στατικό . Δεν έχω γνωρίσει ανθρώπους που να τα έχουν πάντα καλά με τον εαυτό τους. Τα "πάω καλά με τον εαυτό μου" είναι ένα μοντέλο . Όπως ένα άγαλμα που είναι τέλοιο. Και όχι η πραγματικότητα .
Η πραγματικότητα έγκειται στην πράξη . Και οι αδύναμοι και οι αδιάφοροι προκαλούν αντίδραση στους άλλους . Η επικοινωνία, η πράξη είναι η πραγματικότητα .
Και εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρη πως για τους πολλούς η κοινωνικότητα είναι μια διαφυγή από τον εαυτό τους.
Δεν είπα πουθενά οτι ο ανθρωπος ειναι κατι στατικό απλά αναφέρθηκα σε επιμέρους εννοιολογικους χαρακτηρισμούς...
Δεν είπα οτι τα έχουν παντα καλα με τον εαυτό τους ...υπαρχουν στιγμές σκληρής αυτοκριτικής αλλα για να μπορείς να την κανεις πρέπει να είσαι μια χαρά με τον εαυτό σου...να επικοινωνείς.
Ναι μπορει να προκαλούν αντίδραση στους άλλους αλλα πριν συζητούσαμε για τους παρατηρητές και για τα αδιάφορα άτομα και οχι τις επιπτώσεις σε τρίτους...
Η πραγματικότητα δεν ειναι μόνο η πράξη αλλα ειναι και η πράξη.
Η τελευταία σου πρόταση ανοίγει ολόκληρο κεφάλαιο σχετικά με την κοινωνικότητα και τους λόγους ροπής προς αυτην...
Παρατηρητής...
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ksk έγραψε: 17 Δεκ 2020, 15:07
ksk έγραψε: 15 Δεκ 2020, 15:17

Χαχαχαχα πολύ καλο :smt023 πλην ομως η εξήγηση ειναι πολύ πιο πεζή και οφείλεται στην νευροφυσιολογια του εγκεφάλου...
Επαναλαμβάνω...ειμαι ένθεη και μάλιστα σε πανάρχαιη λατρεία...ομως οφείλω να αποδώσω τα της επιστήμης στην επιστήμη. :P
Και με τους κεραυνούς τί θα κάνεις; Θα τους στερήσεις από το Δία;
αλασκα15++

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από αλασκα15++ »

Πόσο πραγματικός είναι ο κόσμος ;
Ή ποιος είμαι εγώ;(Ντεκάρτ)
Ή τα διάφορα ερωτήματα των φιλοσόφων και οι θεωρίες που ανέπτυξαν στις προσπάθειες τους να ερμηνεύσουν τον κόσμο .

Αυτά , αν και εκ πρώτης όψεως φαίνονται αναπάντητα και οδηγούν σε διαφορετικές όψεις της πραγματικότητας ή της ανθρώπινης φύσης, θα βοηθήσουν , πιστεύω εγώ , να μην είμαστε απόλυτοι και σκληροί .
Άβαταρ μέλους
ksk

αλασκα15++ έγραψε: 30 Δεκ 2020, 21:34 Πόσο πραγματικός είναι ο κόσμος ;
Ή ποιος είμαι εγώ;(Ντεκάρτ)
Ή τα διάφορα ερωτήματα των φιλοσόφων και οι θεωρίες που ανέπτυξαν στις προσπάθειες τους να ερμηνεύσουν τον κόσμο .

Αυτά , αν και εκ πρώτης όψεως φαίνονται αναπάντητα και οδηγούν σε διαφορετικές όψεις της πραγματικότητας ή της ανθρώπινης φύσης, θα βοηθήσουν , πιστεύω εγώ , να μην είμαστε απόλυτοι και σκληροί .
Δεν βοήθησε η θνητότητα μας, θα βοηθήσουν τα παραπάνω;
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

04.01.2023
Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν πεθαίνει.
Δείτε το βίντεο που εξηγεί τι γίνεται στο σώμα μετά το θάνατο με ζωγραφιές.

Εικόνα

Περίπου 100 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ένα λεπτό στον κόσμο, είτε πρόκειται για θάνατο από φυσικά αίτια είτε από δυστύχημα, το σώμα ακολουθεί παρόμοιες διεργασίες από τη στιγμή που η καρδιά σταματάει να χτυπά.

