Τείνω να συμφωνήσω με αυτό που λες αλλά ρε συ, δε βάζω ποτέ κόμμα στο ότι.ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Αύγ 2020, 15:38Συμφωνώ. Αναφορικά δε με το τι θέλει η τέχνη (ό,τι και να είναι) θα πρόσθετα εκτός από δουλειά και στομάχι.sys3x έγραψε: 12 Αύγ 2020, 14:27
Εγώ από την άλλη δεν θεωρώ (πλέον) απολύτως τίποτα δεδομένο (ειδικά με αυτούς που έχουμε μπλέξει), κάνω ειδική αναφορά σε αυτό στο νέο μου βιβλίο "ο Φασισμός του αυτονόητου", μη μας περάσουν και για τίποτε Φασίστες δηλαδή
.
Ειδικά για την τέχνη δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι είναι κτλ, δεν είμαι και σίγουρος ότι υπάρχει τεχν να σε πω την αλήθεια, ξέρω όμως ό,τι θέλει πολύ δουλειά ότι και να είναι, υπάρχει - δεν υπάρχει.
Γιατί το κόνσεπτ "κάνω κάτι για να δώσω γροθιά στο στομάχι αλλά όταν μου δίνουν φάπα στο σβέρκο τσιρίζω" δε λέει με τίποτα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος
Re: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Σας αρέσει τόσο κάτι που ο ίδιος μετάνιωσε - και πολύ καλώς-αμέσως μετά;
Γιατί;
https://m.lifo.gr/team/bitsandpieces/30111— Εκεί, πάντως, γίνατε το πρόσωπο της ημέρας όταν βγήκατε στην Πόπη Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ. Συζητήθηκε πολύ η αντίδρασή σας στις πολιτικές ερωτήσεις της.
Κοίταξε να δεις. Δεν έπρεπε να με ρωτήσει για τα πολιτικά και ίσως μ' εκείνη την ερώτησή της κάπως να ερεθίστηκα και ν' αντέδρασα υπερβολικά. Μετά της ζήτησα συγγνώμη, γιατί η συμπεριφορά μου απέναντί της δεν ήταν πολύ σωστή. Δεν είμαι κανένα αγγελούδι, κάνω και σφάλματα. Στην περίπτωσή της νόμιζα ότι ήταν καμιά απ' αυτές τις τυχαίες από τις διάφορες τηλεοράσεις, ενώ το κορίτσι ήταν σωστό και διαβασμένο. Αυτό φάνηκε και απ' την ανταλλαγή κάποιων επιστολών και κάποιων κριτικών. Όταν βρίζω χωρίς λόγο, χωρίς να έχω δίκιο, πάντα ζητώ συγγνώμη!
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Γράφετε παπαριές. Η λούγκρα ήταν κακός ποιητής. Μερικά παραδείγματα τυχαία επιλεγμένα.
Ἐπικίνδυνη Μοναξιά
Ὅταν τὶς νύχτες τριγυρνῶ στὴ μοναξιά μου,
ψάχνω μέσ᾿ σὲ χιλιάδες πρόσωπα νὰ βρῶ
ἐκεῖνο τὸ τρεμούλιασμα στὴν ἄκρη τοῦ ματιοῦ σου.
Ἂν ἔστω κι ἕνας μόνο ἀπηχοῦσε
κάτι ἀπ᾿ τὴ δική σου ὀμορφιά,
θὰ τοῦ ῾λεγα: -«Λοιπόν, τί περιμένεις;
μὲ τὰ καρφιὰ τῶν παπουτσιῶν σου κάρφωσέ με».
καὶ δὲ θὰ καρτεροῦσα πιὰ γλυκὸ φιλὶ
οὔτε μία τρυφερὴ περίπτυξη.
Ἀναστολή
Ὅ,τι ὀνειρεύτηκα τόσα καὶ τόσα βράδια,
ὅ,τι πεθύμησα μὲ τόση ἀλλοφροσύνη,
ὅ,τι σχεδίασα μὲ τόσο πυρετό,
μόλις σὲ δῶ, γλυκιά μου ἐξουθένωση,
στὰ μάτια καὶ τὰ χείλη τὸ ἀναστέλλω,
γιὰ μία στιγμὴ πιὸ ἀπελπισμένη τὸ ἀναβάλλω,
γιατί μονάχα ὅταν τὰ χέρια μου σὲ χάνουν,
ἡ πονεμένη φαντασία μου σὲ κερδίζει.
Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ο χελιγκενίς γράφει καλύτερα από τον Χριστιανόπουλο.
Ἐπικίνδυνη Μοναξιά
Ὅταν τὶς νύχτες τριγυρνῶ στὴ μοναξιά μου,
ψάχνω μέσ᾿ σὲ χιλιάδες πρόσωπα νὰ βρῶ
ἐκεῖνο τὸ τρεμούλιασμα στὴν ἄκρη τοῦ ματιοῦ σου.
Ἂν ἔστω κι ἕνας μόνο ἀπηχοῦσε
κάτι ἀπ᾿ τὴ δική σου ὀμορφιά,
θὰ τοῦ ῾λεγα: -«Λοιπόν, τί περιμένεις;
μὲ τὰ καρφιὰ τῶν παπουτσιῶν σου κάρφωσέ με».
καὶ δὲ θὰ καρτεροῦσα πιὰ γλυκὸ φιλὶ
οὔτε μία τρυφερὴ περίπτυξη.
Ἀναστολή
Ὅ,τι ὀνειρεύτηκα τόσα καὶ τόσα βράδια,
ὅ,τι πεθύμησα μὲ τόση ἀλλοφροσύνη,
ὅ,τι σχεδίασα μὲ τόσο πυρετό,
μόλις σὲ δῶ, γλυκιά μου ἐξουθένωση,
στὰ μάτια καὶ τὰ χείλη τὸ ἀναστέλλω,
γιὰ μία στιγμὴ πιὸ ἀπελπισμένη τὸ ἀναβάλλω,
γιατί μονάχα ὅταν τὰ χέρια μου σὲ χάνουν,
ἡ πονεμένη φαντασία μου σὲ κερδίζει.
Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ο χελιγκενίς γράφει καλύτερα από τον Χριστιανόπουλο.
Όχι, δεν είναι. Ο χελι μπορεί να γράψει καλή ποίηση. Αν θέλει.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 13 Αύγ 2020, 08:27 Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ο χελιγκενίς γράφει καλύτερα από τον Χριστιανόπουλο.
Αλλά στην πλειοψηφία τους, όλες οι ποιητικές συλλογές έχουν δυνατά και αδύναμα κομμάτια.
Και τα αδύναμα είναι σχεδόν πάντα περισσότερα. Μερικές φορές αρκεί ένας στίχος ή μια γραμμή ενός στίχου για να κάνει γνωστό ένα ποίημα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Φλογερή μου Αμαζόνα, η ποίηση είναι για να μας εξυψώνει. Όπως η μουσική. Δεν μας ενδιαφέρουν κοινότυπες σκέψεις. Δεν μας ενδιαφέρει ο αντισυμβατικός βίος του "ποιητή". Δεν αρκεί μόνο ένας στίχος. Μετά το άξιον εστί ... χίλια καλά έπονται. Δεν είναι ένας μόνο στίχος.ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Αύγ 2020, 08:56Όχι, δεν είναι. Ο χελι μπορεί να γράψει καλή ποίηση. Αν θέλει.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 13 Αύγ 2020, 08:27 Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ο χελιγκενίς γράφει καλύτερα από τον Χριστιανόπουλο.![]()
Αλλά στην πλειοψηφία τους, όλες οι ποιητικές συλλογές έχουν δυνατά και αδύναμα κομμάτια.
Και τα αδύναμα είναι σχεδόν πάντα περισσότερα. Μερικές φορές αρκεί ένας στίχος ή μια γραμμή ενός στίχου για να κάνει γνωστό ένα ποίημα.
-
Planis
Χαλάρωσε λίγο (το σχόλιο για τη μαυρισμένη από εμένα φράση)Otto Weininger έγραψε: 11 Αύγ 2020, 19:53 Ο Θεός να τον αναπαύσει. Ιδιαίτερο στυλ ποιημάτων, εκπληκτικά νοήματα.
Τεραστιο κενό.
Υ.Γ.
μὴν καταργεῖτε τὴν ὑπογεγραμμένη
ἰδίως κάτω ἀπὸ τὸ ὠμέγα
εἶναι κρῖμα νὰ ἐκλείψει
ἡ πιὸ μικρὴ ἀσέλγεια
τοῦ ἀλφαβήτου μας
Ακριβώς γι' αυτό έγραψα για πλειοψηφία. Σε κάθε περίπτωση, προτιμώ τον Ελύτη του σκοτεινού ρήματος από τον λυρικό Ελύτη.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 13 Αύγ 2020, 09:18Φλογερή μου Αμαζόνα, η ποίηση είναι για να μας εξυψώνει. Όπως η μουσική. Δεν μας ενδιαφέρουν κοινότυπες σκέψεις. Δεν μας ενδιαφέρει ο αντισυμβατικός βίος του "ποιητή". Δεν αρκεί μόνο ένας στίχος. Μετά το άξιον εστί ... χίλια καλά έπονται. Δεν είναι ένας μόνο στίχος.ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Αύγ 2020, 08:56Όχι, δεν είναι. Ο χελι μπορεί να γράψει καλή ποίηση. Αν θέλει.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 13 Αύγ 2020, 08:27 Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ο χελιγκενίς γράφει καλύτερα από τον Χριστιανόπουλο.![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
σωστο.Lord Brum έγραψε: 12 Αύγ 2020, 11:16Για παιδεραστία του Καβάφη δεν έχω ακούσει. Το πρόβλημα μου δεν είναι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που τυχαίνει να είναι ομο. Το.προβλημα είναι όταν όλη του η ύπαρξη και αυτό που προβάλλει προς τα έξω εξαντλείται σε αυτό. Αν ως πουστης αυτοπροσδιορίζεται ως πουστης θα σε αντιμετωπίσω. Ο.χ. ο Χατζηδάκης ήταν μουσικός, καλλιτέχνης, διανοούμενος, συνθέτης, 1000 πράγματα και πουστης. Μονο κομπλεξικος θα κολλούσε στο τελευταίο. Ο Χριστιανόπουλος που έγραφε για πιτσαδωρους, ασελγειες σε αλφαβήτα κλπ καίγονταν να τον αντιμετωπίσεις ως λουγκρα. Ως τέτοιος μένει λοιπόν. Ένας πουστης που τυγχάνει και ποιητήςΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 12 Αύγ 2020, 11:11Η ένστασή μου είναι κυρίως στις ανοησίες που παρουσιάζονται για τέχνη. Κι ο Καβάφης λούγκρα ήταν και παιδεραστής. Έγραφε όμως ωραία ποιήματα. Όχι σαν τον κάθε τυχάρπαστο παλιόπουστα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
ζητάω συγνώμη από τους φίλους της ποίησης για το οφτοπικ αλλά ωραίο γκομενάκι αυτή η πόπη
υπαρχει. και δεν θελει παντα δουλεια, μερικες φορες ειναι ταλεντο.sys3x έγραψε: 12 Αύγ 2020, 14:27
Εγώ από την άλλη δεν θεωρώ (πλέον) απολύτως τίποτα δεδομένο (ειδικά με αυτούς που έχουμε μπλέξει), κάνω ειδική αναφορά σε αυτό στο νέο μου βιβλίο "ο Φασισμός του αυτονόητου", μη μας περάσουν και για τίποτε Φασίστες δηλαδή
.
Ειδικά για την τέχνη δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι είναι κτλ, δεν είμαι και σίγουρος ότι υπάρχει τεχν να σε πω την αλήθεια, ξέρω όμως ότι θέλει πολύ δουλειά ότι και να είναι, υπάρχει - δεν υπάρχει.
και δεν ειναι μονο αυτες που ονομαζονται "καλες" τεχνες. τεχνη ειναι να κανεις μουσικη, αλλα τεχνη ειναι και να ανεβαινει ο βατανεν το παικς πικ, τεχνη ειναι και να προσφερεις οργασμο στη συντροφο με ενα μονο δαχτυλο ενω κολυμπας, τεχνη ειναι και να διδασκεις μαθηματικα σε λυκειο.
ολα ειναι, η μπορει και να ειναι, τεχνη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
Διαφωνώ. Το να φέρνεις σε οργασμό την μουνάρα σου δεν είναι τέχνη. Είναι μαστοριά. Ανακόσπαστο κομμάτι κάθε καλλιτέχνη αλλά μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 13 Αύγ 2020, 08:27
Ξεκόλλα ρε συ, ξεπέρασέ το πως ένας ξεσκισμένος από πίσω μπόρεσε να γράψει και δυό καλές γραμμές.
Γίνεται, έχουν συμβεί αυτά ...
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Ζητώ συγγνώμην φίλε αλλά τη γαμούσε ο μπαξ για πολλά πολλά χρόνια.nowhere έγραψε: 13 Αύγ 2020, 10:11 ζητάω συγνώμη από τους φίλους της ποίησης για το οφτοπικ αλλά ωραίο γκομενάκι αυτή η πόπη
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
αν εννοείς τον εβάνη και όχι τον μπάνι ξενέρωσα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση