!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ασφάλεια προϊόντων και Lidl

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
paul25

Re: Ασφάλεια προϊόντων και Lidl

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

hellegennes έγραψε: 11 Αύγ 2019, 02:13 Όχι, δεν ελέγχουν αρκετά τους συνεργάτες τους, δεν δαπανούν αρκετό χρόνο και χρήμα ώστε να μην φτάνουν αλλοιωμένα προϊόντα στο ράφι τους και πιέζουν πάντα για μείωση τιμών (όλοι οι μεγάλοι το κάνουν αυτό) γνωρίζοντας ότι ο προμηθευτής τους θα πρέπει από κάπου να κόψει το κόστος και μια σημαντική πιθανότητα είναι να περιορίσει τον χρόνο και κόστος που δαπανάται για την εξασφάλιση των προϊόντων. Εννοείται ότι το μεγάλο ψάρι πάντα θα ισχυριστεί ότι δεν ζήτησε ποτέ μείωση του κόστους αγοράς σε βάρος της ασφάλειας και άρα δεν φέρουν αυτοί την ευθύνη.
Καταρχάς κάνεις εικασίες, δεν ξέρεις αν ζητά μείωση της τιμής το LIDL από τον προμηθευτή, μπορεί ήδη το περιθώριο κέρδους να είναι ήδη μεγάλο με αυτές τις τιμές, αλλά έστω ότι τα πράγματα είναι έτσι και ζητά μείωση τιμής το LIDL, ο προμηθευτής θα προτιμήσει να κόψει οτιδήποτε άλλο εκτός της ποιότητας του προϊόντος. Θα μειώσει μισθούς, θα διώξει υπάλληλο, θα περικόψει οτιδήποτε άλλο παρά επί του προϊόντος ή Α υλών που επιδρούν στην ποιότητα του προϊόντος και ιδιαίτερα άμα είναι βιομηχανία τροφίμων, αν φτάσει να κάνει τέτοιες περικοπές και απάτες σημαίνει πως έχει φτάσει στο σημείο μηδέν πριν τη χρεοκοπία. Κανείς δεν ρισκάρει τη φήμη του στην αγορά που έχτισε με ιδρώτα να πάει στο διάολο, προτιμά δυσαρεστημένους εργαζόμενους παρά δυσαρεστημένη αγορά.

Παρουσιάζεις λοιπόν την LIDL ως αναίσθητη για την υγεία των πελατών της και ακόμα χειρότερα με δόλο όπως είπα και προηγουμένως για το κέρδος, καμιά επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει για χρόνια με αυτή την πολιτική, αυτές οι επιχειρήσεις που λειτουργούν έτσι είναι αρπαχτές και κομήτες και συν τοις άλλοις τέρμα εγκληματίες.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
paul25

Cavaliere έγραψε: 11 Αύγ 2019, 13:32 Πάντως αν η ΛΙΝΤΛ έχει κάνει προμήθεια ενός τέτοιου προϊόντος ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟ. Δεν ξέρει τη νομοθεσία και τι πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία; Δεν ξανασχολιάζω την προχειρότητα της εταιρείας παραγωγής, ούτε την ευθύνη ή ανυπαρξία τρίτου μέρους ποιοτικού ελέγχου. Στην Κίνα για αυτό θα πήγαινε ο διευθυντής QC σε παγωμένη μπανιέρα.
Στην Κίνα; :lol: Η συντριπτική πλειοψηφία των Κινέζικων προϊόντων αγνοεί της Ευρωπαϊκή νομοθεσία , τυπώνει παντελώς λάθος τα σήματα στις συσκευασίες (κάποιοι διανομείς τα αλλάζουν σε ορθή μορφή εδώ εφόσον τους πιάνει ο νόμος). Γι'αυτό το λόγο (αλλά και άλλους φυσικά) έχουν πάει Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι στη Κίνα ως σύμβουλοι εκ μέρους μεγάλων εταιρειών.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

paul25 έγραψε: 11 Αύγ 2019, 14:21Στην Κίνα; :lol: Η συντριπτική πλειοψηφία των Κινέζικων προϊόντων αγνοεί της Ευρωπαϊκή νομοθεσία , τυπώνει παντελώς λάθος τα σήματα στις συσκευασίες (κάποιοι διανομείς τα αλλάζουν σε ορθή μορφή εδώ εφόσον τους πιάνει ο νόμος). Γι'αυτό το λόγο (αλλά και άλλους φυσικά) έχουν πάει Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι στη Κίνα ως σύμβουλοι εκ μέρους μεγάλων εταιρειών.
Η ενδοχώρα της Κίνας έχει πολύ αυστηρό σύστημα στα τρόφιμα, και όσες περιπτώσεις άκουσα όταν ζούσα εκεί, με κάνανε να μη θέλω να ήμουνα ούτε ξάδερφος εμπλεκομένου. Μάλλον μπερδεύεις τα καραγκιοζάκια που πουλάνε στα ευρωπαϊκά παζάρια, με το τρόφιμο που αγοράζει ο Κινέζος στο σουπερμάρκετ. Μιλάμε για το συσκευασμένο πάντα, και για ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Ρώτα όσους πήγανε να κάνουν το μάγκα, να πουλήσουν ελαιόλαδα, κλπ, από Ελλάδα. Πολύ αυστηροί.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
paul25

Cavaliere έγραψε: 11 Αύγ 2019, 14:30
paul25 έγραψε: 11 Αύγ 2019, 14:21Στην Κίνα; :lol: Η συντριπτική πλειοψηφία των Κινέζικων προϊόντων αγνοεί της Ευρωπαϊκή νομοθεσία , τυπώνει παντελώς λάθος τα σήματα στις συσκευασίες (κάποιοι διανομείς τα αλλάζουν σε ορθή μορφή εδώ εφόσον τους πιάνει ο νόμος). Γι'αυτό το λόγο (αλλά και άλλους φυσικά) έχουν πάει Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι στη Κίνα ως σύμβουλοι εκ μέρους μεγάλων εταιρειών.
Η ενδοχώρα της Κίνας έχει πολύ αυστηρό σύστημα στα τρόφιμα, και όσες περιπτώσεις άκουσα όταν ζούσα εκεί, με κάνανε να μη θέλω να ήμουνα ούτε ξάδερφος εμπλεκομένου. Μάλλον μπερδεύεις τα καραγκιοζάκια που πουλάνε στα ευρωπαϊκά παζάρια, με το τρόφιμο που αγοράζει ο Κινέζος στο σουπερμάρκετ. Μιλάμε για το συσκευασμένο πάντα, και για ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Ρώτα όσους πήγανε να κάνουν το μάγκα, να πουλήσουν ελαιόλαδα, κλπ, από Ελλάδα. Πολύ αυστηροί.
Δεν γνωρίζω τι κάνουν στους εαυτούς τους, εγώ σου γράφω τι πουλάνε σε εμάς. Αυτοί για τον εαυτό τους μπορεί να είναι αυστηροί, δεν αμφιβάλω, δεν το ξέρω κι'όλας
.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

paul25 έγραψε: 11 Αύγ 2019, 14:33Δεν γνωρίζω τι κάνουν στους εαυτούς τους, εγώ σου γράφω τι πουλάνε σε εμάς. Αυτοί για τον εαυτό τους μπορεί να είναι αυστηροί, δεν αμφιβάλω, δεν το ξέρω κι'όλας
Για τα συσκευασμένα του μάρκετ έχουν αυστηρό και σχετικά αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης. Φυσικά η χώρα είναι αχανής, μπορεί να πας σε ένα σφαγείο και να πάρεις ό,τι να είναι, αλλά αυτό δεν είναι συσκευασία. Φυσικά δεν λείπουν και τα σκάνδαλα, αλλά πού λείπουν; Στη Γερμανία έχουμε κάθε δύο χρόνια ένα τεράστιο σκάνδαλο με τροφές, κυρίως με παλιοκρέατα. Στην Ελλάδα όλο και κάτι ακούγεται. Στην Κίνα δεν θα συμβεί τίποτε;
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
paul25

