Το σωστό είναι κάλεσέ με πίσωgeorge-dm έγραψε: 19 Δεκ 2018, 13:28 Ο πιο εκνευριστικός αγγλοσαξωνισμός (ή, κάλλιο, αμερικανισμός) είναι μακράν το "πάρε με πίσω" (εκ του "call me back"). Έπαθα μεγάλο brainfuck όταν το άκουσα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μεταφρασμένα κατά λέξη αγγλικά
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Re: Μεταφρασμένα κατά λέξη αγγλικά
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- Dwarven Blacksmith
Στέκομαι διορθωμένος.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 21 Δεκ 2018, 00:04Αντιμετωπίστε το, θα έγραφαDwarven Blacksmith έγραψε: 20 Δεκ 2018, 23:54 Περίληψη νήματος:
Κάποιοι θέλουν η Ελληνική γλώσσα να πεθάνει μη αποδεχόμενοι νέους όρους που βγάζουν μια χαρά νόημα.
Και το "μα υπάρχουν ήδη εκφράσεις" δεν αποτελεί δικαιολογία.
Πάρτε το χαμπάρι, ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια νέα έκφραση, είτε τη σκέφτηκε μόνος του είτε τη μετέφρασε. Αν διαδοθεί επαρκώς deal with it, διαπραγματευτείτε μ'αυτό δηλαδή.
- hellegennes
Ρίχνει καρεκλοπόδαρα, όχι βρέχει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Το να χρησιμοποιείς δηλαδή τις υπαρκτές εκφράσεις αντί να χρειάζεται να εξηγήσεις τι λες είναι ο θάνατος της ελληνικής γλώσσας. Ενδιαφέρουσα άποψη.Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Δεκ 2018, 23:54 Περίληψη νήματος:
Κάποιοι θέλουν η Ελληνική γλώσσα να πεθάνει μη αποδεχόμενοι νέους όρους που βγάζουν μια χαρά νόημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
''Βγάζω νόημα'' από το make sence.Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Δεκ 2018, 23:54 Περίληψη νήματος:
Πάρτε το χαμπάρι, ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια νέα έκφραση, είτε τη σκέφτηκε μόνος του είτε τη μετέφρασε. Αν διαδοθεί επαρκώς deal with it, διαπραγματευτείτε μ'αυτό δηλαδή.
https://idioms.thefreedictionary.com/make+sense
Είσαι ελεύθερος να μιλάς όπως θέλεις και είμαι ελεύθερος να μιλάω όπως θέλω. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Δεν θέλω ο μεταφραστής Google να καθορίζει πώς θα μιλάω. Εννοείται ότι είμαι υπεύθυνος για ότι γράφω και όχι για ότι καταλαβαίνεις.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
-
Γιάννης
Εκλιπαρώ την συγγνώμη σας (I beg your pardon)
Να είσαι ο καλεσμένος μου (Be my guest)
Ξεκουράζω την περίπτωσή μου (I rest my case)
H ευχαρίστηση είναι όλη δική μου (The pleasure is all mine)
Δεν θα μπορούσα να νοιαστώ λιγότερο (Ι couldn't care less)
Να είσαι ο καλεσμένος μου (Be my guest)
Ξεκουράζω την περίπτωσή μου (I rest my case)
H ευχαρίστηση είναι όλη δική μου (The pleasure is all mine)
Δεν θα μπορούσα να νοιαστώ λιγότερο (Ι couldn't care less)
Το "πάρε με πίσω" είναι λάθος αγγλισμός γιατί το "back" έχει εγγενώς και όχι μεταφορικώς την έννοια τής αμοιβαιότητας (The Empire Strikes Back) την οποία δεν έχει το ελληνικό "πίσω". Στα Ελληνικά, το "back" αυτό θα μπορούσαμε πιό πολύ να το μεταφράσουμε "αντί" παρά "πίσω". Την ταινία την μετέφρασαν "Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται"ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 21 Δεκ 2018, 00:05Το σωστό είναι κάλεσέ με πίσωgeorge-dm έγραψε: 19 Δεκ 2018, 13:28 Ο πιο εκνευριστικός αγγλοσαξωνισμός (ή, κάλλιο, αμερικανισμός) είναι μακράν το "πάρε με πίσω" (εκ του "call me back"). Έπαθα μεγάλο brainfuck όταν το άκουσα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Dwarven Blacksmith
Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν έγραψα για χρήση αλλά για αποδοχή.hellegennes έγραψε: 21 Δεκ 2018, 00:09Το να χρησιμοποιείς δηλαδή τις υπαρκτές εκφράσεις αντί να χρειάζεται να εξηγήσεις τι λες είναι ο θάνατος της ελληνικής γλώσσας. Ενδιαφέρουσα άποψη.Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Δεκ 2018, 23:54 Περίληψη νήματος:
-
Γιάννης
Ζω για τη μέρα που θα ενσωματωθούν στην ελληνική μεταφρασμένες κατά λέξη οι παρακάτω μεταφορικές εκφράσεις:
Turtle's head
Touching cloth
Beef curtains
Pavement pizza
Driving the porcelain lorry
Zorba (ρήμα)
Turtle's head
Touching cloth
Beef curtains
Pavement pizza
Zorba (ρήμα)
- hellegennes
Ευτυχώς που βγήκε το 1980, γιατί σήμερα θα το μετέφραζαν «Η Αυτοκρατορία Χτυπάει Πίσω».Leporello έγραψε: 21 Δεκ 2018, 00:17Το "πάρε με πίσω" είναι λάθος αγγλισμός γιατί το "back" έχει εγγενώς και όχι μεταφορικώς την έννοια τής αμοιβαιότητας (The Empire Strikes Back) την οποία δεν έχει το ελληνικό "πίσω". Στα Ελληνικά, το "back" αυτό θα μπορούσαμε πιό πολύ να το μεταφράσουμε "αντί" παρά "πίσω". Την ταινία την μετέφρασαν "Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται"ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 21 Δεκ 2018, 00:05Το σωστό είναι κάλεσέ με πίσωgeorge-dm έγραψε: 19 Δεκ 2018, 13:28 Ο πιο εκνευριστικός αγγλοσαξωνισμός (ή, κάλλιο, αμερικανισμός) είναι μακράν το "πάρε με πίσω" (εκ του "call me back"). Έπαθα μεγάλο brainfuck όταν το άκουσα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Το "μαστιγώνω το δελφίνι" έχει ενσωματωθεί ήδη.this_man έγραψε: 21 Δεκ 2018, 00:19 Ζω για τη μέρα που θα ενσωματωθούν στην ελληνική μεταφρασμένες κατά λέξη οι παρακάτω μεταφορικές εκφράσεις:
Turtle's head
Touching cloth
Beef curtains
Pavement pizza
Zorba (ρήμα)
- hellegennes
Η αποδοχή είναι δεδομένη όταν προστίθεται στα λεξικά. Μέχρι τότε εσύ μπορεί να νομίζεις ότι έχει ευρεία αποδοχή χωρίς να έχει. Δες π.χ. το δείγμα του φόρουμ και πόσοι το αποδέχονται.Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Δεκ 2018, 00:18Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν έγραψα για χρήση αλλά για αποδοχή.hellegennes έγραψε: 21 Δεκ 2018, 00:09Το να χρησιμοποιείς δηλαδή τις υπαρκτές εκφράσεις αντί να χρειάζεται να εξηγήσεις τι λες είναι ο θάνατος της ελληνικής γλώσσας. Ενδιαφέρουσα άποψη.Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Δεκ 2018, 23:54 Περίληψη νήματος:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Νεκρή γλώσσα γραμμένη σε νεκρά δέντρα.
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Μου διέφυγε αυτό.Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Δεκ 2018, 23:54 Περίληψη νήματος:
Μήπως ''συμφωνείστε μ' αυτό''; Φυσικά τίποτα από τα δύο. Το σωστό είναι ''αποδέχομαι'' στην περίπτωση σου ''αποδέξου το''.
Μάλλον είναι το 2 στο τέλος΄.
https://idioms.thefreedictionary.com/deal+with
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Δεν λέμε μιλάω και αντιμιλάω; Χαίρετε! - Αντιχαίρετε!hellegennes έγραψε: 21 Δεκ 2018, 00:21Ευτυχώς που βγήκε το 1980, γιατί σήμερα θα το μετέφραζαν «Η Αυτοκρατορία Χτυπάει Πίσω».Leporello έγραψε: 21 Δεκ 2018, 00:17Το "πάρε με πίσω" είναι λάθος αγγλισμός γιατί το "back" έχει εγγενώς και όχι μεταφορικώς την έννοια τής αμοιβαιότητας (The Empire Strikes Back) την οποία δεν έχει το ελληνικό "πίσω". Στα Ελληνικά, το "back" αυτό θα μπορούσαμε πιό πολύ να το μεταφράσουμε "αντί" παρά "πίσω". Την ταινία την μετέφρασαν "Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται"
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 108 Απαντήσεις
- 2035 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vantono
-
- 4 Απαντήσεις