!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Μία ενδιαφέρουσα πρόταση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:08
ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 00:43
ST48410 έγραψε: 28 Αύγ 2018, 16:52

Μπορεί να μας διαφωτίσει κάποιος τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ο ΔΕΗτζής ας πούμε μπορεί να απολυθεί τόσο εύκολα όσο οποιοσδήποτε ιδιωτικός υπάλληλος εταιρείας; Ο ΟΤΕτζής αμείβεται ανάλογα με τον υπάλληλο που κάνει την ίδια δουλειά στην Vodafone ή την Wind;
Συνταξιοδοτικά, εφάπαξ, παροχές σε παιδιά, πληρωμή παιδικού σταθμού, χρήματα αν περάσει το παιδί πανελλήνιες, έκπτωση σε ρεύμα κλπ κόπηκαν;

Να ξέρουμε τι σημαίνει "ιδιωτικές πλέον"
Περιμένω μία απάντηση στα παραπάνω από όποιον γνωρίζει.
εγώ δεν ξέρω, αλλά τι σημασία έχει στ; Αν οι γερμνοί που έχουν τον οτε πχ, που πλέον δεν είναι αρχικά αλλά νέο όνομα που μοιάζει με το παλιό για λόγους εμπορικούς, επιλέγουν να τα κάνουν όλα αυτα που λές, τι μας νοιάζει; Αυτό που μας νοιάζει νομίζω και θα ήθελα να το μάθω και εγώ, ειναι αν στις ιδιωτικές πρώην δεκο,το δημόσιο συνεισφέρει οικονομικά στους μισθούς και τις παροχές που περιγράφεις.

Που μάλλον θα συνεισφέρει φαντάζομαι.
Σωστό αυτό που παρατηρείς. Μας ενδιαφέρει γιατί αν είχαν κοπεί τέτοια προνόμια στο σύνολό τους θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν. Για να μην έγινε είτε ισχύει αυτό που γράφεις είτε έχει γίνει κάποια ειδική μεταχείριση στο συνταξιοδοτικό ή σε εθελούσιες και τελικώς κάποιοι ζουν μετά από τόσα χρόνια κρίσης στα πούπουλα με φόρους που άλλοι δεν αντέχουν να πληρώσουν. Όταν λοιπόν μου λέει κάποιος τι ασχολείσαι αφού είναι ιδιωτικές θέλω διευκρινίσεις.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ναι συμφωνώ, δεν το έχω ψάξει αλλά θεωρώ αυτονόητο οτι το δημόσιο έχει αναλάβει το βάρος των σπέσιαλ δικαιωμάτων τους κάπως, δεν τους θεωρώ ιδιωτικούς υπαλλήλους σαν τους υπόλοιπους.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

zteo έγραψε: 28 Αύγ 2018, 16:20
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Αύγ 2018, 16:17
zteo έγραψε: 28 Αύγ 2018, 13:36
Η μονιμοτητα ουσιαστικα εχει καταργηθει και απολυσεις απο το Δημοσιο σημαινει κλεισιμο σχολειων και νοσοκομειων.Εκτος εαν απολυσεις απο τον στρατο και την αστυνομια. :8)
δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι μόνο οι δάσκαλοι, οι γιατροί/νοσηλευτες/εκαβ και τα σώματα ασφαλείας;
Ο μεγαλος ογκος γυρω στο 80-90% αυτοι ειναι.
O μεγάλος όγκος από άποψη κιλών είναι κάτι φακλάνες πρωτοκολλατζούδες που είναι σαν ογκρε με μαλλιά. :011:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Έχω γνωστούς που εργάζονταν σε ΔΕΚΟ και οι παροχές που λάμβαναν δεν νοούνται παρά μόνο ίσως σε πολυεθνικές οι οποίες θα τα έδιναν αφού τους είχαν προσλάβει με αυστηρά κριτήρια και τους είχαν ξεζουμίσει στην δουλειά.

