!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί κάποιοι αντιπαθούν τους γερμανούς ;
Re: Γιατί κάποιοι αντιπαθούν τους γερμανούς ;
Χαιρετισμούς σε εσάς.
- Antipnevma
Δεν είναι κάτι περίεργο και δεν περιορίζεται στους ελ το φαινόμενο. Ο κόσμος πάντα μισεί τους πολιτικά και οικονομικά ισχυρούς. Και στην Αγγλία π. χ. αντιπαθούν βαθιά τους Γερμανούς. Υπάρχουν στην ιστορία πολλοί τέτοιοι παραλληλισμοί. Όσο το Βυζάντιο διέθετε κάποια ερείσματα ισχύος η Δύση έβριζε τους Βυζαντινούς ως γραικύλους ενώ αργότερα μόλις έπαψε να αποτελεί κίνδυνο ανακαλύψανε πόσο υπέροχος είναι ο ελληνικός πολιτισμός. Το ίδιο ισχύει και για τους αρχαίους Ρωμαίους. Όσο υπήρχαν ελληνικά κράτη και βασίλεια ικανά να φέρουν ένοπλη αντίσταση οι Έλληνες ήταν ό,τι χειρότερο υπάρχει ενώ μόλις ευνουχίστηκαν πολιτικά γίνανε ό,τι πιο υπέροχο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν η Ρωσία ήταν ένα αμερικάνικο προτεκτοράτο ξαφνικά όλοι θα ανακαλύπτανε τι σπουδαίος λαός είναι οι Ρώσοι.
νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη
Γιατί καταστραφηκαμε οικονομικά με τα μνημόνια και την αδιαλακτη πολιτική της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ειδικά για σένα:AlienWay έγραψε: 11 Μαρ 2023, 12:50 Μπορεί να πει κανείς ότι σε φιλικό επίπεδο είναι "καλά παιδιά", αλλά όταν βρίσκονται σε θέση ισχύος ακολουθούν μία παραδοσιακά σκληρή, άκαμπτη στάση, γιατί "έτσι πρέπει".
https://www.e-vima.gr/social-profile/ps ... -sterimen/– Η πολιτική έχει σχέση με την παιδική ηλικία;
«Από το δεύτερο χρόνο μπορούμε να δούμε ψυχαναλυτικά και την πολιτική κατάσταση μιας χώρας. Οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες, έχοντας πολύ αυστηρό δεύτερο χρόνο, πειθαρχώντας στη λειτουργία των σφιγκτήρων, στην πρωκτική φάση της κοινωνικοποίησης, γίνονται πολύ καθαροί, εργατικοί, αποδοτικοί κι έτσι πάντα κερδίζουν οικονομικά. Από την άλλη μεριά, καταπιέζουν το θυμό που νιώθουν τότε με τους γονείς δημιουργώντας μια έντονη σκληρότητα. Οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες είναι από τους πιο σαδιστικούς λαούς. Μόνο που το βγάζουν προς τα έξω, σε άλλους λαούς».
Ναι μου το είχες δείξει! Τι είναι οι σφιγκτήρες; Βάζουν σφιγκτήρες για να μη τα κάνουν επάνω τους;sharp έγραψε: 12 Μαρ 2023, 10:50Ειδικά για σένα:AlienWay έγραψε: 11 Μαρ 2023, 12:50 Μπορεί να πει κανείς ότι σε φιλικό επίπεδο είναι "καλά παιδιά", αλλά όταν βρίσκονται σε θέση ισχύος ακολουθούν μία παραδοσιακά σκληρή, άκαμπτη στάση, γιατί "έτσι πρέπει".
https://www.e-vima.gr/social-profile/ps ... -sterimen/– Η πολιτική έχει σχέση με την παιδική ηλικία;
«Από το δεύτερο χρόνο μπορούμε να δούμε ψυχαναλυτικά και την πολιτική κατάσταση μιας χώρας. Οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες, έχοντας πολύ αυστηρό δεύτερο χρόνο, πειθαρχώντας στη λειτουργία των σφιγκτήρων, στην πρωκτική φάση της κοινωνικοποίησης, γίνονται πολύ καθαροί, εργατικοί, αποδοτικοί κι έτσι πάντα κερδίζουν οικονομικά. Από την άλλη μεριά, καταπιέζουν το θυμό που νιώθουν τότε με τους γονείς δημιουργώντας μια έντονη σκληρότητα. Οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες είναι από τους πιο σαδιστικούς λαούς. Μόνο που το βγάζουν προς τα έξω, σε άλλους λαούς».
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Οι μύες που χρησιμοποιείς για να μην τα κάνεις επάνω σου. Από το 2ο χρόνο η μαμά οφείλει να χειραγωγήσει το παιδί να μην τα κάνει όπου τού έρχεται. Αυτό τού στερεί την απόλαυση και το καταπιέζει. Για τους ψυχαναλυτές είναι η σημαντικότερη μάχη που δίνεται και κρίνει σημαντικά τη συνέχεια. Τα εξηγεί σε ένα από τα βιβλία του, πώς κάποια παιδιά τα κάνουν στο κρεββάτι για να εκδικηθούν τη μάνα και από πού προέρχονται εκφράσεις όπως "τον ξέχεσα".AlienWay έγραψε: 12 Μαρ 2023, 11:06Ναι μου το είχες δείξει! Τι είναι οι σφιγκτήρες; Βάζουν σφιγκτήρες για να μη τα κάνουν επάνω τους;sharp έγραψε: 12 Μαρ 2023, 10:50Ειδικά για σένα:AlienWay έγραψε: 11 Μαρ 2023, 12:50 Μπορεί να πει κανείς ότι σε φιλικό επίπεδο είναι "καλά παιδιά", αλλά όταν βρίσκονται σε θέση ισχύος ακολουθούν μία παραδοσιακά σκληρή, άκαμπτη στάση, γιατί "έτσι πρέπει".
Προσωπικά στο ψυχολογικό δίλημμα nature vs nurture ρέπω περισσότερο προς το nature με την έννοια ότι θεωρώ πως η συντριπτική πλειοψηφία των ψυχικών διαταραχών σχετίζεται με την εγκεφαλική κατασκευή.sharp έγραψε: 12 Μαρ 2023, 11:12Οι μύες που χρησιμοποιείς για να μην τα κάνεις επάνω σου. Από το 2ο χρόνο η μαμά οφείλει να χειραγωγήσει το παιδί να μην τα κάνει όπου τού έρχεται. Αυτό τού στερεί την απόλαυση και το καταπιέζει. Για τους ψυχαναλυτές είναι η σημαντικότερη μάχη που δίνεται και κρίνει σημαντικά τη συνέχεια. Τα εξηγεί σε ένα από τα βιβλία του, πώς κάποια παιδιά τα κάνουν στο κρεββάτι για να εκδικηθούν τη μάνα και από πού προέρχονται εκφράσεις όπως "τον ξέχεσα".AlienWay έγραψε: 12 Μαρ 2023, 11:06Ναι μου το είχες δείξει! Τι είναι οι σφιγκτήρες; Βάζουν σφιγκτήρες για να μη τα κάνουν επάνω τους;sharp έγραψε: 12 Μαρ 2023, 10:50
Ειδικά για σένα:
https://www.e-vima.gr/social-profile/ps ... -sterimen/
Ομως οι στερεοτυπικές συμπεριφορές, ίσως πράγματι να σχετίζονται με τραυματική επίδραση του περιβάλλοντος.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Κάποια στιγμή που θα ανέβω Γιάννενα, θα σε ''ενοχλήσω'' για το αν επιθυμείς να βρεθούμε.Αν πάλι δεν το θελήσεις, απόλυτα σεβαστό.
Να είσαι καλά και αν θες μια γνώμη, πέτα και τίποτις πίσω σου, διότι η ζωή περνάει σ'ένα πικ.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Ευχαριστώ. Δεν έχω πολλές κοινωνικές επαφές και δεν τις επιδιώκω, αλλά ευχαριστώ παρόλα αυτά.Πασιφάη έγραψε: 12 Μαρ 2023, 13:45 Κάποια στιγμή που θα ανέβω Γιάννενα, θα σε ''ενοχλήσω'' για το αν επιθυμείς να βρεθούμε.Αν πάλι δεν το θελήσεις, απόλυτα σεβαστό.
Να είσαι καλά και αν θες μια γνώμη, πέτα και τίποτις πίσω σου, διότι η ζωή περνάει σ'ένα πικ.![]()
Είναι μια περίεργη κατάσταση στην οποία δεν θέλω να τραβάω άλλα άτομα.
Εντάξει βρε συ, κανένα θέμα. Στο είπα εξ'άλλου.Antares έγραψε: 12 Μαρ 2023, 14:00Ευχαριστώ. Δεν έχω πολλές κοινωνικές επαφές και δεν τις επιδιώκω, αλλά ευχαριστώ παρόλα αυτά.Πασιφάη έγραψε: 12 Μαρ 2023, 13:45 Κάποια στιγμή που θα ανέβω Γιάννενα, θα σε ''ενοχλήσω'' για το αν επιθυμείς να βρεθούμε.Αν πάλι δεν το θελήσεις, απόλυτα σεβαστό.
Να είσαι καλά και αν θες μια γνώμη, πέτα και τίποτις πίσω σου, διότι η ζωή περνάει σ'ένα πικ.![]()
Είναι μια περίεργη κατάσταση στην οποία δεν θέλω να τραβάω άλλα άτομα.![]()
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Αυτή είναι η θετικιστική άποψη. Δες όμως τι λέει σε ένα βιβλίο του:AlienWay έγραψε: 12 Μαρ 2023, 11:21Προσωπικά στο ψυχολογικό δίλημμα nature vs nurture ρέπω περισσότερο προς το nature με την έννοια ότι θεωρώ πως η συντριπτική πλειοψηφία των ψυχικών διαταραχών σχετίζεται με την εγκεφαλική κατασκευή.sharp έγραψε: 12 Μαρ 2023, 11:12Οι μύες που χρησιμοποιείς για να μην τα κάνεις επάνω σου. Από το 2ο χρόνο η μαμά οφείλει να χειραγωγήσει το παιδί να μην τα κάνει όπου τού έρχεται. Αυτό τού στερεί την απόλαυση και το καταπιέζει. Για τους ψυχαναλυτές είναι η σημαντικότερη μάχη που δίνεται και κρίνει σημαντικά τη συνέχεια. Τα εξηγεί σε ένα από τα βιβλία του, πώς κάποια παιδιά τα κάνουν στο κρεββάτι για να εκδικηθούν τη μάνα και από πού προέρχονται εκφράσεις όπως "τον ξέχεσα".AlienWay έγραψε: 12 Μαρ 2023, 11:06
Ναι μου το είχες δείξει! Τι είναι οι σφιγκτήρες; Βάζουν σφιγκτήρες για να μη τα κάνουν επάνω τους;
Ομως οι στερεοτυπικές συμπεριφορές, ίσως πράγματι να σχετίζονται με τραυματική επίδραση του περιβάλλοντος.
Η νεύρωση δεν είναι κληρονομική, δεν είναι απ' τα γονίδια. Είναι ότι εγώ, που είχα κάποιες δυσκολίες απ' τη μάνα μου,πήρα μια γυναίκα που είχε κάποιες δυσκολίες άλλες ή ίδιες ή διαφορετικές και μεγαλώνουμε το παιδί ανάλογα. Αλλά όλοι οι άνθρωποι δεν είναι για δέσιμο. Θέλει τρεις γενεές να τρελαθεί ένα άτομο από γονείς που είναι αρκετά βλαμμένοι. Και είναι επιστημονική άποψη αυτή, από έρευνες.
