Απλά είναι βάναυσο να φεύγεις και να αφήνεις κόσμο να σε περιμένει.Ερμής έγραψε: 31 Οκτ 2024, 16:39 Απο όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο ήμουν σε ένα αεροπλάνο.
Μετά όταν ενηλικιώθηκα και μπήκα ενεργά στη δουλεια, το αεροπλάνο ήταν ένα πολύ γνώριμο μέσο μιας και δουλειά, αναψυχή, οικογενειακές υποχρεώσεις ήθελαν συνεχώς αεροπορικό ταξίδι. Κοινώς τουλάχιστον μια φορά το μήνα το χρησιμοποιούσα
Εχοντας ταξιδέψει σε καμια 25αρια-30 χώρες κυρίως στην προ Ινστα εποχή, τα τελευταία χρόνια πιάνω τον εαυτό μου να έχει ξενερώσει φουλ στην ιδέα του ταξιδιού. Δεν έχω κανένα ενθουσιασμό πλέον για ταξίδι. Δε ξέρω που οφείλεται
Έκανε τον κύκλο του όλο αυτό;
Έπαθα overdose;
το οτι μεγαλώνω και έχω οικογένεια;
Ο Υπερτουρισμός έχει επιδράσει αποτρεπτικά για εμένα; Και αντίστοιχη σύγκριση ενος ταξιδιού στην εποχή προ αυτού;
Η τόσοι ταξιδιάρηδες παντού και η υπερπροβολή τους;
Ο συνδυασμός τους;
Ειδικά όσοι έχετε ταξιδέψει πολύ και ειδικά πριν την εποχή του υπερτουρισμού, σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εχετε ξενερώσει και εσείς με τα ταξίδια;
- Cecily Anne
Re: Εχετε ξενερώσει και εσείς με τα ταξίδια;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
άκουσε ένα ταξίδι που κάνω συχνά
(ταξίδι η υπέροχη που μου το έμαθε, ταξίδι τα δάχτυλα στο πιάνο, ταξίδι και η φλέβα στο μέτωπο της Grimaud)
παρντόν Ερμές για το οφφ τόπικ
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Στον ποιητή αναφέρεσαι;Κόκκορας έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:43 τον Χριστιανοπουλο απο την Θεσσαλονικη με το ζορι τον βγαζαν,τα σιχαινοταν τα ταξιδια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Ο τουρισμός έλεγε μέχρι τα 90ς, πλέον όλα είναι τουριστ τραπς, μια ξενερα, μείνε στη χώρα σου.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Και όμως είναι ον τόπικ.νύχτα έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:46άκουσε ένα ταξίδι που κάνω συχνά
(ταξίδι η υπέροχη που μου το έμαθε, ταξίδι τα δάχτυλα στο πιάνο, ταξίδι και η φλέβα στο μέτωπο της Grimaud)
παρντόν Ερμές για το οφφ τόπικ
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Cecily Anne
Είναι λίγο κακή περίοδος για Ρώμη. Είναι όλη η Ρώμη μια οικοδομή ατελείωτη, παντού εργοτάξια.foscilis έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:28 Σιχαίνομαι να απομακρύνομαι από το comfort zone μου το οποίο είναι κυρίως όλη η Παλλήνη εκτός από Κάτω Μπαλάνα και Εργατικές (μπλιαχ) + Ραφήνα/Πικέρμι + Αγία Παρασκευή αλλά μόνο από την πάνω μεριά.
Δυστυχώς έχω πάει σε καμιά εικοσαριά χώρες για δουλειά και διακοπές.
Σε μια βδομάδα θα πάμε τριήμερο Ρώμη με τα παιδιά, από τώρα το σκέφτομαι και φρικάρω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Συμφωνώ και με τις δύο σας, γιαυτο και είπα πως πολύ πιθανη πηγή αυτής της ξενερας να αποτελεί ο υπερτουρισμος. Πλέον σε όποια πόλη του κόσμου και να πας θα δεις το ίδιο μοτίβο με λίγο διαφορετικές παραστάσεις κυρίως σε όσα παραδοσιακά κτήρια έχουν ακόμη απομείνει.
Τα είπες όλα. Ακριβώς όπως τα νιώθω και εγώ.Allah έγραψε: 31 Οκτ 2024, 17:29Ένα πράγμα που έχει αλλάξει πάρα πολύ από τα τέλη της δεκαετίας του 90 που άρχισα να ταξιδεύω, είναι το αεροπορικό ταξίδι ως εμπειρία. Έχει γίνει εξαιρετικά δυσάρεστο. Τα αεροπλάνα έχουν γίνει ιπτάμενα ΚΤΕΛ.Ερμής έγραψε: 31 Οκτ 2024, 16:39 Απο όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο ήμουν σε ένα αεροπλάνο.