Τώρα πείτε ότι εγώ είμαι ζηλιάρης ή άχρηστος ας πούμε που δεν μπόρεσα ποτέ να φτάσω τόσο ψηλά και θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Δεκτό. Έχει κανείς σας γνωριμία με παλαιό εργαζόμενο που εξακολουθεί να δουλεύει στον νέο ΟΤΕ να μας τον συγκρίνει με εργαζόμενο ιδιωτικού παρόχου;
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:18 ναι συμφωνώ, δεν το έχω ψάξει αλλά θεωρώ αυτονόητο οτι το δημόσιο έχει αναλάβει το βάρος των σπέσιαλ δικαιωμάτων τους κάπως, δεν τους θεωρώ ιδιωτικούς υπαλλήλους σαν τους υπόλοιπους.
Συμφωνούμε. Ας μας πει την γνώμη του και zteo αν θέλει.
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:21 Έχω γνωστούς που εργάζονταν σε ΔΕΚΟ και οι παροχές που λάμβαναν δεν νοούνται παρά μόνο ίσως σε πολυεθνικές οι οποίες θα τα έδιναν αφού τους είχαν προσλάβει με αυστηρά κριτήρια και τους είχαν ξεζουμίσει στην δουλειά.

Τώρα πείτε ότι εγώ είμαι ζηλιάρης ή άχρηστος ας πούμε που δεν μπόρεσα ποτέ να φτάσω τόσο ψηλά και θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Δεκτό. Έχει κανείς σας γνωριμία με παλαιό εργαζόμενο που εξακολουθεί να δουλεύει στον νέο ΟΤΕ να μας τον συγκρίνει με εργαζόμενο ιδιωτικού παρόχου;
ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:14 και τελικώς κάποιοι ζουν μετά από τόσα χρόνια κρίσης στα πούπουλα
ναι εγώ ξέρω, ιστορίες πονεμένες και άσχημες. Στ, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να ανεβάινουμε τα σκαλάκια της ζωής ακόμα και αν δεν υπάρχει λόγος, αρκεί να μπορούμε, και τα πίσω σκαλοπάτια χάνονται όταν βγάλεις το πόδι από πάνω. Ελάχιστοι πήραν 4-5 χιλ στις καλές εποχές, και ζούσαν μία ζωή των 2χιλ διότι ήταν αρκετή και ευχάριστη. Δεν νομίζω οτι ζούνε στα πούπουλα πλεόν, πέσανε απο πιο ψηλά και διαλύθηκαν σαν πολλούς και εκείνοι, είχαν ανοιχθεί πιο πολύ από οτι έπρεπε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Δεν το βλέπω ως ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά ως μονόδρομο.

Πρώτη φορά είμαι τόσο σίγουρη γι' αυτό που θα ψηφίσω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Τα ιδια παραμυθια που λεγανε το 90 οι δεξιοι τα αναπαραγουν και σημερα νομιζωντας οτι θα συνεχισουν να γινοντε πιστευτα.Ξεχνανε οτι στα 28 αυτα χρονια ολες οι ΔΕΚΟ εχουν ιδιωτικοποιηθει.Ξεχνανε οτι σε αυτες δουλευουν εργαζομενοι-σκλαβοι εργολαβων η συμβασιουχοι των 400-500 ευρω πλεον.Παρτε το πρεφα το κρατος ειναι ταξικο καπιταλιστικο και δανειζεται για να χρηματοδοτει τους ((ιδιωτες)) μεγαλοαστους. :8)
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
enaon

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:33 Πρώτη φορά είμαι τόσο σίγουρη γι' αυτό που θα ψηφίσω.
αντε ρε, καλό αυτό. Μακάρι να βγεί η νδ, να γυρίσει η χώρα στα χρόνια της θωρακισμένης οικονομίας :003:

Πέρα απο την πλάκα θα κάνει και καλό, θα μάθεις την μεθεπόμενη φορά να μην είσαι σίγουρη, μάλλον.

