!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Περί εσπρέσσο
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: Περί εσπρέσσο
Βασικά μια παλιά χρήστρια το είχε κάνει τίτλο σε νήμα και έγραφε για ποτήρι γεμάτο καφέ που της έσπασε κι αντί ν' απολαύσει τον καφέ της καθόταν και καθάριζε την κουζίνα.
Είπα να θυμηθούμε τα παλιά.
Είπα να θυμηθούμε τα παλιά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Ο ρομαντισμός ποτέ δεν έβλαψε
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
(1) Το ξέρω, γι αυτό έγραψα "Σχετικοάσχετο". Το έβαλα μήπως κάποιος ενδιαφέρεται.Νon4me έγραψε: 26 Απρ 2020, 19:14Αυτο ειναι μηχανη καφέ φίλτρου . (1) δεν ειναι εσπρεσσο . Μη ριξεις κανενα (2) 60ρι και εκει . θα εχεις φτασει στα 100 μαζι με το μπρικι και παλι σωστο καφε δε θα κανεις .Nandros έγραψε: 26 Απρ 2020, 15:56 .
Σχετικοάσχετο:
Καφετιέρα με ενσωματωμένο μύλο, στο Λιντλ, από αύριο Δευτέρα 27/4.
(2) Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Οι πειραματισμοί τέλος!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Nandros
Η μακαρίτισσα θεια/νονά μου έπινε 2-3ιπλό καφέ, αλλά σε κύπελο εμαγιέ. Βουτούσε μέσα και ψωμί, για πρωινό.Gherschaagk έγραψε: 26 Απρ 2020, 19:16 Μου θυμίζεις κάτι παππούδες που πίνουν τον ελληνικό σε κρασοπότηρο και δε μπορώ να καταλάβω γιατί. Εκτός αυτού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σου σπάσει το ποτήρι και να γίνει το χύσιμο του αιώνα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Γιατί χεϊτάρετε το τίμιο φίλτρο; Μια χαρά καφέ κάνει, αρκεί να έχετε καλό μύλο με κωνικές λεπίδες για ομοιόμορφο κόκκο και να μη χρησιμοποιείτε φθηνό χαρτί που αφήνει γεύση
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Ο κοφτης επισης δε φαινεται να εχει καποια ρύθμιση , Οποτε λογικα κοβει αυτοματα σε μεγεθος γαλλικου ο οποιος κόκκος ειναι πιο χοντροκομμένος απο του εσπρέσο . Εν τελει η μηχανη φιλτρου ειναι ψιλοαχρηστη εκτος και αν καποιος ειναι λατρης του καφε φίλτρου . Και λεω αχρηστη αφου δεν κανει κατι αλλο απο το να ριχνει καυτο νερο μεσα σε ενα φιλτρο . Κοινως μπορεις να βγαλεις μια χαρα γαλλικο και σε τσαγιέρα - καφετιερα ινοξ .Nandros έγραψε: 26 Απρ 2020, 19:40(1) Το ξέρω, γι αυτό έγραψα "Σχετικοάσχετο". Το έβαλα μήπως κάποιος ενδιαφέρεται.Νon4me έγραψε: 26 Απρ 2020, 19:14Αυτο ειναι μηχανη καφέ φίλτρου . (1) δεν ειναι εσπρεσσο . Μη ριξεις κανενα (2) 60ρι και εκει . θα εχεις φτασει στα 100 μαζι με το μπρικι και παλι σωστο καφε δε θα κανεις .Nandros έγραψε: 26 Απρ 2020, 15:56 .
Σχετικοάσχετο:
Καφετιέρα με ενσωματωμένο μύλο, στο Λιντλ, από αύριο Δευτέρα 27/4.
(2) Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Οι πειραματισμοί τέλος!
.

Εχω και ενα τετοιο μπινελικι και βγαζει και καφε φιλτρου . Εγω το δουλευω για τσαι του βουνου - χαμομηλι - αλλα βοτανα που φτιαχνω και τα πινω με μέλι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νon4me την 26 Απρ 2020, 19:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Κι εγώ μία τέτοια έχω, και μία για εσπρέσσο
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- Nandros
Το πρωτοείδα στην Βραζιλία το '85.
Πολύ μπροστά οι πστιδι σε ότι αφορά τον καφέ!
.
Ε χωρα παραγωγης ειναι . Σα να λέμε για κοκαινη στην κολομβια
Τεσπα αυτο της φωτο που εχω ιδιο εχει καπου λιγο κατω απο 10ρικο στα jumbo . 7-8e καπου εκει . Το ινοξ το φιλτρο απο μεσα λύνεται για να καθαρισεις - πλυνεις καλυτερα τα διαφορα κομματια του υστερα απο καποιες χρησεις .
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Έχω δει Ιταλίδα καραμπαμπίνα να ρίχνει στο γιαούρτι ή στο γάλα νες καφέ μαζί με το μούσλι και να τα τρώει όλα μαζί.Nandros έγραψε: 26 Απρ 2020, 19:43Η μακαρίτισσα θεια/νονά μου έπινε 2-3ιπλό καφέ, αλλά σε κύπελο εμαγιέ. Βουτούσε μέσα και ψωμί, για πρωινό.Gherschaagk έγραψε: 26 Απρ 2020, 19:16 Μου θυμίζεις κάτι παππούδες που πίνουν τον ελληνικό σε κρασοπότηρο και δε μπορώ να καταλάβω γιατί. Εκτός αυτού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σου σπάσει το ποτήρι και να γίνει το χύσιμο του αιώνα.
.
Μέηκς σενς αν σκεφτείς πως στο ίδιο στομάχι θα καταλήξουν.
Θέλω καφέ.
-
stergiosbik
Φραπε σκετο με πολυ παγο φτιαξε!Gherschaagk έγραψε: 26 Απρ 2020, 20:26Έχω δει Ιταλίδα καραμπαμπίνα να ρίχνει στο γιαούρτι ή στο γάλα νες καφέ μαζί με το μούσλι και να τα τρώει όλα μαζί.Nandros έγραψε: 26 Απρ 2020, 19:43Η μακαρίτισσα θεια/νονά μου έπινε 2-3ιπλό καφέ, αλλά σε κύπελο εμαγιέ. Βουτούσε μέσα και ψωμί, για πρωινό.Gherschaagk έγραψε: 26 Απρ 2020, 19:16 Μου θυμίζεις κάτι παππούδες που πίνουν τον ελληνικό σε κρασοπότηρο και δε μπορώ να καταλάβω γιατί. Εκτός αυτού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σου σπάσει το ποτήρι και να γίνει το χύσιμο του αιώνα.
.
Θέλω καφέ.θα κάνω έναν ντικάφ ώρα που είναι.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ντουντ δεν πίνω φραπέ ούτε νες. Δεν μου άρεσε ποτέ.stergiosbik έγραψε: 26 Απρ 2020, 20:34Φραπε σκετο με πολυ παγο φτιαξε!Gherschaagk έγραψε: 26 Απρ 2020, 20:26Έχω δει Ιταλίδα καραμπαμπίνα να ρίχνει στο γιαούρτι ή στο γάλα νες καφέ μαζί με το μούσλι και να τα τρώει όλα μαζί.Nandros έγραψε: 26 Απρ 2020, 19:43
Η μακαρίτισσα θεια/νονά μου έπινε 2-3ιπλό καφέ, αλλά σε κύπελο εμαγιέ. Βουτούσε μέσα και ψωμί, για πρωινό.
.
Θέλω καφέ.θα κάνω έναν ντικάφ ώρα που είναι.
Κι επειδή το ξανασκέφτηκα, δεν θα πιω ώρα που είναι.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Εδώ και μια βδομάδα έχουμε αυτό:

Πολύ πιο ωραίος ο καφές από τον νεσπρεσσο αλλά οι κάψουλες είναι σε κάτι τεράστια κουτιά και πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε 15-16 μέρες από το άνοιγμα (21 κάψουλες btw) γιατί αλλιώς χάνεται το άρωμα, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορείς να έχεις πολλά κουτιά ανοιχτά γιατί θα πάνε άχρηστα.
Επίσης με χαλάει που έχει μόνο έναν λουνγκο, η νεσπρεσσο έχει άπειρους. Παρόλα αυτά επί μία βδομάδα τώρα δεν τον έχω βαρεθεί ακόμη πράγμα που μου φαίνεται περίεργο.

Πολύ πιο ωραίος ο καφές από τον νεσπρεσσο αλλά οι κάψουλες είναι σε κάτι τεράστια κουτιά και πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε 15-16 μέρες από το άνοιγμα (21 κάψουλες btw) γιατί αλλιώς χάνεται το άρωμα, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορείς να έχεις πολλά κουτιά ανοιχτά γιατί θα πάνε άχρηστα.
Επίσης με χαλάει που έχει μόνο έναν λουνγκο, η νεσπρεσσο έχει άπειρους. Παρόλα αυτά επί μία βδομάδα τώρα δεν τον έχω βαρεθεί ακόμη πράγμα που μου φαίνεται περίεργο.
Με γεια !!!Gherschaagk έγραψε: 19 Μάιος 2020, 01:17 Εδώ και μια βδομάδα έχουμε αυτό:
Εγω εχω μια λαϊκή

Βγαζει αρκετα καλο καφε , εχει ακροφυσιο ατμου για αφρογαλα . εδω ενα lugo espressaki με lavazza ( crema e gusto )
https://streamable.com/csripn
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 358 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
-