Η σχιζοφρένεια έχει σχέση και με το διπλό μήνυμα. Αυτά που λέει η μάνα στο παιδί: "Πήγαινε να κοιμηθείς. Νυστάζεις;" "Όχι" λέει ο μικρός, "δεν νυστάζω", "Όχι, νυστάζεις", ή "Φάε", "Δεν θέλω να φάω" "Φάε, γιατί πεινάς". Το πιο συνηθισμένο στην Ελλάδα, να φάει με το ζόρι. Αυτό δημιουργεί στο παιδί μια αίσθηση ότι δεν ξέρει τι τού γίνεται. Γιατί πιστεύει ότι η μαμά ξέρει τα πάντα. Απ' την άλλη το σώμα του τού λέει άλλα πράγματα. Όταν αυτό γίνεται σε δυο-τρεις γενεές οδηγεί σε σχιζοφρένεια σύμφωνα με μία θεωρία. Αν υπάρχει και κάποια προδιάθεση γονιδιακή, που μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε με βεβαιότητα.
Διαφωνώ κάθετα. Οι ψυχολογικές παθήσεις έχουν διακριτά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα οποία μάλιστα για κάθε πάθηση είναι κοινά σε όσους πάσχουν.sharp έγραψε: 13 Μαρ 2023, 11:10Αυτή είναι η θετικιστική άποψη. Δες όμως τι λέει σε ένα βιβλίο του:AlienWay έγραψε: 12 Μαρ 2023, 11:21Προσωπικά στο ψυχολογικό δίλημμα nature vs nurture ρέπω περισσότερο προς το nature με την έννοια ότι θεωρώ πως η συντριπτική πλειοψηφία των ψυχικών διαταραχών σχετίζεται με την εγκεφαλική κατασκευή.sharp έγραψε: 12 Μαρ 2023, 11:12
Οι μύες που χρησιμοποιείς για να μην τα κάνεις επάνω σου. Από το 2ο χρόνο η μαμά οφείλει να χειραγωγήσει το παιδί να μην τα κάνει όπου τού έρχεται. Αυτό τού στερεί την απόλαυση και το καταπιέζει. Για τους ψυχαναλυτές είναι η σημαντικότερη μάχη που δίνεται και κρίνει σημαντικά τη συνέχεια. Τα εξηγεί σε ένα από τα βιβλία του, πώς κάποια παιδιά τα κάνουν στο κρεββάτι για να εκδικηθούν τη μάνα και από πού προέρχονται εκφράσεις όπως "τον ξέχεσα".
Η νεύρωση δεν είναι κληρονομική, δεν είναι απ' τα γονίδια. Είναι ότι εγώ, που είχα κάποιες δυσκολίες απ' τη μάνα μου,πήρα μια γυναίκα που είχε κάποιες δυσκολίες άλλες ή ίδιες ή διαφορετικές και μεγαλώνουμε το παιδί ανάλογα. Αλλά όλοι οι άνθρωποι δεν είναι για δέσιμο. Θέλει τρεις γενεές να τρελαθεί ένα άτομο από γονείς που είναι αρκετά βλαμμένοι. Και είναι επιστημονική άποψη αυτή, από έρευνες.
Η σχιζοφρένεια έχει σχέση και με το διπλό μήνυμα. Αυτά που λέει η μάνα στο παιδί: "Πήγαινε να κοιμηθείς. Νυστάζεις;" "Όχι" λέει ο μικρός, "δεν νυστάζω", "Όχι, νυστάζεις", ή "Φάε", "Δεν θέλω να φάω" "Φάε, γιατί πεινάς". Το πιο συνηθισμένο στην Ελλάδα, να φάει με το ζόρι. Αυτό δημιουργεί στο παιδί μια αίσθηση ότι δεν ξέρει τι τού γίνεται. Γιατί πιστεύει ότι η μαμά ξέρει τα πάντα. Απ' την άλλη το σώμα του τού λέει άλλα πράγματα. Όταν αυτό γίνεται σε δυο-τρεις γενεές οδηγεί σε σχιζοφρένεια σύμφωνα με μία θεωρία. Αν υπάρχει και κάποια προδιάθεση γονιδιακή, που μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε με βεβαιότητα.