Cavaliere έγραψε: 11 Αύγ 2019, 14:38
paul25 έγραψε: 11 Αύγ 2019, 14:33Δεν γνωρίζω τι κάνουν στους εαυτούς τους, εγώ σου γράφω τι πουλάνε σε εμάς. Αυτοί για τον εαυτό τους μπορεί να είναι αυστηροί, δεν αμφιβάλω, δεν το ξέρω κι'όλας
Για τα συσκευασμένα του μάρκετ έχουν αυστηρό και σχετικά αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης. Φυσικά η χώρα είναι αχανής, μπορεί να πας σε ένα σφαγείο και να πάρεις ό,τι να είναι, αλλά αυτό δεν είναι συσκευασία. Φυσικά δεν λείπουν και τα σκάνδαλα, αλλά πού λείπουν; Στη Γερμανία έχουμε κάθε δύο χρόνια ένα τεράστιο σκάνδαλο με τροφές, κυρίως με παλιοκρέατα. Στην Ελλάδα όλο και κάτι ακούγεται. Στην Κίνα δεν θα συμβεί τίποτε;
οκ! Δεν αντιλέγω...
Άβαταρ μέλους
Τζομπάνος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζομπάνος »

Δεν ξέρω τι γίνεται στο συσκευασμένο τρόφιμο αλλά θα πω την εμεπιρία μου όσον αφορά τα φρέσκα κηπευτικά μιας και διαθέτω μέρος της παραγωγής μου τόσο στα Λιντλ όσο και σε άλλα δυο μεγάλα ελληνικά μάρκετ.

Οι έλεγχοι που γίνονται σε εμάς είναι πολύ λεπτομερείς. Σαν παραγωγός πρέπει τα προϊόντα σου να είναι πιστοποιημένα με τα πρότυπα πιστοποίησης GLOBAL G.A.P (που αφορά στις ορθές καλλιεργητικές τεχνικές) και GRASP (διαχείριση εργατικού δυναμικού). Το τελευταίο στα ελληνικά μαρκετ καλό είναι να το έχεις ενώ στα Λιντλ η μη ύπαρξή του είναι deal breaker.

Στην καθημερινή παράδοση υπάρχει έλεγχος ανα παρτίδα και το οποιοδήποτε ελάττωμα γυρίζει όλη την παρτίδα πίσω. Γίνονται επίσης και έλεγχοι για υπολλείματα χημικών και συμμόρφωσης με το GLOBAL G.A.P και εαν βρεθούν παρατυπίες σταματάει η συνεργασία.

Σε κάτι που διαφέρει το λιντλ σε σχέση με τα ελληνικά μάρκετ είναι στην σχέση της με τους προμηθευτές. Εαν πρόκειται για εμπόρους και όχι παραγωγούς τους υποχρεώνει σε συγκεκριμένο ποσοστό κέρδους όπως συγκεκριμένο είναι και το ποσοστό κέρδους της εταιρείας ώστε ο παραγωγός να λαμβάνει μια αρκετά καλή τιμή. Επίσης στα φυλλάδια προσφορών δεν μετακυλίει όλο το κόστος στον προμηθευτή αλλά απορροφά η ίδια μέρος της προσφοράς. Στις ελληνικές αλυσίδες δεν γινονται αυτά, γι' αυτό και το να μπείς στο ράφι του λιντλ είναι μεγάλη υπόθεση. Άσε που πληρώνουν και στην ώρα τους :D

Ανακεφαλαιώνοντας, στον τομέα της μαναβικής τα μεγάλα σουπερ μαρκετ είναι ότι καλύτερο μετά τα βιολογικά προϊόντα και τα λιντλ (μιας και αυτο είναι το θέμα) έχουν και αυτά εξαιρετική ποιότητα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ενδιαφέρουσα η μαρτυρία σας, φίλε μου, που το πρώτο ποστ σας είναι σε νήμα που σχετίζεται με την δουλειά σας.

Τι παράγετε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Παρταλι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παρταλι »

κουραστικες παπαριες βασικα... πεντακοσιες σελιδες με εναν μπακαλη που μοστραρει την μαπα του ''σκεπτομενος'' φαση και εναν εγωμανη

ελληγενη για την τριχοπτωσις σταρχιδια εχεις καμια αποψις? για γκουγκλαρε ρε παλικαρι να μην κουραζω τα δαχτυλα μου

ΓΓ... πηρα μια φανελα ΠΑΟΚ 60 ευρω, ποσο θα ριξει εκτος προυπολογισμου αυτο την ομαδα και πως θα συνδραμει στο να βγει ο Ιβαν απο το λιμανι?
Άβαταρ μέλους
hellegennes

paul25 έγραψε: 11 Αύγ 2019, 14:15 Καταρχάς κάνεις εικασίες, δεν ξέρεις αν ζητά μείωση της τιμής το LIDL από τον προμηθευτή, μπορεί ήδη το περιθώριο κέρδους να είναι ήδη μεγάλο με αυτές τις τιμές, αλλά έστω ότι τα πράγματα είναι έτσι και ζητά μείωση τιμής το LIDL, ο προμηθευτής θα προτιμήσει να κόψει οτιδήποτε άλλο εκτός της ποιότητας του προϊόντος. Θα μειώσει μισθούς, θα διώξει υπάλληλο, θα περικόψει οτιδήποτε άλλο παρά επί του προϊόντος ή Α υλών που επιδρούν στην ποιότητα του προϊόντος και ιδιαίτερα άμα είναι βιομηχανία τροφίμων, αν φτάσει να κάνει τέτοιες περικοπές και απάτες σημαίνει πως έχει φτάσει στο σημείο μηδέν πριν τη χρεοκοπία. Κανείς δεν ρισκάρει τη φήμη του στην αγορά που έχτισε με ιδρώτα να πάει στο διάολο, προτιμά δυσαρεστημένους εργαζόμενους παρά δυσαρεστημένη αγορά.
Θεωρητικά αυτό θα ισχυριζόταν η αλυσίδα ότι πρέπει να κάνει ο προμηθευτής τους. Πρακτικά γνωρίζουν τι είναι πιο εύκολο και λιγότερο επίπονο να περικοπεί κι αυτό είναι σε όλες μα όλες τις περιπτώσεις η ασφάλεια και η ποιότητα των πρώτων υλών.

Όσο για το τι προτιμά κανείς, θεωρητικολογείς. Αν μια εταιρεία έχει ανοιχτεί για να στηρίζει ολόκληρη αλυσίδα ΣΜ, δεν υπάρχουν προτιμώ αυτό και προτιμώ εκείνο, θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει βιώσιμος. Αν η αλυσίδα του πει ότι θα τον βγάλει από όλα τα καταστήματά της, αυτός θα μείνει εκτεθειμένος. Και φυσικά υπάρχει ένα ποτάμι από εταιρείες που έχουν κλείσει. Δες μόνο πόσες εταιρείες πήρε μαζί του στο ταξίδι χωρίς γυρισμό ο Μαρινόπουλος.

Και το ότι ζητάνε ειδικές προσφορές ακόμα κι από μεγάλες εταιρείες δεν είναι κανένα μυστικό. Οι προσφορές πακέτων που δίνουν σε ΣΜ δεν υπάρχουν ΚΑΝ στο κωδικολόγιο των προμηθευτών μικρών σημείων λιανικής πώλησης. Είναι ειδικές προσφορές που βγάζουν για ΣΜ (συνήθως πολυσυσκευασίες) και προκύπτουν από συμφωνίες τους με αλυσίδες. Η λογική είναι ότι θα έχουν με αυτούς τους κωδικούς παρουσία σε πολλά σημεία ταυτόχρονα, αν και το κέρδος τους απ' αυτό είναι μηδαμινό. Το γνωρίζω πολύ καλά, γιατί κάποτε δούλευα στην διανομή της Δέλτα Παγωτού και η έκπτωση που τους δίναμε ήταν εξοργιστική σε σχέση με την έκπτωση στα υπόλοιπα μαγαζιά και μιλάμε τώρα για αστείες πωλήσεις (συντριπτικά ο τζίρος τέτοιων εταιρειών είναι από μικρά σημεία πώλησης).
paul25 έγραψε: 11 Αύγ 2019, 14:15Παρουσιάζεις λοιπόν την LIDL ως αναίσθητη για την υγεία των πελατών της και ακόμα χειρότερα με δόλο όπως είπα και προηγουμένως για το κέρδος, καμιά επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει για χρόνια με αυτή την πολιτική, αυτές οι επιχειρήσεις που λειτουργούν έτσι είναι αρπαχτές και κομήτες και συν τοις άλλοις τέρμα εγκληματίες.
Τι λες τώρα; Τι λες τώρα; Πρώτα απ' όλα υπάρχει εταιρεία που να νοιάζεται για οτιδήποτε σε σχέση με τους καταναλωτές εκτός από το πόσα λεφτά θα τους αφήσουν; Και τι είναι δηλαδή η εταιρεία για να νοιάζεται για τους καταναλωτές; Μαμά τους;

