Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2023, 10:45
Εκ των δύο μου αρέσουν περισσότερο οι κουραμπιέδες
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Σενέκας έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:42έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιους προχωκαγκουρισμούςvantono έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:40 Δεν ξερω αν κυκλοφορεί καμια συνταγή τυπου "γεμιστοί κουραμπιέδες", και να εχει μεσα μερέντα ξερω 'γω, ή κατι σε φάση υγρη/πηχτή σοκολάτα. Μέσα τους ομως, όχι επικάλυψη απο πάνω. Τέτοιοι κουραμπιέδες ναι, μπορει και να ηταν ωραιοι.
Είτε τους δέχεσαι (όπως παραδοσιακά γίνονταν εδώ και γενιές), είτε όχι. Τίμια πράματα.vantono έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:40 Δεν ξερω αν κυκλοφορεί καμια συνταγή τυπου "γεμιστοί κουραμπιέδες", και να εχει μεσα μερέντα ξερω 'γω, ή κατι σε φάση υγρη/πηχτή σοκολάτα. Μέσα τους ομως, όχι επικάλυψη απο πάνω. Τέτοιοι κουραμπιέδες ναι, μπορει και να ηταν ωραιοι.
Για μένα πάντα τα μελομακάρονα ήταν στο στυλ "ε, ας φάω κι ένα για το καλό". Έχω φάει και φανταστικά μελομακάρονα, είτε της συζύγου είτε άλλων (σπιτικά ή αγοραστά), απλά επειδή μεγάλωσα σε σπίτι που τα βασικά τέτοιου είδους χριστουγεννιάτικα γλυκά ήταν το φοινίκι και ο μπακλαβάς, τα μελομακάρονα τα έβαζα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Η μάνα μου έκανε φοινίκια με συνταγή από τη μάνα της (Βιζύη), γεμιστά με σπασμένο καρύδι, βούτυρο κλπ κι όχι πασπαλισμένο από πάνω όπως στα μελομακάρονα.aLiCat έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:35 Για μένα δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού μεταξύ των δυο.
Πάντα με προϋπόθεση τα ποιοτικά υλικά και την μαγειρική ικανότητα του παρασκευαστή.
![]()
Αν εξαιρέσεις τα επιπεδα ldl χοληστερόλης, που θα ήθελα να τα έχω χαμηλότερα, όλα τα υπόλοιπα με φωτογραφίζουν.micmic έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:43 Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα του URSTHFGN University, όσοι προτιμούν μελομακάρονα έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος κατά 7 μονάδες χαμηλότερο από όσους προτιμούν κουραμπιέδες. Επίσης έχουν χαμηλότερα επίπεδα LDL χοληστερόλης, υψηλότερη ευφυία, καλύτερο βιοτικό επίπεδο και μεγαλύτερη επιτυχία στο αντίθετο φύλο.
Επειδή προφανώς δεν έχεις φάει αφράτους, τραγανούς σπιτικούς ή καλούς Καρβάλης. Οι περισσότεροι που κυκλοφορούν είναι όντως στούμπωμα.Chilloutbuddy έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:46 Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν οι κουραμπιέδες. Θες 3 κιλά σάλιο για να γλιστρήσει και μετά στουμπώνεις σα να έχεις φάει τούβλο.
Την κάνεις που την κάνεις την κουτουράδα, φάε τουλάχιστον ένα κωκ ή ένα μπαμπαωρούμ να το χαρείς.
Chilloutbuddy έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:46 Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν οι κουραμπιέδες. Θες 3 κιλά σάλιο για να γλιστρήσει και μετά στουμπώνεις σα να έχεις φάει τούβλο.
Την κάνεις που την κάνεις την κουτουράδα, φάε τουλάχιστον ένα κωκ ή ένα μπαμπαωρούμ να το χαρείς.