Το οξυγόνο εξαντλείται. Οι νευρώνες σταματούν να λειτουργούν και έτσι ο εγκέφαλος σταματάει να εκκρίνει ορμόνες που ρυθμίζουν τη λειτουργία του σώματος.

Οι μυς ατονούν, μεταξύ των οποίων είναι και ο λεγόμενος σφιγκτήρας, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να προκληθεί ούρηση ή αφόδευση στο νεκρό σώμα.

Αμέσως μόλις η καρδιά σταματήσει να χτυπάει, η κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία σταματάει και 15 με 20 λεπτά μετά το θάνατο, το σώμα αρχίζει να χάνει το χρώμα του.

Λόγω της βαρύτητας τα ερυθρά αιμοσφαίρια μετακινούνται στα σημεία του σώματος που αγγίζουν το έδαφος. Τα σημεία αυτά παίρνουν μια μοβ απόχρωση, ενώ το υπόλοιπο σώμα ένα εκρού χρώμα.
Το σώμα συνεχίζει να αποχρωματίζεται για 12 ώρες. Αυτή η ανακάλυψη βοηθάει τους ιατροδικαστές να ορίσουν το χρόνο και τον τόπο του θανάτου ενός θύματος.

Η θερμοκρασία του σώματος μειώνεται κατά 1,5 βαθμό την ώρα περίπου μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε διάστημα 3 έως 6 ωρών, το σώμα αρχίζει να γίνεται άκαμπτο και σκληρό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να «κολλήσει» σε μια συγκεκριμένη θέση.

Η ακαμψία κορυφώνεται στις 12 ώρες και εξαλείφεται στις 48 ώρες. Αυτό συμβαίνει γιατί στις μεμβράνες των κυττάρων των μυών υπάρχουν κάποιες αντλίες, που ρυθμίζουν το ασβέστιο. Όταν αυτές σταματούν να λειτουργούν, ασβέστιο πλημμυρίζει τα κύτταρα. Οι μύες σκληραίνουν και συστέλλονται.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η σήψη. Χωρίς τη κυκλοφορία του αίματος, τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται και σε συνδυασμό με το διοξείδιο του άνθρακα, το pH των ιστών αυξάνεται.

Η μεμβράνη των κυττάρων καταστρέφεται, με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται πρωτεΐνες και ένζυμα που προκαλούν τη διάσπαση των ιστών.

Τα βακτήρια στον γαστρεντερικό σωλήνα αρχίζουν να «τρώνε» τα κοιλιακά όργανα.
Υπάρχουν 3 τρισεκατομμύρια μικροοργανισμοί που προκαλούν σιγά σιγά την καταστροφή του σώματος και την έντονη δυσοσμία.

Η μυρωδιά προσελκύει έντομα, όπως σκαθάρια και μύγες που αφήνουν τα αυγά τους στο σάπιο σώμα. Τα αυγά τους σκάνε μέσα σε διάστημα μιας ημέρας και οι νύμφες αρχίζουν να τρέφονται από τους ιστούς του σώματος για να επιβιώσουν.

Μετά από μερικές εβδομάδες, αυτές οι νύμφες μπορεί να έχουν καταναλώσει το 60% των ιστών, δημιουργώντας τρύπες στο σώμα. Από αυτές απελευθερώνονται οσμές και υγρά που δημιουργούνται από τη σήψη.

Μέσα σε 25 με 50 ημέρες το σώμα προσελκύει πρωτόζωα, μύκητες και προνύμφες σκαθαριών, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η αποσύνθεση του σώματος. Αυτή η διαδικασία γίνεται γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ένα μήνα μετά το θάνατο, τα μαλλιά και τα νύχια του πτώματος πέφτουν και τα όργανα αρχίζουν να διαλύονται. Αν το σώμα δεν έχει ταφεί, σιγά σιγά μέσα σε διάστημα μερικών ετών, φυτά και ζώα τρώνε ό,τι απέμεινε από αυτό.

Και κάπως έτσι, το ανθρώπινο σώμα εξαφανίζεται και γίνεται ένα με τη φύση.

https://www.pronews.gr/x-files/ti-symva ... ei-vinteo/
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Είναι μια εξομοίωση που επαναλαμβάνεται διαρκώς μέχρι να καταφέρεις να ξεφύγεις.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

1451 έγραψε: 06 Ιαν 2023, 13:10 Είναι μια εξομοίωση που επαναλαμβάνεται διαρκώς μέχρι να καταφέρεις να ξεφύγεις.
Ξέρεις κάποιον που να ξέφυγε από τον θάνατο?
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”