!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2021, 23:43 Μπορεί. Ό,τι πουν τα στοιχεία. Η υποκειμενική εντύπωση είναι αυτό που περιγράφω. Όταν είχα παραπάνω από έναν νεκρό σε γνωστή οικογένεια ήταν συνήθως από ατύχημα ή από κάποιο καρκίνο. Δεν θυμάμαι περιπτώσεις με γρίπη που έχανες 2 ή 3 άτομα σε λίγες εβδομάδες. Ποτέ

Eπειδή έχω φιλική μου οικογένεια που ξεκληρίσθηκε από τον κορωνοιό πριν προλάβουν να εμβολιασθούν - 3 άτομα και εγώ δεν έχω ξανακούσει από ασθένεια τύπου γρίππης να συμβαίνει,πόσο μάλλον που το νεότερο μέλος ήταν 50 ετών.
Εκείνο που συνέβη και το έχω ακούσει και σε άλλες περιπτώσεις είναι ότι πέθαναν οι εξ αίματος συγγενείς ενώ πέρασε ελαφρά την ίδια ασθένεια ο γαμπρός.Είναι πιθανόν να υπάρχει κάποια άγνωστη γονιδιακή προδιάθεση που να διευκολύνει τον ιό στη διάδοσή του μέσα στο σώμα που έχουν ορισμένα άτομα εξ ου και οι θάνατοι συγγενών ενώ δεν την έχουν άλλα.
Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ποιά γονίδια διευκολύνουν τον ιό και ποιά τον εμποδίζουν οπότε είναι λαχείο.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2021, 23:16
Καλά, χαλαρώστε. Η ετήσια υπερβάλλουσα θνησιμότητα είναι συγκρίσιμη με αυτήν περασμένων ετών. Π.χ.:

2007: 4088
2012: 7269
2015: 6046
2017: 3224
2020: 6410
Ναι, γιατί η Ελλάδα είχε πολύ έγκαιρο intervention στις πρώτες φάσεις της πανδημίας. Για δείξε λίγο τα αντίστοιχα στοιχεία από ΗΠΑ, Αγγλια και Ισπανία να δω κάτι :giggle:
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 09 Οκτ 2021, 15:06
Καλά, χαλαρώστε. Η ετήσια υπερβάλλουσα θνησιμότητα είναι συγκρίσιμη με αυτήν περασμένων ετών. Π.χ.:

Ναι, γιατί η Ελλάδα είχε πολύ έγκαιρο intervention στις πρώτες φάσεις της πανδημίας. Για δείξε λίγο τα αντίστοιχα στοιχεία από ΗΠΑ, Αγγλια και Ισπανία να δω κάτι :giggle:
Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις λογική συζήτηση με κάποιον που λέει για τους ελοχιμ.
Απλά είναι σαφώς πιο επικίνδυνο για τους ίδιους και τους γύρω τους που επηρεαζουν ο κοβινταρνητισμος.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Philip Mortimer έγραψε: 09 Οκτ 2021, 16:03 Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις λογική συζήτηση με κάποιον που λέει για τους ελοχιμ.
Απλά είναι σαφώς πιο επικίνδυνο για τους ίδιους και τους γύρω τους που επηρεαζουν ο κοβινταρνητισμος.
Μην μπερδεύετε τον hellegennes με τους αρνητές. Βλέπει κάποια πράγματα διαφορετικά αλλά επιχειρηματολογεί και συζητά λογικά και αναλυτικά. Δεν σας μιλάει για συνωμοσίες και εξωγήινους.
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Στύγιος έγραψε: 03 Οκτ 2021, 14:58 ...αν και φορούσα μάσκα και έκανα χρήση αντισηπτικών, όταν την φρόντιζα. ...
Μα κι εσύ ρε περίχαρε έβαλες μάσκα και λούστηκες στο αντισηπτικό και νόμισες ότι όλα καλά;
Πας στην εξώπορτα,αφήνεις τα ψώνια που σου έχουν ζητήσει χτυπάς το κουδούνι και πας στο καλό.Δεν μπαίνεις καν στο σπίτι.
(Εκτός αν υπάρχει ανάγκη για παραπάνω φροντίδα λόγω ηλικίας,οπότε μη δίνεις σημασία σε ότι είπα και απλά σιχτίρισέ με).
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

ST48410 έγραψε: 09 Οκτ 2021, 18:48
Philip Mortimer έγραψε: 09 Οκτ 2021, 16:03 Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις λογική συζήτηση με κάποιον που λέει για τους ελοχιμ.
Μην μπερδεύετε τον hellegennes με τους αρνητές. Βλέπει κάποια πράγματα διαφορετικά αλλά επιχειρηματολογεί και συζητά λογικά και αναλυτικά. Δεν σας μιλάει για συνωμοσίες και εξωγήινους.
Γι'αυτό υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος κάποιος να τον πιστέψει. Λίγο όμως να ασχοληθεί κάποιος, τα επιχειρήματά του καταρρέουν. Π.χ. αυτό που λέει ότι η θνησιμότητα είναι συγκρίσιμη με τα προηγούμενα χρόνια, οφείλεται μόνο στο ότι κόβει την επιδημία Covid-19 σε δύο χρόνια. Αν πάρεις 12 κυλιόμενους μήνες, βλέπεις ότι από 09/10/2020 έως 08/10/2021 είχαμε 14.639 νεκρούς από Covid-19, που είναι σχεδόν τριπλάσιοι από την χειρότερη σαιζόν γρίπης.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Leporello έγραψε: 09 Οκτ 2021, 19:37 Γι'αυτό υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος κάποιος να τον πιστέψει. Λίγο όμως να ασχοληθεί κάποιος, τα επιχειρήματά του καταρρέουν. Π.χ. αυτό που λέει ότι η θνησιμότητα είναι συγκρίσιμη με τα προηγούμενα χρόνια, οφείλεται μόνο στο ότι κόβει την επιδημία Covid-19 σε δύο χρόνια. Αν πάρεις 12 κυλιόμενους μήνες, βλέπεις ότι από 09/10/2020 έως 08/10/2021 είχαμε 14.639 νεκρούς από Covid-19, που είναι σχεδόν τριπλάσιοι από την χειρότερη σαιζόν γρίπης.
Δεν το βλέπω έτσι. Δεν είναι υποχρεωτικό να δεχθούμε αυτά που γράφει κάποιος εδώ. Μου αρκεί να επιχειρηματολογεί λογικά. Αν κάπου κάνει λάθος στα στοιχεία του, κάποιος θα το βρει και θα το παραθέσει να το δούμε.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

ST48410 έγραψε: 09 Οκτ 2021, 20:05
Leporello έγραψε: 09 Οκτ 2021, 19:37 Γι'αυτό υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος κάποιος να τον πιστέψει. Λίγο όμως να ασχοληθεί κάποιος, τα επιχειρήματά του καταρρέουν. Π.χ. αυτό που λέει ότι η θνησιμότητα είναι συγκρίσιμη με τα προηγούμενα χρόνια, οφείλεται μόνο στο ότι κόβει την επιδημία Covid-19 σε δύο χρόνια. Αν πάρεις 12 κυλιόμενους μήνες, βλέπεις ότι από 09/10/2020 έως 08/10/2021 είχαμε 14.639 νεκρούς από Covid-19, που είναι σχεδόν τριπλάσιοι από την χειρότερη σαιζόν γρίπης.
Δεν το βλέπω έτσι. Δεν είναι υποχρεωτικό να δεχθούμε αυτά που γράφει κάποιος εδώ. Μου αρκεί να επιχειρηματολογεί λογικά. Αν κάπου κάνει λάθος στα στοιχεία του, κάποιος θα το βρει και θα το παραθέσει να το δούμε.
Μπα. Είτε του παραθέσεις, είτε δεν του παραθέσεις, το ίδιο είναι. Δεν παραδέχεται τα λάθη του.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 09 Οκτ 2021, 15:06

Για την Ελλάδα μιλάμε και προσωπικές εντυπώσεις. Είναι απάντηση στο ποστ του [user]ST48410[/user] ότι δεν θυμάται άλλη χρονιά να πεθαίνουν τόσο πολλοί από την ίδια ευρύτερη οικογένεια.

Είναι σαν να συζητάμε για την πορεία του έμπολα στην Ελλάδα (που δεν υπάρχει) και να μου λες «κοίτα τι έγινε στο Κονγκό».

Σαφώς σε άλλες χώρες ήταν σημαντικά μεγαλύτερη η υπερβάλλουσα θνησιμότητα. Στις ΗΠΑ προσβλήθηκαν τα 2/3 του πληθυσμού. Τι συγκρίνουμε;

Επειδή δεν βαριέμαι να επισημαίνω κάτι που είναι αληθές και να διαλύω εντυπώσεις υπερβολής, ο κορωνοϊός, σύμφωνα με τα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία έχει θνησιμότητα γύρω στο 0,4-0,5%, ενώ η γρίπη 0,1-0,2%. Είναι 3-4 πιο θανατηφόρος, αποκλειστικά και μόνο γιατί έχει υψηλή θνητότητα στις μεγάλες ηλικίες (από μια ηλικία και κάτω η γρίπη είναι μακράν πιο θανατηφόρα).

Σχετικά με την Ελλάδα, συγκεκριμένα, απλά δεν ισχύει ότι ξεκληρίστηκαν οικογένειες και γενικότερα ότι συνέβη κάτι χειρότερο από χρονιές με υψηλή θνησιμότητα, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 09 Οκτ 2021, 23:13 ...
Άστα αυτά που να πάρει η ευχή. Έλα να μιλήσουμε για το θαύμα της Ιταλίας. Νίκησαν τον ιό, τις προάλλες είπαν ότι σκέφτονται να άρουν και τα τελευταία μέτρα.
Τοποθετήσου.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 09 Οκτ 2021, 19:37
ST48410 έγραψε: 09 Οκτ 2021, 18:48
Γι'αυτό υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος κάποιος να τον πιστέψει. Λίγο όμως να ασχοληθεί κάποιος, τα επιχειρήματά του καταρρέουν. Π.χ. αυτό που λέει ότι η θνησιμότητα είναι συγκρίσιμη με τα προηγούμενα χρόνια, οφείλεται μόνο στο ότι κόβει την επιδημία Covid-19 σε δύο χρόνια. Αν πάρεις 12 κυλιόμενους μήνες, βλέπεις ότι από 09/10/2020 έως 08/10/2021 είχαμε 14.639 νεκρούς από Covid-19, που είναι σχεδόν τριπλάσιοι από την χειρότερη σαιζόν γρίπης.
Σε έτη λογίζεται πάντα η θνησιμότητα, όχι σε όποια περίοδο θες για να βγάλεις ό,τι συμπέρασμα θες. Επίσης δεν είναι καν αλήθεια αυτό που γράφεις, γιατί δεν υπολογίζεις υπερβάλλουσα θνησιμότητα αλλά αναφορές του ΕΟΔΥ. Στους πρώτους μήνες του 2021 δεν υπάρχει καν υπερβάλλουσα θνησιμότητα, οι θάνατοι είναι λιγότεροι από το τρεντ 5ετίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 09 Οκτ 2021, 23:15
Άστα αυτά που να πάρει η ευχή. Έλα να μιλήσουμε για το θαύμα της Ιταλίας. Νίκησαν τον ιό, τις προάλλες είπαν ότι σκέφτονται να άρουν και τα τελευταία μέτρα.
Τοποθετήσου.
Νίκησαν τον ιό αλλά έχουν 50% περισσότερους θανάτους από ό,τι πέρυσι την ίδια εποχή; Παρότι έχει νοσήσει το άπαν σύμπαν;

Δεν λέω, όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Κι εγώ σήμερα έγινα πλούσιος από τις εισπράξεις της ημέρας. Θα μπορούσα να είχα βγάλει και 0 ευρώ, ας πούμε. Με την ίδια λογική, αν οι Ιταλοί θεωρούν ότι νίκησαν επειδή έχουν μόνο 50% περισσότερους θανάτους και όχι 400%, ποιος είμαι εγώ για να βρέξω στην παρέλασή τους;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 09 Οκτ 2021, 23:22
Otto Weininger έγραψε: 09 Οκτ 2021, 23:15
Τοποθετήσου.
Νίκησαν τον ιό αλλά έχουν 50% περισσότερους θανάτους από ό,τι πέρυσι την ίδια εποχή; Παρότι έχει νοσήσει το άπαν σύμπαν;

Δεν λέω, όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Κι εγώ σήμερα έγινα πλούσιος από τις εισπράξεις της ημέρας. Θα μπορούσα να είχα βγάλει και 0 ευρώ, ας πούμε. Με την ίδια λογική, αν οι Ιταλοί θεωρούν ότι νίκησαν επειδή έχουν μόνο 50% περισσότερους θανάτους και όχι 400%, ποιος είμαι εγώ για να βρέξω στην παρέλασή τους;
ειρωνικά το είπα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Υπάρχει κάποια χώρα για την οποία να ισχύει;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

waldorf έγραψε: 09 Οκτ 2021, 18:59
Στύγιος έγραψε: 03 Οκτ 2021, 14:58 ...αν και φορούσα μάσκα και έκανα χρήση αντισηπτικών, όταν την φρόντιζα. ...
Μα κι εσύ ρε περίχαρε έβαλες μάσκα και λούστηκες στο αντισηπτικό και νόμισες ότι όλα καλά;
Πας στην εξώπορτα,αφήνεις τα ψώνια που σου έχουν ζητήσει χτυπάς το κουδούνι και πας στο καλό.Δεν μπαίνεις καν στο σπίτι.
(Εκτός αν υπάρχει ανάγκη για παραπάνω φροντίδα λόγω ηλικίας,οπότε μη δίνεις σημασία σε ότι είπα και απλά σιχτίρισέ με).
Έπρεπε να τη σηκώνω, γιατί δεν μπορούσε να σταθεί.

Τέλος πάντων αύριο κάνω ράπιντ και εξέρχομαι στην κοινωνία ( 14 μέρες συμπληρώνω).

Φοβάμαι όμως ότι θα γίνει χαμός από κρούσματα , μια και τα άφησαν όλα ελεύθερα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”