ωχ, τώρα κατάλαβα οτι ειμαι σε νήμα του τζήμερου. :smt005:
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:25 ναι εγώ ξέρω, ιστορίες πονεμένες και άσχημες. Στ, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να ανεβάινουμε τα σκαλάκια της ζωής ακόμα και αν δεν υπάρχει λόγος, αρκεί να μπορούμε, και τα πίσω σκαλοπάτια χάνονται όταν βγάλεις το πόδι από πάνω. Ελάχιστοι πήραν 4-5 χιλ στις καλές εποχές, και ζούσαν μία ζωή των 2χιλ διότι ήταν αρκετή και ευχάριστη. Δεν νομίζω οτι ζούνε στα πούπουλα πλεόν, πέσανε απο πιο ψηλά και διαλύθηκαν σαν πολλούς και εκείνοι, είχαν ανοιχθεί πιο πολύ από οτι έπρεπε.
Θέτεις ένα διαφορετικό θέμα. Αυτοί που είχαν ανοιχτεί παραπάνω από ότι έπρεπε σε κάθε επίπεδο υποφέρουν.
Υπάρχουν όμως και αυτοί που δημιούργησαν τεράστια ακίνητη περιουσία και έβγαλαν και στο εξωτερικό χρήμα. Αλλά ας πούμε ότι αυτά βαρύνουν σαν λάθη προηγούμενους πολιτικούς και ας κάνουμε ότι το ξεχνάμε για χάρη της κουβέντας.

Γιατί πρέπει ακόμα και σήμερα οι υπάλληλοι των υπηρεσιών να είναι παιδιά άλλου θεού; Πήγαινε ας πούμε στο ΙΚΑ της περιοχής σου και δες πόσες ώρες εργάζεται, με τι ένταση, τι γνώσεις, τι παροχές ο μέσος υπάλληλος. Σύγκρινε μετά με τμήμα εξυπηρέτησης ιδιωτικής εταιρείας. Γιατί θα πρέπει αυτός που πληρώνεται από τους φόρους όλων να έχει καλύτερες συνθήκες ζωής από τον ιδιωτικό υπάλληλο; Γιατί να μην αξιολογείται; Γιατί να μην χάνει την εργασία του αν δεν είναι επαρκής, ευγενικός, συνεπής, σωστός επαγγελματίας; Σήμερα με τόση ανεργία σε νέους ανθρώπους με μεταπτυχιακά γιατί να μένει αμετακίνητος στην εργασία τους κάποιος που έχει βαρεθεί την ζωή του;

ΥΓ1. Μου αρέσει που λέγατε στο άλλο νήμα ότι ο ηλικιωμένος που πέρασε το Πανεπιστήμιο κόβει την θέση κάποιου νέου. Ο αργόσχολος πρωτοκολατζής δεν στερεί την θέση από κάποιον πιο μορφωμένο ή με μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά νέο;
ΥΓ2. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων πχ των γιατρών δημοσίων νοσοκομείων. Εργάζονται σε κακές συνθήκες με πολύ στρες λόγω υποστελέχωσης και ανοργανωσιάς και θα ήμουν σύμφωνος στην κατά περίπτωση γενναία αύξηση του μισθού τους.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:38
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:33 Πρώτη φορά είμαι τόσο σίγουρη γι' αυτό που θα ψηφίσω.
αντε ρε, καλό αυτό. Μακάρι να βγεί η νδ, να γυρίσει η χώρα στα χρόνια της θωρακισμένης οικονομίας :003:

Πέρα απο την πλάκα θα κάνει και καλό, θα μάθεις την μεθεπόμενη φορά να μην είσαι σίγουρη, μάλλον.

Εγώ ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι εννοείς. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