Εδώ οι φαρμακευτικές δεν νοιάζονται -και γι' αυτό έχουμε οργανισμούς ελέγχου-, θα νοιάζονται τα ΣΜ; Πλάκα κάνεις;

Δηλαδή η εταιρεία που φτιάχνει γαριδάκια νοιάζεται για την υγεία των καταναλωτών;

Δεν υπάρχουν ευαίσθητες και αναίσθητες εταιρείες. Οι εταιρείες δεν είναι άνθρωποι, είναι μηχανισμοί, συστήματα.
paul25 έγραψε: 11 Αύγ 2019, 14:33 Δεν γνωρίζω τι κάνουν στους εαυτούς τους, εγώ σου γράφω τι πουλάνε σε εμάς. Αυτοί για τον εαυτό τους μπορεί να είναι αυστηροί, δεν αμφιβάλω, δεν το ξέρω κι'όλας.
Ό,τι πουλάνε, για να περάσει στην ΕΕ πρέπει να έχει τουλάχιστον το ίδιο επίπεδο στάνταρ. Αλλιώς δεν εισάγεται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 11 Αύγ 2019, 23:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Παρταλι έγραψε: 11 Αύγ 2019, 23:28 κουραστικες παπαριες βασικα... πεντακοσιες σελιδες με εναν μπακαλη που μοστραρει την μαπα του ''σκεπτομενος'' φαση και εναν εγωμανη

ελληγενη για την τριχοπτωσις σταρχιδια εχεις καμια αποψις? για γκουγκλαρε ρε παλικαρι να μην κουραζω τα δαχτυλα μου
Προσπάθησε να ξανασυντάξεις το κείμενό σου στα ελληνικά (δεν είναι δύσκολο, δυο αράδες είναι) και ίσως να σου απαντήσω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Παρταλι

hellegennes έγραψε: 11 Αύγ 2019, 23:44
Παρταλι έγραψε: 11 Αύγ 2019, 23:28 κουραστικες παπαριες βασικα... πεντακοσιες σελιδες με εναν μπακαλη που μοστραρει την μαπα του ''σκεπτομενος'' φαση και εναν εγωμανη

Προσπάθησε να ξανασυντάξεις το κείμενό σου στα ελληνικά (δεν είναι δύσκολο, δυο αράδες είναι) και ίσως να σου απαντήσω.
ελα βρε ΔΑΠΙτακη, λολ
τραβα δες που σε ρημαζω τις μπυρες κι ακομα καλεις το FBI
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δεν βγάζουν νόημα αυτά που λες. Παίρνεις χάπια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Παρταλι έγραψε: 11 Αύγ 2019, 23:28

ΓΓ... πηρα μια φανελα ΠΑΟΚ 60 ευρω, ποσο θα ριξει εκτος προυπολογισμου αυτο την ομαδα και πως θα συνδραμει στο να βγει ο Ιβαν απο το λιμανι?

Η μπουτικ του ΠΑΟΚ εχει διαφορετικο ΑΦΜ απο την ΠΑΕ και ιδιο ΑΦΜ με το Μακεδονια Παλας
Δηλαδη μπορει να αλλαζουν κουρτινες τωρα σε δωματια με το 60ευρω σου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 12 Αύγ 2019, 00:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Παρταλι

τουλαχιστον εσυ εχεις πλακα ρε καριολη....
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”