!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εχετε ξενερώσει και εσείς με τα ταξίδια;

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Re: Εχετε ξενερώσει και εσείς με τα ταξίδια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Ερμής έγραψε: 31 Οκτ 2024, 16:39 Απο όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο ήμουν σε ένα αεροπλάνο.
Μετά όταν ενηλικιώθηκα και μπήκα ενεργά στη δουλεια, το αεροπλάνο ήταν ένα πολύ γνώριμο μέσο μιας και δουλειά, αναψυχή, οικογενειακές υποχρεώσεις ήθελαν συνεχώς αεροπορικό ταξίδι. Κοινώς τουλάχιστον μια φορά το μήνα το χρησιμοποιούσα
Εχοντας ταξιδέψει σε καμια 25αρια-30 χώρες κυρίως στην προ Ινστα εποχή, τα τελευταία χρόνια πιάνω τον εαυτό μου να έχει ξενερώσει φουλ στην ιδέα του ταξιδιού. Δεν έχω κανένα ενθουσιασμό πλέον για ταξίδι. Δε ξέρω που οφείλεται
Έκανε τον κύκλο του όλο αυτό;
Έπαθα overdose;
το οτι μεγαλώνω και έχω οικογένεια;
Ο Υπερτουρισμός έχει επιδράσει αποτρεπτικά για εμένα; Και αντίστοιχη σύγκριση ενος ταξιδιού στην εποχή προ αυτού;
Η τόσοι ταξιδιάρηδες παντού και η υπερπροβολή τους;
Ο συνδυασμός τους;

Ειδικά όσοι έχετε ταξιδέψει πολύ και ειδικά πριν την εποχή του υπερτουρισμού, σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο;
Απλά είναι βάναυσο να φεύγεις και να αφήνεις κόσμο να σε περιμένει.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:41 Σαφώς και είναι αμέτρητες οι ομορφιές εκτός των δικών μας σταθερών.
άκουσε ένα ταξίδι που κάνω συχνά
(ταξίδι η υπέροχη που μου το έμαθε, ταξίδι τα δάχτυλα στο πιάνο, ταξίδι και η φλέβα στο μέτωπο της Grimaud)

παρντόν Ερμές για το οφφ τόπικ
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Κόκκορας έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:43 τον Χριστιανοπουλο απο την Θεσσαλονικη με το ζορι τον βγαζαν,τα σιχαινοταν τα ταξιδια.
Στον ποιητή αναφέρεσαι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:46
Κόκκορας έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:43 τον Χριστιανοπουλο απο την Θεσσαλονικη με το ζορι τον βγαζαν,τα σιχαινοταν τα ταξιδια.
Στον ποιητή αναφέρεσαι;
ναι
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Ο τουρισμός έλεγε μέχρι τα 90ς, πλέον όλα είναι τουριστ τραπς, μια ξενερα, μείνε στη χώρα σου.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

νύχτα έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:46
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:41 Σαφώς και είναι αμέτρητες οι ομορφιές εκτός των δικών μας σταθερών.
άκουσε ένα ταξίδι που κάνω συχνά
(ταξίδι η υπέροχη που μου το έμαθε, ταξίδι τα δάχτυλα στο πιάνο, ταξίδι και η φλέβα στο μέτωπο της Grimaud)

παρντόν Ερμές για το οφφ τόπικ
Και όμως είναι ον τόπικ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

foscilis έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:28 Σιχαίνομαι να απομακρύνομαι από το comfort zone μου το οποίο είναι κυρίως όλη η Παλλήνη εκτός από Κάτω Μπαλάνα και Εργατικές (μπλιαχ) + Ραφήνα/Πικέρμι + Αγία Παρασκευή αλλά μόνο από την πάνω μεριά.

Δυστυχώς έχω πάει σε καμιά εικοσαριά χώρες για δουλειά και διακοπές.

Σε μια βδομάδα θα πάμε τριήμερο Ρώμη με τα παιδιά, από τώρα το σκέφτομαι και φρικάρω.
Είναι λίγο κακή περίοδος για Ρώμη. Είναι όλη η Ρώμη μια οικοδομή ατελείωτη, παντού εργοτάξια.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