zteo έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:37 Τα ιδια παραμυθια που λεγανε το 90 οι δεξιοι τα αναπαραγουν και σημερα νομιζωντας οτι θα συνεχισουν να γινοντε πιστευτα.Ξεχνανε οτι στα 28 αυτα χρονια ολες οι ΔΕΚΟ εχουν ιδιωτικοποιηθει.Ξεχνανε οτι σε αυτες δουλευουν εργαζομενοι-σκλαβοι εργολαβων η συμβασιουχοι των 400-500 ευρω πλεον.Παρτε το πρεφα το κρατος ειναι ταξικο καπιταλιστικο και δανειζεται για να χρηματοδοτει τους ((ιδιωτες)) μεγαλοαστους. :8)
Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε φίλε zteo. Έχουμε ακουστά για τους συμβασιούχους σκλάβους. Δεν μιλάμε για αυτούς
ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:21 Έχει κανείς σας γνωριμία με παλαιό εργαζόμενο που εξακολουθεί να δουλεύει στον νέο ΟΤΕ να μας τον συγκρίνει με εργαζόμενο ιδιωτικού παρόχου;
Μιλάμε για αυτούς που ήταν εξαιρετικά προνομιούχοι τις καλές εποχές και επειδή δεν ξέρουμε ρωτάμε αν διατηρούν μέρος των κεκτημένων και με ποιου τα χρήματα. Αν τσοντάρει το κράτος δεν πρόκειται για εργαζομένους ιδιωτικής εταιρείας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 30 Αύγ 2018, 01:53, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:49

Ίσως αναρωτιέται αν εννοείς ΝΔ η Τζήμερο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:53
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:49

Ίσως αναρωτιέται αν εννοείς ΝΔ η Τζήμερο.
Δεν νομίζω. Ήμουν σαφώς εντός θέματος.
ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:33 Δεν το βλέπω ως ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά ως μονόδρομο.

Πρώτη φορά είμαι τόσο σίγουρη γι' αυτό που θα ψηφίσω.
Άρα κάτι άλλο εννοεί. :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:52
zteo έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:37 Τα ιδια παραμυθια που λεγανε το 90 οι δεξιοι τα αναπαραγουν και σημερα νομιζωντας οτι θα συνεχισουν να γινοντε πιστευτα.Ξεχνανε οτι στα 28 αυτα χρονια ολες οι ΔΕΚΟ εχουν ιδιωτικοποιηθει.Ξεχνανε οτι σε αυτες δουλευουν εργαζομενοι-σκλαβοι εργολαβων η συμβασιουχοι των 400-500 ευρω πλεον.Παρτε το πρεφα το κρατος ειναι ταξικο καπιταλιστικο και δανειζεται για να χρηματοδοτει τους ((ιδιωτες)) μεγαλοαστους. :8)
Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε φίλε zteo. Έχουμε ακουστά για τους συμβασιούχους σκλάβους. Δεν μιλάμε για αυτούς
ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:21 Έχει κανείς σας γνωριμία με παλαιό εργαζόμενο που εξακολουθεί να δουλεύει στον νέο ΟΤΕ να μας τον συγκρίνει με εργαζόμενο ιδιωτικού παρόχου;
Μιλάμε για αυτούς που ήταν εξαιρετικά προνομιούχοι τις καλές εποχές και επειδή δεν ξέρουμε ρωτάμε αν διατηρούν μέρος των κεκτημένων και με ποιου τα χρήματα. Αν τσοντάρει το κράτος δεν πρόκειται για εργαζομένους ιδιωτικής εταιρείας.
Σωστα αυτοι ειναι φυσιολογικοι εργαζομενοι μια ζωη η ιδια φιλοσοφια εξισωση προς τα κατω.Αντι να δωσουμε δικαιωματα και παροχες στους εργαζομενους του ΙΤ ζηταμε να αφαιρεθουν δικαιωματα απο τους εργαζομενους του ΔΤ.
Το ανεκδοτο με τις πρωην ΔΕΚΟ ξερεται ποιο ειναι οτι ολοι οι Πασοκοι και Νεοδημοκρατες συνδικαλιστες που τους κατηγορουσατε για τις παροχες τους οχι μονο δεν τις χασαν με την ιδιωτικοποιηση τους αλλα πηραν και διευθυντικες θεσεις και βοηθησαν στο να επιβληθει το καθεστως γαλερας σε μερικες απο αυτες.Διοτι ο ιδιωτης ξερει οτι ο καλοπληρωμενος συνδικαλιστης ειναι αυτος που πειθει τους εργαζομενους να δεχτουν τις αλυσιδες τους.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”