Σωστό αυτό που παρατηρείς. Μας ενδιαφέρει γιατί αν είχαν κοπεί τέτοια προνόμια στο σύνολό τους θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν. Για να μην έγινε είτε ισχύει αυτό που γράφεις είτε έχει γίνει κάποια ειδική μεταχείριση στο συνταξιοδοτικό ή σε εθελούσιες και τελικώς κάποιοι ζουν μετά από τόσα χρόνια κρίσης στα πούπουλα με φόρους που άλλοι δεν αντέχουν να πληρώσουν. Όταν λοιπόν μου λέει κάποιος τι ασχολείσαι αφού είναι ιδιωτικές θέλω διευκρινίσεις.enaon έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:08εγώ δεν ξέρω, αλλά τι σημασία έχει στ; Αν οι γερμνοί που έχουν τον οτε πχ, που πλέον δεν είναι αρχικά αλλά νέο όνομα που μοιάζει με το παλιό για λόγους εμπορικούς, επιλέγουν να τα κάνουν όλα αυτα που λές, τι μας νοιάζει; Αυτό που μας νοιάζει νομίζω και θα ήθελα να το μάθω και εγώ, ειναι αν στις ιδιωτικές πρώην δεκο,το δημόσιο συνεισφέρει οικονομικά στους μισθούς και τις παροχές που περιγράφεις.ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 00:43Περιμένω μία απάντηση στα παραπάνω από όποιον γνωρίζει.ST48410 έγραψε: 28 Αύγ 2018, 16:52
Μπορεί να μας διαφωτίσει κάποιος τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ο ΔΕΗτζής ας πούμε μπορεί να απολυθεί τόσο εύκολα όσο οποιοσδήποτε ιδιωτικός υπάλληλος εταιρείας; Ο ΟΤΕτζής αμείβεται ανάλογα με τον υπάλληλο που κάνει την ίδια δουλειά στην Vodafone ή την Wind;
Συνταξιοδοτικά, εφάπαξ, παροχές σε παιδιά, πληρωμή παιδικού σταθμού, χρήματα αν περάσει το παιδί πανελλήνιες, έκπτωση σε ρεύμα κλπ κόπηκαν;
Να ξέρουμε τι σημαίνει "ιδιωτικές πλέον"
Που μάλλον θα συνεισφέρει φαντάζομαι.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μία ενδιαφέρουσα πρόταση
Re: Μία ενδιαφέρουσα πρόταση
ναι συμφωνώ, δεν το έχω ψάξει αλλά θεωρώ αυτονόητο οτι το δημόσιο έχει αναλάβει το βάρος των σπέσιαλ δικαιωμάτων τους κάπως, δεν τους θεωρώ ιδιωτικούς υπαλλήλους σαν τους υπόλοιπους.
O μεγάλος όγκος από άποψη κιλών είναι κάτι φακλάνες πρωτοκολλατζούδες που είναι σαν ογκρε με μαλλιά.zteo έγραψε: 28 Αύγ 2018, 16:20Ο μεγαλος ογκος γυρω στο 80-90% αυτοι ειναι.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Αύγ 2018, 16:17δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι μόνο οι δάσκαλοι, οι γιατροί/νοσηλευτες/εκαβ και τα σώματα ασφαλείας;zteo έγραψε: 28 Αύγ 2018, 13:36
Η μονιμοτητα ουσιαστικα εχει καταργηθει και απολυσεις απο το Δημοσιο σημαινει κλεισιμο σχολειων και νοσοκομειων.Εκτος εαν απολυσεις απο τον στρατο και την αστυνομια.![]()
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Έχω γνωστούς που εργάζονταν σε ΔΕΚΟ και οι παροχές που λάμβαναν δεν νοούνται παρά μόνο ίσως σε πολυεθνικές οι οποίες θα τα έδιναν αφού τους είχαν προσλάβει με αυστηρά κριτήρια και τους είχαν ξεζουμίσει στην δουλειά.
Τώρα πείτε ότι εγώ είμαι ζηλιάρης ή άχρηστος ας πούμε που δεν μπόρεσα ποτέ να φτάσω τόσο ψηλά και θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Δεκτό. Έχει κανείς σας γνωριμία με παλαιό εργαζόμενο που εξακολουθεί να δουλεύει στον νέο ΟΤΕ να μας τον συγκρίνει με εργαζόμενο ιδιωτικού παρόχου;
Τώρα πείτε ότι εγώ είμαι ζηλιάρης ή άχρηστος ας πούμε που δεν μπόρεσα ποτέ να φτάσω τόσο ψηλά και θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Δεκτό. Έχει κανείς σας γνωριμία με παλαιό εργαζόμενο που εξακολουθεί να δουλεύει στον νέο ΟΤΕ να μας τον συγκρίνει με εργαζόμενο ιδιωτικού παρόχου;
Συμφωνούμε. Ας μας πει την γνώμη του και zteo αν θέλει.enaon έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:18 ναι συμφωνώ, δεν το έχω ψάξει αλλά θεωρώ αυτονόητο οτι το δημόσιο έχει αναλάβει το βάρος των σπέσιαλ δικαιωμάτων τους κάπως, δεν τους θεωρώ ιδιωτικούς υπαλλήλους σαν τους υπόλοιπους.
ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:21 Έχω γνωστούς που εργάζονταν σε ΔΕΚΟ και οι παροχές που λάμβαναν δεν νοούνται παρά μόνο ίσως σε πολυεθνικές οι οποίες θα τα έδιναν αφού τους είχαν προσλάβει με αυστηρά κριτήρια και τους είχαν ξεζουμίσει στην δουλειά.
ναι εγώ ξέρω, ιστορίες πονεμένες και άσχημες. Στ, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να ανεβάινουμε τα σκαλάκια της ζωής ακόμα και αν δεν υπάρχει λόγος, αρκεί να μπορούμε, και τα πίσω σκαλοπάτια χάνονται όταν βγάλεις το πόδι από πάνω. Ελάχιστοι πήραν 4-5 χιλ στις καλές εποχές, και ζούσαν μία ζωή των 2χιλ διότι ήταν αρκετή και ευχάριστη. Δεν νομίζω οτι ζούνε στα πούπουλα πλεόν, πέσανε απο πιο ψηλά και διαλύθηκαν σαν πολλούς και εκείνοι, είχαν ανοιχθεί πιο πολύ από οτι έπρεπε.ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:14 και τελικώς κάποιοι ζουν μετά από τόσα χρόνια κρίσης στα πούπουλα
Δεν το βλέπω ως ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά ως μονόδρομο.
Πρώτη φορά είμαι τόσο σίγουρη γι' αυτό που θα ψηφίσω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τα ιδια παραμυθια που λεγανε το 90 οι δεξιοι τα αναπαραγουν και σημερα νομιζωντας οτι θα συνεχισουν να γινοντε πιστευτα.Ξεχνανε οτι στα 28 αυτα χρονια ολες οι ΔΕΚΟ εχουν ιδιωτικοποιηθει.Ξεχνανε οτι σε αυτες δουλευουν εργαζομενοι-σκλαβοι εργολαβων η συμβασιουχοι των 400-500 ευρω πλεον.Παρτε το πρεφα το κρατος ειναι ταξικο καπιταλιστικο και δανειζεται για να χρηματοδοτει τους ((ιδιωτες)) μεγαλοαστους. 
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
αντε ρε, καλό αυτό. Μακάρι να βγεί η νδ, να γυρίσει η χώρα στα χρόνια της θωρακισμένης οικονομίας
Πέρα απο την πλάκα θα κάνει και καλό, θα μάθεις την μεθεπόμενη φορά να μην είσαι σίγουρη, μάλλον.
ωχ, τώρα κατάλαβα οτι ειμαι σε νήμα του τζήμερου.
Θέτεις ένα διαφορετικό θέμα. Αυτοί που είχαν ανοιχτεί παραπάνω από ότι έπρεπε σε κάθε επίπεδο υποφέρουν.enaon έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:25 ναι εγώ ξέρω, ιστορίες πονεμένες και άσχημες. Στ, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να ανεβάινουμε τα σκαλάκια της ζωής ακόμα και αν δεν υπάρχει λόγος, αρκεί να μπορούμε, και τα πίσω σκαλοπάτια χάνονται όταν βγάλεις το πόδι από πάνω. Ελάχιστοι πήραν 4-5 χιλ στις καλές εποχές, και ζούσαν μία ζωή των 2χιλ διότι ήταν αρκετή και ευχάριστη. Δεν νομίζω οτι ζούνε στα πούπουλα πλεόν, πέσανε απο πιο ψηλά και διαλύθηκαν σαν πολλούς και εκείνοι, είχαν ανοιχθεί πιο πολύ από οτι έπρεπε.
Υπάρχουν όμως και αυτοί που δημιούργησαν τεράστια ακίνητη περιουσία και έβγαλαν και στο εξωτερικό χρήμα. Αλλά ας πούμε ότι αυτά βαρύνουν σαν λάθη προηγούμενους πολιτικούς και ας κάνουμε ότι το ξεχνάμε για χάρη της κουβέντας.
Γιατί πρέπει ακόμα και σήμερα οι υπάλληλοι των υπηρεσιών να είναι παιδιά άλλου θεού; Πήγαινε ας πούμε στο ΙΚΑ της περιοχής σου και δες πόσες ώρες εργάζεται, με τι ένταση, τι γνώσεις, τι παροχές ο μέσος υπάλληλος. Σύγκρινε μετά με τμήμα εξυπηρέτησης ιδιωτικής εταιρείας. Γιατί θα πρέπει αυτός που πληρώνεται από τους φόρους όλων να έχει καλύτερες συνθήκες ζωής από τον ιδιωτικό υπάλληλο; Γιατί να μην αξιολογείται; Γιατί να μην χάνει την εργασία του αν δεν είναι επαρκής, ευγενικός, συνεπής, σωστός επαγγελματίας; Σήμερα με τόση ανεργία σε νέους ανθρώπους με μεταπτυχιακά γιατί να μένει αμετακίνητος στην εργασία τους κάποιος που έχει βαρεθεί την ζωή του;
ΥΓ1. Μου αρέσει που λέγατε στο άλλο νήμα ότι ο ηλικιωμένος που πέρασε το Πανεπιστήμιο κόβει την θέση κάποιου νέου. Ο αργόσχολος πρωτοκολατζής δεν στερεί την θέση από κάποιον πιο μορφωμένο ή με μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά νέο;
ΥΓ2. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων πχ των γιατρών δημοσίων νοσοκομείων. Εργάζονται σε κακές συνθήκες με πολύ στρες λόγω υποστελέχωσης και ανοργανωσιάς και θα ήμουν σύμφωνος στην κατά περίπτωση γενναία αύξηση του μισθού τους.
Εγώ ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι εννοείς.enaon έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:38αντε ρε, καλό αυτό. Μακάρι να βγεί η νδ, να γυρίσει η χώρα στα χρόνια της θωρακισμένης οικονομίας![]()
Πέρα απο την πλάκα θα κάνει και καλό, θα μάθεις την μεθεπόμενη φορά να μην είσαι σίγουρη, μάλλον.
ωχ, τώρα κατάλαβα οτι ειμαι σε νήμα του τζήμερου.![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε φίλε zteo. Έχουμε ακουστά για τους συμβασιούχους σκλάβους. Δεν μιλάμε για αυτούςzteo έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:37 Τα ιδια παραμυθια που λεγανε το 90 οι δεξιοι τα αναπαραγουν και σημερα νομιζωντας οτι θα συνεχισουν να γινοντε πιστευτα.Ξεχνανε οτι στα 28 αυτα χρονια ολες οι ΔΕΚΟ εχουν ιδιωτικοποιηθει.Ξεχνανε οτι σε αυτες δουλευουν εργαζομενοι-σκλαβοι εργολαβων η συμβασιουχοι των 400-500 ευρω πλεον.Παρτε το πρεφα το κρατος ειναι ταξικο καπιταλιστικο και δανειζεται για να χρηματοδοτει τους ((ιδιωτες)) μεγαλοαστους.![]()
Μιλάμε για αυτούς που ήταν εξαιρετικά προνομιούχοι τις καλές εποχές και επειδή δεν ξέρουμε ρωτάμε αν διατηρούν μέρος των κεκτημένων και με ποιου τα χρήματα. Αν τσοντάρει το κράτος δεν πρόκειται για εργαζομένους ιδιωτικής εταιρείας.ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:21 Έχει κανείς σας γνωριμία με παλαιό εργαζόμενο που εξακολουθεί να δουλεύει στον νέο ΟΤΕ να μας τον συγκρίνει με εργαζόμενο ιδιωτικού παρόχου;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 30 Αύγ 2018, 01:53, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ίσως αναρωτιέται αν εννοείς ΝΔ η Τζήμερο.ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:49Εγώ ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι εννοείς.enaon έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:38αντε ρε, καλό αυτό. Μακάρι να βγεί η νδ, να γυρίσει η χώρα στα χρόνια της θωρακισμένης οικονομίας![]()
![]()
Δεν νομίζω. Ήμουν σαφώς εντός θέματος.ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:53Ίσως αναρωτιέται αν εννοείς ΝΔ η Τζήμερο.ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:49Εγώ ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι εννοείς.enaon έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:38
αντε ρε, καλό αυτό. Μακάρι να βγεί η νδ, να γυρίσει η χώρα στα χρόνια της θωρακισμένης οικονομίας![]()
![]()
Άρα κάτι άλλο εννοεί.ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:33 Δεν το βλέπω ως ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά ως μονόδρομο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σωστα αυτοι ειναι φυσιολογικοι εργαζομενοι μια ζωη η ιδια φιλοσοφια εξισωση προς τα κατω.Αντι να δωσουμε δικαιωματα και παροχες στους εργαζομενους του ΙΤ ζηταμε να αφαιρεθουν δικαιωματα απο τους εργαζομενους του ΔΤ.ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:52Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε φίλε zteo. Έχουμε ακουστά για τους συμβασιούχους σκλάβους. Δεν μιλάμε για αυτούςzteo έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:37 Τα ιδια παραμυθια που λεγανε το 90 οι δεξιοι τα αναπαραγουν και σημερα νομιζωντας οτι θα συνεχισουν να γινοντε πιστευτα.Ξεχνανε οτι στα 28 αυτα χρονια ολες οι ΔΕΚΟ εχουν ιδιωτικοποιηθει.Ξεχνανε οτι σε αυτες δουλευουν εργαζομενοι-σκλαβοι εργολαβων η συμβασιουχοι των 400-500 ευρω πλεον.Παρτε το πρεφα το κρατος ειναι ταξικο καπιταλιστικο και δανειζεται για να χρηματοδοτει τους ((ιδιωτες)) μεγαλοαστους.
Μιλάμε για αυτούς που ήταν εξαιρετικά προνομιούχοι τις καλές εποχές και επειδή δεν ξέρουμε ρωτάμε αν διατηρούν μέρος των κεκτημένων και με ποιου τα χρήματα. Αν τσοντάρει το κράτος δεν πρόκειται για εργαζομένους ιδιωτικής εταιρείας.ST48410 έγραψε: 30 Αύγ 2018, 01:21 Έχει κανείς σας γνωριμία με παλαιό εργαζόμενο που εξακολουθεί να δουλεύει στον νέο ΟΤΕ να μας τον συγκρίνει με εργαζόμενο ιδιωτικού παρόχου;
Το ανεκδοτο με τις πρωην ΔΕΚΟ ξερεται ποιο ειναι οτι ολοι οι Πασοκοι και Νεοδημοκρατες συνδικαλιστες που τους κατηγορουσατε για τις παροχες τους οχι μονο δεν τις χασαν με την ιδιωτικοποιηση τους αλλα πηραν και διευθυντικες θεσεις και βοηθησαν στο να επιβληθει το καθεστως γαλερας σε μερικες απο αυτες.Διοτι ο ιδιωτης ξερει οτι ο καλοπληρωμενος συνδικαλιστης ειναι αυτος που πειθει τους εργαζομενους να δεχτουν τις αλυσιδες τους.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 685 Προβολές
-