νύχτα έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:03
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Οκτ 2024, 17:57
Περισσότερο με ενδιέφερε η καθημερινότητα των παριζιάνων εκτός του τουριστικού λούστρου της πόλης του φωτός. :)
για μένα αυτό είναι το (μοναδικό ίσως) νόημα ενός ταξιδιού
Συμφωνώ και με τις δύο σας, γιαυτο και είπα πως πολύ πιθανη πηγή αυτής της ξενερας να αποτελεί ο υπερτουρισμος. Πλέον σε όποια πόλη του κόσμου και να πας θα δεις το ίδιο μοτίβο με λίγο διαφορετικές παραστάσεις κυρίως σε όσα παραδοσιακά κτήρια έχουν ακόμη απομείνει.
Allah έγραψε: 31 Οκτ 2024, 17:29
Ερμής έγραψε: 31 Οκτ 2024, 16:39 Απο όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο ήμουν σε ένα αεροπλάνο.
Μετά όταν ενηλικιώθηκα και μπήκα ενεργά στη δουλεια, το αεροπλάνο ήταν ένα πολύ γνώριμο μέσο μιας και δουλειά, αναψυχή, οικογενειακές υποχρεώσεις ήθελαν συνεχώς αεροπορικό ταξίδι. Κοινώς τουλάχιστον μια φορά το μήνα το χρησιμοποιούσα
Εχοντας ταξιδέψει σε καμια 25αρια-30 χώρες κυρίως στην προ Ινστα εποχή, τα τελευταία χρόνια πιάνω τον εαυτό μου να έχει ξενερώσει φουλ στην ιδέα του ταξιδιού. Δεν έχω κανένα ενθουσιασμό πλέον για ταξίδι. Δε ξέρω που οφείλεται
Έκανε τον κύκλο του όλο αυτό;
Έπαθα overdose;
το οτι μεγαλώνω και έχω οικογένεια;
Ο Υπερτουρισμός έχει επιδράσει αποτρεπτικά για εμένα; Και αντίστοιχη σύγκριση ενος ταξιδιού στην εποχή προ αυτού;
Η τόσοι ταξιδιάρηδες παντού και η υπερπροβολή τους;
Ο συνδυασμός τους;

Ειδικά όσοι έχετε ταξιδέψει πολύ και ειδικά πριν την εποχή του υπερτουρισμού, σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο;
Ένα πράγμα που έχει αλλάξει πάρα πολύ από τα τέλη της δεκαετίας του 90 που άρχισα να ταξιδεύω, είναι το αεροπορικό ταξίδι ως εμπειρία. Έχει γίνει εξαιρετικά δυσάρεστο. Τα αεροπλάνα έχουν γίνει ιπτάμενα ΚΤΕΛ.

Φυσικά και έχει σχέση ο υπερτουρισμός. Όλη η τουριστική βιομηχανία άλλαξε το μοντέλο λειτουργίας της, και μετατόπισε την έμφαση από την ποιότητα στην ποσότητα. Βγάζουν λεφτά διασφαλίζοντας ότι μπορεί να ταξιδέψει ακόμα και η κουτσή Μαρία, η οποία ανάθεμα κι αν κατάλαβε κάτι από τον τόπο που επισκέφτηκε. Πάνε, τρώνε, πίνουν, φωτογραφίζουν, ποστάρουν στο ίνστα και γυρνάνε σπίτι τους. Και είναι παντού, και μαγαρίζουν όπου πάνε, δηλαδή παντού.

Επίσης όλοι οι προορισμοί τείνουν να γίνουν ίδιοι, το ίδιο και τα καταλύματά τους. Πας κάπου, το οποίο κάπου θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε. Και αναρωτιέσαι αν άξιζε τον κόπο, τον χρόνο και τα έξοδα.

Με άλλα λόγια, δεν συμβαίνει μόνο σε σένα, και ναι, είναι συνδυασμός όλων αυτών που παραθέτεις.
Τα είπες όλα. Ακριβώς όπως τα νιώθω και εγώ.
Ειδικά εκεί που αναφέρθηκες σε αεροπλανα/αεροδρόμια.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Επ' ευκαιρία, να συμπληρώσω ότι όσοι ξενερώνουν με τα ταξίδια, είναι στην πλειοψηφία άνθρωποι που θεωρούσαν κατιτίς το ιδιαίτερον τα ταξίδια πριν γίνουν ταξιδιώτες.

Βασικό.

Και αναφέρομαι στα ταξίδια, εντός και εκτός Ελλάδας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:07 Επ' ευκαιρία, να συμπληρώσω ότι όσοι ξενερώνουν με τα ταξίδια, είναι στην πλειοψηφία άνθρωποι που θεωρούσαν κατιτίς το ιδιαίτερον τα ταξίδια πριν γίνουν ταξιδιώτες.

Βασικό.
Βασικότατο.
Αλλα δε νομίζω πως υπάρχει κανείς που δε θεωρούσε κάτι το ιδιαίτερο πριν το πραγματοποιήσει. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε ταξίδια αλλά σχεδόν στα πάντα. Όλα πριν τα πραγματοποιήσεις μοιάζουν πολύ "μεγαλύτερα" από οτι είναι στην ουσία, εκτός από ένα. Την οικογένεια.

Στο θέμα του ταξιδιού τώρα.
Όπως είπα παραπάνω η ξενερας είναι κυρίως στο ταξίδι εκτός Ελλάδος αεροπλανο/αεροδρόμιο. Πολύ εύστοχα είπε ο Άγιος και παρομοίασε τις αεροπορικές πλέον με ιπτάμενα ΚΤΕΛ και τα αεροδρόμια με λίγο πιο καθαρο Κηφισό.
Στα εντός Ελλάδος που πάω με το αυτοκίνητο μου, μια χαρά τα γουστάρω ακόμη και τα εκτιμώ πολύ περισσότερο από παλιά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

ξερω το εχουμε βγαλει εκτος εξισωσης,αλλα οι Αγιοι,που προσπαθουν με λεξεις να εξηγησουν αυτο που ζουν λενε πως ο ανθρωπος εχει ενα κενο μεσα του,αυτο προσπαθει ο ανθρωπος ματαιως να το γεμισει με πολλες ασχολιες
αλλα μονο ενας ειναι ο τροπος...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ερμής έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:09
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:07 Επ' ευκαιρία, να συμπληρώσω ότι όσοι ξενερώνουν με τα ταξίδια, είναι στην πλειοψηφία άνθρωποι που θεωρούσαν κατιτίς το ιδιαίτερον τα ταξίδια πριν γίνουν ταξιδιώτες.

Βασικό.
Βασικότατο.
Αλλα δε νομίζω πως υπάρχει κανείς που δε θεωρούσε κάτι το ιδιαίτερο πριν το πραγματοποιήσει. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε ταξίδια αλλά σχεδόν στα πάντα. Όλα πριν τα πραγματοποιήσεις μοιάζουν πολύ "μεγαλύτερα" από οτι είναι στην ουσία, εκτός από ένα. Την οικογένεια.
Μα ακριβώς γι' αυτό το λέω. Ο οποιοσδήποτε θεωρεί ως κάτι αντίπαλο τα ταξίδια με την οικογένεια, κάτι δεν έχει καταλάβει.

Παραδείγματος χάριν, εγώ έχω συνδυάσει ή θεωρώ ως κάτι φυσικό τα ταξίδια με οικογενειακή συμμετοχή παιδιόθεν.

Αν τα έβλεπα ως κάτι αντίπαλο ή ασυνήθιστο/προβληματικό για την οικογένεια ίσως να είχα διαφορετική προσέγγιση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Ερμής έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:09 Όπως είπα παραπάνω η ξενερας είναι κυρίως στο ταξίδι εκτός Ελλάδος αεροπλανο/αεροδρόμιο. Πολύ εύστοχα είπε ο Άγιος και παρομοίασε τις αεροπορικές πλέον με ιπτάμενα ΚΤΕΛ και τα αεροδρόμια με λίγο πιο καθαρο Κηφισό.
Στα εντός Ελλάδος που πάω με το αυτοκίνητο μου, μια χαρά τα γουστάρω ακόμη και τα εκτιμώ πολύ περισσότερο από παλιά.
μα είναι αδύνατον να ξενερώσει κάποιος με τα ταξίδια, γενικώς

εκτός αν δεν του άρεσαν ποτέ

ή εκτός εάν τα κάνει με λάθος τρόπο

άρα δεν ξενέρωσες με τα ταξίδια, μα με τα αεροπλάνα και τους τουρίστες

και η μπίζνες κλας έτσι μπας κλας έχει καταντήσει; :a040:
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Cecily Anne έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:01
foscilis έγραψε: 31 Οκτ 2024, 18:28 Σιχαίνομαι να απομακρύνομαι από το comfort zone μου το οποίο είναι κυρίως όλη η Παλλήνη εκτός από Κάτω Μπαλάνα και Εργατικές (μπλιαχ) + Ραφήνα/Πικέρμι + Αγία Παρασκευή αλλά μόνο από την πάνω μεριά.

Δυστυχώς έχω πάει σε καμιά εικοσαριά χώρες για δουλειά και διακοπές.

Σε μια βδομάδα θα πάμε τριήμερο Ρώμη με τα παιδιά, από τώρα το σκέφτομαι και φρικάρω.
Είναι λίγο κακή περίοδος για Ρώμη. Είναι όλη η Ρώμη μια οικοδομή ατελείωτη, παντού εργοτάξια.
Δε νομίζω ότι μπορεί να άλλαξε τόσο πολύ από τον Μάιο. Εν πάση περιπτώσει δε θα πάμε και σε 200 μέρη. Εκεί ψιλοκέντρο 1-2 περίπατους, θα μπούμε και σε μερικές εκκλησίες που ανακάλυψα ότι είναι ανώτερες από μουσείο, μαμ, νάνι, πίσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

νύχτα έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:17
Ερμής έγραψε: 31 Οκτ 2024, 19:09 Όπως είπα παραπάνω η ξενερας είναι κυρίως στο ταξίδι εκτός Ελλάδος αεροπλανο/αεροδρόμιο. Πολύ εύστοχα είπε ο Άγιος και παρομοίασε τις αεροπορικές πλέον με ιπτάμενα ΚΤΕΛ και τα αεροδρόμια με λίγο πιο καθαρο Κηφισό.
μα είναι αδύνατον να ξενερώσει κάποιος με τα ταξίδια, γενικώς

εκτός αν δεν του άρεσαν ποτέ

ή εκτός εάν τα κάνει με λάθος τρόπο

άρα δεν ξενέρωσες με τα ταξίδια, μα με τα αεροπλάνα και τους τουρίστες

και η μπίζνες κλας έτσι μπας κλας έχει καταντήσει; :a040:
Για την ακρίβεια πλέμπα κλας, ξενερώνεις ή δεν ξενερώνεις; :P
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση