!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Re: Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

Otto Weininger έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:14 Η ζωή όμως είναι πολύτιμη. Η υπεράσπιση της είναι πάνω από κάθε νομό.
Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να μην είμαστε ζούγκλα, αλλά αν υπάρχει δικαστήριο που θα τιμωρήσει μια γυναίκα επειδή σκότωσε βιαστή που της επιτέθηκε μέσα στη νύχτα, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα.ως κοινωνία.
Σε ποιά περίπτωση αναφέρεσαι;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Ελληνικός Βόθρος

Ακροδεξιοί στον τόπο θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου: «Πρεζάκια και γκέι δεν είστε αναγκαίοι» :078:

Έχει ξεχειλίσει ο Βόθρος αυτές τις μέρες και τα βοθρολύματα βρίσκονται από τα σχόλια στα social μέχρι και έξω από το κοσμηματοπωλείο που δολοφονήθηκε ο Ζακ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΜπλεΜπουμπυς την 26 Σεπ 2018, 00:22, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:15 Πάντως το όλο σκηνικό έχει πλάκα.

Μπαίνει ο άλλος οπλισμένος σπίτι σου και αυτός που θα πρέπει να έχει το άγχος της υπέρβασης του νόμου, είσαι εσύ. :lol:

Φοβερή κατάκτηση, δε λέω.
Δεν παίζει τέτοια περίπτωση. Καθάρισέ τον άνετα.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:18 Ελληνικός Βόθρος

Ακροδεξιοί στον τόπο θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου: «Πρεζάκια και γκέι δεν είστε αναγκαίοι»
Καλοί μαλάκες και αυτοί.
the end
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

vatraxos έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:06
ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:03
foscilis έγραψε: 25 Σεπ 2018, 23:50 [

Συζητάμε για εγκλήματα, η αυτοκτονία δεν είναι έγκλημα.

Θα μπορούσα να σκεφτώ μια αντιστοιχία αλλά προτιμώ να συζητάμε σε κάποιο στοιχειώδες επίπεδο αντί σαν μωρά.
Σκέψου όσες αντιστοιχίες θες. Το σκεπτικό μου για τα εγκλήματα δεν αλλάζει.
Δεν προτίθεμαι να βάλω την ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα ενός εγκληματία εν δράσει σε πιο σημαντικό επίπεδο από το σπάσιμο ενός σταχτοδοχείου, αν ο τύπος έχει το θράσος να απειλήσει τη δική μου ζωή και των οικείων μου προσώπων, εισβάλοντας μέσα στον χώρο μου. Απλώς εύχομαι να έχω τη δυνατότητα να το κάνω. Εννοώ ότι μόνον αν δεν έχω άλλη δυνατότητα θα μείνω αδρανής. Αυτό όμως θα γίνει για να διαφυλάξω τη δική μου και όχι τη δική του ζωή.

Εσύ στο σπίτι σου, κάνε ό,τι θες.
Αν απειλήσει τη ζωή σου δικαιούσαι να τον σκοτώσεις. Κανένας νόμος δε σου απαγορεύει να προστατέψεις τη ζωή σου αν απειληθεί.
Εννοείς ότι αν μπει με μαχαίρι κι έχω όπλο, μπορώ να τον σκοτώσω επειδή έχει μαχαίρι ή θα πρέπει να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι σκόπευε να το χρησιμοποιήσει και δεν το είχε απλώς για εκφοβισμό; :8)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

vatraxos έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:18
Otto Weininger έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:14 Η ζωή όμως είναι πολύτιμη. Η υπεράσπιση της είναι πάνω από κάθε νομό.
Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να μην είμαστε ζούγκλα, αλλά αν υπάρχει δικαστήριο που θα τιμωρήσει μια γυναίκα επειδή σκότωσε βιαστή που της επιτέθηκε μέσα στη νύχτα, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα.ως κοινωνία.
Βασικά σε αυτό που ανέφερε ο Φοσιλις, ότι υπάρχει δεδικασμένο που απαγορεύει να μαχαιρώσει επίδοξο βιαστή που σου επιτέθηκε στη μέση της νύχτας.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:23
vatraxos έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:06
ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:03

Σκέψου όσες αντιστοιχίες θες. Το σκεπτικό μου για τα εγκλήματα δεν αλλάζει.
Δεν προτίθεμαι να βάλω την ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα ενός εγκληματία εν δράσει σε πιο σημαντικό επίπεδο από το σπάσιμο ενός σταχτοδοχείου, αν ο τύπος έχει το θράσος να απειλήσει τη δική μου ζωή και των οικείων μου προσώπων, εισβάλοντας μέσα στον χώρο μου. Απλώς εύχομαι να έχω τη δυνατότητα να το κάνω. Εννοώ ότι μόνον αν δεν έχω άλλη δυνατότητα θα μείνω αδρανής. Αυτό όμως θα γίνει για να διαφυλάξω τη δική μου και όχι τη δική του ζωή.

Εσύ στο σπίτι σου, κάνε ό,τι θες.
Αν απειλήσει τη ζωή σου δικαιούσαι να τον σκοτώσεις. Κανένας νόμος δε σου απαγορεύει να προστατέψεις τη ζωή σου αν απειληθεί.
Εννοείς ότι αν μπει με μαχαίρι κι έχω όπλο, μπορώ να τον σκοτώσω επειδή έχει μαχαίρι ή θα πρέπει να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι σκόπευε να το χρησιμοποιήσει και δεν το είχε απλώς για εκφοβισμό; :8)
Εδώ την έβαψες, πρέπει να έχει και αυτός όπλο ή εσύ μαχαίρι.
the end
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Αν ο άνθρωπος καταδικαστεί θα είναι άλλη μία επιβεβαίωση του τρύπιου νομικού μας συστήματος.
Για υγιή σκέψη στην κοινωνία δεν μιλάω, τουλάχιστον όχι ακόμα όσο κρατάει το νεξτ τοπ μόντελ.
κατά τ' άλλα, γουστάρω που είμαι Χάρι Πότερ και μεταμορφώνομαι σήμερα σε κριτή κρέατος, αύριο σε δικαστή, και μευύριο σε προπονητή και θα έχω άποψη για τον αγώνα.

Άντε να τον κράξουμε τον γέρο να γουστάρουμε και να διαφυλλάξουμε τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Παραδειγματική τιμωρία στο Γέρο τώρα.
Επίσης να αντιδασουμε και σε αυτόν τον νόμο περί αυτοδικίας. Τόσα πρεζάκια κυκλοφορούν, πρέπει να έχουμε όπλα πάνω μας, κι αν καταλάθος σκοτώσουμε κάποιον να μας συγχωρεί ο νόμος αφού αυτός ο κάποιος έμοιαζε λίγο γκέι.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:23 Εννοείς ότι αν μπει με μαχαίρι κι έχω όπλο, μπορώ να τον σκοτώσω επειδή έχει μαχαίρι ή θα πρέπει να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι σκόπευε να το χρησιμοποιήσει και δεν το είχε απλώς για εκφοβισμό; :8)
Κοίτα. Όλα αυτά εξετάζονται στο δικαστήριο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε θάνατο και να μην αποφανθεί ένα δικαστήριο για τα πραγματικά περιστατικά.

Δικαστήριο δε σημαίνει καταδίκη. Αν σε απείλησε με το μαχαίρι και τον πυροβολήσεις, δεν έχεις πρόβλημα. Αν όμως, π.χ. τον δεις να κυκλοφορεί στον κήπο σου βραδιάτικα με μαχαίρι και του ρίξεις από το μπαλκόνι όπως ο παππούς, τότε έχεις πρόβλημα.

Κατά τον ritzeri βέβαια, αν του τη μπουμπουνήσεις επειδή τρόμαξες που τον είδες να κυκλοφορεί νυχτιάτικα στον κήπο σου και αυτός απλώς έψαχνε μέρος να κατουρήσει, θα αθωωθείς. Αλλά δε σου συνιστώ να το πάρεις και ως δεδομένο :)
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

ritzeri έγραψε: 25 Σεπ 2018, 23:57 Με δυο λόγια, αν ήμουν δικηγόρος του μαγαζατορα θα καλούσα μάρτυρα τον διασώστη.

Θα ρωταγα αν έχει τύχει πολλές φορές να περιθάλπει πρεζακια ή θύματα ξυλοδαρμών.
Λογικά θα απαντούσε ναι.
Μετά θα ρωταγα γιατί έφυγε τρέχοντας από τον τραυματισμένο όταν άρπαξε το γυαλί.
Λογικά θα απαντούσε ότι φοβηθηκε

Μετα απευθυνόμενος στη έδρα θα αναρωτιομουν πως γίνεται ένας επαγγελματίας διασώστης που κάνει αυτή τη σκατοδουλεια κάθε μέρα επι τόσα χρονια βρέθηκε σε κατάσταση φόβου και ερχόμαστε εμεις σήμερα να εξετάσουμε τι; Αν φοβήθηκε ο ηλικιωμένος μαγαζατορας.
Φυσικά και φοβήθηκε, για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν πρέπει να του καταλογιστεί υπέρβαση της άμυνας.

Και μέσα σε πανηγυρικά χειροκροτήματα απο το κοινό θα κερδιζα αποθεουμενος άλλη μια υποθεση
Τα κλωτσίδια έπεσαν πριν την απειλή με το γυαλί πάντως.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Otto Weininger έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:24
Βασικά σε αυτό που ανέφερε ο Φοσιλις, ότι υπάρχει δεδικασμένο που απαγορεύει να μαχαιρώσει επίδοξο βιαστή που σου επιτέθηκε στη μέση της νύχτας.
Δεν το γνωρίζω το περιστατικό. Μου φαίνεται παράδοξο και αδιανόητο αν τα πράγματα έγιναν όπως γράφεις.
ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri »

Ίφιδα έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:29
ritzeri έγραψε: 25 Σεπ 2018, 23:57 Με δυο λόγια, αν ήμουν δικηγόρος του μαγαζατορα θα καλούσα μάρτυρα τον διασώστη.