Μετά όταν ενηλικιώθηκα και μπήκα ενεργά στη δουλεια, το αεροπλάνο ήταν ένα πολύ γνώριμο μέσο μιας και δουλειά, αναψυχή, οικογενειακές υποχρεώσεις ήθελαν συνεχώς αεροπορικό ταξίδι. Κοινώς τουλάχιστον μια φορά το μήνα το χρησιμοποιούσα
Εχοντας ταξιδέψει σε καμια 25αρια-30 χώρες κυρίως στην προ Ινστα εποχή, τα τελευταία χρόνια πιάνω τον εαυτό μου να έχει ξενερώσει φουλ στην ιδέα του ταξιδιού. Δεν έχω κανένα ενθουσιασμό πλέον για ταξίδι. Δε ξέρω που οφείλεται
Έκανε τον κύκλο του όλο αυτό;
Έπαθα overdose;
το οτι μεγαλώνω και έχω οικογένεια;
Ο Υπερτουρισμός έχει επιδράσει αποτρεπτικά για εμένα; Και αντίστοιχη σύγκριση ενος ταξιδιού στην εποχή προ αυτού;
Η τόσοι ταξιδιάρηδες παντού και η υπερπροβολή τους;
Ο συνδυασμός τους;
Ειδικά όσοι έχετε ταξιδέψει πολύ και ειδικά πριν την εποχή του υπερτουρισμού, σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο;
Φυσικά και έχει σχέση ο υπερτουρισμός. Όλη η τουριστική βιομηχανία άλλαξε το μοντέλο λειτουργίας της, και μετατόπισε την έμφαση από την ποιότητα στην ποσότητα. Βγάζουν λεφτά διασφαλίζοντας ότι μπορεί να ταξιδέψει ακόμα και η κουτσή Μαρία, η οποία ανάθεμα κι αν κατάλαβε κάτι από τον τόπο που επισκέφτηκε. Πάνε, τρώνε, πίνουν, φωτογραφίζουν, ποστάρουν στο ίνστα και γυρνάνε σπίτι τους. Και είναι παντού, και μαγαρίζουν όπου πάνε, δηλαδή παντού.
Επίσης όλοι οι προορισμοί τείνουν να γίνουν ίδιοι, το ίδιο και τα καταλύματά τους. Πας κάπου, το οποίο κάπου θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε. Και αναρωτιέσαι αν άξιζε τον κόπο, τον χρόνο και τα έξοδα.
Με άλλα λόγια, δεν συμβαίνει μόνο σε σένα, και ναι, είναι συνδυασμός όλων αυτών που παραθέτεις.
Ειδικά εκεί που αναφέρθηκες σε αεροπλανα/αεροδρόμια.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Επ' ευκαιρία, να συμπληρώσω ότι όσοι ξενερώνουν με τα ταξίδια, είναι στην πλειοψηφία άνθρωποι που θεωρούσαν κατιτίς το ιδιαίτερον τα ταξίδια πριν γίνουν ταξιδιώτες.
Βασικό.
Και αναφέρομαι στα ταξίδια, εντός και εκτός Ελλάδας.
Βασικό.
Και αναφέρομαι στα ταξίδια, εντός και εκτός Ελλάδας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Βασικότατο.ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:07 Επ' ευκαιρία, να συμπληρώσω ότι όσοι ξενερώνουν με τα ταξίδια, είναι στην πλειοψηφία άνθρωποι που θεωρούσαν κατιτίς το ιδιαίτερον τα ταξίδια πριν γίνουν ταξιδιώτες.
Βασικό.
Αλλα δε νομίζω πως υπάρχει κανείς που δε θεωρούσε κάτι το ιδιαίτερο πριν το πραγματοποιήσει. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε ταξίδια αλλά σχεδόν στα πάντα. Όλα πριν τα πραγματοποιήσεις μοιάζουν πολύ "μεγαλύτερα" από οτι είναι στην ουσία, εκτός από ένα. Την οικογένεια.
Στο θέμα του ταξιδιού τώρα.
Όπως είπα παραπάνω η ξενερας είναι κυρίως στο ταξίδι εκτός Ελλάδος αεροπλανο/αεροδρόμιο. Πολύ εύστοχα είπε ο Άγιος και παρομοίασε τις αεροπορικές πλέον με ιπτάμενα ΚΤΕΛ και τα αεροδρόμια με λίγο πιο καθαρο Κηφισό.
Στα εντός Ελλάδος που πάω με το αυτοκίνητο μου, μια χαρά τα γουστάρω ακόμη και τα εκτιμώ πολύ περισσότερο από παλιά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
ξερω το εχουμε βγαλει εκτος εξισωσης,αλλα οι Αγιοι,που προσπαθουν με λεξεις να εξηγησουν αυτο που ζουν λενε πως ο ανθρωπος εχει ενα κενο μεσα του,αυτο προσπαθει ο ανθρωπος ματαιως να το γεμισει με πολλες ασχολιες
αλλα μονο ενας ειναι ο τροπος...