Isildur έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:48Για μένα πάντα τα μελομακάρονα ήταν στο στυλ "ε, ας φάω κι ένα για το καλό". Έχω φάει και φανταστικά μελομακάρονα, είτε της συζύγου είτε άλλων (σπιτικά ή αγοραστά), απλά επειδή μεγάλωσα σε σπίτι που τα βασικά τέτοιου είδους χριστουγεννιάτικα γλυκά ήταν το φοινίκι και ο μπακλαβάς, τα μελομακάρονα τα έβαζα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Η μάνα μου έκανε φοινίκια με συνταγή από τη μάνα της (Βιζύη), γεμιστά με σπασμένο καρύδι, βούτυρο κλπ κι όχι πασπαλισμένο από πάνω όπως στα μελομακάρονα.aLiCat έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:35 Για μένα δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού μεταξύ των δυο.
Πάντα με προϋπόθεση τα ποιοτικά υλικά και την μαγειρική ικανότητα του παρασκευαστή.
![]()
Στους κουραμπιέδες όμως, η γυναίκα μου είναι εξπέρ, πολύ καλύτερη κι από τη μάνα μου ακόμα που είχε φήμη για όλα αυτά τα γλυκά.
ΑΧΑΣΤΟΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Δεκ 2023, 22:06 Δεν είναι ώρα για περαιτέρω διασπάσεις - νέοι κουραμπιέδες κλπ....
η ιδανική αναλογία είναι 2 μελομακάρονα+ 1 κουραμπιές τη φορά.
σύστημα μελομακάρονο-κουραμπιές-μελομακάρονο.
Αθηναίοι κι οι δυο, ε; Το κατάλαβα απ' το κωκ...vantono έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:50Chilloutbuddy έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:46 Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν οι κουραμπιέδες. Θες 3 κιλά σάλιο για να γλιστρήσει και μετά στουμπώνεις σα να έχεις φάει τούβλο.
Την κάνεις που την κάνεις την κουτουράδα, φάε τουλάχιστον ένα κωκ ή ένα μπαμπαωρούμ να το χαρείς.![]()
vantono έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:49Αν εξαιρέσεις τα επιπεδα ldl χοληστερόλης, που θα ήθελα να τα έχω χαμηλότερα, όλα τα υπόλοιπα με φωτογραφίζουν.micmic έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:43 Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα του URSTHFGN University, όσοι προτιμούν μελομακάρονα έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος κατά 7 μονάδες χαμηλότερο από όσους προτιμούν κουραμπιέδες. Επίσης έχουν χαμηλότερα επίπεδα LDL χοληστερόλης, υψηλότερη ευφυία, καλύτερο βιοτικό επίπεδο και μεγαλύτερη επιτυχία στο αντίθετο φύλο.


Θενκς. Γενικά ναι, είναι πολύ καλή μαγείρισσα και σε φαγητά και σε γλυκά. Μόνο πίτες δεν κάνει (ουδέν σχόλιοaLiCat έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:51Isildur έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:48Για μένα πάντα τα μελομακάρονα ήταν στο στυλ "ε, ας φάω κι ένα για το καλό". Έχω φάει και φανταστικά μελομακάρονα, είτε της συζύγου είτε άλλων (σπιτικά ή αγοραστά), απλά επειδή μεγάλωσα σε σπίτι που τα βασικά τέτοιου είδους χριστουγεννιάτικα γλυκά ήταν το φοινίκι και ο μπακλαβάς, τα μελομακάρονα τα έβαζα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Η μάνα μου έκανε φοινίκια με συνταγή από τη μάνα της (Βιζύη), γεμιστά με σπασμένο καρύδι, βούτυρο κλπ κι όχι πασπαλισμένο από πάνω όπως στα μελομακάρονα.aLiCat έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:35 Για μένα δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού μεταξύ των δυο.
Πάντα με προϋπόθεση τα ποιοτικά υλικά και την μαγειρική ικανότητα του παρασκευαστή.
![]()
Στους κουραμπιέδες όμως, η γυναίκα μου είναι εξπέρ, πολύ καλύτερη κι από τη μάνα μου ακόμα που είχε φήμη για όλα αυτά τα γλυκά.'Αξια συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης η σύζυγος.
Να τη χαίρεσαι.![]()