π.χ. κάποιος που έχει διπολική διαταραχή, εμφανίζει τα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής.
Κάποιος που έχει πολλαπλή προσωπικότητα εμφανίζει πολλές προσωπικότητες.
Πώς είναι δυνατόν τα συγκεκριμένα συμπτώματα της κάθε ασθένειας να οφείλονται στην επίδραση του περιβάλλοντος και του μεγαλώματος; Γιατί ένα π.χ. καταπιεστικό μεγάλωμα παιδιού να οδηγεί σε πολλαπλή προσωπικότητα και όχι π.χ. σε σχιζοφρένεια;
Το πρόβλημα με τους ψυχολόγους-ψυχαναλυτές είναι ότι έχουν γοητευτεί από τις θεωρίες του Φρόυντ και επιμένουν να τα ανάγουν όλα σε αυτές.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Το επιχείρημα σου είναι γιατί μία προδιάθεση δεν καταλήγει πάντοτε στο ίδιο αποτέλεσμα; Γιατί θα πρέπει να είναι έτσι;AlienWay έγραψε: 13 Μαρ 2023, 12:57Διαφωνώ κάθετα. Οι ψυχολογικές παθήσεις έχουν διακριτά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα οποία μάλιστα για κάθε πάθηση είναι κοινά σε όσους πάσχουν.sharp έγραψε: 13 Μαρ 2023, 11:10Αυτή είναι η θετικιστική άποψη. Δες όμως τι λέει σε ένα βιβλίο του:AlienWay έγραψε: 12 Μαρ 2023, 11:21
Προσωπικά στο ψυχολογικό δίλημμα nature vs nurture ρέπω περισσότερο προς το nature με την έννοια ότι θεωρώ πως η συντριπτική πλειοψηφία των ψυχικών διαταραχών σχετίζεται με την εγκεφαλική κατασκευή.
π.χ. κάποιος που έχει διπολική διαταραχή, εμφανίζει τα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής.
Κάποιος που έχει πολλαπλή προσωπικότητα εμφανίζει πολλές προσωπικότητες.
Πώς είναι δυνατόν τα συγκεκριμένα συμπτώματα της κάθε ασθένειας να οφείλονται στην επίδραση του περιβάλλοντος και του μεγαλώματος; Γιατί ένα π.χ. καταπιεστικό μεγάλωμα παιδιού να οδηγεί σε πολλαπλή προσωπικότητα και όχι π.χ. σε σχιζοφρένεια;
Το πρόβλημα με τους ψυχολόγους-ψυχαναλυτές είναι ότι έχουν γοητευτεί από τις θεωρίες του Φρόυντ και επιμένουν να τα ανάγουν όλα σε αυτές.
Δεν είμαι ψυχίατρος, αλλά ο Γιωσαφάτ γράφει ότι η θέση αυτή οφείλεται σε μία θεωρία. Θεωρία δεν σημαίνει υπόθεση, αλλά έρευνα βασισμένη σε ασθενείς.
Ακόμη και αν η φυσιολογία ή η μοριακή βιολογία ανακαλύψουν ότι ο σχιζοφρενής έχει το τάδε ένζυμο που το προκαλεί, δεν θα μάς πει ποτέ για ποιο λόγο απέκτησε αυτη την φυσιολογική ιδιότητα το νευρικό του σύστημα. Μπορεί κάλλιστα να οφείλεται σε γενεές γονέων που μεγάλωσαν τα παιδιά τους με τον τρόπο που περιγράφει (λέει και άλλα παρακάτω).
Στο ερώτημα του γεννιέσαι ή γίνεσαι φαίνεται ότι απάντηση είναι καταφατική και στα δύο.