αλλα μονο ενας ειναι ο τροπος...
Μα ακριβώς γι' αυτό το λέω. Ο οποιοσδήποτε θεωρεί ως κάτι αντίπαλο τα ταξίδια με την οικογένεια, κάτι δεν έχει καταλάβει.Ερμής έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:09Βασικότατο.ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:07 Επ' ευκαιρία, να συμπληρώσω ότι όσοι ξενερώνουν με τα ταξίδια, είναι στην πλειοψηφία άνθρωποι που θεωρούσαν κατιτίς το ιδιαίτερον τα ταξίδια πριν γίνουν ταξιδιώτες.
Βασικό.
Αλλα δε νομίζω πως υπάρχει κανείς που δε θεωρούσε κάτι το ιδιαίτερο πριν το πραγματοποιήσει. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε ταξίδια αλλά σχεδόν στα πάντα. Όλα πριν τα πραγματοποιήσεις μοιάζουν πολύ "μεγαλύτερα" από οτι είναι στην ουσία, εκτός από ένα. Την οικογένεια.
Παραδείγματος χάριν, εγώ έχω συνδυάσει ή θεωρώ ως κάτι φυσικό τα ταξίδια με οικογενειακή συμμετοχή παιδιόθεν.
Αν τα έβλεπα ως κάτι αντίπαλο ή ασυνήθιστο/προβληματικό για την οικογένεια ίσως να είχα διαφορετική προσέγγιση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
μα είναι αδύνατον να ξενερώσει κάποιος με τα ταξίδια, γενικώςΕρμής έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:09 Όπως είπα παραπάνω η ξενερας είναι κυρίως στο ταξίδι εκτός Ελλάδος αεροπλανο/αεροδρόμιο. Πολύ εύστοχα είπε ο Άγιος και παρομοίασε τις αεροπορικές πλέον με ιπτάμενα ΚΤΕΛ και τα αεροδρόμια με λίγο πιο καθαρο Κηφισό.
Στα εντός Ελλάδος που πάω με το αυτοκίνητο μου, μια χαρά τα γουστάρω ακόμη και τα εκτιμώ πολύ περισσότερο από παλιά.
εκτός αν δεν του άρεσαν ποτέ
ή εκτός εάν τα κάνει με λάθος τρόπο
άρα δεν ξενέρωσες με τα ταξίδια, μα με τα αεροπλάνα και τους τουρίστες
και η μπίζνες κλας έτσι μπας κλας έχει καταντήσει;
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Δε νομίζω ότι μπορεί να άλλαξε τόσο πολύ από τον Μάιο. Εν πάση περιπτώσει δε θα πάμε και σε 200 μέρη. Εκεί ψιλοκέντρο 1-2 περίπατους, θα μπούμε και σε μερικές εκκλησίες που ανακάλυψα ότι είναι ανώτερες από μουσείο, μαμ, νάνι, πίσω.Cecily Anne έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:01Είναι λίγο κακή περίοδος για Ρώμη. Είναι όλη η Ρώμη μια οικοδομή ατελείωτη, παντού εργοτάξια.foscilis έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:28 Σιχαίνομαι να απομακρύνομαι από το comfort zone μου το οποίο είναι κυρίως όλη η Παλλήνη εκτός από Κάτω Μπαλάνα και Εργατικές (μπλιαχ) + Ραφήνα/Πικέρμι + Αγία Παρασκευή αλλά μόνο από την πάνω μεριά.
Δυστυχώς έχω πάει σε καμιά εικοσαριά χώρες για δουλειά και διακοπές.
Σε μια βδομάδα θα πάμε τριήμερο Ρώμη με τα παιδιά, από τώρα το σκέφτομαι και φρικάρω.
Για την ακρίβεια πλέμπα κλας, ξενερώνεις ή δεν ξενερώνεις;νύχτα έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:17μα είναι αδύνατον να ξενερώσει κάποιος με τα ταξίδια, γενικώςΕρμής έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:09 Όπως είπα παραπάνω η ξενερας είναι κυρίως στο ταξίδι εκτός Ελλάδος αεροπλανο/αεροδρόμιο. Πολύ εύστοχα είπε ο Άγιος και παρομοίασε τις αεροπορικές πλέον με ιπτάμενα ΚΤΕΛ και τα αεροδρόμια με λίγο πιο καθαρο Κηφισό.
εκτός αν δεν του άρεσαν ποτέ
ή εκτός εάν τα κάνει με λάθος τρόπο
άρα δεν ξενέρωσες με τα ταξίδια, μα με τα αεροπλάνα και τους τουρίστες
και η μπίζνες κλας έτσι μπας κλας έχει καταντήσει;![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 12 Απαντήσεις
- 1032 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ
-