Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Στύγιος έγραψε: 03 Οκτ 2021, 14:58
...αν και φορούσα μάσκα και έκανα χρήση αντισηπτικών, όταν την φρόντιζα. ...
Μα κι εσύ ρε περίχαρε έβαλες μάσκα και λούστηκες στο αντισηπτικό και νόμισες ότι όλα καλά;
Πας στην εξώπορτα,αφήνεις τα ψώνια που σου έχουν ζητήσει χτυπάς το κουδούνι και πας στο καλό.Δεν μπαίνεις καν στο σπίτι.
(Εκτός αν υπάρχει ανάγκη για παραπάνω φροντίδα λόγω ηλικίας,οπότε μη δίνεις σημασία σε ότι είπα και απλά σιχτίρισέ με).
Έπρεπε να τη σηκώνω, γιατί δεν μπορούσε να σταθεί.
...
To φαντάστηκα,γι`αυτό και η παρένθεση στο τέλος.
Τέλος πάντων όλα καλά πήγαν!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Στύγιος έγραψε: 11 Οκτ 2021, 11:28
Στύγιος και επισήμως covid free. Δε θέλω να ξαναδώ ούτε σελφ , ούτε ράπιντ, ούτε μοριακά..
Κάνει δουλειά το μπουλινγκ. Ουδέν κακόν αμιγές κακού. Αν δεν διαφωνώ με αυτές τις πρακτικες, τουλάχιστον βρήκες τον σωστό δρόμο.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
hellegennes έγραψε: 11 Οκτ 2021, 11:29
Θα ξαναδείς όμως.
Ειδικά με τόσους "ανέμελους" ανεμβολίαστους να κυκλοφορούν παντού, δεν προβλέπεται κάτι καλύτερο.
Μάλλον οι ανέμελοι εμβολιασμένοι είναι που χειροτερεύουν την κατάσταση, αλλά εγώ αναφερόμουν στο ότι απαιτείται τεστ σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους για διάφορα πράγματα.
Εξάλλου ο υπαινιγμός σου είναι μαλακισμένος, γιατί έχοντας νοσήσει δεν κινδυνεύει. Αν ήταν εμβολιασμένος θα κινδύνευε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 11 Οκτ 2021, 11:29
Θα ξαναδείς όμως.
Ειδικά με τόσους "ανέμελους" ανεμβολίαστους να κυκλοφορούν παντού, δεν προβλέπεται κάτι καλύτερο.
Μάλλον οι ανέμελοι εμβολιασμένοι είναι που χειροτερεύουν την κατάσταση, αλλά εγώ αναφερόμουν στο ότι απαιτείται τεστ σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους για διάφορα πράγματα.
Να γράψεις και βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Το έχεις.
Εξάλλου ο υπαινιγμός σου είναι μαλακισμένος, γιατί έχοντας νοσήσει δεν κινδυνεύει. Αν ήταν εμβολιασμένος θα κινδύνευε.
Είσαι τόσο άσχετος, βρε Χελετζέ, που δεν ξέρεις ότι μπορείς να νοσήσεις πολλές φορές.
Πχ. έχω συγγενή που νόσησε 2 φορές σε 2 μήνες. 18 χρονών.
stavmanr έγραψε: 11 Οκτ 2021, 13:31
Είσαι τόσο άσχετος, βρε Χελετζέ, που δεν ξέρεις ότι μπορείς να νοσήσεις πολλές φορές.
Αυτό είναι κλινικά αδύνατον, εκτός αν είναι καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο ή έχει AIDS στο τελευταίο στάδιο και δεν έχει πια ανοσοποιητικό.
Η ανοσία από την νόσηση κρατάει τουλάχιστον χρόνο και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είναι ισόβια για το κάθε στέλεχος (όπως είναι βασικά σε όλους τους ιούς).
Ο συγγενής σου πέρασε γρίπη και το βάφτισες κορωνοϊό. Ή κόλλησε κάνα μικρόβιο ή καμμιά μονοπυρήνωση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr έγραψε: 11 Οκτ 2021, 13:31
Αυτό είναι κλινικά αδύνατον, εκτός αν είναι καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο ή έχει AIDS στο τελευταίο στάδιο και δεν έχει πια ανοσοποιητικό.
Η ανοσία από την νόσηση κρατάει τουλάχιστον χρόνο και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είναι ισόβια για το κάθε στέλεχος (όπως είναι βασικά σε όλους τους ιούς).
Ο συγγενής σου πέρασε γρίπη και το βάφτισες κορωνοϊό. Ή κόλλησε κάνα μικρόβιο ή καμμιά μονοπυρήνωση.
Εσύ γράφεις ό,τι σου κατεβαίνει και μας λες και ένα ψέμα για κοντινό σου πρόσωπο για να μας πείσεις.
Άπαξ και νοσήσεις τελείωσε, έχεις ανοσία, πιθανότατα ισόβια. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν δεν σ' αρέσει. Με το εμβόλιο πάλι έχεις από ελάχιστη ως μηδενική προστασία απέναντι στην μόλυνση, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.
Το εμβόλιο είναι χρήσιμο μόνο για τις ευπαθείς ομάδες, για να τις βοηθήσει να νοσήσουν πιο ήπια, ΟΤΑΝ θα κολλήσουν, γιατί ότι θα κολλήσουν είναι πρακτικά δεδομένο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 11 Οκτ 2021, 23:08
Άπαξ και νοσήσεις τελείωσε, έχεις ανοσία, πιθανότατα ισόβια. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν δεν σ' αρέσει.
Διάβασες τίποτα από τα παραπάνω; Ή απλά έκλεισες τα μάτια, ονειρεύτηκες και ξαναπεριγράφεις το όνειρο που είδες πριν;
Ψάξε "αναμόλυνση από Covid".
Και διάβασε. Για αλλαγή.
Η συγγενής μου μολύνθηκε περί το Φεβρουάριο. Ο πατέρας της που έλειπε για ειδικούς λόγους στο εξωτερικό, πήγε εκεί τον Απρίλιο. Κόλλησε στα μέσα Απριλίου, και ξανακόλλησε και η πρώτη. Ο πατέρας ήταν στην εντατική για 10 ημέρες. Κάποια στιγμή στο διπλανό του κρεβάτι ήταν επί 16 ώρες το πτώμα του προηγούμενου άρρωστου από Covid.
Η περιγραφή της ασθένειας (από τον πατέρα στην εντατική) ήταν περίπου "δεν ένιωθα πόνο, αλλά υπερβολική εξάντληση. Η απλή κίνησή μου να ανασηκωθώ από το κρεβάτι ανέβαζε τους παλμούς μου στους 180. Λιποθυμούσα πέφτοντας στο πάτωμα κατά την προσπάθεια να πάω στην τουαλέτα".