Θα ρωταγα αν έχει τύχει πολλές φορές να περιθάλπει πρεζακια ή θύματα ξυλοδαρμών.
Λογικά θα απαντούσε ναι.
Μετά θα ρωταγα γιατί έφυγε τρέχοντας από τον τραυματισμένο όταν άρπαξε το γυαλί.
Λογικά θα απαντούσε ότι φοβηθηκε

Μετα απευθυνόμενος στη έδρα θα αναρωτιομουν πως γίνεται ένας επαγγελματίας διασώστης που κάνει αυτή τη σκατοδουλεια κάθε μέρα επι τόσα χρονια βρέθηκε σε κατάσταση φόβου και ερχόμαστε εμεις σήμερα να εξετάσουμε τι; Αν φοβήθηκε ο ηλικιωμένος μαγαζατορας.
Φυσικά και φοβήθηκε, για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν πρέπει να του καταλογιστεί υπέρβαση της άμυνας.

Και μέσα σε πανηγυρικά χειροκροτήματα απο το κοινό θα κερδιζα αποθεουμενος άλλη μια υποθεση
Τα κλωτσίδια έπεσαν πριν την απειλή με το γυαλί πάντως.
Ναι, έπεσαν πριν την απειλή με το γυαλί αλλά μετά την απειλή με το μαχαιρι
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

vatraxos έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:29
Otto Weininger έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:24

Δεν το γνωρίζω το περιστατικό. Μου φαίνεται παράδοξο και αδιανόητο αν τα πράγματα έγιναν όπως γράφεις.
Ούτε γω το γνωρίζω. Γι'αυτό είπα "αν υπάρχει". Τεσπα.
Ας μην είμαι άδικος. Εμπιστεύομαι την Δικαιοσύνη. Νε προβληματίζει όμως ότι επηρεάζεται κάποιες φορές από το θυμικό της πλέμπας.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

vatraxos έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:29
ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:23 Εννοείς ότι αν μπει με μαχαίρι κι έχω όπλο, μπορώ να τον σκοτώσω επειδή έχει μαχαίρι ή θα πρέπει να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι σκόπευε να το χρησιμοποιήσει και δεν το είχε απλώς για εκφοβισμό; :8)
Κοίτα. Όλα αυτά εξετάζονται στο δικαστήριο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε θάνατο και να μην αποφανθεί ένα δικαστήριο για τα πραγματικά περιστατικά.

Δικαστήριο δε σημαίνει καταδίκη. Αν σε απείλησε με το μαχαίρι και τον πυροβολήσεις, δεν έχεις πρόβλημα. Αν όμως, π.χ. τον δεις να κυκλοφορεί στον κήπο σου βραδιάτικα με μαχαίρι και του ρίξεις από το μπαλκόνι όπως ο παππούς, τότε έχεις πρόβλημα.

Κατά τον ritzeri βέβαια, αν του τη μπουμπουνήσεις επειδή τρόμαξες που τον είδες να κυκλοφορεί νυχτιάτικα στον κήπο σου και αυτός απλώς έψαχνε μέρος να κατουρήσει, θα αθωωθείς. Αλλά δε σου συνιστώ να το πάρεις και ως δεδομένο :)
Το ξέρω ότι δικαστήριο δεν σημαίνει καταδίκη.
Βασικά, δεν φοβάμαι το δικαστήριο αν τύχει τέτοια φάση.
Εδώ μιλάμε για το ηθικό μέρος και για να γίνω πιο ακριβής, τον προσωπικό κώδικα ηθικής.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Χαοτικός έγραψε: 26 Σεπ 2018, 00:25 Τόσα πρεζάκια κυκλοφορούν, πρέπει να έχουμε όπλα πάνω μας, κι αν καταλάθος σκοτώσουμε κάποιον να μας συγχωρεί ο νόμος αφού αυτός ο κάποιος έμοιαζε λίγο γκέι.
Δηλαδή πιστεύεις ότι ο καταστηματάρχης φέρθηκε έτσι επειδή τον είδε γκέι;

Τόσα πρεζάκια υπάρχουν αλλά δεν βουτάνε ένα μαχαίρι να κάνουν ντου σε μαγαζί. Μπορεί κάποιοι να δυσφορούν αλλά οι περισσότεροι γνωρίζουν τι περνάνε.
Τα κακά πρεζάκια βουτάνε το μαχαίρι. Μόνος του οδηγήθηκε στον θάνατο, αν έκανε ντάγκλες όπως οι άλλοι σε κανένα παγκάκι δεν θα τον πείραζε κανείς.
the end
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”